6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Opravdu zajimava diskuse...
Zdrhnout ze zivota/pozornosti ostatnich/ pomoci sebevrazdy,vypada navenek jako zbabele,a mozna i politovani hodne... Pro jedince vnimavejsi a citlivejsi to muze byt opravdu duvodem k zamysleni,a to HLUBOKEMU...,jak se stalo u mnr.Takze dik,Lvice...
Není tady
Myslím si, e I.B. byla v prvé řadě slaboch ( a nemyslím to nijak pejorativně, sama nejsem rozhodně to, čemu se říká silná enská), nedokázala se poprat se ivotem, pořád někde hledala berličku. Pověsila se na krk kadému chlapovi, kterého potkala, nechala se sebou manipulovat, nechala se poniovat, hledala útěk v alkoholu, prácích. O sebevradu se, pokud vím, pokouela mnohokrát. Tentokrát jí to vylo. Je mi jí moc líto. A chápu, proč to udělala. Nemohla snést ivot.
Chápu i bilanční sebevrady, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, e přítě u by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radi se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýlí, e kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, e by to udělali, ale nakonec to nedokáou. Pud sebezáchovy je hodně silný.
Není tady
Taky je mi Ivety líto. Ostatně jako kadého člověka, který neunese problémy a takto je "vyřeí".
Sebevradu kvůli nezvratitelně patnému zdravotnímu stavu ale chápu.
Není tady
keito napsal(a):
Selima napsal(a):
Zdravotné hžadisko zahŕňa aj depresie...?
No, můeme jen polemizovat, protoe asi nemůeme posoudit, co u není k ivotu, kdy u by to bylo jen a jen o utrpení, ale deprese se snad dají léčit nebo alespon tlumit, aby se s nima dalo ít? Ne?
Utlumit - ale to potom mono je len neumieranie, nie ivot... A nie je to to isté, to mi ver.
Není tady
Grainne napsal(a):
Selima napsal(a):
Grainne napsal(a):
to je jen domněnka některých ,co na to věří a vechno si tím vysvětlují ... jak jednoduchý přístup
ale, ok tak jsem třeba trestána , ale nevím za co , kdy nevím, co jsem v tom minulém ivotě provádělaStačí zača tým, čo si spáchala v tomto a a keby toho nebolo dos, dá sa vdy zapátra aj v hlbej minulosti. (ja sa tie drím viac-menej tohto ivota, je z neho dos čo napráva, čestné slovo...).
To já právě nemám pocit, e bych spáchala něco hroznýho ... jednám s kadým fér a na rovinu
To tvrdili aj doktori, ktorí oznámili mírnix dírnix bratrancovej ene, e je HIV pozitívna - a 24 hodín ju v tom drali Nebola, mmch... Ale oni boli presvedčení o tom, ako príma a férovo a otvorene konali.
Podža mňa prúser spočíva v tom, e aj Desatoro môe ma rôzny výklad a proste rozhodovanie o tom, čo je dobré a správne a čo nie, sa začína kadý deň, v kadom prípade úplne odznova.
Není tady
Ivana napsal(a):
Myslím si, e I.B. byla v prvé řadě slaboch ( a nemyslím to nijak pejorativně, sama nejsem rozhodně to, čemu se říká silná enská), nedokázala se poprat se ivotem, pořád někde hledala berličku. Pověsila se na krk kadému chlapovi, kterého potkala, nechala se sebou manipulovat, nechala se poniovat, hledala útěk v alkoholu, prácích. O sebevradu se, pokud vím, pokouela mnohokrát. Tentokrát jí to vylo. Je mi jí moc líto. A chápu, proč to udělala. Nemohla snést ivot.
Chápu i bilanční sebevrady, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, e přítě u by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radi se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýlí, e kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, e by to udělali, ale nakonec to nedokáou. Pud sebezáchovy je hodně silný.
Tak já si myslím, e alkoholismus můe bejt v genech a s tím spojenej mizernej ivot. Tatínek Ivety se upil k smrti .
Kdysi jsem měla kamarádku v práci na Smíchově a její tatínek se taky upil k smrti .
A dnes potkávám její sestru a bratra jak se pohybujou po Novým smíchově nalití jako Dáni (ona ije v kanadě a taky se u mnoho let neozývá ).....geny prostě nepřečurá .
