18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
kupuji si samozřejmě...........vajíčka
Není tady
Palomita napsal(a):
Kdo by to byl řekl, e mít slepice je na radost i na skuhrání Původně jsme chtěli mít jen čtyři (bez kohouta). Pak se jedna rozhodla, e teda bude kohout (asi byla dlouho zakrnělá). Take tři slípky na jednoho kohouta.. takřka ideální stav. Který ovem neměl mít dlouhého trvání. Zanedlouho si sedla kvočka na vajíčka, hmm, take dvě slípky na jednoho kohouta.. těsný, ale zvládnou to. Pak nám psa nejspí utkla zmije (podle jeho mordy a divnýho chování) no a během svého vypořádávní se s jedem taky roztrhal jednu slepici, které si do té doby uívaly klidu a pohody na zahradě na volno. Take začalo shánění dalí slepice, protoe jedna slípka na jednoho kohouta vůbec není dobrý skóre. Z asi 5 vajec se vylíhlo jedno kuře. Nevadí, i to byl větí úspěch, ne jsme očekávali. Bohuel nám minulý týden roztrhal kvočku jestřáb nebo káně a kuře zůstalo samotné. Ostatní slepice, vč. kohouta na něj útočili, take s nimi nemohlo zůstat bez dozoru. Stala jsem se náhradní kvočnou, jinak samotné v ohrádce stále naříkalo. Sehnat stejně staré kuře se nám nepodařilo, i kdy jsme napnuli vekeré své síly. Nakonec máme doma dalí kuře, u trochu starí a super duper divoké. Nicméně na nae kuře neútočí, to přestalo naříkat a ve se snad vrací do správných kolejí. Take nyní jsme ve fázi radosti, snad nám zase na nějakou dobu vydrí
Bydlet v divočině je na radost i skuhrání..... Jestřáb, zmije u baráku - kde to bydlíte? Tipuju umava nebo Jizerky.
Není tady
Palomito, máte vy to ale pestrý ivot!
Není tady
ano a je to krásné to číst......Palomito.........jak inspirující
Není tady
teď jsem absolvovala výlet s vnoučaty a skončili jsme v cukrárně..........jako oni.....9 a 12 let jsem slízala 2 kopce sorbetu.....nemůu se hýbat, bluňká mi v břie, je mi zle a to musím autem do Brna...........
Není tady
vera napsal(a):
kupuji si samozřejmě...........vajíčka
vero, jj, vajíčka jsou výborná! Teď jsme nali, kam nám ta nová slípka zanáela, protoe nebyla zvyklá snáet do kurníku. Chodili jsme kolem té snůky pár týdnů a vůbec jsme to neviděli!
A má pravdu, je to péče na plný úvazek. Na dovolené nás natěstí moc neuije, ale vdycky sháníme hlídání na vechnu tu havě. Letos to bylo taky zajímavé. Kvočna byla ta nejmilejí slípka, jakou jsem kdy viděla. Přesto hlídání pronásledovala po celém dvorku a ti se nepohybovali venku jinak, ne v holinkách a s hráběmi v ruce Kdy jsme se po týdnu vrátili, tak jsem byla jediná, na koho vůbec neútočila, jinak byla stále nepříčetná. Kdy u si konečně zvykla a ve se vrátilo do starých kolejí, zase zvrat. No, to člověk fakt nevymyslí. Take sečteno a podtreno, i zvířata chtějí svoje a cizí můou vnímat jako neádoucí vetřelce. Take je dobře, e to bere tak zodpovědně a raději si vajíčka koupí.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Bydlet v divočině je na radost i skuhrání..... Jestřáb, zmije u baráku - kde to bydlíte? Tipuju umava nebo Jizerky.
Bohatě stačí "na samotě u lesa" včera jsme byli v lese na houbách a krom krásných hřibů jsem nala i pár mloků, málem jsem na ně lápla Zmije tu máme běně (na zahradě). Dřív jsme měli psa, který je vytěkával. Tyhle dvě čubiny do toho strčí čumákem a pak to tak dopadá.. Taky si pochutnávají na včelách, co jim zakazujeme, ale marně.
Pak jetě na půdě netopýři, v kotelně plch s rodinkou, na borovicích veverky.. a nově v autě rejsek. Z toho teda moc odvázaná nejsem
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, máte vy to ale pestrý ivot!
