29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Opravdu zajimava diskuse...
Zdrhnout ze zivota/pozornosti ostatnich/ pomoci sebevrazdy,vypada “navenek“ jako zbabele,a mozna i politovani hodne... Pro jedince “vnimavejsi a citlivejsi“ to muze byt opravdu duvodem k zamysleni,a to HLUBOKEMU...,jak se stalo u mnr.Takze dik,Lvice...
Není tady
Myslím si, že I.B. byla v prvé řadě slaboch ( a nemyslím to nijak pejorativně, sama nejsem rozhodně to, čemu se říká silná ženská), nedokázala se poprat se životem, pořád někde hledala berličku. Pověsila se na krk každému chlapovi, kterého potkala, nechala se sebou manipulovat, nechala se ponižovat, hledala útěk v alkoholu, prášcích. O sebevraždu se, pokud vím, pokoušela mnohokrát. Tentokrát jí to vyšlo. Je mi jí moc líto. A chápu, proč to udělala. Nemohla snést život.
Chápu i bilanční sebevraždy, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, že příště už by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radši se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýšlí, že kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, že by to udělali, ale nakonec to nedokážou. Pud sebezáchovy je hodně silný.
Není tady
Taky je mi Ivety líto. Ostatně jako každého člověka, který neunese problémy a takto je "vyřeší".
Sebevraždu kvůli nezvratitelně špatnému zdravotnímu stavu ale chápu.
Není tady
keito napsal(a):
Selima napsal(a):
Zdravotné hľadisko zahŕňa aj depresie...?
No, můžeme jen polemizovat, protože asi nemůžeme posoudit, co už není k životu, kdy už by to bylo jen a jen o utrpení, ale deprese se snad dají léčit nebo alespon tlumit, aby se s nima dalo žít? Ne?
Utlumit - ale to potom možno je len neumieranie, nie život... A nie je to to isté, to mi ver.
Není tady
Grainne napsal(a):
Selima napsal(a):
Grainne napsal(a):
to je jen domněnka některých ,co na to věří a všechno si tím vysvětlují ... jak jednoduchý přístup
ale, ok tak jsem třeba trestána , ale nevím za co , když nevím, co jsem v tom minulém životě provádělaStačí začať tým, čo si spáchala v tomto
a až keby toho nebolo dosť, dá sa vždy zapátrať aj v hlbšej minulosti.
(ja sa tiež držím viac-menej tohto života, je z neho dosť čo naprávať, čestné slovo...).
To já právě nemám pocit, že bych spáchala něco hroznýho ... jednám s každým fér a na rovinu
To tvrdili aj doktori, ktorí oznámili mírnix dírnix bratrancovej žene, že je HIV pozitívna - a 24 hodín ju v tom držali Nebola, mmch... Ale oni boli presvedčení o tom, ako príma a férovo a otvorene konali.
Podľa mňa prúser spočíva v tom, že aj Desatoro môže mať rôzny výklad a proste rozhodovanie o tom, čo je dobré a správne a čo nie, sa začína každý deň, v každom prípade úplne odznova.
Není tady
Ivana napsal(a):
Myslím si, že I.B. byla v prvé řadě slaboch ( a nemyslím to nijak pejorativně, sama nejsem rozhodně to, čemu se říká silná ženská), nedokázala se poprat se životem, pořád někde hledala berličku. Pověsila se na krk každému chlapovi, kterého potkala, nechala se sebou manipulovat, nechala se ponižovat, hledala útěk v alkoholu, prášcích. O sebevraždu se, pokud vím, pokoušela mnohokrát. Tentokrát jí to vyšlo. Je mi jí moc líto. A chápu, proč to udělala. Nemohla snést život.
Chápu i bilanční sebevraždy, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, že příště už by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radši se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýšlí, že kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, že by to udělali, ale nakonec to nedokážou. Pud sebezáchovy je hodně silný.
Tak já si myslím, že alkoholismus může bejt v genech a s tím spojenej mizernej život. Tatínek Ivety se upil k smrti .
Kdysi jsem měla kamarádku v práci na Smíchově a její tatínek se taky upil k smrti .
