Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 8. 5. 2014 21:19

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Porod doma - v paneláku

Dvořka napsal(a):

Věřím, že to musí být pro sousedy pocit nepříjemný. Alespoň já bych si připadala dost divně/blbě.
Ale zase na druhou stránku - normálně se za přítomnost u porodu platí. Takhle jste to měli všichni, ale hlavně otec, zadarmo big_smile

co je na domácím porodu nepříjemného pro sousedy????

Není tady

#27 8. 5. 2014 21:29

Dvořka
♥♥-----

Nářek na každýho působí jinak. Jako třeba u autonehody.

Není tady

#28 8. 5. 2014 21:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Dvořka napsal(a):

moc sleduješ televizi kapitulation , rodila jsem 2x a věř, že tam nikdo neječel a nesténal....

Není tady

#29 8. 5. 2014 21:38

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Horší je, že některé řvou i u sexu, proti tomu mi slyšet jednou v paneláku porod přijde v pohodě.

Není tady

#30 8. 5. 2014 21:49

Mendy
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

Dvořka napsal(a):

moc sleduješ televizi kapitulation , rodila jsem 2x a věř, že tam nikdo neječel a nesténal....

lol proč by měl někdo u tvýho porodu sténat a ječet? lol

Není tady

#31 8. 5. 2014 21:54

Mendy
♥♥♥♥♥--

Jinak milá april, já rodila taky a ty ostatní co tam rodily sténaly i naříkaly, některá víc, jiná míň. Asi jsi měla zase něco extra, ostatně jako vždycky.

Není tady

#32 8. 5. 2014 21:55

Mendy
♥♥♥♥♥--

eva4444 napsal(a):

Horší je, že některé řvou i u sexu, proti tomu mi slyšet jednou v paneláku porod přijde v pohodě.

Jó, to je taky dost blbý.

Není tady

#33 8. 5. 2014 22:06

Dvořka
♥♥-----

aprill napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Fakt? Tak já žila do dneška s tím, že sténat a naříkat u porodu je úplně normální věc. A ono ejhle, zas je to jen televizní výmysl big_smile

Není tady

#34 8. 5. 2014 22:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já bych doma rozhodně rodit nechtěla, protože bych se bála nepředvídatelných komplikací během porodu a nechtěla bych tím pádem ohrozit ani sebe, ani dítě. MMCH nejsme v době Rakouska-Uherska nebo I. republiky, kdy se sice doma běžně rodilo, ale taky často umíralo hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#35 8. 5. 2014 22:14

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

aprill napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Tak to jsi měla štěstí vissla Já měla první porod dost těžkej a dlouhej, dítě bylo velké a nelidsky jsem řvala tak, že jsem druhý den nemohla ani pořádně promluvit stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#36 8. 5. 2014 22:17

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Ono mezi námi to, co občas předvádějí hérečky při "porodu", to by mnohou slabší povahu odradilo od mateřství, že jo.
Já jsem byla v porodnici dvakrát, pokaždé nás rodilo více najednou, ale žádné ječení se nekonalo.
Skřeky se ozývaly různé, ale nic, co by bylo případně slyšet na celý panelák. Ale zase každá máme jiný práh bolesti, že jo. smile
Osobně by mě víc namíchnul mejdan s dunící hudbou, než tohle.

Mmch, mě po druhém porodu asistentka tvrdila, že jsem při každé kontrakci temně vrčela, to prý tam ještě neměli. lol

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#37 8. 5. 2014 22:19

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Já bych doma rozhodně rodit nechtěla, protože bych se bála nepředvídatelných komplikací během porodu a nechtěla bych tím pádem ohrozit ani sebe, ani dítě. MMCH nejsme v době Rakouska-Uherska nebo I. republiky, kdy se sice doma běžně rodilo, ale taky často umíralo hmm

Já bych ty domácí porody zase tak šmahem nezatracovala. On ani lékař s nejlepším vybavením není často zárukou
bezproblémového porodu.
Ale to jsme offtopic .

