6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rybička vypadá na betu bojovnici Králíci jsou nejúasnějí, kdy ijí na volno a kočky u baráku patří ven! Zvířata beru jako zvířata, ale to neznamená, e je mi lhostejné, kdy vidím, e se trápí a nemůu jim pomoc. I veterinářka říká, kdy tam chodíme se psy, jo, vy to máte jinak, neřeíte.. Teď nás čeká dovolená (achjo), taky počítám, e budu kadý den volat dozoru.. ale ne abych zjistila, jak se daří "zvířátkům".. ale abych měla klid a věděla, e dozor stále ije Dozor má striktně zakázáno minimálně 3 dny opustit pozemek, protoe čuby ho pustí ven, ale u v ádném případě dovnitř. Budu jen tie doufat, e si za ty tři dny čubiny zvyknou aspoň troku. U abych byla zase doma
Není tady
Palomito, to mě mrzí s těmi andulkami......... Máte ke zvířatům rozumný přístup.
Krásnou a klidnou dovolenou a a to dozorce bez problémů zvládne!
Upravil(a) vrabčák (28. 7. 2022 11:14)
Není tady
Věro, a vekerá zvířena přeije a přeju ti taky hodně klidu a zasloueného odpočinku!
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomito, to mě mrzí s těmi andulkami......... Máte ke zvířatům rozumný přístup.
Krásnou a klidnou dovolenou a a to dozorce bez problémů zvládne!
Diky vrabčáku Sama jsem zvědavá, jak to dopadne.. čubina je mazel, u ji máme skoro dva roky a z toho byla větinu času s námi, protoe covid a vechno.. Teď kdy přijdu po čtyřech hodinách na oběd, chytne mi tlapkama nohu a spí se svou hlavou (čumákem) na mé druhé noze, aby mi byla co nejblí. Ale běda, jak se jí někdo cizí courá kolem plotu.. Takhle si představuju čirý běs Poačka nám ani nedávala potu do schránky a nechávala ji různě poloenou. Později se přiznala, e nějakou potu i vracela, jako nedoručitelnou. Prý se k naemu plotu nepřiblíí ani za nic (její vlastní slova, po kterých jsme samozřejmě schránku přemontovali, do té doby jsme neměli tuení). Proto doufám, e dozoru nebude čubina moc zatápět a ve dopadne na výbornou. Mají mou plnou důvěru, vichni.
Andulky jsme původně rozmnoovat nechtěli. Loni se rozhodly, e s námi nesouhlasí a letos to vypadalo pomalu na dvojnásobek přírůstků. Byly ve stínu, měly odvětrávání, takovou práci jim to dalo a vechno marné. U toho posledního u jsme opravdu věřili, e to dá.. No, teď sedí samička jetě na jedné snůce, tak uvidíme, jestli to tentokrát příroda schválí..
Není tady
vera napsal(a):
Já chodím krmit zvířata synovi .................odjel s rodinou k moři a kadý den volají ohledně kočky, králíka a jedné rybičky
To je dnes svět............kočička se asi zamilovala, toulá se, je vyhublá..........2 noci nepřila-myslela jsem, e celá rodina narychlo přijede, vyiloval hlavně syn...............a my jsme měli kočky vdycky venku, lovily myi, spaly ve dřevníku
mají 1 rybičku, modrou a placatou.........zjistila jsem, e mají nové akvárium a já ji tam nenala, leela na dně jako hadr a já ji neviděla, měla jsem zkaený celý den............natěstí večer se pohnula
dnes se vracejí, hurrrá............ano, západní svět je zpovykaný, rozmazlený, dekadentní........sakra, to se pak Putinovi daří..........
vero, tak já se přiznám, e jsem mnohem horí ne tvůj syn - co se týká zvířat! Já bych v ivotě od svých holek psích neodjela (dobrovolně), nejdu bez nich nikam, kam nesmí ony, tak nepůjdu ani já! Výjimečně jdu do restaurace na večeři, to si pak beru přes den dovolenou, abych s nimi byla, kdy jim večer na pár hodin odejdu. A nesvěřila bych je ani na hlídání!
Není tady
Palomito, té přeji krásnou dovolenou!
Není tady
LENNNA napsal(a):
vero, tak já se přiznám, e jsem mnohem horí ne tvůj syn - co se týká zvířat! Já bych v ivotě od svých holek psích neodjela (dobrovolně), nejdu bez nich nikam, kam nesmí ony, tak nepůjdu ani já! Výjimečně jdu do restaurace na večeři, to si pak beru přes den dovolenou, abych s nimi byla, kdy jim večer na pár hodin odejdu. A nesvěřila bych je ani na hlídání!