A dnes potkávám její sestru a bratra jak se pohybujou po Novým smíchově nalití jako Dáni (ona žije v kanadě a taky se už mnoho let neozývá ).....geny prostě nepřečuráš .
Každý něco zdědí a jede v tom do konce života, já i moje sestra kopírujeme přesně styl života naší babičky , aniž bychom chtěly .
Není tady
olasik napsal(a):
Ivana napsal(a):
Chápu i bilanční sebevraždy, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, že příště už by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radši se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýšlí, že kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, že by to udělali, ale nakonec to nedokážou. Pud sebezáchovy je hodně silný.Tak já si myslím, že alkoholismus může bejt v genech a s tím spojenej mizernej život. Tatínek Ivety se upil k smrti .
Kdysi jsem měla kamarádku v práci na Smíchově a její tatínek se taky upil k smrti .
A dnes potkávám její sestru a bratra jak se pohybujou po Novým smíchově nalití jako Dáni (ona žije v kanadě a taky se už mnoho let neozývá ).....geny prostě nepřečuráš .
Každý něco zdědí a jede v tom do konce života, já i moje sestra kopírujeme přesně styl života naší babičky , aniž bychom chtěly .
Tak s tim souhlasim.Geny opravdu neprechcijes.Ja se taky pozoruji,ze ziju zivot sve matky.....i kdyz se me tolik nelibil jeji zivot.I u svych deti take vidim ty geny jak po me ,tak po otci.V drivejsi dobe jsem nad tim vubec nepremysela,to,az posledni dobou to pozoruji cim dal casteji.A abych rekla pravdu pomohl me k tomu zamysleni prave babinet,kdy tady nekdo dal odkaz,ze geny jsou 50%,okoli 40% a vychova 10%.
Není tady
To já právě nemám pocit, že bych spáchala něco hroznýho ... jednám s každým fér a na rovinu
Jenže to je právě tvůj pohled - "jednám s každým fér a na rovinu" - a dokonce můžeš i bejt přesvědčená, jak to dobře děláš... na rozdíl od těch, s kterejma tak jednáš. Ti to můžou pociťovat diametrálně odlišně.
Není tady
Grainne napsal(a):
Tak tohle si dovolí říct asi jen málokdo. Většina lidí je myslím dostatečně objektivních až sebekritických.
Grainne, nemáš pocit, žes ublížila svému BM? Když jsi s ním žila a nemilovala ho... To jen příklad, co mě napadá, neznám tě.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Tak s tim souhlasim.Geny opravdu neprechcijes.Ja se taky pozoruji,ze ziju zivot sve matky.....i kdyz se me tolik nelibil jeji zivot.I u svych deti take vidim ty geny jak po me ,tak po otci.V drivejsi dobe jsem nad tim vubec nepremysela,to,az posledni dobou to pozoruji cim dal casteji.A abych rekla pravdu pomohl me k tomu zamysleni prave babinet,kdy tady nekdo dal odkaz,ze geny jsou 50%,okoli 40% a vychova 10%.
Mě těší, že nežiju život své matky. A že má dcera nežije ten můj, jaký jsem žila dříve, před svým rozvodem. Myslím si, že jsme obě dokázaly překročit své stíny. Těší mě to vždy, když nad tím přemýšlím.
Není tady
Pred nedavnem jsem si vzpomnela na sve spolupracovniky z dob davno minulych teda,kdyz me bylo 18 let.Jen pro zajimavost jsem je vyhledala na facebooku,abych videla jak po tech letech vypadaji.Cas je neuprosny starneme,starneme.
Není tady
Cas je neuprosny starneme,starneme.
Na tohle zjištění nepotřebuju facebook... na to mi stačí každý ráno kouknout do zrcadla
Není tady
helena napsal(a):
Cas je neuprosny starneme,starneme.
Na tohle zjištění nepotřebuju facebook... na to mi stačí každý ráno kouknout do zrcadla http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
My, co nám současně odchází i zrak, to tak fatálně nevidíme
Není tady
My, co nám současně odchází i zrak, to tak fatálně nevidíme
My, co potřebujeme brejle pomalu i na spaní, bohužel ano
Není tady
Tak dať si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus.... A mmch, VŠETCI ľudia sú krajší bez okuliarov - preto ja mám o dve dioptrie menej, než by som potrebovala.
Detaily istí divadelné kukátko.
Není tady
Eva. napsal(a):
Grainne napsal(a):
Tak tohle si dovolí říct asi jen málokdo. Většina lidí je myslím dostatečně objektivních až sebekritických.
Grainne, nemáš pocit, žes ublížila svému BM? Když jsi s ním žila a nemilovala ho... To jen příklad, co mě napadá, neznám tě.
jestli nekoho nemilovat povazujes za ublizovani tak to asi ano ... ale vzdy jsem se snazila o dobre vztahy a i po rozvodu jsem vzala vsechno na sebe a vztahy mame pratelske stale .
Není tady
Selima napsal(a):
Tak dať si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus....
A mmch, VŠETCI ľudia sú krajší bez okuliarov - preto ja mám o dve dioptrie menej, než by som potrebovala.
Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka ...
Není tady
helena napsal(a):
Jenže to je právě tvůj pohled - "jednám s každým fér a na rovinu" - a dokonce můžeš i bejt přesvědčená, jak to dobře děláš... na rozdíl od těch, s kterejma tak jednáš. Ti to můžou pociťovat diametrálně odlišně.
samozrejme to muzou .. chovam se , tak jak nejlepe to umim ... coz neznamena ,ze to kazdemu musi vyhovovat
Není tady
Selima napsal(a):
A mmch, VŠETCI ľudia sú krajší bez okuliarov - preto ja mám o dve dioptrie menej, než by som potrebovala.
a proto ja je vubec nenosim i kdyz kulovy vidim
Není tady
dať si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus
Prd a vořech... prostej pud sebezáchovy, vzhledem k tomu, že mý příští brejle budou huňatý a štěkat
Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka
Nejlíp obrácenýho...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka ...
Maľovanie som vypustila, hlavne kvôli alergii, ale aj kvôli logistickej náročnosti... Okrem toho - ťažko si nalíčiš napr. oči s AKÝMIKOĽVEK okuliarmi, takže som sa naučila maľovať intuíciou...
Upravil(a) Selima (30. 6. 2014 9:10)
Není tady
To bych se asi píchla řasenkou do oka ... tak já radšej malování vynechám
Není tady
Grainne napsal(a):
Selima napsal(a):
Grainne napsal(a):
.
No to jsi právě spáchala ......leta jsi žila s člověkem, kterýho jsi odmítala a s úplným požitkem.
Kdybys ho opustila, bylo by to v pořádku ,ale ty sis rochnila v tom odmítání. Vždycky když píšeš, že jsi někoho odmítla , cítím z tebe tichou radost .....ty si tím posiluješ ego a ted se ti to vrací a máš depky . Děláš to nevědomky , ale nejsi sama , já dělám zas jiné věci.
Není tady
eremuruss napsal(a):
olasik napsal(a):
Ivana napsal(a):
.
.
No jak jsem vypozorovala , tak ten osud a vlastnosti se dědí hlavně po tý babičce od táty , já mám třeba úplně stejný osud, od 35 let žiju sama s dětma(když nepočítám občasné zajíce) a řeším v životě úplně stejný problémy jako ona, dokonce jsem k stáru začala chodit do toho jejího kostelíčka.....
Moje starší dcera má zase stejnou povahu jako moje tchýně, její život probíhá zatím hodně podobně , dokonce má stejnou práci . Má i stejný depky jako babča .
Není tady
olasik napsal(a):
Grainne napsal(a):
Selima napsal(a):
.To já právě nemám pocit, že bych spáchala něco hroznýho ... jednám s každým fér a na rovinu
No to jsi právě spáchala ......leta jsi žila s člověkem, kterýho jsi odmítala a s úplným požitkem.
Kdybys ho opustila, bylo by to v pořádku ,ale ty sis rochnila v tom odmítání. Vždycky když píšeš, že jsi někoho odmítla , cítím z tebe tichou radost .....ty si tím posiluješ ego a ted se ti to vrací a máš depky . Děláš to nevědomky , ale nejsi sama , já dělám zas jiné věci.
na tom neco bude ... asi nizky sebevedomi ne ?
Není tady