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#38 8. 5. 2014 22:31

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem si u porodu zařvala 1x na tu poslední fázi, kdy dítě vyletělo a nestydím se za to, alespoň jsem měla pocit, že jsem do toho dala všechnu sílu a bylo dítě venku do 15 vteřin na 1 tlačení a nedusila jsem ho někde v cestách. To byla tak intenzivní bolest, že to se nedalo potichu vydržet.

Není tady

#39 8. 5. 2014 22:38

kostka
♥♥♥♥---

Osobně bych doma nerodila, i když ležet 3 dny v porodnici, když se cítím v pohodě a miminko je zdravé, je docela vopruz.
Ale pokud chce někdo rodit doma, je to jeho věc, ať už bydlí v paneláku či na samotě u lesa.

Není tady

#40 8. 5. 2014 22:42

Dvořka
♥♥-----

kostka napsal(a):

Osobně bych doma nerodila, i když ležet 3 dny v porodnici, když se cítím v pohodě a miminko je zdravé, je docela vopruz.
Ale pokud chce někdo rodit doma, je to jeho věc, ať už bydlí v paneláku či na samotě u lesa.

Asi tak. Spíš ale ty, co se rozhodnou pro domácí porod obdivuji pro jejich odvahu. Já bych jí neměla.

Není tady

#41 8. 5. 2014 22:51

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

kostka napsal(a):

Na reverz jde jít domu hned po porodu (obvykle po 2 hodinách), není to dnes až taková vzácnost. Mě od toho odradilo to, že bych neměla pediatra, který by docházel domu.

Není tady

#42 8. 5. 2014 23:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja mám bývalú spolužiačku-extrémistku, ktorá prvé dieťa rodila nielen doma, ale sama doma... roll Po niekoľkých hodinách sa rozhodla, že to predsa len nebol taký dobrý nápad, našťastie býva kúsok od nemocnice, tak si odkráčala na príjem a do pol hodiny bola dcéra na svete. big_smile Ďalšie dve deti už ale rodila klasicky....
Na druhej strane, nie je nemocnica ako nemocnica - u nás sú niektoré povestné tým, že tam umierajú nielen deti (hlavne predčasne narodené), ale nezriedka aj rodičky. A po skúsenostiach bratrancovej ženy (viac-menej opakovaných, pri 3 deťoch a jednej nútenej operácii pri mimomaternicovom tehotenstve)  hovorím: zlaté staré pôrodné baby.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#43 8. 5. 2014 23:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Dvořka napsal(a):

Zato domáce násilie okolie ochotne ignoruje, rovnako ako alkoholické výstupy, hlučné večierky, apod...  To všetko býva na programe dňa rozhodne častejšie ako pôrod, ten je max. raz za 9 mesiacov. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#44 8. 5. 2014 23:04

Mendy
♥♥♥♥♥--

Mi holčina co rodila po mně řekla, že si myslela že tlačim na záchodě a ne při porodu, jaký jsem vydávala zvuky, porod jsem měla dlouhý, bolestivý a nakonce musel doktor sáhnout po kleštích. Pokoj jsme měly nad porodním sálem, slyšely jsme každou rodičku.
Nějak mě nepřestává udivovat, že se někdo rozhodne tohle podstoupit doma a navíc za přítomnosti sousedů.

Není tady

#45 8. 5. 2014 23:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mendy napsal(a):

eva4444 napsal(a):

Ja by som vôbec zakázala žiť... aspoň v okolí niektorých ľudí. Nehlučať, nerodiť, nes.e.x.ovať, nezomierať, najlepšie nedýchať...

Brita

Není tady

#46 9. 5. 2014 2:41

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Vím o přípradu, kdy ženská rodila v noci v paneláku a ječela u toho tak, že budila sousedy. Dítě se narodilo v pořádku doma. Je to zážitek sestry mé velmi blízké kamarádky, takže ne jedna paní povídala. Stalo se to cca před třemi lety.

