Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 29. 6. 2014 22:27

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: Co mě dnes přivedlo k zamyšlení

Opravdu zajimava diskuse...
Zdrhnout ze zivota/pozornosti ostatnich/ pomoci sebevrazdy,vypada “navenek“ jako zbabele,a mozna i politovani hodne... Pro jedince “vnimavejsi a citlivejsi“ to muze byt opravdu duvodem  k zamysleni,a to HLUBOKEMU...,jak se stalo u mnr.Takze dik,Lvice...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#102 29. 6. 2014 23:11

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Myslím si, že I.B. byla v prvé řadě slaboch ( a nemyslím to nijak pejorativně, sama nejsem rozhodně to, čemu se říká silná ženská), nedokázala se poprat se životem, pořád někde hledala berličku. Pověsila se na krk každému chlapovi, kterého potkala, nechala se sebou manipulovat, nechala se ponižovat, hledala útěk v alkoholu, prášcích. O sebevraždu se, pokud vím, pokoušela mnohokrát. Tentokrát jí to vyšlo. Je mi jí moc líto. A chápu, proč to udělala. Nemohla snést život.
Chápu i bilanční sebevraždy, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, že příště už by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radši se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýšlí, že kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, že by to udělali, ale nakonec to nedokážou. Pud sebezáchovy je hodně silný.

Není tady

#103 29. 6. 2014 23:21

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Taky je mi Ivety líto. Ostatně jako každého člověka, který neunese problémy a takto je "vyřeší".
Sebevraždu kvůli nezvratitelně špatnému zdravotnímu stavu ale chápu.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#104 30. 6. 2014 0:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

keito napsal(a):

Selima napsal(a):

Zdravotné hžadisko zahŕňa aj depresie...? wink

No, můžeme jen polemizovat, protože asi nemůžeme posoudit, co už není k životu, kdy už by to bylo jen a jen o utrpení, ale deprese se snad dají léčit nebo alespon tlumit, aby se s nima dalo žít? Ne?  neutral

Utlumit - ale to potom možno je len neumieranie, nie život... wink A nie je to to isté, to mi ver.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#105 30. 6. 2014 0:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

Selima napsal(a):

Grainne napsal(a):

to je jen domněnka některých ,co na to věří a všechno si tím vysvětlují ... jak jednoduchý přístup smile
ale, ok tak jsem třeba trestána , ale nevím za co , když nevím, co jsem v tom minulém životě prováděla smile

Stačí zača tým, čo si spáchala v tomto wink a až keby toho nebolo dos, dá sa vždy zapátra aj v hlbšej minulosti. stolt (ja sa tiež držím viac-menej tohto života, je z neho dos čo napráva, čestné slovo...).

To já právě nemám pocit, že bych spáchala něco hroznýho ... jednám s každým fér a na rovinu

big_smile To tvrdili aj doktori, ktorí oznámili mírnix dírnix bratrancovej žene, že je HIV pozitívna - a 24 hodín ju v tom držali Nebola, mmch... Ale oni boli presvedčení o tom, ako príma a férovo a otvorene konali. stolt
Podža mňa prúser spočíva v tom, že aj Desatoro môže ma rôzny výklad a proste rozhodovanie o tom, čo je dobré a správne a čo nie, sa začína každý deň, v každom prípade úplne odznova.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#106 30. 6. 2014 0:15

olasik
Zablokovaný

Ivana napsal(a):

Myslím si, že I.B. byla v prvé řadě slaboch ( a nemyslím to nijak pejorativně, sama nejsem rozhodně to, čemu se říká silná ženská), nedokázala se poprat se životem, pořád někde hledala berličku. Pověsila se na krk každému chlapovi, kterého potkala, nechala se sebou manipulovat, nechala se ponižovat, hledala útěk v alkoholu, prášcích. O sebevraždu se, pokud vím, pokoušela mnohokrát. Tentokrát jí to vyšlo. Je mi jí moc líto. A chápu, proč to udělala. Nemohla snést život.
Chápu i bilanční sebevraždy, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, že příště už by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radši se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýšlí, že kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, že by to udělali, ale nakonec to nedokážou. Pud sebezáchovy je hodně silný.

Tak já si myslím, že alkoholismus může bejt v genech a s tím spojenej mizernej život. Tatínek Ivety se upil k smrti .