Kadý něco zdědí a jede v tom do konce ivota, já i moje sestra kopírujeme přesně styl ivota naí babičky , ani bychom chtěly .
Není tady
olasik napsal(a):
Ivana napsal(a):
Chápu i bilanční sebevrady, jako třeba Vlastimila Brodského, který po slabém záchvatu mrtvice dostal strach, e přítě u by mohl zůstat ochrnutý nebo nějak jinak závislý na ostatních a radi se zastřelil. Spousta lidí o tom přemýlí, e kdyby onemocněli a nebylo jim pomoci, e by to udělali, ale nakonec to nedokáou. Pud sebezáchovy je hodně silný.Tak já si myslím, e alkoholismus můe bejt v genech a s tím spojenej mizernej ivot. Tatínek Ivety se upil k smrti .
Kdysi jsem měla kamarádku v práci na Smíchově a její tatínek se taky upil k smrti .
A dnes potkávám její sestru a bratra jak se pohybujou po Novým smíchově nalití jako Dáni (ona ije v kanadě a taky se u mnoho let neozývá ).....geny prostě nepřečurá .
Kadý něco zdědí a jede v tom do konce ivota, já i moje sestra kopírujeme přesně styl ivota naí babičky , ani bychom chtěly .
Tak s tim souhlasim.Geny opravdu neprechcijes.Ja se taky pozoruji,ze ziju zivot sve matky.....i kdyz se me tolik nelibil jeji zivot.I u svych deti take vidim ty geny jak po me ,tak po otci.V drivejsi dobe jsem nad tim vubec nepremysela,to,az posledni dobou to pozoruji cim dal casteji.A abych rekla pravdu pomohl me k tomu zamysleni prave babinet,kdy tady nekdo dal odkaz,ze geny jsou 50%,okoli 40% a vychova 10%.
Není tady
To já právě nemám pocit, e bych spáchala něco hroznýho ... jednám s kadým fér a na rovinu
Jene to je právě tvůj pohled - "jednám s kadým fér a na rovinu" - a dokonce můe i bejt přesvědčená, jak to dobře dělá... na rozdíl od těch, s kterejma tak jedná. Ti to můou pociovat diametrálně odlině.
Není tady
Grainne napsal(a):
Tak tohle si dovolí říct asi jen málokdo. Větina lidí je myslím dostatečně objektivních a sebekritických.
Grainne, nemá pocit, es ublíila svému BM? Kdy jsi s ním ila a nemilovala ho... To jen příklad, co mě napadá, neznám tě.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Tak s tim souhlasim.Geny opravdu neprechcijes.Ja se taky pozoruji,ze ziju zivot sve matky.....i kdyz se me tolik nelibil jeji zivot.I u svych deti take vidim ty geny jak po me ,tak po otci.V drivejsi dobe jsem nad tim vubec nepremysela,to,az posledni dobou to pozoruji cim dal casteji.A abych rekla pravdu pomohl me k tomu zamysleni prave babinet,kdy tady nekdo dal odkaz,ze geny jsou 50%,okoli 40% a vychova 10%.
Mě těí, e neiju ivot své matky. A e má dcera neije ten můj, jaký jsem ila dříve, před svým rozvodem. Myslím si, e jsme obě dokázaly překročit své stíny. Těí mě to vdy, kdy nad tím přemýlím.
Není tady
Pred nedavnem jsem si vzpomnela na sve spolupracovniky z dob davno minulych teda,kdyz me bylo 18 let.Jen pro zajimavost jsem je vyhledala na facebooku,abych videla jak po tech letech vypadaji.Cas je neuprosny starneme,starneme.
Není tady
Cas je neuprosny starneme,starneme.
Na tohle zjitění nepotřebuju facebook... na to mi stačí kadý ráno kouknout do zrcadla
Není tady
helena napsal(a):
Cas je neuprosny starneme,starneme.
Na tohle zjitění nepotřebuju facebook... na to mi stačí kadý ráno kouknout do zrcadla http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
My, co nám současně odchází i zrak, to tak fatálně nevidíme
Není tady
My, co nám současně odchází i zrak, to tak fatálně nevidíme
My, co potřebujeme brejle pomalu i na spaní, bohuel ano
Není tady
Tak da si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus.... A mmch, VETCI žudia sú krají bez okuliarov - preto ja mám o dve dioptrie menej, ne by som potrebovala. Detaily istí divadelné kukátko.
