Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1326 22. 5. 2023 8:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Niečo medzi Radosťou a Skuhrami

Minulý týždeň som bola na dvoch pohreboch (jednom až v Prahe) a boli to obidva smutné, ale dôstojné a pekné obrady (asi aj kary...). Pre oboch to okrem toho bolo svojím spôsobom vyslobodenie - pre každého z niečoho iného, ale bolo. Akurát chýbať už budú navždy...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1327 18. 6. 2023 17:39

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Jsem ráda, že jsem uklidila na hřbitově. smile Horko, ale tam příjemný chládek. Po těch lijácích mě tam čekala pěkná spoušť... Největší lahůdkou pro mě bylo množství velkých hnědých vypasených slimáků a jiné havěti milující vlhko, v květináčích i na jejich dnech a v přeplněných miskách s dešťovou vodou i na jejich dnech... sad

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#1328 18. 6. 2023 18:09

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Jsem ráda, že jsem uklidila na hřbitově. smile Horko, ale tam příjemný chládek. Po těch lijácích mě tam čekala pěkná spoušť... Největší lahůdkou pro mě bylo množství velkých hnědých vypasených slimáků a jiné havěti milující vlhko, v květináčích i na jejich dnech a v přeplněných miskách s dešťovou vodou i na jejich dnech... sad

tummenupp

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#1329 18. 6. 2023 19:48

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já byla na hřbitově v pátek - uklidit a zalít smile. Asi u nás tak moc nepršelo. Slimák ani jeden, zato mravenci....

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1330 19. 6. 2023 13:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mne slimáci obžierajú ostropestrec a iné poklady na balkóne dumbom . A dík za pripomenutie cintorína, musím ísť skontrolovať a zaniesť starkým kvety v kochlíkoch (asi aj s tými slimákmi hmm ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1331 19. 6. 2023 17:11

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem slimáky i ostatní vlhkomilné potvory vyhnala, ale určitě už se zas nastěhovali zpátky...  va

Seneca

Není tady

#1332 6. 7. 2023 18:49

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Mobil mívám v batohu nebo v kabelce, ne po kapsách ani v ruce. Ale snažila jsem se odeslat SMS na Slovensko, jenže kolečko se pořád točilo a nic...  Mezitím jsem se ocitla na jezdicích schodech směrem nahoru. Můj ještě pořád tlačítkový mobil mi vypadl z ruky, když už schody skoro dojížděly, a rozlétl se....... sad V zoufalství jsem se rychle snažila sebrat dvě části, než to vcucne je i moje prsty..... usch Naštěstí se povedlo tummenupp, ale samozřejmě jsem zakopla o okraj a rozplácla se jako žába! wink Rychle jsem se posbírala, za mnou mladá paní a mladý cizinec. "Tady máte ještě baterku," řekl s úsměvem. big_smile  Ani jsem si nestihla všimnout, že taky vypadla.
Jen mě trochu bolelo naražené koleno. big_smile

Seneca

Není tady

#1333 6. 7. 2023 22:14

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to teda dopadlo ještě dobře. Já bych to brala jako výzvu k novému mobilu. Ne, že by Ti teda nemohl taky spadnout.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1334 7. 7. 2023 17:36

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, dost kamarádů a známých mě už delší dobu přesvědčuje, že si mám konečně pořídit slušný mobil. Už jsem trochu nahlodaná, ale ještě pořád ne odhodlaná. wink

Seneca

Není tady

#1335 8. 7. 2023 22:59

Petra101
♥♥♥♥♥♥-

Mám jeden chytrý dudlik a jeden blbý tummenupp , jen někdy nevím, který je který. godlike

Optimista prohlašuje,že žijeme v nejlepším možném světě .Pesimista se obává,že je to pravda.
Vox populi - vox dei.   
Drahokamem demokracie je cenzor.

Není tady

#1336 8. 7. 2023 23:03

Petra101
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Tak to teda dopadlo ještě dobře. Já bych to brala jako výzvu k novému mobilu. Ne, že by Ti teda nemohl taky spadnout.

Judy krásné číslo příspěvku. Přesně tolik jsem měla na tachometru, když jsem dávala auto před dvěma týdny na první garančku. tongue   
Kdyby to člověk chtěl, tak se to jistě nepovede. grater

Upravil(a) Petra101 (8. 7. 2023 23:04)

Optimista prohlašuje,že žijeme v nejlepším možném světě .Pesimista se obává,že je to pravda.
Vox populi - vox dei.   
Drahokamem demokracie je cenzor.

Není tady

#1337 9. 7. 2023 12:35

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Petra101 napsal(a):

Mám jeden chytrý dudlik a jeden blbý tummenupp , jen někdy nevím, který je který. godlike

lol

Myslím, že si Judyna numero přečte až díky tobě, Petro. smile

Seneca

Není tady

#1338 10. 7. 2023 21:32

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně lollollol

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1339 11. 7. 2023 18:23

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Dneska mi psala kamarádka z Anglie, jaké tam mají příjemné teploty kolem 20° a že jim tam pořád pofukuje osvěžující větřík. tummenupp
Judyno, něco jako na Vysočině - na koupališti v 9 ráno. big_smile

A u nás nekončící úmorné vedro.......  sad

Seneca

Není tady

#1340 12. 7. 2023 8:21

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No tak pozor, u nás už je taky vedro. Úmorné. smile

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1341 12. 7. 2023 19:05

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Tak si taky budete na tohle léto dobře pamatovat...  stolt

