Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 5. 2014 8:50

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Re: Porod doma - v paneláku

Mendy, tak to já zase s tebou souhlasím. Také by mi to hodně vadilo (ten hlasitý projev, fakt nemusím být svědkem všeho), nejradši bych na takovou vlítla, ať drží ústa (né že by mi to bylo něco platné).

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#52 9. 5. 2014 8:56

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Selima napsal(a):

Mendy napsal(a):

Jó, to je taky dost blbý.

Ja by som vôbec zakázala žiť... aspoň v okolí niektorých ľudí. Nehlučať, nerodiť, nes.e.x.ovať, nezomierať, najlepšie nedýchať...

Seli,moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých, to nevíš?
Takže tím, že řvu jako kráva, ruším okolí a tím porušuju jejich svobodu, jejich právo na přirozenej klid.
Nad mojí máti bydleli dva mladí, při sexu řvali tak, že o slyšela půlka sídliště. Když měli děti, řvali na děti, v bytě u nich by nepřirozenej randál, dupání, třískání kdečím, že to bylo k nevydržení. A to bylo na denním pořádku, i celá chodba paneláku "patřila" jim. Jejich reakce na stížnosti okolí - omezujete naši svobodu, vaše svoboda náš nezajímá.
Takže když chci řvát u sexu, dělám ho tam, kde tím nikoho neobtežuju. Například.
Mně třeba vadí,když jdu do restaurace a jsou tam hosté,kteří hulákají na celou restaurace, jako by jim patřila, bez ohledu na to, že tam jsou i další hosté.
Jak říkám, moje svoboda končí tam,kde začíná svoboda druhých. Nemám právo svojí svobodou obtěžovat svoje okolí. Ani tím, že chci moderně rodit doma, nezvládám a to a řvu na celej barák. Po pravdě, koho to musí zajímat, že rodím? Když to teda otočím, že ji nezajímá, že ruší okolí.

tummenupp naprostý souhlas.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#53 9. 5. 2014 9:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

LENNNA napsal(a):

Mendy, tak to já zase s tebou souhlasím. Také by mi to hodně vadilo (ten hlasitý projev, fakt nemusím být svědkem všeho), nejradši bych na takovou vlítla, ať drží ústa (né že by mi to bylo něco platné).

opravdu si myslíš, že každá musí u porodu ječet jako na lesy? mě taky vadí, hlasité projevy při sexu u mých sousedů a nevěším se kvůli toho a věř , že to je častěji než jednou za 9 měsíců....lol

Není tady

#54 9. 5. 2014 11:42

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

LENNNA napsal(a):

opravdu si myslíš, že každá musí u porodu ječet jako na lesy? mě taky vadí, hlasité projevy při sexu u mých sousedů a nevěším se kvůli toho a věř , že to je častěji než jednou za 9 měsíců....lol

aprill, čteš co píšu? Píšu někde, že každá musí ječet jako na lesy? Píšu, že by mi vadil hlasitý projev. Pokud někdo bude rodit potichu, tak se o tom, že rodí doma, nejspíš nedozvím, nemyslíš? Takže o těchto nepíšu.

- Gary Smith

Není tady

#55 9. 5. 2014 13:26

Suzie
♥♥♥♥---

Co se týká toho řevu, tak já rodila na klinice v Podolí v Praze, která platila za špičkovou porodnici /patřila jsem tam spádově, ale hodně maminek se tam dostávalo protekcí/. A můžu říct, že to byla hrůza.

Jedna mamina na hekárně tak polohlasně sténala, ale žádný řev, a přišla sestra a sepsula jí, co tu řve, že na to není nikdo zvědavý. Mamina jí říkala, že jí je strašně špatně, na to jí sestra řekla, že to je všem. Za půl hodiny upadla do bezvědomí a najednou byl fofr.

