Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 17. 5. 2014 23:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Prosím o radu

Dorka napsal(a):

dusička napsal(a):

... A ona s ním je a pořád je. dumbom

Jen v tom vyroku zmenit rody, Dusi... pussa : On s ni je porad dal...

Chlapi neradi něco měněj. Proč taky, když to funguje takhle. Manželka ho chce, milenka ho chce. Tak co by měl měnit.
Píšu a ona s ním je - protože Majka psala,že manželka - Nikka - má manžela vyrazit.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#77 17. 5. 2014 23:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Dorka napsal(a):

Ale no taaaak, si myslim, ze tech empatieschopnych lidicek tady je vic....

To je, Viki. Ale takových, který vědí, kdy největší empatie je NEBÝT (zdánlivě) empatická je pomálu všude a trvám si na tom, že Pan je tohoto přístupu královna.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#78 17. 5. 2014 23:29

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ne dusičko. Píšu jí z mé zkušenosti, když měl milenku můj BM a jak jsem se z toho ne/hrabala.
Co se mého přítele týká, probíráme naše budoucí společné bydlení a žití. Já zvládnu čekat, než syn odmaturuje spíš, než by možná jeho syn zvládl jeho odchod. Pak bychom si vyčítali, že nedejbože nedokončil školu. A proto ještě počkáme.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#79 17. 5. 2014 23:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Při vší úctě, Majko, tohle tady umí jenom Pan. Tím chci říct, že ty to zrovna neovládáš, víš? Ale je pravda, že empatie je neutrální vlastnost - a nemusí mít rovnou kladné znaménko.

Přesně tak.

Tys mě bohužel nepochopila.

Není tady

#80 17. 5. 2014 23:35

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Ne dusičko. Píšu jí z mé zkušenosti, když měl milenku můj BM a jak jsem se z toho ne/hrabala.
Co se mého přítele týká, probíráme naše budoucí společné bydlení a žití. Já zvládnu čekat, než syn odmaturuje spíš, než by možná jeho syn zvládl jeho odchod. Pak bychom si vyčítali, že nedejbože nedokončil školu. A proto ještě počkáme.

My taky...

Zpomal.

Není tady

#81 17. 5. 2014 23:40

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

gymnasión napsal(a):

Eva. napsal(a):

My taky...

A na Babáč pak možná přibyde další padesátiletá nešťastnice, co jí krom dětí vyletí z hnízda i manžel ... takový majkafí happy end ... ovšem to je asi to poslední, co by tu Nikka chtěla číst, že ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#82 17. 5. 2014 23:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

gymnasión napsal(a):

Eva. napsal(a):

My taky...

lol

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#83 17. 5. 2014 23:43

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

A to prý má na tu empatii papír. roll Pravděpodobně toaletní.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#84 17. 5. 2014 23:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Na Babáč přibude v tom lepším případě............taky už mně napadlo, že by to možná líp snášela, kdyby jí chvíli aspoň zůstal synek - stihla by se vzpamatovat a nakonec s odchodem dítěte se tak nějak počítá. Ale třeba půjde na vysokou tam u nich va

To byla reakce na Míšu.

Upravil(a) lupina montana (17. 5. 2014 23:45)

Není tady

#85 17. 5. 2014 23:45

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Judyna napsal(a):

gymnasión napsal(a):

Eva. napsal(a):

My taky...

lol

Tak ted jsi to čórla z klaves ty mne. Akorat ja nemam rada tohoto smajlu, ja bych napsala HA-HA-HA!!! par

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#86 17. 5. 2014 23:52

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

A na Babáč pak možná přibyde další padesátiletá nešťastnice, co jí krom dětí vyletí z hnízda i manžel ... takový majkafí happy end ... ovšem to je asi to poslední, co by tu Nikka chtěla číst, že ...

A ta slepice jí tady potom bude radit, aby využila té báječné příležitosti, že konečně může přestat viset manželovi na krku (protože teď tam přece visí naše majda godlike ), a může se postavit na vlastní nohy.
Úchvatný scénář. usch

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#87 17. 5. 2014 23:59

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Na Babáč přibude v tom lepším případě............taky už mně napadlo, že by to možná líp snášela, kdyby jí chvíli aspoň zůstal synek - stihla by se vzpamatovat a nakonec s odchodem dítěte se tak nějak počítá. Ale třeba půjde na vysokou tam u nich va

To byla reakce na Míšu.

