|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Eva. napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Prokristapána - kdybych měla kvůli mobilu hledat nejen ten mobil - odkud vlastně zvoní, kde ho mám zašitý, pak brýle, pak ještě dotykovou tužku nebo nedejbože rukavičky a ještě je navlékat - to bych měla o celodenní program postaráno!
Já mám dotykovou "tyčku" dodanou přímo s mobilem, zasunutou v mobilu.
Dlouho jsem se bránila chytrému telefonu s internetem. Až před dvěma lety mě přítel konečně přemluvil. Dnes nechápu, proč mi to tak dlouho trvalo, když je to takový super pomocník. Včetně map při mých cyklistických výletech, kalendáře, kam si píšu na každý den věci, co mám udělat. Narozky, svátky... Jsem stále nadšena.
Nehledě na to, že si, Niky, můžeš písmenka zvětšit, když je nevidíš...
Poznámky si píšem aj do toho môjho muzeálneho kúsku... a predstava, že budem mať v mobile internet a budem teda NEUSTÁLE zastihnuteľná aj pracovnými mailmi a telefonátmi
ma teda vôbec neteší.
Presne tomu som sa snažila vyhnúť aj súkromným telefónom. Asi sa presťahujem niekam, kde nie je mobilný/infernetový signál...
Není tady
Já mám radost, že můj synek se konečně začal taky trochu hýbat. Ale že by zrovna dnes musel ujet 120 km na kole, které si naplánovali, no nevím. Doufám, že ho neklepne.
Není tady
Selima napsal(a):
Eva. napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Prokristapána - kdybych měla kvůli mobilu hledat nejen ten mobil - odkud vlastně zvoní, kde ho mám zašitý, pak brýle, pak ještě dotykovou tužku nebo nedejbože rukavičky a ještě je navlékat - to bych měla o celodenní program postaráno!
Dlouho jsem se bránila chytrému telefonu s internetem. Až před dvěma lety mě přítel konečně přemluvil. Dnes nechápu, proč mi to tak dlouho trvalo, když je to takový super pomocník. Včetně map při mých cyklistických výletech, kalendáře, kam si píšu na každý den věci, co mám udělat. Narozky, svátky... Jsem stále nadšena.
Nehledě na to, že si, Niky, můžeš písmenka zvětšit, když je nevidíš...Poznámky si píšem aj do toho môjho muzeálneho kúsku... a predstava, že budem mať v mobile internet a budem teda NEUSTÁLE zastihnuteľná aj pracovnými mailmi a telefonátmi
ma teda vôbec neteší.
Presne tomu som sa snažila vyhnúť aj súkromným telefónom. Asi sa presťahujem niekam, kde nie je mobilný/infernetový signál...
A ještě hrozí toto
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/be … bletu.html
Není tady
Selima napsal(a):
Dostala som pracovný mobil... samo osebe dobrá správa, ale - ALE - je to presne ten androidový telefón inteligentnejší ako ja (a dotykový - NA MOJE ENCHTY!), akému sa v súkromí vyhýbam ako čert krížu...
![]()
Já si neumím (s nadsázkou) už svůj život bez chytrého telefonu vůbec představit 
Není tady

Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nehledě na to, že si, Niky, můžeš písmenka zvětšit, když je nevidíš...Poznámky si píšem aj do toho môjho muzeálneho kúsku... a predstava, že budem mať v mobile internet a budem teda NEUSTÁLE zastihnuteľná aj pracovnými mailmi a telefonátmi
ma teda vôbec neteší.
A ještě hrozí toto
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/be … bletu.html
To by sa mi páčilo... BI.
Není tady
Já si neumím (s nadsázkou) už svůj život bez chytrého telefonu vůbec představit
To já bych si ho docela dobře dovedla představit i bez hloupýho...
(služebního obzvlášť)
Není tady
Já si už neumím představit život bez internetu. Mám ho ráda, jako zdroj informací i zábavy. Televizi téměř nepouštím, rádio taky ne. Mobil je mi dobrým pomocníkem, asi bych už taky nechtěla žít bez něj.
Ale včera jsem jela na kole podél jednoho krásného, romantického tábořiště: Lesy, řeka, skály, romantika. A co mě šokovalo - uprostřed toho stan, před ním stoleček, na něm notebook a pán, zírající na obrazovku
. Tak takovýto závislák bych být nechtěla.
(Když jsem jela po hodině stejnou cestou zpět, stále ještě zíral....).
Není tady
Já byla taky včera na kole............50 km náročným terénem, no nekleplo mě ..................ale měla jsem namále
Jeli jsme autem kus od Brna................a pak milovaná Vysočina, tentokrát u Humpolce.............prohlídka Želivu-kláštera, kostela...........jeli jsme lesy, kde byl příjemný chládek...........ale A se spletl a mírně jsme zabloudili, návrat v 21hod.-záhul, dnes mám odpočívací den.................a tolik energie
Není tady
Jojo, u nás na Vysočině je krásně. Syn kolo taky přežil. Asi ani moc nebloudili, ujel prý 125 km, což je pouhých 5 oproti plánu.Říkal, že nejnáročnější to bylo u nás, pak už jen po rovině a to prý jelo samo. Je fakt, že já cestu po rovině neznám a pamatuji se, když jsem jela v takovýchto vedrech něco přes 80 km ve Žďárských vrších a totálně jsem se přehřála. Sice mně špatně nebylo, ale vypadala jsem tak 
Není tady
Niky123 napsal(a):
Já si už neumím představit život bez internetu. Mám ho ráda, jako zdroj informací i zábavy. Televizi téměř nepouštím, rádio taky ne. Mobil je mi dobrým pomocníkem, asi bych už taky nechtěla žít bez něj.
Ale včera jsem jela na kole podél jednoho krásného, romantického tábořiště: Lesy, řeka, skály, romantika. A co mě šokovalo - uprostřed toho stan, před ním stoleček, na něm notebook a pán, zírající na obrazovku![]()
![]()
. Tak takovýto závislák bych být nechtěla.
(Když jsem jela po hodině stejnou cestou zpět, stále ještě zíral....).
Tak nevíš, jak dlouho tam pobýval 
Pamatuju, jak na tábořištích (konkrétně mi teď vytanul Annín) lidi zkraje léta postavili takový ty stanový domy a televizi tam měl každej druhej.
Taky jsem se vofrňovala - ale nakonec, každý odpočívá po svém, žejo.
Třeba pána nelíp nakopne ta kombinace přírody kolem a informací uvnitř....a třeba tam čuměl na po*no, co víš 
Není tady