Sama bych doma nikdy nerodila, protože je to obrovské riziko. Hlavně dneska, kdy je čím dál tím víc vrozených vad a komplikací. Ale někdy bohužel nepomůže ani porodnice, když jsou tam ignoranti.

Není tady

#56 9. 5. 2014 14:28

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

.....

Mmch, mě po druhém porodu asistentka tvrdila, že jsem při každé kontrakci temně vrčela, to prý tam ještě neměli. lol

Při druhým porodu jsem při tlačení bručela jako medvěd, říkala porodní asistentka lol já si to teda nepamatuju, ale věřím tomu

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#57 9. 5. 2014 14:30

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak k životu patří jak zrození novýho života, tak i smrt. jen jsme rozmazlení a tyhle záležitosti se jaksi dějí za "zavřenýma" dveřma. Bohužel pro nás všechny. Nicméně doma bych rodit fakt nechtěla, hlavně ze strachu z komplikací, kdo by doma mně nebo dítěti zachránil okamžitě život? Nikdo.

Není tady

#58 9. 5. 2014 14:36

Mendy
♥♥♥♥♥--

Suzie napsal(a):

Co se týká toho řevu, tak já rodila na klinice v Podolí v Praze, která platila za špičkovou porodnici /patřila jsem tam spádově, ale hodně maminek se tam dostávalo protekcí/. A můžu říct, že to byla hrůza.

Jedna mamina na hekárně tak polohlasně sténala, ale žádný řev, a přišla sestra a sepsula jí, co tu řve, že na to není nikdo zvědavý. Mamina jí říkala, že jí je strašně špatně, na to jí sestra řekla, že to je všem. Za půl hodiny upadla do bezvědomí a najednou byl fofr.

Sama bych doma nikdy nerodila, protože je to obrovské riziko. Hlavně dneska, kdy je čím dál tím víc vrozených vad a komplikací. Ale někdy bohužel nepomůže ani porodnice, když jsou tam ignoranti.

Já rodila v porodnici v Pelhřimově a nebylo to lepší. Taky jsem si tenkrát řekla, že pokud bych ještě někdy rodila, rozhodně ne tam.

Není tady

#59 9. 5. 2014 16:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

v porodnici v Pelhřimově
Tam se přece jezdí za úplně jiiným oučelem... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
"Zajeď si do Pelhřimova, prohlédni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš!"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#60 9. 5. 2014 16:34

Mendy
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

v porodnici v Pelhřimově
Tam se přece jezdí za úplně jiiným oučelem... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Těžko bych tam to krematorium hledala reta

Není tady

#61 9. 5. 2014 16:46

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Mendy napsal(a):

helena napsal(a):

v porodnici v Pelhřimově

Těžko bych tam to krematorium hledala reta

Bodejť,když tam žádný není lol

Není tady

#62 9. 5. 2014 19:47

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Mendy napsal(a):

Selima napsal(a):

Ale prečo vás to tak rozčuľuje? Nehovorte mi, že v ČR sa nevyskytujú prejavy ľudskej blbosti tak hojne ako u nás... big_smile Podľa mňa denno-denne... A keď ju transportovali, tak to nestálo o nič viac (peňazí, energie ani nervov) ako keby ju nechali dva dni vyviazanú osamote niekde v pôrodnici. wink Akurát ona si nejaké nervy ušetrila a nejaké naopak prirobila, holt.

To vážně celý panelák, a nejen ten, musí vědět o tom, že se u sousedů rodí? Ve který době že to žijeme?
Zkušenost, ale hrozná. Něco tak osobního a intimního dávat vědět všem okolo roll

No, co ... řvát může i v porodnici a pro ostatní čekatelky to může být dost nepříjemné. Moje mamka prý řvala tak, že jí bylo slyšet široko daleko.  V takovém paneláku mají alespoň o čem povídat. vissla

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#63 9. 5. 2014 19:49

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Dvořka napsal(a):

kostka napsal(a):

Osobně bych doma nerodila, i když ležet 3 dny v porodnici, když se cítím v pohodě a miminko je zdravé, je docela vopruz.
Ale pokud chce někdo rodit doma, je to jeho věc, ať už bydlí v paneláku či na samotě u lesa.