Manželka Evina milence o Evě neví? Já myslím, že ano?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#88 18. 5. 2014 0:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Judyna napsal(a):

gymnasión napsal(a):

My taky...

lol

Tak ted jsi to čórla z klaves ty mne. Akorat ja nemam rada tohoto smajlu, ja bych napsala HA-HA-HA!!! par

A víš, že máš pravdu? Někdy vyznívá možná výsměšně, ale za to chudák nemůže, to záleží na kontextu. Ale ten, co jsi použila ty, je jednoznačný, to je fakt.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#89 18. 5. 2014 0:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

To byla reakce na Míšu.

Manželka Evina milence o Evě neví? Já myslím, že ano?

Netuším....nejspíš ano.

Není tady

#90 18. 5. 2014 5:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

výmluva

Není tady

#91 18. 5. 2014 7:16

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Majko, proč myslíš, že maturita je ten kruciální bod, po kterém přítelův synek tu novinu už zvládne, a předtím ne? Jako že ticho po pěšině, harmonická domácnost, všichni happy - maturita - víš synku, už jsi dospělý, tak ti to můžu říct:....nemůžu žít s tvou maminkou, i když to doteď tak mohlo vypadat, ale to jsem jen hrál....tak zavři oči, odcházím...
Připadá ti to jako pravděpodobný scénář? Nebojíš se, že například "synek by to neunesl, on teď bude dělat přijímačky, musím ho nechat v klidu...on má teď těžký semestr....manželka se hroutí, teď to nejde" a podobně?
Třeba ano, třeba to tak dopadne, jak si přeješ, a tenhle "boj" vyhraješ...ale dohlédneš i za tenhle případný okamžik? Že získáš domů chronického nevěrníka, nejen tou naleštěnou stranou, ale i její temnější rub? Nejhorší pasti na sebe chystáme my sami, Majko, spřádáme je z vlastních iluzí a snů.
Proč si neužiješ to TADY a TEĎ, pokud ti vyhovuje a nikomu neubližuje, a kazíš si to plánováním budoucnosti?

Není tady

#92 18. 5. 2014 7:37

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Daphne, nepsala jsem, že maturita je kruciální bod. Taky jsem nepsala, že po té to už syn zvládne. To je jenom tvůj překlad. Vážně si myslíš, že mají idylickou domácnost? Kdyby měli, netrávil by můj přítel tolik času se mnu, nemyslíš?Neplánuji. A nebojuji. A je možné, že mi pak přítel bude nevěrný s jinými ženami. Ostatně, je o 10 let mladší, než já. Stát se může cokoliv. Ale to se může stát i u věrníka, že začne být nevěrný. Užívám si tady a teď. Můj přítel chce se mnou žít a on o tom mluví, co a jak dál. Hodně se to v něm mele, čím dál víc, že už by chtěl odejít a aby neublížil synovi. Ne manželce. Nechce s ní žít už spoustu let, daleko dříve před tím, než před 13 lety odešel k jiné ženě poprvé. Já s ním chci také žít, ale žiju tady a teď a vím, že zítra může být vše jinak. Že můžu potkat jiného, můžu ho přestat milovat, může mě zajet auto... a totéž a mnoho dalšího se může stát i jemu.
Míšo Kuličko, tvůj partner byl jistě štěstím bez sebe, když jsi ho opustila a tím ho "poslala na nějaký pomyslný chlapský babáč". Ale chápu, že u sebe to vidíme jinak, než u zbytku světa. Je to logické.
Manželka mého přítele partnera nepotřebuje. A zvládne to bez něj. Má svoji maminku, se kterou je dennodenně, včetně dovolených. hm.
Taky bych byla štěstím bez sebe, kdyby s námi takhle žila maminka nebo tatínek partnera. Tohle je ironie.

Já neřeším, jestli můj přítel se mnou bude bydlet a kdy. Chci s ním být tady a teď a akceptuji to, jak to má on. Trávíme spolu mnohem víc času a mnohem intenzivněji, než spousta manželů, kteří žijí ve společné domácnosti. Až mi to nebude vyhovovat, budu to řešit. Teď jsem s ním šťastná.