Seneca

Není tady

#1342 15. 7. 2023 13:51

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Asi 4 dny se holub s holubičkou pokoušeli usadit se na našem parapetu. Tulili se k sobě v rohu okna a vytrvale nosili větvičky. Jako ne ti správní ochránci přírody jsme se opakovaně pokoušeli je vyhánět, ale nechtěli ustoupit, až se objevilo poněkud "rozvrabčené" hnízdo. Pak ale naštěstí větvičky zmizely. Doufáme, že si našli vhodnější místo. big_smile

Seneca

Není tady

#1343 16. 7. 2023 21:56

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

va Kde jste kdo???!!!!!??????? dumbom sova grater kapitulation

Seneca

Není tady

#1344 17. 7. 2023 8:47

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

V tom vedru v bazénu a pod pergolou....bez notebooku a mobilu. smile

Není tady

#1345 17. 7. 2023 9:11

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Niky, díky. smile
Užívej si léta všemi doušky! big_smile

Seneca

Není tady

#1346 27. 7. 2023 10:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

va Kde jste kdo???!!!!!??????? dumbom sova grater kapitulation

Dovolenka, potom zotavovanie z nej (bola fajn, ale trochu príliš intenzívna a plná pohybu a zážitkov), teraz fuštička - príjemná, ale dosť naliehavá.

Brita

Není tady

#1347 27. 7. 2023 17:40

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

smile big_smile stolt storstark

Seneca

Není tady

#1348 9. 8. 2023 18:33

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Dneska jsem kráčela po chodníku a najednou se vyskytla přede mnou napříč široká překážka v podobě čtyř lidí va, kteří zůstali stát těsně vedle sebe a něco si povídali... , z toho dva hodně rozprostranění. Proti mně přešlapoval po obrubníku úplně pohádkový dědeček, který taky nevěděl, jak se posunout dál. Povídám mu: "Jsme zcela bez šance." Šibalsky se uculil. wink Ti dva širší to slyšeli a ráčili pokračovat v chůzi. big_smile

Seneca

Není tady

#1349 29. 8. 2023 7:39

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Kdo by to byl řekl, že mít slepice je na radost i na skuhrání smile Původně jsme chtěli mít jen čtyři (bez kohouta). Pak se jedna rozhodla, že teda bude kohout (asi byla dlouho zakrnělá). Takže tři slípky na jednoho kohouta.. takřka ideální stav. Který ovšem neměl mít dlouhého trvání. Zanedlouho si sedla kvočka na vajíčka, hmm, takže dvě slípky na jednoho kohouta.. těsný, ale zvládnou to. Pak nám psa nejspíš uštkla zmije (podle jeho mordy a divnýho chování) no a během svého vypořádávní se s jedem taky roztrhal jednu slepici, které si do té doby užívaly klidu a pohody na zahradě na volno. Takže začalo shánění další slepice, protože jedna slípka na jednoho kohouta vůbec není dobrý skóre. Z asi 5 vajec se vylíhlo jedno kuře. Nevadí, i to byl větší úspěch, než jsme očekávali. Bohužel nám minulý týden roztrhal kvočku jestřáb nebo káně a kuře zůstalo samotné. Ostatní slepice, vč. kohouta na něj útočili, takže s nimi nemohlo zůstat bez dozoru. Stala jsem se náhradní kvočnou, jinak samotné v ohrádce stále naříkalo. Sehnat stejně staré kuře se nám nepodařilo, i když jsme napnuli veškeré své síly. Nakonec máme doma další kuře, už trochu starší a super duper divoké. Nicméně na naše kuře neútočí, to přestalo naříkat a vše se snad vrací do správných kolejí. Takže nyní jsme ve fázi radosti, snad nám zase na nějakou dobu vydrží smile

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#1350 29. 8. 2023 9:00

vera
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

Kdo by to byl řekl, že mít slepice je na radost i na skuhrání smile Původně jsme chtěli mít jen čtyři (bez kohouta). Pak se jedna rozhodla, že teda bude kohout (asi byla dlouho zakrnělá). Takže tři slípky na jednoho kohouta.. takřka ideální stav. Který ovšem neměl mít dlouhého trvání. Zanedlouho si sedla kvočka na vajíčka, hmm, takže dvě slípky na jednoho kohouta.. těsný, ale zvládnou to. Pak nám psa nejspíš uštkla zmije (podle jeho mordy a divnýho chování) no a během svého vypořádávní se s jedem taky roztrhal jednu slepici, které si do té doby užívaly klidu a pohody na zahradě na volno. Takže začalo shánění další slepice, protože jedna slípka na jednoho kohouta vůbec není dobrý skóre. Z asi 5 vajec se vylíhlo jedno kuře. Nevadí, i to byl větší úspěch, než jsme očekávali. Bohužel nám minulý týden roztrhal kvočku jestřáb nebo káně a kuře zůstalo samotné. Ostatní slepice, vč. kohouta na něj útočili, takže s nimi nemohlo zůstat bez dozoru. Stala jsem se náhradní kvočnou, jinak samotné v ohrádce stále naříkalo. Sehnat stejně staré kuře se nám nepodařilo, i když jsme napnuli veškeré své síly. Nakonec máme doma další kuře, už trochu starší a super duper divoké. Nicméně na naše kuře neútočí, to přestalo naříkat a vše se snad vrací do správných kolejí. Takže nyní jsme ve fázi radosti, snad nám zase na nějakou dobu vydrží smile

Jéé......je to na radost a na skuhrání...........tiše závidím......ty slepice.......nemáme na to terén, zahradu máme ve svahu......a hlavně na to nemám lidi, kteří by se o slepice postarali, když jsem pryč......a to velmi často
sice slibují........ale já je znám
slepice jsou mým snem.............kupuji si je občas od lidí u nás.........5-6 kč za kus......je o ně velký zájem

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí