6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A s kým má tie tri dcéry 14, 11 a 8?
Není tady
No, Andy si mono potrebovala len posaova, ale to potom treba napísa. Ja niekedy tie potrebujem akurát niekoho, kto by ma vypočul a požutoval - a idem ďalej. V reále aj viem odhadnú situáciu, ale na infernete je to aie, take je lepie VOPRED napísa - neraďte mi, chcem si tu len vylia srdce a necha sa požutova.
Není tady
Andy,kdybys chtěla, najde na svým ivotě spoustu pozitiv, ale ty je vidět nechce, ty chce skuhrat a čeká, e tě vichni budou litovat. To je prostě totálně patně.
Andy, jak tráví volnej čas? Svůj, aspoň trochu ho má, neříkej, e vůbec ne, jaký má koníčky, co tě baví? Co dělá po práci a o víkendech? Kdy chce zhubnout, chce to pohyb a změnit jídelníček, to jde a nemusí to stát ani moc peněz. Koníčky, dělej, co tě baví, aspoň chvilku denně, nebo podle okolností,ale najdi si na sebe chvilku času. Jde to, ne řekne, e nejde, jde. Kámoku nenajde, doku na kadýho bude chrlit jen ty svoje nářky, kadej má svýho dost a není zvědavej pořád dokolečka poslouchat jedny a samý nářky. Kadej si potřebuje občas zaskuhrat, ale u tebe je to jedinej druh komunikace, jak tak čtu. A dovolená, nemusí nutně jet k moři, koukni na net,kolik má hezkých míst ve svým okolí,podívej se, co je dostupný třeba vlakem a pěky a můe si udělat výlet. jinak k moři na týden s děckama taky nemusí stát balík,pokud nejsi nějak extrémně náročná. Stačí jednou za dva roky, na to bys snad mohla naetřit. taky si zjisti,pokud nemá nebo neví, jestli bys nedostala na synka příspěvek na péči. Hledej vechny monosti.
Vím, e je blbý,kdy si otec nechce brát autistický dítko k sobě, ale lepí takhle, ne kdyby synka pobytem u sebe stresoval. Je dobře, e si bere aspoň toho starího. Neříkej, e ti to neuleví. Hledej to pozitivní. A nepi pořád, e to nejde, protoe tím cokoli pozitivního okamitě zavrhuje.
A pamatuj si, jaký si to udělá, takový to má. Vdycky,kdy se mi děje, co nechci, vím, e na tom nezmění nic nikdo jinej, ne já a kdy trpím, tak jen proto, e s tím nejsem sama schopná nic udělat. Ale nikdo to za mě neudělá, opravdu jen já sama.
Není tady
Selima napsal(a):
Jéi, v době, kdy jí před 14 lety zemřel manel, měla tři děti - 8,11,14 let (tehdy).
Není tady
Selima napsal(a):
S manelem, dětem bylo tehdy tolik let, kdy se manel zabil v autě, dnes je jim vem o 14 víc. A navíc má toho 12cti a půlletýho, jeho otec ji opustil.
Není tady
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
Jéi, v době, kdy jí před 14 lety zemřel manel, měla tři děti - 8,11,14 let (tehdy).
Ahoj Ivanko díky Bohu, e aspoň někdo to pochopil. Dala jsem to jako příklad, nenapadlo mě, e to bude někdo pitvat
Není tady
Modroočka napsal(a):
Ivana napsal(a):
Selima napsal(a):
Ahoj Ivanko díky Bohu, e aspoň někdo to pochopil. Dala jsem to jako příklad, nenapadlo mě, e to bude někdo pitvat
Ahoj Oli, no někteří lidé mají problém pochopit psaný text. ( Ale chápu, mně se to také někdy stane, hlavně, kdy něco jen tak přeletím jedník očkem).
Není tady
vám připadá divné, e by mě vzaly holky do auta s dětma, kdy je místo
Ony mají kadá tak velký auto, e se tam vejdou ony se svým dítětem/dětmi a jetě vy tři?
copak to kamarádky nedělají?
Dělají... ale tobě fakt nedochází, e to není o odvozu, ale o tom, e prostě nestojí o to, abys s nima jela?
vdy vichni neřídí
No... a ti, co neřídí, jezdí veřejnou dopravou... to u tak bejvá... a neočekávají od kamarádek, známejch či kolegů, e je budou vozit, notabene aby se cejtili ublíený, e je vozit nechtějí...
po velkém přesvědčování si vezme mladího na týden a to mám jako oslavovat, e se uráčil
Ví... jestli s ním hovoří stejným způsobem, tak bych se ani nedivila, kdyby si ho zas nějakej čas vzít nechtěl. Mně říct někdo něco podobnýho, tak by se taky dlouho nedočkal, e se zas "uráčím".
já nemám čas chodit pořád po obchodech a hledat sekáče a slevy
Zkus hledat na netu... a ne jen obchody, i v inzerci se dají najít hezký kousky.
Je tu hnusná stará koupelna a záchod, kuchyň to samé,ale byt je v místě, kde chci a je to přiměřená cena.
Vdycky bejvá něco za něco...
A i byt se dá vylepit aspoň částečně a bez velkejch peněz.
Mimochodem - s majitelkou jsi o úpravách mluvila, nebo zas jen ví, e "majitelka by mi nezaplatila"?
Schválně mluvím o úpravách - s celkovou rekonstrukcí bys asi neuspěla, ale na něčem by třeba bylo moný se dohodnout... zkusilas to vůbec?
Není tady
Jen poznámka: vám připadá divné, e by mě vzaly holky do auta s dětma, kdy je místo a já auto nemám, copak to kamarádky nedělají?Já kdybych měla auto a řídila, mě by to nepřipadalo divné,vdy vichni neřídí,to mě dost překvapilo.
Andy, moná se budu opakovat, ale opravdu není ničí povinností vytvářet Ti hezký víkend jenom proto, e s Tebou před dvaceti lety chodil do koly. A řeknu Ti to natvrdo - je velmi pravděpodobné, e jsi ke společným aktivitám nebyla přizvána právě kvůli svému handicapovanému dítěti. Nevím, jestli si to uvědomuje, ale pobyt zdravých jedinců společně s postieným dítětem vyaduje, aby se zdraví členové kolektivu tomu nemocnému přizpůsobili, brali na něj ohledy a sami se v mnoha aktivitách omezili. Nemluvě o tom, e by byli nuceni celé dva dny trpně snáet vechno, co souvisí s jeho handicapem, obzvlá to, e dítě není schopno udret ani stolici, ani moč.
Pro cizí lidi by byl takový víkend vím moným, jenom ne idylickou selankou strávenou v přírodě a proto Ti znovu radím, aby sis vyhledala společnost rodičů s dětmi podobně postienými a na víkendové pobyty jezdila s nimi, uetří si zbytečné rozčarování a zklamání
A bývalý, ano po velkém přesvědčování si vezme mladího na týden a to mám jako oslavovat, e se uráčil, vdy je to jeho dítě a bývalý je normální chlap,tomu taky nerozumím,podle mě jste asi v takové situaci jako já nebyla, sama s dětma,jedno nemocné, bez podpory rodiny a jetě i se starím máme problémy a hlavně bez bytu, co mě hodně trápí, chtěla bych mít pocit jistoty a zázemí pro děti,vdy takové potřeby má snad kadý rodič?
Andy, ono se ne nadarmo říká, e kadý je svého vlastního těstí strůjcem. Bývalý neopustil Tebe, to Ty jsi opustila bývalého kvůli jinému, enatému mui a ani na chvilku sis nepřipustila mylenku, e nová láska by Ti taky nemusela vyjít, proto sis také pro takovou situaci nevytvořila ádný krizový scénář a teď bohuel doplácí na důsledky svého neuváeného jednání.
Prostě hledá doma, na mě i na bratrovi negativa v případě, e není něco po jeho,často si vyměňujeme názory a diskutujeme, nevíte, kolik mi to bere energie, kdy si nemůu koupit byt a snait se,aby to doma vypadalo k ¨světu, v podnájmu, kde bydlím,nic měnit nebudu,majitelka by mi nezaplatila.Je tu hnusná stará koupelna a záchod, kuchyň to samé,ale byt je v místě, kde chci a je to přiměřená cena.
Andy, má syna v předpubertálním věku. Tyto projevy jsou v tomto věku normální a můu Tě ubezpečit, e bude i hůř Jinak je víc rodičů nebo matek-samoivitelek, kteří si nemůou koupit byt, protoe na něj vzhledem ke svým výdělkovým monostem nikdy nedosáhnou a ijí buďto po podnájmech, nebo dokonce i po ubytovnách. Bude se tomu divit, ale i ve skromných podmínkách se dá zařídit poměrně útulné bydlení, holt si člověk musí odmyslet hnusnou koupelnu se záchodem a kuchyní a snait se zvelebit to, co zvelebit lze
Není tady
Hůř můe být vdycky,i kdy jsme odela já od bývalého, neznamená to, e má nárok na celý byt a u vůbec ne, e by neměl mít zájem o obě děti, s tím nesouhlasím.
Mladí syn chodí na malou normálně, na velkou jsme se spravili a mívá nehody málo,navíc chodí normálně a mluví, je schopen téměř vech aktivit, problém je v tom, ho na aktivitu motivovat,hodně věcí ho nebaví.
Jistě, e vím, e hlavní důvod není to, e by mě nechtěly vzít do auta,ale jsme přesvědčena,e kdybych se na to zeptala,tak nějakou takovou výmluvu vyrobí.Mě to ale mrzí, my chodíme společně se bavit,týkáme se opravdu 20 let a není to jen ta kole, co si myslíte.
A já učím na dobré kole,tak je pro mě zvlátní srovnávat se s někým ,kdo bydlí na ubytovně, i kdy nebojte se, nepovyuji se nad takovými, jen je to s mojí prací a snahou pro děti ít dobře, neslučitelné.Má dvě vysoké koly a uvauji nad doktorátem,jen mám teď více starostí, ne studium.
Dokonce mi tehdy přítel navrhnul,a se vypíu z trvalého bydlitě u bývalého a ne koupí byt, a mám bydlitě na úřadě,to si neumí představit ve chvíli, kdy bych měla tohle oznámit ve kole a přítel se divil, přitom on má nejenom trvalé bydlitě s enou v jejich bytě, není ani rozvedený a jetě platí polovinu hypotéky a tehdy to dělala taky,jetě eně platil celý nájem a celou hypotéku, protoe by la na mateřské, aby vyila,byla jsem ticho, chápala jsme, ale peníze chyběly - no paradox.
Starí syn nechce vidět ádné nemocné děti, stačí mu bratr, musím hledat i zdravé a to je problém.
A v bytě je spraveno, co lo spravit,ale linka a záchod s koupelnou, i kdy je polepíte tapetou atd. je to opravdu staré a chtělo by to výměnu.Koberce jsem nekupovala a linoleum taky ne ,je tu takové starí,nic moc,majitelka by mi to nezaplatila a někdy v jiném bytě bych to třeba neuila.Koberce nechci kvůli malému, máme morčata a nosí je někdy po bytě,a se lépe uklízí.A linka v kuchyni je dobrá, přítel ji tapetoval 2 roky a jetě není celá hotová,no a to sliboval, e mi spraví, co budu chtít a přitom doma má ve uděláno do detailu a na úrovni.S bývalým jsme doma neměli skoro ádné úpravy,buď nebyly peníze, ale taky nebyla vůle,bývalý na to moc nebyl a ten byt taky podle toho vypadá,staré jádro a linka by taky potřebovaly výměnu,i plovoučka nebo dlaba moná do předsíně,to snad u má téměř kadý, kdo není na tom tak patně, e bydlí na ubytovně a podotýká, e v tom bytě bývalý kupoval v roce 2004 a za tu dobu stále nic, jen malba,ano, zase je to o majetku, ale my jsme chodili ke známým,kteří byli normálně pracující a postupně ten byt měli pěkný a nikdo neměl tak zanedbaný, jako my a mě to u tehdy trápilo a paradoxem je, e dneska jsme jetě v horím.
Ano, stále touím po mui, co bude normální a postupně bude chtít bydlet v pěkném ( ne drahém) bytě,ve kterém bude dobře mě i dětem.Budu tento týden malovat a sádrovat,tak jsem zvědavá.Nikdy jsem se nebála muské práce,hodně věcí jsme si společně s bývalým dělala, ale kachle nebo dlaba, to je prostě muská práce,snad mi nenapíete,e jste tak silné a samostatné, e i tohle zvládnete.
Není tady
i kdy jsme odela já od bývalého, neznamená to, e má nárok na celý byt a u vůbec ne, e by neměl mít zájem o obě děti, s tím nesouhlasím
Nesouhlasit můe...
K bytu u jsem ti psala - teoreticky bys mohla něco vysoudit, ovem záleí na tom, zda svoje nároky prokáe. Soud těko můe vycházet jen z tvýho nesouhlasu.
A na to, aby si otec bral obě děti, na to páky nemá... ani zákon ne. Mohla bys navrhnout střídavou péči - ale obávám se, e to pro tebe cesta nebude.
hlavní důvod není to, e by mě nechtěly vzít do auta
Kdy pominu to, e s vámi pravděpodobně víkendy trávit nechtějí, tak ryze prakticky - která má tak velký auto, aby se do něj veli dalí tři lidi? Krom toho minimálně pro malýho je povinná sedačka - má ji? Nebo očekává, e ti ji taky někdo zajistí?
já učím na dobré kole,tak je pro mě zvlátní srovnávat se s někým ,kdo bydlí na ubytovně
Hm... na ubytovnách nebydlí jen póvl a lůza, ví...
jetě eně platil celý nájem a celou hypotéku, protoe by la na mateřské, aby vyila,byla jsem ticho
Co bys taky chtěla říkat? Nějak ti nedochází, e nesponzoroval manelku z plezíru, ale proto, e se starala o jejich děti, kterejm tím placením zabezpečoval střechu nad hlavou?
majitelka by mi to nezaplatila
Ptám se znova - mluvila jsi s ní o tom?
touím po mui, co bude normální a postupně bude chtít bydlet v pěkném ( ne drahém) bytě,ve kterém bude dobře mě i dětem
A kterej ti v lepím případě koupí, v horím aspoň zaplatí poplatky, vybavení a údrbu...
Není tady
Takový podobný příběh psala kdysi ípová.
Upravil(a) rudolf (3. 7. 2014 8:44)
Není tady
rudolf napsal(a):
Sipove pribeh byl uplne jiny,nevidim zadnou podobnost.
Není tady
rudolf napsal(a):
Taky se mi zdá, e tam byla podobnost jen v tom učitelství a autistickém dítěti.
Není tady
Andy, s tebou je to marné, ty si z toho, co je ti tady doporučováno vybere pár věcí, které omílá pořád dokola, proč nejdou.
Helena se tě myslím u dvakrát ptala, jestli ses vůbec s majitelkou bytu bavila o nějaké opravě, úpravě? Bez odpovědi.
Několikrát ti bylo doporučeno, abys kontaktovala rodiče s podobně postieným dítětem. Bez odpovědi.
Raději bude dokola omílat, e tě spoluačky nevzaly na chatu, ale zřejmě k tomu mají důvod, nezmění to, tak u to neře.
Řeí, co tvůj bývalý enatý přítel udělal, neudělal, slíbil, ale to ve u bylo, to u nezmění, těko se vrátí, aby splnil své sliby, tak to neře pořád dokola.
Touí po normálním mui, který se postará o tebe a tvé děti, o vae bydlení, ale to je troku utopie. Nic ve zlém, ale který chlap, si uváe na krk enskou se dvěma dětmi, jedním nemocným, která chce, aby do ní investoval, která jen fňuká, jak se jiní mají lépe? To bys musela v prvé řadě zapracovat sama na sobě, na svém pohlíení na ivot.
Není tady
Hůř můe být vdycky,i kdy jsme odela já od bývalého, neznamená to, e má nárok na celý byt a u vůbec ne, e by neměl mít zájem o obě děti, s tím nesouhlasím.
Ale ano, andy, samozřejmě e má Tvůj přítel nárok na celý svůj byt a to z jednoduchého důvodu: protoe sis za celou dobu vaeho vztahu ten byt právně neoetřila a byt je tak od začátku celý jeho!!! Jak můe chtít polovinu z něčeho, co Ti právně nikdy nepatřilo?!? U jsem Ti to jednou psala: měla jsi před lety myslet na zadní kolečka a měla ses za přítele vdát jetě předtím, ne se ten byt pořídil, potamo jsi měla poskytnout na byt svoje peníze ze stavebka a po svatbě. Uvědom si, e díky své liknavosti a neschopnosti domyslet důsledky skutečně nemá nárok na nic, co se týká bytu: nemá nárok na vyplacení a dokonce v předmětném bytě ani nemá nárok bez souhlasu jeho majitele bydlet.
A já učím na dobré kole,tak je pro mě zvlátní srovnávat se s někým ,kdo bydlí na ubytovně, i kdy nebojte se, nepovyuji se nad takovými, jen je to s mojí prací a snahou pro děti ít dobře, neslučitelné.Má dvě vysoké koly a uvauji nad doktorátem,jen mám teď více starostí, ne studium.
andy, i se dvěmi vysokými kolami a doktorátem můe skončit na té ubytovně, ne bys řekl vec Stačí, aby Ti v ivotě padla patná karta v podobě dlouhodobé nemoci nebo ztráta zaměstnání, z toho plynoucí neschopnost platit podnájem a jsi tam hned
Starí syn nechce vidět ádné nemocné děti, stačí mu bratr, musím hledat i zdravé a to je problém.
andy, vechno, co dělá, dělá výhradně kvůli dítěti nemocnému, nikoliv kvůli tomu zdravému. Toho zdravého nemusí tahat mezi nemocné, kdy nechce, aktivity s nemocnými můe klidně podnikat v době, kdy je starí syn u otce a jezdit na ně pouze s nemocným dítětem.