Mám ďalšieho psa, o ktorého sa starám, tentoraz nevlastnej dcére...
To je radosť, ale musíme si na seba zvyknúť (obyčajne chodieva cez dovolenky inak, kam teraz nemôže)... obidve. Ona už u mňa bola, ale nepamätá si to - a ja neviem, ako jej to pripomenúť.
Není tady

Včera nasnežilo... ale do dneška je z toho brečka a už len prší - neviem, čo z toho je na skuhry a čo na radosť. Principiálne mám sneh rada, ale včera okamžite boli zápchy a kolabovala doprava
, takže tiež zmiešané pocity.
Není tady

Sneží!!!!
A k tomu svieti slnko a fúka...
Není tady

Výdatne nasnežilóóó! 
Není tady
Jste lepší. 
Seli, nazuj sněžnice.
Není tady

Už je to len taká tenká vrstvička inovatky a srieňu a námraza... ale aj tak krajšie ako blato a bahno. Plus svieti slnko
- paráda!
Není tady
V centru nic moc, ale u nás na kopci je to jak na horách.
Ale taky jen jinovatka. Doposud jsem žila v domnění, že jinovatka a námraza jedno jsou... Selimo, co je to, prosím tě, srieň?
Není tady

Vraj jinovatka... ale je mi to čudné, lebo inovatku máme aj my
...
Není tady
lebo inovatku máme aj my
Nejen inovatku... hledala jsem a našla... 
Synonymá slova „srieň” v slovenskom synonymickom slovníku
srieň p.inovať
inovať zmrznutá vodná para skladajúca sa z ľadových kryštálikov v tvare ihličiek • inovatka • srieň: stromy, konáre sú pokryté inovaťou, srieňom • osuheľ: zo stromov visela osuheľ • mráz: na pole padol mráz • zried. osuhlina • nár. hŕňava
a ještě tady http://www.juls.savba.sk/ediela/ks/1994/1/ks1994-1.html - str. 36 a 37. Zajímavý čtení.
Není tady
Heleno, díky. Slovenský synonymický slovník- hezký počtení na dlouhý zimní večery.
Ty nuance jsou zajímavý. 
Není tady
Leckterej slovník je báječná lektýra... jen toho času, kdyby bylo 
Není tady
helena napsal(a):
lebo inovatku máme aj my
Nejen inovatku... hledala jsem a našla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
srieň p.inovať
inovať zmrznutá vodná para skladajúca sa z ľadových kryštálikov v tvare ihličiek • inovatka • srieň: stromy, konáre sú pokryté inovaťou, srieňom • osuheľ: zo stromov visela osuheľ • mráz: na pole padol mráz • zried. osuhlina • nár. hŕňava
a ještě tady http://www.juls.savba.sk/ediela/ks/1994/1/ks1994-1.html - str. 36 a 37. Zajímavý čtení.
Tak osuheľ vidím prvně v životě 
Není tady
Tak osuheľ vidím prvně v životě
Vidíš... jedna se stále učí... aneb kdybys mě neměla... 
Ovšem zrovna osuheľ se mi jako slovo moc nelíbí - asociuje mi osypky, sopel, osutiny a tak podobně.
Není tady

lupina montana napsal(a):
helena napsal(a):
lebo inovatku máme aj my
Nejen inovatku... hledala jsem a našla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
srieň p.inovať
a ještě tady http://www.juls.savba.sk/ediela/ks/1994/1/ks1994-1.html - str. 36 a 37. Zajímavý čtení.Tak osuheľ vidím prvně v životě
ijá...
Není tady
Dejte si radši osúchy. (Znám z dětství a na netu plno receptů.)

Není tady