Kdysi jsem měla kamarádku v práci na Smíchově a její tatínek se taky upil k smrti .
A dnes potkávám její sestru a bratra jak se pohybujou po Novým smíchově nalití jako Dáni (ona žije v kanadě a taky se už mnoho let neozývá ).....geny prostě nepřečurᚠ .
Každý něco zdědí a jede v tom do konce života, já i moje sestra kopírujeme přesně styl života naší babičky , aniž bychom chtěly .

Radši umřít a být svatý než dřít jako mourovatý.

Není tady

#107 30. 6. 2014 6:40

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

olasik napsal(a):

Ivana napsal(a):

Tak já si myslím, že alkoholismus může bejt v genech a s tím spojenej mizernej život. Tatínek Ivety se upil k smrti .

Kdysi jsem měla kamarádku v práci na Smíchově a její tatínek se taky upil k smrti .
A dnes potkávám její sestru a bratra jak se pohybujou po Novým smíchově nalití jako Dáni (ona žije v kanadě a taky se už mnoho let neozývá ).....geny prostě nepřečurᚠ .
Každý něco zdědí a jede v tom do konce života, já i moje sestra kopírujeme přesně styl života naší babičky , aniž bychom chtěly .

Tak s tim souhlasim.Geny opravdu neprechcijes.Ja se taky pozoruji,ze ziju zivot sve matky.....i kdyz se me tolik nelibil jeji zivot.I u svych deti take vidim ty geny jak po me ,tak po otci.V drivejsi dobe jsem nad tim vubec nepremysela,to,az posledni dobou to pozoruji cim dal casteji.A abych rekla pravdu pomohl me k tomu zamysleni prave  babinet,kdy tady nekdo dal odkaz,ze geny jsou 50%,okoli 40% a vychova 10%.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#108 30. 6. 2014 7:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To já právě nemám pocit, že bych spáchala něco hroznýho ... jednám s každým fér a na rovinu
Jenže to je právě tvůj pohled - "jednám s každým fér a na rovinu" - a dokonce můžeš i bejt přesvědčená, jak to dobře děláš... na rozdíl od těch, s kterejma tak jednáš. Ti to můžou pociovat diametrálně odlišně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#109 30. 6. 2014 7:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Grainne napsal(a):

Tak tohle si dovolí říct asi jen málokdo. Většina lidí je myslím dostatečně objektivních až sebekritických.
Grainne, nemᚠpocit, žes ublížila svému BM? Když jsi s ním žila a nemilovala ho... To jen příklad, co mě napadá, neznám tě.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#110 30. 6. 2014 7:41

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Tak s tim souhlasim.Geny opravdu neprechcijes.Ja se taky pozoruji,ze ziju zivot sve matky.....i kdyz se me tolik nelibil jeji zivot.I u svych deti take vidim ty geny jak po me ,tak po otci.V drivejsi dobe jsem nad tim vubec nepremysela,to,az posledni dobou to pozoruji cim dal casteji.A abych rekla pravdu pomohl me k tomu zamysleni prave  babinet,kdy tady nekdo dal odkaz,ze geny jsou 50%,okoli 40% a vychova 10%.

Mě těší, že nežiju život své matky. A že má dcera nežije ten můj, jaký jsem žila dříve, před svým rozvodem. Myslím si, že jsme obě dokázaly překročit své stíny. Těší mě to vždy, když nad tím přemýšlím.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#111 30. 6. 2014 8:02

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pred nedavnem jsem si vzpomnela na sve spolupracovniky z dob davno minulych teda,kdyz me bylo 18 let.Jen pro zajimavost jsem je vyhledala na facebooku,abych videla jak po tech letech vypadaji.Cas je neuprosny starneme,starneme.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#112 30. 6. 2014 8:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Cas je neuprosny starneme,starneme.
Na tohle zjištění nepotřebuju facebook... na to mi stačí každý ráno kouknout do zrcadla http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#113 30. 6. 2014 8:18

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Cas je neuprosny starneme,starneme.
Na tohle zjištění nepotřebuju facebook... na to mi stačí každý ráno kouknout do zrcadla http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

My, co nám současně odchází i zrak, to tak fatálně nevidíme big_smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#114 30. 6. 2014 8:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

My, co nám současně odchází i zrak, to tak fatálně nevidíme
My, co potřebujeme brejle pomalu i na spaní, bohužel ano http://fora.babinet.cz/img/smilies/grater.gif

Není tady

#115 30. 6. 2014 8:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak da si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus.... stolt A mmch, VŠETCI žudia sú krajší bez okuliarov - preto ja mám o dve dioptrie menej, než by som potrebovala. wink Detaily istí divadelné kukátko.