Není tady
Eva. napsal(a):
Grainne napsal(a):
Tak tohle si dovolí říct asi jen málokdo. Větina lidí je myslím dostatečně objektivních a sebekritických.
Grainne, nemá pocit, es ublíila svému BM? Kdy jsi s ním ila a nemilovala ho... To jen příklad, co mě napadá, neznám tě.
jestli nekoho nemilovat povazujes za ublizovani tak to asi ano ... ale vzdy jsem se snazila o dobre vztahy a i po rozvodu jsem vzala vsechno na sebe a vztahy mame pratelske stale .
Není tady
Selima napsal(a):
Tak da si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus.... A mmch, VETCI žudia sú krají bez okuliarov - preto ja mám o dve dioptrie menej, ne by som potrebovala. Detaily istí divadelné kukátko.
Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka ...
Není tady
helena napsal(a):
Jene to je právě tvůj pohled - "jednám s kadým fér a na rovinu" - a dokonce můe i bejt přesvědčená, jak to dobře dělá... na rozdíl od těch, s kterejma tak jedná. Ti to můou pociovat diametrálně odlině.
samozrejme to muzou .. chovam se , tak jak nejlepe to umim ... coz neznamena ,ze to kazdemu musi vyhovovat
Není tady
Selima napsal(a):
a proto ja je vubec nenosim i kdyz kulovy vidim
Není tady
da si okuliare na pozeranie do zrkadla je fakt masochizmus
Prd a vořech... prostej pud sebezáchovy, vzhledem k tomu, e mý přítí brejle budou huňatý a těkat
Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka
Nejlíp obrácenýho...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Ta představa, jak se maluju za pomoci divadelního kukátka ...
Mažovanie som vypustila, hlavne kvôli alergii, ale aj kvôli logistickej náročnosti... Okrem toho - ako si nalíči napr. oči s AKÝMIKOźVEK okuliarmi, take som sa naučila mažova intuíciou...
Upravil(a) Selima (30. 6. 2014 9:10)
Není tady
To bych se asi píchla řasenkou do oka ... tak já radej malování vynechám
Není tady
Grainne napsal(a):
Selima napsal(a):
Grainne napsal(a):
.
No to jsi právě spáchala ......leta jsi ila s člověkem, kterýho jsi odmítala a s úplným poitkem.
Kdybys ho opustila, bylo by to v pořádku ,ale ty sis rochnila v tom odmítání. Vdycky kdy píe, e jsi někoho odmítla , cítím z tebe tichou radost .....ty si tím posiluje ego a ted se ti to vrací a má depky . Dělá to nevědomky , ale nejsi sama , já dělám zas jiné věci.
Není tady
eremuruss napsal(a):
olasik napsal(a):
Ivana napsal(a):
.
.
No jak jsem vypozorovala , tak ten osud a vlastnosti se dědí hlavně po tý babičce od táty , já mám třeba úplně stejný osud, od 35 let iju sama s dětma(kdy nepočítám občasné zajíce) a řeím v ivotě úplně stejný problémy jako ona, dokonce jsem k stáru začala chodit do toho jejího kostelíčka.....
Moje starí dcera má zase stejnou povahu jako moje tchýně, její ivot probíhá zatím hodně podobně , dokonce má stejnou práci . Má i stejný depky jako babča .
Není tady
olasik napsal(a):
Grainne napsal(a):
Selima napsal(a):
.To já právě nemám pocit, e bych spáchala něco hroznýho ... jednám s kadým fér a na rovinu
No to jsi právě spáchala ......leta jsi ila s člověkem, kterýho jsi odmítala a s úplným poitkem.
Kdybys ho opustila, bylo by to v pořádku ,ale ty sis rochnila v tom odmítání. Vdycky kdy píe, e jsi někoho odmítla , cítím z tebe tichou radost .....ty si tím posiluje ego a ted se ti to vrací a má depky . Dělá to nevědomky , ale nejsi sama , já dělám zas jiné věci.
na tom neco bude ... asi nizky sebevedomi ne ?
Není tady