Asi tak. Spíš ale ty, co se rozhodnou pro domácí porod obdivuji pro jejich odvahu. Já bych jí neměla.

A já to zas považuji za dost nezodpovědné. Nikdy nevíme, co se může pokakat.

Není tady

#64 9. 5. 2014 19:57

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Suzie napsal(a):

Suzi, rodila jsem tamtéž .. 2x.(a nedám na Podolí dopustit, na rozdíl od jiné porodnice v Praze) .. a mně se zase líbilo, když doktor řekl jedné mamině, ať přestane dělat to divadlo. Bylo to hodně nepříjemné a furt jsem čekala, kdy to přijde a budu třeba muset také začít řvát.

Není tady

#65 9. 5. 2014 21:35

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Nechtěla bych rodit doma, ale ne kvůli tomu, že bych rušila sousedy v paneláku. Toto hledisko mě u domácích porodů ještě nikdy nenapadlo. Domácí porod může být riskantní pro matku i dítě a to bych nikdy nedopustila. Vím, že ani v nemocnici není zaručeno na 100%, že se nic nepřihodí, náhoda je blbec a i lékaři jsou jenom chybující lidé, ale přesto si myslím, že v porodnicích umírá o hodně méně matek a dětí, než tomu bylo v době, kdy se rodilo doma. Tak proč se vracet do 19. století a dál?

Není tady

#66 9. 5. 2014 23:36

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Pokud nejsou uz v tehotenstvi komplikace, da se docela dobre rodit doma. V Holandsku tak rodi asi 70% zen, coz jsou skoro vsechny Holandanky, v porodnici rodi vetsinou jen cizinky nebo komplikovane pripady.
No a myslim, ze je to docela v pohode.
Je na kazdem, aby si vybral, co mu vyhovuje.

Upravil(a) venuše (9. 5. 2014 23:40)

Není tady

#67 10. 5. 2014 6:14

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

venuše napsal(a):

Pokud nejsou uz v tehotenstvi komplikace, da se docela dobre rodit doma. V Holandsku tak rodi asi 70% zen, coz jsou skoro vsechny Holandanky, v porodnici rodi vetsinou jen cizinky nebo komplikovane pripady.

a co na to sousedé vissla ?

Není tady

#68 10. 5. 2014 17:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a co na to sousedé
Pohoršujou se na diskusních fórech... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#69 10. 5. 2014 20:19

venuše
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

venuše napsal(a):

a co na to sousedé vissla ?

Nic. Jsou asi tolerantnejsi.... tongue

Není tady

#70 11. 5. 2014 22:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Modroočka napsal(a):

Selima napsal(a):

Mendy napsal(a):

Jó, to je taky dost blbý.

Ja by som vôbec zakázala žiť... aspoň v okolí niektorých ľudí. Nehlučať, nerodiť, nes.e.x.ovať, nezomierať, najlepšie nedýchať...

Seli,moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých, to nevíš?
Takže tím, že řvu jako kráva, ruším okolí a tím porušuju jejich svobodu, jejich právo na přirozenej klid.
Nad mojí máti bydleli dva mladí, při sexu řvali tak, že o slyšela půlka sídliště. Když měli děti, řvali na děti, v bytě u nich by nepřirozenej randál, dupání, třískání kdečím, že to bylo k nevydržení. A to bylo na denním pořádku, i celá chodba paneláku "patřila" jim. Jejich reakce na stížnosti okolí - omezujete naši svobodu, vaše svoboda náš nezajímá.
Takže když chci řvát u sexu, dělám ho tam, kde tím nikoho neobtežuju. Například.
Mně třeba vadí,když jdu do restaurace a jsou tam hosté,kteří hulákají na celou restaurace, jako by jim patřila, bez ohledu na to, že tam jsou i další hosté.
Jak říkám, moje svoboda končí tam,kde začíná svoboda druhých. Nemám právo svojí svobodou obtěžovat svoje okolí. Ani tím, že chci moderně rodit doma, nezvládám a to a řvu na celej barák. Po pravdě, koho to musí zajímat, že rodím? Když to teda otočím, že ji nezajímá, že ruší okolí.

No, to je potom otázka, KTO určuje, čo ruší druhých... Sused pod našimi chodí na nočné a sťažuje sa, že moji rodičia strašne cez deň dupú - proste sú to ľudia po 70tke a už vláčia nohy za sebou, ale zato sa nezbláznim(e) a nebudem našich prerábať, aby sa po byte nehlučne vznášali ako ten lietajúci pes. roll Navyše rušenie nočného kľudu je jedna vec, ale cez deň holt treba zniesť nejakú tú dávku hluku. Vedľa mňa prerábali byt, väčšinou po víkendoch, ale čo som mala robiť? Povedať im, aby si ho šli prerábať inam, že ma to tu ruší? wink Nie, ale potom trebárs musia zniesť, že sú moji vtáci občas hlučnejší. Zasa mi nereve do noci telka - každý máme určite niečo, čím rušíme susedov; tak sa to potom vynuluje a až na extrémy je to fifty-fifty.   
A rodenie doma JE extrém, ale zasa sa, chvalabohu, nedeje príliš často, predpokladám... kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#71 17. 5. 2014 15:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Nářek na každýho působí jinak. Jako třeba u autonehody.

moc sleduješ televizi kapitulation , rodila jsem 2x a věř, že tam nikdo neječel a nesténal....

no já teda když jsem šla rodit, tak jsem zažila maminku, co teda řvala děsně. byla jsem z toho docela vyplašená.
a pár dalších bylo taky docela slyšet, i když to nebylo tolik.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#72 17. 5. 2014 16:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Ja mám bývalú spolužiačku-extrémistku, ktorá prvé dieťa rodila nielen doma, ale sama doma... roll Po niekoľkých hodinách sa rozhodla, že to predsa len nebol taký dobrý nápad, našťastie býva kúsok od nemocnice, tak si odkráčala na príjem a do pol hodiny bola dcéra na svete. big_smile Ďalšie dve deti už ale rodila klasicky....
Na druhej strane, nie je nemocnica ako nemocnica - u nás sú niektoré povestné tým, že tam umierajú nielen deti (hlavne predčasne narodené), ale nezriedka aj rodičky. A po skúsenostiach bratrancovej ženy (viac-menej opakovaných, pri 3 deťoch a jednej nútenej operácii pri mimomaternicovom tehotenstve)  hovorím: zlaté staré pôrodné baby.

já jsem teda ráda za to, že jsem rodila v nemocnici. za dob porodních bab, bych nejspíš patřila mezi ty, které ten porod nepřežily.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#73 17. 5. 2014 16:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

venuše napsal(a):

Jenže pokud vím, tak je tam rychle dostupný lékař, když je potřeba. U nás hrozí, že by možná trucoval i kdyby byl dostupnější, než je roll Já bych se taky neodvážila rodit doma, protože jsem posera - jinak bych si to strašně přála. gloria

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#74 4. 8. 2014 20:03

Mendy
♥♥♥♥♥--

Není tady

#75 4. 8. 2014 22:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já bych úmyslný porod doma rozhodně neriskovala. Není to žádná legrace, nikdo dopředu neví, co může během porodu nebo i po něm vyvstat za komplikace a bezprostředně ohrozit na životě buď rodičku, nebo dítě. Ať si každý dělá, co chce, ale já takový plánovaný domácí porod považuji za trestuhodnou lehkomyslnost a hazardérství stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí