6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ajka50 napsal(a):
U jsem jí volala,ale nebere to...
Zkus jí poslat zprávu...
Není tady
U jsem jí volala,ale nebere to...
Jestli má adresu, nedal by se najít a kontaktovat někdo ze sousedů?
Není tady
Eva. napsal(a):
Doteď jsi manelovi visela na krku spoléhajíc, e to tak zůstane do konce ivota? Proč?
Ztělesněná empatie, jako vdycky Majko, viď Proč hned "visela"?
Není tady
gymnasión napsal(a):
Aprill, sim tě , člověk musí zkusit, aby věděl. Nemusí ty zkouky být lehký, ale taky nemusí jít o řidičák jako takovej, ale o to, e ten malej plastovej obdélníček s písmenkama je známka novýho ivota. Čilie jeho symbolická hodnota můe být daleko vyí ne samotný řízení samohybu... Kapito?
To jo, s tím musím naprosto souhlasit
Není tady
lupina montana napsal(a):
Eva. napsal(a):
Doteď jsi manelovi visela na krku spoléhajíc, e to tak zůstane do konce ivota? Proč?
Kdyby hloupost nadnasela...
Není tady
Snad se jen opravdu namazala a vytuhla. Prostě to na ní padlo.. někde jsem četla, e má depku z počasí.
Není tady
Proč hned "visela"?
Kadej cikán hádá podle svý planety...
Není tady
Pred chvili byla ON, ale jen chvilu, psala jsem SZ, a nekdo dalsi urco taky, ptz. to neslo hned poslat, az budete nekdo vedet, napiste, ze je ok, ona je moc fajn, ale je smutna z toho sveho pribehu...
Není tady
Eva. napsal(a):
Empatie je také poznat, kdy je na místě empatie a kdy něco jiného.
Není tady
Také jsem ji napsala email - telefon neznám - ráda se s ní zítra sejdu
Není tady
Eva. napsal(a):
Vak to sama psala, e doufala, e u nic měnit nebude muset ve svém ivotě, e je na svém mui různými způsoby závislá. V podstatě pak takový člověk partnerovi visí na krku. Pokud mu neleí u nohou jako koule.
Autorka vlákna má teď dobrou příleitost změnit se. Kvůli sobě. A manela pustit za tou, za kterou ho táhne srdce. A k sobě si najít takového, co na něm nebude závislá a budou mít hezký vztah. To je pěkná vyhlídka do budoucna, i kdy to zatím takhle nevidí. Není se co divit v prvních chvílích po té, co se jí zhroutil její bezpečný svět, kterého bezpečí ale záviselo na jiném člověku. Vybuduje si bezpečný svět, kterého bezpečí bude záviset na ní. A to je prima.
Není tady
helena napsal(a):
Proč hned "visela"?
Kadej cikán hádá podle svý planety...
Ano. Je to tak. Taky jsem na svém mui visela a byla na něm závislá. Take vím, o čem mluvím.
Není tady
Paneboe, snad se té Ivaně nic nestane. Myslela jsem, e u se cítí líp. Prosím, napite, a budete vědět.
Pokud vím, jetě Vilemína se s ní setkala, ale ta tady taky není.
(Teď jsem Ivanu četla na skuhracím. Snad to moc nepřehnala)
Upravil(a) Judyna (17. 5. 2014 23:05)
Není tady
Eva. napsal(a):
...Vak to sama psala, e doufala, e u nic měnit nebude muset ve svém ivotě, e je na svém mui různými způsoby závislá. V podstatě pak takový člověk partnerovi visí na krku...
Taky zalezi na tom, co se tou "zavislosti" a visenim na krku oznacuje, ze jo? Jestli je to nejaka rajda, ktera se flaka po barech a nechava se svym partnerem vydrzovat, nebo manzelka, matka, zena v domacnosti, ktera pecuje o domov, ktery financne zastituje muz..., pak je on stejne zavisly na ni, pac ona rodinu zabezpecovala a udrzuje svoji praci v domacnosti...
Nevim, proc by po dvacetiletem manzelstvi mela uvazovat o nejakych budoucich zmenach, ev. mit dojem, ze MU VISI NA KRKU?
Chjo, Majko, ty jsi fakt kus balvanu...
Ty jsi byla pripravena neco menit, zdokonalovat na sobe, stat se sobestacnou, kdyz se na tebe tvuj muz vykaslal a zdrhnul za novym nevokoukanym masickem?
Jak by asi na tebe v tu dobu pusobilo, kdyby ti nekdo rekl to, co ty ji tady pises?
