6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj děvčata,
potřebuji poradit jak dál, jak přeít dalí dny a nezbláznit se. Moná vám budu připadat jako úplný debil, ale hrozně se v tom plácám a víceméně hraju o čas. Mě i manelovi je 50 let, take "nejlepí čas" na ivotní změny. Před 14 dny mi manel oznámil, e doma není astný, pořád jen práce,domov, bla bla bla. Po přímém dotazu přiznal, e má přítelkyni, bohuel to není jen tak nějaké zamilování ale tenhle vztah u prý trvá asi 8 let ( my jsme manelé přes 20 let),paní je stejně stará jako my. Popisovat ten ok asi nemá cenu, stejně si z toho moc nepamatuju. Chtěl by s ní trávit víc času (je fakt, e skoro nikam nechodil, take to s ní byly opravdu jen ukradené chvilky, které u mu nestačí). Odejít natrvalo hned nechce, teda pokud ho přímo nevyhodím, ale do budoucna s tím asi počítá, protoe je uplně zblblej (snail se mi vysvětlit, jak s tím roky bojuje, ale je to silnějí, chudáček). Teda počítá s tím spí určitě, a dcera vyletí z hnízda. Asi jsem měla udělat to nejrozumnějí a rovnou ho vyhodit, ale v tom oku jsem si představila tu spoustu problémů včetně finančních, na které nejsem vůbec připravená a stejně asi ani nikdy nebudu, na samotu, no prostě jsme se dohodli, e zatím nebudeme nic měnit, dcera má před sebou jetě 3 roky vejky, take ne dostuduje tak to necháme tak, nikomu nic nebudeme říkat, budeme hrát divadlo a pak se uvidí. On samozřejmě se přítelkyně nevzdá, jezdí za ní kadý den tak na hodinku, občas by s ní rád trávil víkend. Jenome ono takhle ít moc nejde. Teda mě, i kdy jsem to vlastně byla já, kdo řekl, a to zatím takhle zůstane. Jsem úplně v háji a je pro mě hrozně těký přeít den, cítím se straně sama a jak s kudlou v zádech. Doma se k sobě chováme hezky, tak jako vdycky. Říkám si, e budu hrát o čas, třeba ho to zamilování přejde a nakonec stu zůstane, ale mám pocit, e u je to dělám jenom z paniky, e zůstanu na starý kolena sama. Naprosto jsem přila o sebevědomí, sny, chu do ivota, o vechno. Nevím, jestli někdo moje chování pochopí,e si tohle chci nechat líbit, ale e jsem úplně blbá mi psát nemusíte, to vím sama. Ale prostě udělat konec teď nedokáu i kdybych se na hlavu postavila. Moná časem, a to trochu poberu. Jen bych chtěla poprosit o nějakou radu, jak to zatím přeít, jestli jste to taky některá měla takhle. Díky Nika.
Není tady
nikka1 - okamitě vyrazit! To se chce trápit dalí 3 roky? 3 roky v kuse vědět, e oustá jinou? A u 8 let z tebe dělá vola?
Není tady
karfice napsal(a):
nikka1 - okamitě vyrazit! To se chce trápit dalí 3 roky? 3 roky v kuse vědět, e oustá jinou? A u 8 let z tebe dělá vola?
nebo společnou domácnost můe opustit ona
Není tady
aprill napsal(a):
karfice napsal(a):
nebo společnou domácnost můe opustit ona
To je pravda, pokud má kam jít! Chlap jí odejde k milence, s kterou je u 8 let. Ale ona? A jejich dcera co dělá jetě 3 roky vysokou?
Já ty chlapy nechápu a jetě více nechápu zakladatelku, e můe doma zůstat s chlapem, u kterého ví, e jede k milence na víkend a vrátí se domů. Fakt nechápu.
Není tady
Nájs si niečo alebo niekoho, kto a citovo naplní - potom ti bude fuck, či u spolubývajúci dorazil domov alebo sa niekde túla....
Není tady
Selima napsal(a):
Nájs si niečo alebo niekoho, kto a citovo naplní - potom ti bude fuck, či u spolubývajúci dorazil domov alebo sa niekde túla....
To si myslím, e v této fázi nejde. Je příli citově angaovaná.
Niko, nevím, jestli to ustojí - dělat jakoby nic a přitom vědět, jak Ti manel chodí za jinou. Já bych to teda neustála. Zkus se zatím ve své mysli pomalu připravovat na to, e bude sama. (No, tedy.....moná nejen ve své mysli. Bachca na společný účet např.)
Není tady
potom ti bude fuck, či u spolubývajúci dorazil domov alebo sa niekde túla
To by jí musel bejt lhostejnej nejen spolubydlící, ale taky vlastní budoucnost - nejen co do obavy z osamělýho stáří...
Pán bude podobnej materiál jako manel od "blondýny"... ten se zatím rozhoduje, tenhle v podstatě rozhodnutej je - ovem za tři roky se toho můe stát... tak co kdyby si náhodou současnou manelku potřeboval ponechat
Upravil(a) helena (17. 5. 2014 18:42)
Není tady
Já vím, e nejlíp by bylo okamitě vyrazit, jenome to mě právě nejde.Já mám pocit, e jsem v nějaký bublině a vechno se mi to jen zdá. Tohle chování se mi vůbec nepodobá, to prostě nejsem já. Vdycky jsem měla pocit, e jsem docela silná a teď jsem na s....y. Taky nevím jestli to ustojím, ale přesně jak píe Judyna, musím se připravit na vlastní ivot. Ty roky mi moná pomůou najít si líp placenou práci (teď jsem na manelovi finančně závislá), udělat si řidičák a trochu se postavit na vlastní nohy, s čím jsem teda u nepočítala. A nebo taky moná za měsíc se mi otevřou oči a řeknu si, e si tohle nenechám dál líbit. A nebo třeba budu na nějakých antidepresivech. Fakt netuím. Zatím to jen hrozně bolí. O to víc, e jsem ádné problémy neviděla, ili jsme si v klidu jeden pro druhého ( a druhý pro třetího) a myslela jsem, e u je to napořád.
Není tady
Moná, e taková nezávislá dáma s lépe placenou prací a s řidičákem (tragicky zjednoduuju) bude o dost přitalivějí ne někdo, kdo je závislý a chce to tak nějak v klidu doklepat.
Není tady
helena napsal(a):
Pán bude podobnej materiál jako manel od "blondýny"... ten se zatím rozhoduje, tenhle v podstatě rozhodnutej je - ovem za tři roky se toho můe stát... tak co kdyby si náhodou současnou manelku potřeboval ponechat
Stejně jako majkafin "můj milý" a spousta dalích. Chlapi bez koulí.
Není tady
Axi napsal(a):
Moná, e taková nezávislá dáma s lépe placenou prací a s řidičákem (tragicky zjednoduuju) bude o dost přitalivějí ne někdo, kdo je závislý a chce to tak nějak v klidu doklepat.
Hm,moná. Bohuel u mě ten řidičák by byl nutnost. Rodiče bydlí v takovém zapadákově, kam ani nic přímo z Prahy nejede, jezdíme jim pravidelně na velké nákupy a tahat to s přestupama autobusem? Kdy jsem si ho chtěla dělat za mlada, tak nám to přilo zbytečný, kam jsem potřebovala, tam mě manel hodil, práci mám kousek od baráku, take to nutný nebylo.
Není tady
nikko, já bych ho zatím nevyhazovala, kdy na to nejsi připravená, ale některé věci bych u utla. netajtrdlíkovala bych kolem chlapa, který jezdí za jinou.
spí si pomalinku plánovala ivot bez něj, hledala monosti, jak celou situaci vyřeit, aby se mi ilo hezky. pořeila si bydlení, finance a dalí věci.
někomu by třeba tenhle stav zase a tolik nevadil, milenky neřeí, ale já bych ít ve třech nechtěla.
Není tady
Axi napsal(a):
Nikko, to je fakt. Je moné, e při takovéto přípravě na samostatný ivot se najednou stane i pro svého manela nějak nová a neokoukaná a kdoví.... Ale moná při tom zjistí, e u sama o něj nestojí. 8 let nevěry - to u není ádný úlet.
Není tady
nikka1 napsal(a):
Axi napsal(a):
Hm,moná. Bohuel u mě ten řidičák by byl nutnost. Rodiče bydlí v takovém zapadákově, kam ani nic přímo z Prahy nejede, jezdíme jim pravidelně na velké nákupy a tahat to s přestupama autobusem? Kdy jsem si ho chtěla dělat za mlada, tak nám to přilo zbytečný, kam jsem potřebovala, tam mě manel hodil, práci mám kousek od baráku, take to nutný nebylo.
no tak si ho udělá teď, o co jde ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
nikka1 napsal(a):
Axi napsal(a):
no tak si ho udělá teď, o co jde ?
No to mě nezná, budu postrach Prahy
Není tady
nepřeháněj. já byla taky nemoná, kdy jsem začínala a myslela si, e mi to nikdy nepůjde. a dobrý. to zvládne, neboj se.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
nepřeháněj. já byla taky nemoná, kdy jsem začínala a myslela si, e mi to nikdy nepůjde. a dobrý. to zvládne, neboj se.
pavli, on je rozdíl .- nemoná mladá a nemoná stará... ty starí to u větinou nedoenou
Není tady
myslí ? já si říkám, e někdo jen potřebuje víc času. někomu to prostě jde hned, mě to taky chvíli trvalo.
Není tady
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
pavli, on je rozdíl .- nemoná mladá a nemoná stará... ty starí to u větinou nedoenou
Blbost: v padesáti jsem dělala papíry na motorku... v pohodě: a to nejsem ádný lumen.
Aprill, dej si bacha, my jsme baby princmetálový...
Upravil(a) gymnasión (17. 5. 2014 20:34)
Není tady
gymnasión napsal(a):
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Blbost: v padesáti jsem dělala papíry na motorku... v pohodě: a to nejsem ádný lumen.
ale u předtím jsi jezdila... to je velké plus, na motorku se taky chystám
Není tady
aprill napsal(a):
To je skvělý a chválim ti to.
Jo a co se týče věty: "ty starí to u větinou nedoenou" ...Předpovědi takovýhle druhu si prosim nech vod cesty, jo? Neni třeba stahovat gatě, kdy brod je jetě daleko :-D.
Nepodceňuj nás, starý báby princmetálový, bo ti to jetě natřeme ,
Není tady
nikka1 napsal(a):
Já vím, e nejlíp by bylo okamitě vyrazit, jenome to mě právě nejde.Já mám pocit, e jsem v nějaký bublině a vechno se mi to jen zdá. Tohle chování se mi vůbec nepodobá, to prostě nejsem já. Vdycky jsem měla pocit, e jsem docela silná a teď jsem na s....y. Taky nevím jestli to ustojím, ale přesně jak píe Judyna, musím se připravit na vlastní ivot. Ty roky mi moná pomůou najít si líp placenou práci (teď jsem na manelovi finančně závislá), udělat si řidičák a trochu se postavit na vlastní nohy, s čím jsem teda u nepočítala. A nebo taky moná za měsíc se mi otevřou oči a řeknu si, e si tohle nenechám dál líbit. A nebo třeba budu na nějakých antidepresivech. Fakt netuím. Zatím to jen hrozně bolí. O to víc, e jsem ádné problémy neviděla, ili jsme si v klidu jeden pro druhého ( a druhý pro třetího) a myslela jsem, e u je to napořád.
Proč jsi na něm finančně i jinak závislá, kdy u máte tak velkou dceru? Proč si udělá řidičák a teď? Doteď jsi manelovi visela na krku spoléhajíc, e to tak zůstane do konce ivota? Proč?
ivot, který sis zvolila na následující roky, je velmi těké ustát. Takové období jsem ila 4 měsíce a bylo to straný. Lepí je rozejít se hned. Udělat radikální řez, pak u se jenom rána hojí. Vae dcera je u dost velká.
Není tady
gymnasión napsal(a):
aprill napsal(a):
Jo a co se týče věty: "ty starí to u větinou nedoenou" ...Předpovědi takovýhle druhu si prosim nech vod cesty, jo? Neni třeba stahovat gatě, kdy brod je jetě daleko :-D.
Nepodceňuj nás, starý báby princmetálový, bo ti to jetě natřeme ,
to bych si nedovolila
Není tady
Eva. napsal(a):
nikka1 napsal(a):
Proč jsi na něm finančně i jinak závislá, kdy u máte tak velkou dceru? Proč si udělá řidičák a teď? Doteď jsi manelovi visela na krku spoléhajíc, e to tak zůstane do konce ivota? Proč?
ivot, který sis zvolila na následující roky, je velmi těké ustát. Takové období jsem ila 4 měsíce a bylo to straný. Lepí je rozejít se hned. Udělat radikální řez, pak u se jenom rána hojí. Vae dcera je u dost velká.
pokud vím, tak ty ho nemá dodnes...
Není tady
aprill napsal(a):
gymnasión napsal(a):
aprill napsal(a):
Nepodceňuj nás, starý báby princmetálový, bo ti to jetě natřeme ,to bych si nedovolila
No to bych si vyprosila! ...
Není tady