Ty jsi dobrá ale chápu, mně budou holky taky chybět, ale jejich primární funkce u nás je hlídání pozemku. A podle toho jsou taky vedené, take ádná velká socializace a pusinkování s cizími. Vyhovuje mi, e budí respekt za bránou. Bereme je na výlety, ale ne vyloeně do společnosti. Stačí, kdy k nám dojde návtěva a přesto, e ví, co máme doma za telata, a e ta hysterka zrovna hárá, tak si dovedou svého psa. My tu nai kozu pak musíme zavřít, bo to se nedá a ona vydrí celou dobu skákat plnou vahou na vrata od dílny a chce ven a ten jejich pes nám zase vechno označkuje.. od jahod a po fasádu
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomito, té přeji krásnou dovolenou!
Díky
Není tady
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
Já chodím krmit zvířata synovi .................odjel s rodinou k moři a kadý den volají ohledně kočky, králíka a jedné rybičky
To je dnes svět............kočička se asi zamilovala, toulá se, je vyhublá..........2 noci nepřila-myslela jsem, e celá rodina narychlo přijede, vyiloval hlavně syn...............a my jsme měli kočky vdycky venku, lovily myi, spaly ve dřevníku
mají 1 rybičku, modrou a placatou.........zjistila jsem, e mají nové akvárium a já ji tam nenala, leela na dně jako hadr a já ji neviděla, měla jsem zkaený celý den............natěstí večer se pohnula
dnes se vracejí, hurrrá............ano, západní svět je zpovykaný, rozmazlený, dekadentní........sakra, to se pak Putinovi daří..........vero, tak já se přiznám, e jsem mnohem horí ne tvůj syn - co se týká zvířat! Já bych v ivotě od svých holek psích neodjela (dobrovolně), nejdu bez nich nikam, kam nesmí ony, tak nepůjdu ani já! Výjimečně jdu do restaurace na večeři, to si pak beru přes den dovolenou, abych s nimi byla, kdy jim večer na pár hodin odejdu. A nesvěřila bych je ani na hlídání!
hm............tomu já moc nerozumím
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Ty jsi dobrá ale chápu, mně budou holky taky chybět, ale jejich primární funkce u nás je hlídání pozemku. A podle toho jsou taky vedené, take ádná velká socializace a pusinkování s cizími. Vyhovuje mi, e budí respekt za bránou. Bereme je na výlety, ale ne vyloeně do společnosti. Stačí, kdy k nám dojde návtěva a přesto, e ví, co máme doma za telata, a e ta hysterka zrovna hárá, tak si dovedou svého psa. My tu nai kozu pak musíme zavřít, bo to se nedá a ona vydrí celou dobu skákat plnou vahou na vrata od dílny a chce ven a ten jejich pes nám zase vechno označkuje.. od jahod a po fasádu
Není tady
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
dnes se vracejí, hurrrá............ano, západní svět je zpovykaný, rozmazlený, dekadentní........sakra, to se pak Putinovi daří..........vero, tak já se přiznám, e jsem mnohem horí ne tvůj syn - co se týká zvířat! Já bych v ivotě od svých holek psích neodjela (dobrovolně), nejdu bez nich nikam, kam nesmí ony, tak nepůjdu ani já! Výjimečně jdu do restaurace na večeři, to si pak beru přes den dovolenou, abych s nimi byla, kdy jim večer na pár hodin odejdu. A nesvěřila bych je ani na hlídání!
hm............tomu já moc nerozumím
Jj, vidím. Proto ten vztah nemůe pochopit ♥
Není tady
Ja mám zvieratá vežmi rada, tobô vlastné, ale e by som si ich nedala opatrova iným, to nie... A sama rada stráim zvieratá druhým - hoci niekedy je to výzva. Ale socializujem sa s inými zvermi... rada. Momentálne mám teda len hmyz(a to ete proti mojej vôli), ale chystám sa to zmeni a opatrovanie určite ma budem. u len preto, e mám rada teplo a more, čo zverom nemusí robi dobre. Plus mačky vôbec nerady menia domov, povedala by som...
Ja som po fajn dovolenke na Orave (túry, vychádzky, výlety, poznávanie, wellness v požskom termáli... víno, eny/mui, spev) a výbornom kultúrnom víkende v Brne, ale nejako som zlenivela a ďalie plány na prázdniny sa mi nedarí plni. Plus teda: horúčavy vôbec nepomáhajú. Ale snáď sa mi aspoň trochu podarí nabehnú na plánovaný rytmus.
A čisté skuhry: počas dovolenky mi pomrelo pár byliniek a kvetov. Brachova dovolenka sa čiastočne prekrývala, myslela som, e to dajú pár dní aj bez polievania... no, nedali .
Není tady
Vimli jste si, jaké podivné přezdívky, často v kombinaci s čísly, si dávají nově registrovaní uivatelé Babinetu?
Pokrok nezastaví.............
Není tady
u nás vedro, nevystrčila jsem ani nos po celý den..........a teď jsem vylezla na terasu a koukám na zahradu..........okurky listy jsou zkroucené, vůbec nekvetou, sklízela jsem hlavně v červenci, teď málo...........ani se jim nedivím, v takovém počasí
včera za mnou přijela kamarádka............celý den jsme byly na koupaliti...........po x letech a moc jsme si to uily
a u nesvítí
Není tady
vera napsal(a):
u nás vedro, nevystrčila jsem ani nos po celý den..........a teď jsem vylezla na terasu a koukám na zahradu..........okurky listy jsou zkroucené, vůbec nekvetou, sklízela jsem hlavně v červenci, teď málo...........ani se jim nedivím, v takovém počasí
včera za mnou přijela kamarádka............celý den jsme byly na koupaliti...........po x letech a moc jsme si to uily
a u nesvítí
A svítí, ale a je minimálně o 10 stupňů méně! Raději o víc! Tohle je moc, málokdo z toho má radost. Venku bylo 37, v práci 32, v tom se nedá vůbec myslet. Nemám to ráda Těím se na zítra, mělo by se snad ochladit, tak snad si to uijeme!
Letos je velmi horké a velmi suché léto, alespoň u nás. Nejvíce za posledních x let. Ani houby asi nebudou
Není tady
Taky se těím na nií teploty a hlavně a u konečně pravidelně prí!!!
Není tady
No, tak zrovna mi prí venku na prádlo. A vydatně 🙄
Není tady
tady prí a dost...............hurrrááááááááááá
v lese ani abina, prohlíím svoje místa skoro kadý den...........a nic, ani ň
přítí týden má být úplněk a úplněk v srpnu značí velkou houbařskou úrodu.................za hodinu jsem nasbírala kdysi 145praváků
myslím si, e podhoubí vyschlo
Není tady
Zaprelo, ale vůbec nevím jak hodně, jsem to. A teď je den jako malovaný, s nádechem podzimu, a krásně fouká vítr a není vedróóóó!
Věro, co je to, prosím tě, abina? Znám jenom abinec. Snad se podhoubí zachovalo. Vem houbařům drím palce, aby rostly!
Není tady
abina je u nás .........nejedlá houba
je chladno, si lebedím, konečně jdu na zahradu........připravit si záhon na hlávkový salát......vypěstovala jsem si malé salátky-přísadu, kupodivu se mi moc povedly v tom hicu, tak jdu na ně
a konečně mi krásně vzeel kozlíček-polníček............snad se mi konečně podaří......snaím se o to několik let
v listopadu ve Francii jsme vzali koík a na trhu jsme koupili 6 polníčků - růice velká jako dlaň, plná křehoučkých lístků, ta se oprala a pokapala citrónem, sůl, pepř.......a taková lahoda, získala jsem návod - musí se zasadit malé rostlinky v půlce srpna, tak mi to časově vychází, ale to u jsem taky měla, musím vydret ..........a vydrí a do vánoc
Není tady
vera napsal(a):
u nás vedro, nevystrčila jsem ani nos po celý den..........
Na dovolenou jsme vyfasovali to nejteplejí počasí. Výhodou ubytování bylo, e tam bylo jak v peci a venku jsme se ochlazovali.. ve je relativní Ten pocit, kdy je venku 38, ty otevře okna a do bytu zavane chladný vzduch..
Není tady
vera napsal(a):
abina je u nás .........nejedlá houba
je chladno, si lebedím, konečně jdu na zahradu........připravit si záhon na hlávkový salát......vypěstovala jsem si malé salátky-přísadu, kupodivu se mi moc povedly v tom hicu, tak jdu na ně
a konečně mi krásně vzeel kozlíček-polníček............snad se mi konečně podaří......snaím se o to několik let
v listopadu ve Francii jsme vzali koík a na trhu jsme koupili 6 polníčků - růice velká jako dlaň, plná křehoučkých lístků, ta se oprala a pokapala citrónem, sůl, pepř.......a taková lahoda, získala jsem návod - musí se zasadit malé rostlinky v půlce srpna, tak mi to časově vychází, ale to u jsem taky měla, musím vydret ..........a vydrí a do vánoc
Věro, díky, hned jsem moudřejí.
Jsi pracovitá, s přírodou krásně propojená a umí přijímat její dary. A se rostlinkám na tvé zahradě daří!
Není tady
Palomita napsal(a):
vera napsal(a):
u nás vedro, nevystrčila jsem ani nos po celý den..........
Na dovolenou jsme vyfasovali to nejteplejí počasí. Výhodou ubytování bylo, e tam bylo jak v peci a venku jsme se ochlazovali.. ve je relativní Ten pocit, kdy je venku 38, ty otevře okna a do bytu zavane chladný vzduch..
Není tady
černý a ibeniční humor...............to zaíváme situace, dnes je tak příjemně, sice v poledne jsem la do opalovaček, ale taková teplota by se mi líbila
Není tady
Rozesmálo mě, jak to Palomita podala.
Jo, včera a dneska - teploty příjemné, to by se mi taky líbilo.
Není tady