Nebo taky nemusí dělat vůbec nic, můe sedět sama doma mezi čtyřmi stěnami a naříkat, jak má těkej a smutnej ivot, e Tě nikdo nikdy nikam nepozve. I to je řeení
Ano, stále touím po mui, co bude normální a postupně bude chtít bydlet v pěkném ( ne drahém) bytě,ve kterém bude dobře mě i dětem.
Andy, kadý, kdo chce bydlet v pěkném bytě si musí připravit na ten pěkný byt a útulné zařízení PENÍZE. Hodně peněz. Ty peníze na hezké bydlení naetřené nemá, take z toho logicky vyplývá, e starat by se měl převáně Tvůj potencionální partner. Kostka Ti to napsala dobře a já jen sue podotýkám, e chlapi s penězi dneska opravdu po stromech nerostou a pokud má chlap dneska peníze, raději je zainvestuje do svobodné mladinké slečny bez závazků ne do samoivitelky středního věku se dvěma dětmi. Neura se, ale při svých tubách a přáních bys měla stát oběma nohama pevně na zemi, dret se reality a ze svých nároků podstatně slevit
Není tady
smazáno,zbytečná moje starost :-(
Upravil(a) Vladena (27. 7. 2014 9:20)
Není tady
Andy,mrkni se na tenhle film, je to opravdu podle skutečnýho ivotního příběhu. Stojí to za to.
http://www.youtube.com/watch?v=ttCcwB5PDHQ
Není tady
Modroočko, to bylo krásný.
To je zajímavé, e včera jsem po velmi dlouhé době potkala známou, pozvala mě na kafe, a mají velkou novinku. Jejich autistická dcerka má asistenčního psa.
Není tady
Modroočko, krásný film. Díky.
Není tady
Krásný smutný film.Zas hodina a půl v tahu,ale stálo to za to!
Není tady
Modroočka napsal(a):
Andy,mrkni se na tenhle film, je to opravdu podle skutečnýho ivotního příběhu. Stojí to za to.
http://www.youtube.com/watch?v=ttCcwB5PDHQ
Souhlasím, moc pěkný film
Není tady
V Praze funguje podpůrná skupina pro eny ve vztahu se enatým
viz podpurneskupiny.iplace.cz
Není tady
Ahoj
Jmenuji se GeorgeI jsem ze Spojených států amerických. zatímco moje matka je z četiny Hledám čestnou enu, se kterou můu strávit svůj ivot, kdy odcházím do důchodu během několika týdnů. Pracuji ve armádě Spojených států a v současné době jsem v Afghánistánu za účelem udrení míru. Bude se mi líbit, abyste mě kontaktoval prostřednictvím svého e-mailu, abych vám napsal a poslal vám moje obrázky a také vám sdělím víc o sobě dobře. . později budeme mluvit víc na facebook nebo skype ok. Slibuji, e se s vámi setkáme ve vaí zemi, pokud mi můete dát anci. budu čekat na zprávu ve svém e-mailu.
Jiří
georgemarshall2014@hotmail.com
Není tady
geormarsh napsal(a):
Ahoj
Jmenuji se GeorgeI jsem ze Spojených států amerických. zatímco moje matka je z četiny Hledám čestnou enu, se kterou můu strávit svůj ivot, kdy odcházím do důchodu během několika týdnů. Pracuji ve armádě Spojených států a v současné době jsem v Afghánistánu za účelem udrení míru. Bude se mi líbit, abyste mě kontaktoval prostřednictvím svého e-mailu, abych vám napsal a poslal vám moje obrázky a také vám sdělím víc o sobě dobře. . později budeme mluvit víc na facebook nebo skype ok. Slibuji, e se s vámi setkáme ve vaí zemi, pokud mi můete dát anci. budu čekat na zprávu ve svém e-mailu.
Jiří
georgemarshall2014@hotmail.com
Nazdar Jiříku
u zase zlobí?
Sňatkový podvodník vylákal ze starí eny 300 tisíc korun
Hochtapler se na internetu vydával za amerického vojáka. ena z Českolipska nebyla první, která naletěla.
ivot naruby převrátil 68leté eně mu, který se představil jako 58letý vdovec a voják americké armády. Hledal prý spřízněnou dui. Po dvou měsících, během kterých si vyměnili stovky e-mailů, začala dvojice plánovat společnou budoucnost. Cizinec eně naznačil, e ho v Americe nic nedrí a e by se za ní rád přestěhoval do Čech. Představou společného ivota byla zřejmě natolik nadená, e si vůbec nepřipoutěla divné věci, které se kolem jejich vztahu začaly objevovat, uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.
Zdroj: https://ceskolipsky.denik.cz/zpravy_reg … 80420.html [/i]
Není tady