Kdyby mi někdo loni v létě řekl, e budu relaxovat pozorováním slepic na zahradě, tak si budu ukat na čelo
Není tady
vera napsal(a):
teď jsem absolvovala výlet s vnoučaty a skončili jsme v cukrárně..........jako oni.....9 a 12 let jsem slízala 2 kopce sorbetu.....nemůu se hýbat, bluňká mi v břie, je mi zle a to musím autem do Brna...........
Klobouk dolů dělala jsem teď domácí, ale teda stačí opravdu jen troka. Dva kopce, tomu říkám výkon A cesta dopadne v pohodě a břicho je brzy zase připravené na dalí lahůdky
Není tady
Palomita napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Bohatě stačí "na samotě u lesa" včera jsme byli v lese na houbách a krom krásných hřibů jsem nala i pár mloků, málem jsem na ně lápla Zmije tu máme běně (na zahradě). Dřív jsme měli psa, který je vytěkával. Tyhle dvě čubiny do toho strčí čumákem a pak to tak dopadá.. Taky si pochutnávají na včelách, co jim zakazujeme, ale marně.
Pak jetě na půdě netopýři, v kotelně plch s rodinkou, na borovicích veverky.. a nově v autě rejsek. Z toho teda moc odvázaná nejsem
Říkám, e to máte pestré. Jen ty zmije na zahradě vám nezávidím...
Není tady
Palomita napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Říkám, e to máte pestré. Jen ty zmije na zahradě vám nezávidím...
Není tady
Taky máte Diskusi jenom v Podcastech? Je to u asi 3 dny a jsou tam jen poslední příspěvky...
Není tady
Letos rajčata suím.............je to na Radost i na Skuhry.......piplačka........mám velkou úrodu.....to ten hnůj.....hned, jak pominou vedra, budu vozit zase.........vyuívám slunka, ale je to málo...........zapojuju troubu a suičku............pak do mrazáku
jen abych to na jaře nevyhodila...........jak se znám
nějakou várku proloím česnekem, rozmarýnem a oregánem...........zaliju teplým olejem.......jsem si přečetla recept
jinak si uívám zářijového léta.......paráda
Není tady
Za kolik to bude prodávat?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Za kolik to bude prodávat?
Nakrájím 3 plechy a je z toho malý pytlík
Není tady
vera napsal(a):
Letos rajčata suím.............je to na Radost i na Skuhry.......piplačka........mám velkou úrodu.....to ten hnůj.....hned, jak pominou vedra, budu vozit zase.........vyuívám slunka, ale je to málo...........zapojuju troubu a suičku............pak do mrazáku
jen abych to na jaře nevyhodila...........jak se znám
nějakou várku proloím česnekem, rozmarýnem a oregánem...........zaliju teplým olejem.......jsem si přečetla recept
jinak si uívám zářijového léta.......paráda
Věro, !
Není tady
Věro, dělá mi chutě!
To my letos koupili malý folníček na rajčata, a přesto některá shnila, take dobrých moc nezbylo, udělali jsme z nich lečo. Kdy se to vezme ekonomicky, bylo to nejdraí lečo naeho ivota
Není tady
Tak mě večer napadlo podívat se na budík a můete hádat, jaký čas jsem spatřila. Samozřejmě e 22. 22.............
Není tady
A dneska večer jsem se pro změnu koukla náhle na mobil a klebil se na mě povědomý čas 22. 22...........
Není tady
Není tady
Zima dorazila u aj k nám... dokonca do hlavného mesta! Mráz, sneh, vietor... fujavica... ako vo filme. Na druhej strane nemáme celú kolu dobre vykúrenú a v niektorých triedach mi je chladno a kýcham.
Není tady
Dneska brzy ráno (jetě za tmy) ptáci vyzpěvovali jako na jaře.
Není tady
Včera večer na 2. pr. dokument Moje nová tvář (2023) - zpověď Martiny Izingové, její obličej polil bývalý partner kyselinou...
Martina je úasně silná ena, dokument je mimořádný.
Není tady
Nemůu se nabait léta: Ráno po snídani jdu na zahradu, brouzdám se zarosenou trávou a jednou nebo dvakrát se stihnu vykoupat v bazénu, ne jdu do práce. A taky večery jsou báječné, teplé, kdy se stmívá.
Současně vak tohle krásné léto má pro mě své nevýhody: Pro mé podnikání je lepí chladné nebo detivé počasí, to chodí turisté a je nějaký výdělek.
Ale protoe vidím láhev raděj poloplnou, ne poloprázdnou, můu se vlastně radovat, e kadé počasí je pro mě něčím výhodné.
Není tady
Niky, !
Není tady