Brita

Není tady

#116 30. 6. 2014 8:52

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Grainne napsal(a):

Tak tohle si dovolí říct asi jen málokdo. Většina lidí je myslím dostatečně objektivních až sebekritických.
Grainne, nemᚠpocit, žes ublížila svému BM? Když jsi s ním žila a nemilovala ho... To jen příklad, co mě napadá, neznám tě.

jestli nekoho nemilovat povazujes za ublizovani tak to asi ano ... ale vzdy jsem se snazila o dobre vztahy a i po rozvodu jsem vzala vsechno na sebe a vztahy mame pratelske stale .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#117 30. 6. 2014 8:54

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

Tak da si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus.... stolt A mmch, VŠETCI žudia sú krajší bez okuliarov - preto ja mám o dve dioptrie menej, než by som potrebovala. wink Detaily istí divadelné kukátko.

Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka ... big_smile

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#118 30. 6. 2014 8:54

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jenže to je právě tvůj pohled - "jednám s každým fér a na rovinu" - a dokonce můžeš i bejt přesvědčená, jak to dobře děláš... na rozdíl od těch, s kterejma tak jednáš. Ti to můžou pociovat diametrálně odlišně.

samozrejme to muzou .. chovam se , tak jak nejlepe to umim ... coz neznamena ,ze to kazdemu musi vyhovovat

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#119 30. 6. 2014 8:55

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

a proto ja je vubec nenosim smile  i kdyz kulovy vidim smile

Není tady

#120 30. 6. 2014 9:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

da si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus
Prd a vořech... prostej pud sebezáchovy, vzhledem k tomu, že mý příští brejle budou huňatý a štěkat http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka
Nejlíp obrácenýho... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Není tady

#121 30. 6. 2014 9:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Selima napsal(a):

Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka ... big_smile

Mažovanie som vypustila, hlavne kvôli alergii, ale aj kvôli logistickej náročnosti... vissla Okrem toho - ažko si nalíčiš napr. oči s AKÝMIKOźVEK okuliarmi, takže som sa naučila mažova intuíciou...

Upravil(a) Selima (30. 6. 2014 9:10)

Brita

Není tady

#122 30. 6. 2014 9:17

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

To bych se asi píchla řasenkou do oka ... tak já radšej malování vynechám smile

Není tady

#123 30. 6. 2014 9:45

olasik
Zablokovaný

Grainne napsal(a):

Selima napsal(a):

Grainne napsal(a):

smile

.

No to jsi právě spáchala ......leta jsi žila s člověkem, kterýho jsi odmítala a s úplným požitkem.
Kdybys ho opustila, bylo by to v pořádku ,ale ty sis rochnila v tom odmítání. Vždycky když píšeš, že jsi někoho odmítla , cítím z tebe tichou radost .....ty si tím posiluješ ego a ted se ti to vrací a mᚠdepky . Dělᚠto nevědomky , ale nejsi sama , já dělám zas jiné věci.

Není tady

#124 30. 6. 2014 9:51

olasik
Zablokovaný

eremuruss napsal(a):

olasik napsal(a):

Ivana napsal(a):

.

.

No jak jsem vypozorovala , tak ten osud a vlastnosti se dědí hlavně po tý babičce od táty , já mám třeba úplně stejný osud, od 35 let žiju sama s dětma(když nepočítám občasné zajíce) a řeším v životě úplně stejný problémy jako ona, dokonce jsem k stáru začala chodit do toho jejího kostelíčka.....smile
Moje starší dcera má zase stejnou povahu jako moje tchýně, její život probíhá zatím hodně podobně , dokonce má stejnou práci . Má i stejný depky jako babča .

Není tady

#125 30. 6. 2014 10:16

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

olasik napsal(a):

Grainne napsal(a):

Selima napsal(a):

.

No to jsi právě spáchala ......leta jsi žila s člověkem, kterýho jsi odmítala a s úplným požitkem.
Kdybys ho opustila, bylo by to v pořádku ,ale ty sis rochnila v tom odmítání. Vždycky když píšeš, že jsi někoho odmítla , cítím z tebe tichou radost .....ty si tím posiluješ ego a ted se ti to vrací a mᚠdepky . Dělᚠto nevědomky , ale nejsi sama , já dělám zas jiné věci.

na tom neco bude ... asi nizky sebevedomi ne ?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí