6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím, zda jsem své téma zaloila na správném vlákně, netuím, zda jde o projev alergie, ale u si celkem nevím rady.
Syn 4 roky se poslední asi 3 týdny neustále krábe kdekoli po těle, na vnitřních stranách stehen se dokonce jemně típe, a mu vznikají malé modřinky.
Na dotaz proč to dělá říká, e ho pořád něco svědí.
Pokud pominu estetický prvek, tak neujdeme 100 metrů, aby se neustále nezastavoval kvůli krábání. U oběda, při jakékoli denní činnosti. Mic ho nezabaví natolik, aby na krábání zapomněl.
Jsem z toho poměrně neastná, nezměnili jsme ani práek na praní, avivá, krém, mýdlo, ve pouívám u léta stejné. Takté stravovací návyky. Nyní jsem mu přestala dávat sladkosti, omezili jsme mléčné výrobky, ovoce, ale efekt se nedostavil.
Zkusila jsem podávat fenistil, na zmírnění alergických projevů, ale taky efekt ádný.
Nemáme ani domácí zvířata, ani nemá syn ádný projev alergie na kůi, pupínky, začervenání, prostě nikde nic.
Taky po psychické stránce ádná změna, ádné stresové situace, nic takového.
Máte někdo s tímto podobnou zkuenost, radu?
Není tady
Projev alergie a hlavně ekzému je vidět, vdy je nějaký ten průvodní jev na kůi. Dál mě napadá, nemá třeba jen extrémně vysuenou pokoku? Zkusit co nejvíce promazávat. Dále to můe být pak jistě i psychického původu, či jakýsi druh "zlozvyku". No a pak troku jiným směrem, přece jen to byla jiná situace, ale můj otec se také extrémně krábal po celém těle a u něj to byl projev selhávání ledvin - co pochopitelně nechci strait, jen vlastně říkám, e svědění se nemusí týkat vdy jen kůe jako takové.
Není tady
U nás dost pomohlo vynechat kadodenní koupání a pořádné promazání.
Není tady
Neměl syn klítě někdy? Mám boreliózu, svědí mě celé tělo, na kůi nic nemám, ale je to na zbláznění.
Není tady
Děkuji za příspěvky.
Na úterý jsme objednáni na alergologii, a klítě syn opravdu měl, asi před měsícem, tak budu chtít i vyetřeni na borelie, snad mi paní dokrotka vyhoví.
Není tady
To krábání jsem taky zaila, pak jsme komplet přeli na Euronu (včetně amponu) a je klid, připojte se k FB skupině Čistota a vůně https://www.facebook.com/groups/451181925223773/ a napitě si o vzorečky zdarma.
Není tady