Není tady
Taky zalezi na tom, co se tou "zavislosti" a visenim na krku oznacuje, ze jo? Jestli je to nejaka rajda, ktera se flaka po barech a nechava se svym partnerem vydrzovat, nebo manzelka, matka, zena v domacnosti, ktera pecuje o domov, ktery financne zastituje muz..., pak je on stejne zavisly na ni, pac ona rodinu zabezpecovala a udrzuje svoji praci v domacnosti...
Nevim, proc by po dvacetiletem manzelstvi mela uvazovat o nejakych budoucich zmenach, ev. mit dojem, ze MU VISI NA KRKU?
Chtěla jsem napsat to samé - předběhla jsi mě.
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Proč hned "visela"?
Kadej cikán hádá podle svý planety...Ano. Je to tak. Taky jsem na svém mui visela a byla na něm závislá. Take vím, o čem mluvím.
Este by to chtelo taky znat tu pravou chvili, kdy se takova moudra muzou vrazet do zad jako rezava kudla...
Není tady
Dorka napsal(a):
Ty jsi byla pripravena neco menit, zdokonalovat na sobe, stat se sobestacnou, kdyz se na tebe tvuj muz vykaslal a zdrhnul za novym nevokoukanym masickem?
Jak by asi na tebe v tu dobu pusobilo, kdyby ti nekdo rekl to, co ty ji tady pises?
Řekl. A nejednou. A právě to mi pomohlo jít dál.
Není tady
Vak to sama psala, e doufala, e u nic měnit nebude muset ve svém ivotě
Tak v padesáti - po nějakým čtvrtstoletí manelství - enská očekává spí to, e jí ivot změní vnoučata ne manelův plánovanej(!) odchod za milenkou...
má teď dobrou příleitost změnit se. Kvůli sobě. A manela pustit za tou, za kterou ho táhne srdce
A některý jako by neslyely...
Upravil(a) helena (17. 5. 2014 23:14)
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Proč hned "visela"?
Kadej cikán hádá podle svý planety...Ano. Je to tak. Taky jsem na svém mui visela a byla na něm závislá. Take vím, o čem mluvím.
Tak to ale má dodat, sakra. Nikka je tu nová a nezná asi ani tak profláklý story, jako je ta tvoje.
Není tady
Eva. napsal(a):
Dorka napsal(a):
Jak by asi na tebe v tu dobu pusobilo, kdyby ti nekdo rekl to, co ty ji tady pises?Řekl. A nejednou. A právě to mi pomohlo jít dál.
Kdy se, Evi, vykládá nějakej příběh moc často, lehko se stane, e ani autor vyprávění si nepamatuje, JAK to dovopravdy bylo... To tak nejak...
Upravil(a) gymnasión (17. 5. 2014 23:15)
Není tady
Eva. napsal(a):
Eva. napsal(a):
Empatie je také poznat, kdy je na místě empatie a kdy něco jiného.
Při ví úctě, Majko, tohle tady umí jenom Pan. Tím chci říct, e ty to zrovna neovládá, ví? Ale je pravda, e empatie je neutrální vlastnost - a nemusí mít rovnou kladné znaménko.
Není tady
Při ví úctě, Majko, tohle tady umí jenom Pan. Tím chci říct, e ty to zrovna neovládá, ví? Ale je pravda, e empatie je neutrální vlastnost - a nemusí mít rovnou kladné znaménko.
Přesně tak.
Není tady
Ivano - posílám
Nikko - být tebou,tak bych nedělala prostě nic. vdyt můete ted ít vedle sebe a ij si svůj vnitřní ivot sama. A nerozhoduje přeci, jestli budete společně bydlet nebo odděleně.
Majko - bere to z pozice milenky co? Byla by si ráda,kdyby tvého milého jeho manelka vyrazila co? A ona s ním je a pořád je.
Není tady
...Při ví úctě, Majko, tohle tady umí jenom Pan. Tím chci říct, e ty to zrovna neovládá, ví? Ale je pravda, e empatie je neutrální vlastnost - a nemusí mít rovnou kladné znaménko.
Ale no taaaak, si myslim, ze tech empatieschopnych lidicek tady je vic, (tak akorat, bych rekla ), ale Majka to skutecne neni, ta se totiz neumi jeste vcitit ani sama do sebe...
Tak si pak furt dokola musi opakovat, ze je u ni vsecko vporadku...
Není tady
dusička napsal(a):
... A ona s ním je a pořád je.
Jen v tom vyroku zmenit rody, Dusi... : On s ni je porad dal...
Není tady