Není tady

#47 9. 5. 2014 5:36

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Mendy napsal(a):

eva4444 napsal(a):

Ja by som vôbec zakázala žiť... aspoň v okolí niektorých ľudí. Nehlučať, nerodiť, nes.e.x.ovať, nezomierať, najlepšie nedýchať...

Seli,moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých, to nevíš?
Takže tím, že řvu jako kráva, ruším okolí a tím porušuju jejich svobodu, jejich právo na přirozenej klid.
Nad mojí máti bydleli dva mladí, při sexu řvali tak, že o slyšela půlka sídliště. Když měli děti, řvali na děti, v bytě u nich by nepřirozenej randál, dupání, třískání kdečím, že to bylo k nevydržení. A to bylo na denním pořádku, i celá chodba paneláku "patřila" jim. Jejich reakce na stížnosti okolí - omezujete naši svobodu, vaše svoboda náš nezajímá.
Takže když chci řvát u sexu, dělám ho tam, kde tím nikoho neobtežuju. Například.
Mně třeba vadí,když jdu do restaurace a jsou tam hosté,kteří hulákají na celou restaurace, jako by jim patřila, bez ohledu na to, že tam jsou i další hosté.
Jak říkám, moje svoboda končí tam,kde začíná svoboda druhých. Nemám právo svojí svobodou obtěžovat svoje okolí. Ani tím, že chci moderně rodit doma, nezvládám a to a řvu na celej barák. Po pravdě, koho to musí zajímat, že rodím? Když to teda otočím, že ji nezajímá, že ruší okolí.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#48 9. 5. 2014 5:41

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Dvořka napsal(a):

Zato domáce násilie okolie ochotne ignoruje, rovnako ako alkoholické výstupy, hlučné večierky, apod...  To všetko býva na programe dňa rozhodne častejšie ako pôrod, ten je max. raz za 9 mesiacov. wink

Jak kdo to ignoruje.
Jasně, že rodí jednou za devět měsíců. A asi neřve v tahu celej den. Ale někomu i tohle může vadit.
Mě porody doma zaráží spíš z principu. Nemusí být nemocnice jako luxusní hotelovej pokoj, ale doma bych nerodila ani za Boha.
Zažila jsem  při prvním porodu ženskou, ta řvala celou noc noc a celý ráno, ale to byl řev, jako když ji trhá za živa. Strašný. Už jsme nadávaly i my, spolunocležnice na hekárně, protože ta dělala takovej cirkus, že to bylo až nepřirozený,co předváděla.

Upravil(a) Modroočka (9. 5. 2014 5:43)

Není tady

#49 9. 5. 2014 6:29

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ale ať nejsem nespravedlivá, nemyslím, že každá ženská u porodu řve jako pardál wink a jednou za čas se to dá snést. Ten pravidelnej uřvanej sex se s snáší daleko hůř.
Nebo řev, když na schodech upadne děcko, natluče si a řve, jako když ho na nože berou, to prostě tak nějak je běžný v životě. Ta křičící rodička by mě nenaštvala, spíš bych sní soucítila a byla ráda, že já už nemusím wink

Není tady

#50 9. 5. 2014 7:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nějak mě nepřestává udivovat, že se někdo rozhodne tohle podstoupit doma a navíc za přítomnosti sousedů.
Není to zas tak dávno, co se doma rodilo, marodilo - i roky, umíralo... protože tohle všechno k životu patří.
Samozřejmě nepopírám výhody lékařskýho zásahu, zvláště pak při nepředvída(tel)nejch komplikací - ale na druhou stranu jsme si příliš zvykli odkládat tyhle "rušivý nepříjemnosti" mimo domov, rodinu a vlastní péči.
Soudím, že vždycky primárně záleží na přání dotyčnýho - pokud je teda při vědomí, svéprávnej a ochotnej nýst případný následky.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí