|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Režisér Philipp Stolzl přichází do českých kin s velkofilmem Ranhojič /Physician/, jehož předlohou byl velmi populární román Noaha Gordona z období jedenáctého století.
Jak už sám název filmu napovídá, v hlavní roli se představí lékařství. Jeho prvopočátky a jeho průkopníci, kteří se snaží bořit společenská a především církevní dogmata temného středověku.
I když člověk moderní doby ví o středověkých metodách léčení, doslova mu běhá mráz po zádech. Břitva vyřízne a odřízne, co zrovna vadí, škodí a již není na těle třeba. O anestetiku se nedá ani uvažovat, protože ho jednoduše v Evropě jedenáctého století neznali. V tu chvíli divák doslova glorifikuje současnou hygienu, životní standart a lékařskou péči, i když obzvláště v jejím případě se občas nevyhne kritice. ″ Holt si nevážíme toho, co máme!″
Více o filmu zde: http://www.babinet.cz/clanek-15690-film … hojic.html
Není tady

Viděla jsem, líbilo se mi to.
Není tady
Četla jsem knihu, taky se mi moc líbila.
Není tady