A ještě před tím, než budou zase připomínky, o čem píšu, podívejte se nejdříve, kdo začal. Ano, nemusela jsem reagovat. Ale reagovala jsem. Mám potřebu bránit se posměchu. A proč mám tu potřebu? To je zase mé, co si mám řešit.

Upravil(a) Eva. (18. 5. 2014 7:57)

Není tady

#93 18. 5. 2014 7:40

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

To by se mohla nikka také zamýšlet, proč je "kruciálním" bodem toho, kdy její manžel odejde, až bod, kdy dcera dodělá vysokou školu a vyletí z hnízda...
Každý máme svou cestu a svůj čas pro rozhodnutí. To, co chce nyní žít nikka, je velmi bolestivé. Ale ona si na to musí přijít sama a změnit to.

Upravil(a) Eva. (18. 5. 2014 7:44)

Není tady

#94 18. 5. 2014 8:43

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

[...]
Já neřeším, jestli můj přítel se mnou bude bydlet a kdy. Chci s ním být tady a teď a akceptuji to, jak to má on. Trávíme spolu mnohem víc času a mnohem intenzivněji, než spousta manželů, kteří žijí ve společné domácnosti. Až mi to nebude vyhovovat, budu to řešit. Teď jsem s ním šťastná.
[...]

Evo, BI: obdivuju Tvou skálopevnou odvahu. Na tohle bych fakt neměla sílu...

Zpomal.

Není tady

#95 18. 5. 2014 9:47

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Eva. napsal(a):

Míšo Kuličko, tvůj partner byl jistě štěstím bez sebe, když jsi ho opustila a tím ho "poslala na nějaký pomyslný chlapský babáč". Ale chápu, že u sebe to vidíme jinak, než u zbytku světa. Je to logické.

Víš Majko, mezi mnou a "tvým milým" je jeden podstatný rozdíl - u nás nevznikl partnerský trojúhelník. Původní vztah jsem ukončila dřív, než započal ten nový ... Prostě jsem z nikoho nechtěla dělat "toho třetího" - původního partnera jsem si na to příliš vážila a nového zase příliš milovala ... tak jsem prostě riskla, že možná skončím sama a udělala si v tom nejprve pořádek. To neznamená, že jsem tomu původnímu partnerovi svým odchodem neublížila. Jsem si vědoma, že ano ... Ovšem kdybych prodlužovala tu agonii vytvořením paralelního vztahu, jak se děje ve vašem případě, bylo by to mnohem bolestnější ... a to pro všechny zúčastněné ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#96 18. 5. 2014 9:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

*

Upravil(a) PPavlaa (18. 5. 2014 13:31)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#97 18. 5. 2014 9:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Doteď jsi manželovi visela na krku spoléhajíc, že to tak zůstane do konce života? Proč?

Ztělesněná empatie, jako vždycky Majko, viď roll Proč hned "visela"? va

lupino, ale ona to svým způsobem skutečně podala tak, že na něm visela a od toho jejího chlapa se to tak něják odvíjelo všechno.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#98 18. 5. 2014 9:55

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Eva. napsal(a):

Doteď jsi manželovi visela na krku spoléhajíc, že to tak zůstane do konce života? Proč?

Ztělesněná empatie, jako vždycky Majko, viď roll Proč hned "visela"? va

Kdyby hloupost nadnasela...

ty se raději zdržuj, protože o tvé příčetnosti jeden taky musí pochybovat.

Není tady

#99 18. 5. 2014 9:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Panebože, snad se té Ivaně nic nestane. Myslela jsem, že už se cítí líp. Prosím, napište, až budete vědět.
Pokud vím, ještě Vilemína se s ní setkala, ale ta tady taky není.
(Teď jsem Ivanu četla na skuhracím. Snad to moc nepřehnala)

já teda nerozumím tomu vyšilování. podle mě to na ivanu padlo, tak se namazala. to se občas stane kde komu. proč z toho dělat hend kovbojku.

Není tady

#100 18. 5. 2014 10:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aha, tady se to zase zvrtlo v řešení majkafy a jejího milého.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí