Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 5. 2014 8:12

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Co mě dnes přivedlo k zamyšlení

Iveta Bartošová spáchala sebevraždu. Tato informace vládne médii. Zemřela a zvedla se vlna hysterie a solidarity. Mnoho jí lituje, čest její památce, měla to tak těžký... O mrtvých jen dobré... Nějak mě to zvedlo ze židle a říkám si, že si to tahle hvězdička vlastně ani nezaslouží. Lítost? A proč? Že nezvládla svůj život, že se nedokázala poprat se svými problémy? Vypadám jako necitelný kruťas bez špetky taktu a empatie, ale mě to přijde směšné. Nevidím jediný důvod, proč ji litovat. Je tolik lidí, kteří se perou se svým krutým osudem, prohrávají a vyhrávají své velké a malé bitvy a nikdo o nich ani neví. A nebo i ví, někdo to prozradí ve 13. komnatě. Tihle lidé mají můj obdiv, že dokázali zvítězit sami nad sebou. Bartošová, hezká tvář a vlak jménem alkohol a léky... Nasedla už před lety, ale nenašla sílu zatáhnout záchrannou brzdu. Jen opakovala stále stejné chyby a bloudila v kruhu. Nikdo jí nedokázal pomoci, protože ona sama nenašla sílu si pomoci. Parazitující partneři, další kapitolka. Škoda, že nenašla žádného partnera, který by jí nakopal do její hezké zadnice a vykopal z ní tak sebedestrukční programy. Co se dá dělat....

Je mi líto jejího syna, prošel si peklem a ještě projde, ale naštěstí má rozumného tátu, který mu bude nablízku a o něhož se může opřít. V mysli mi běží příběh o malé duši.... Asi by to nikdo nepochopil, někdy to ani já nechápu, a hlavně někdy je to tak těžký přijmout.....

Smrt, nechte jí být, pokoj její duši... A mě v hlavě běží film o další inkarnaci. Zvládne ji? Tuhle nezvládla, tak snad to příště dá. Pozdravuj v jiných dimenzích Iveto...

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#2 1. 5. 2014 11:59

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co mě dnes přivedlo k zamyšlení

lvice, co tě tak točí ? to, že je víc vidět, nebo že to sice nezvládla, ale i tak je to lidem líto.
přijdeš mi zbytečně tvrdá.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#3 1. 5. 2014 14:29

mia
♥♥♥♥♥♥-

Mohla zvládnout - nezvládla......to je těžké posuzovat. Každý to máme nějak nastavené, každý máme jiné možnosti a schopnosti, jak zvládat životní situace. Myslím, že je to podobné, jako kdybychom chtěli např. po trabantu, který je dimenzovaný na mnohem nižší výkon, aby podával výkony hodné silného BMV.......někdo na to prostě není stavěný, nemá na to dostatečně kvalitní "výbavu", aby zvládal některé životní situace, nemá potřebnou psychickou odolnost.
A řekla bych, že je to v genech, všímám si totiž kolem, že v některých rodinách má psychické problémy víc lidí a táhne se to napříč generacemi.......např. dědeček - (ne můj ) celoživotní alkoholik, jeho sestra uřvaná psychopatka, syn tohoto pána perfektní kluk, naprosto v pohodě (asi po pohodové mamince), ale jeho syn spáchá bez zjevných příčin sebevraždu.........a podobných případů člověk vidí kolem sebe víc, i když nekončí až takto tragicky. Prostě to ti lidé mají, bohužel, asi dáno do vínku......a i otec Bartošové měl údajně problémy s alkoholem.

Není tady

#4 1. 5. 2014 15:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Nějak mě to zvedlo ze židle a říkám si, že si to tahle hvězdička vlastně ani nezaslouží.
A co si jako zaslouží, nezaslouží? Proč tě to zvedlo ze židle.
vnímám to asi tak, jako kdyby se to přihodilo ženě v sousedství. Ivetu jsem měla ráda, měla jsem její plakát v pokojíku jako mladá holka pubertačka. smile
Přivádí mě k zamyšlení, že se k zoufalství může dostat každej z nás a nevědět, jak z toho ven. Pro ní ,co udělala,bylo zřejmě vysvobození. Neměla chut žít. Přemýšlím, tady nejde ode mě o lítost. Tady jde o to, co všechno udělá z člověka alkohol nebo drogy. A ted myslím všeobecně, ne jenom alkohol plus I.B. Bohužel grater je to smutný.
Byla to žena, matka kluka (stejně starého jako mám já).
A je mi to celkem putna, jestli bulvár o tom píše nebo ne. jestli se zvedla vlna hysterie. no tak zvedla. Co já s tím. Je mi to jedno.

Upravil(a) dusička (1. 5. 2014 15:40)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#5 1. 5. 2014 16:17

gemi
♥♥♥♥♥♥-

mia,   tummenupp
lvice, ty do celého Ivetina života tak neomylně vidíš,  že ti to dává právo takto POSUZOVAT a hodnotit,  co  si zaslouží a co ne ?

Není tady

#6 1. 5. 2014 16:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mnoho jí lituje, čest její památce, měla to tak těžký...
Záleží na tom, jak je člověk známej...
Jestliže podobným způsobem ve stejný situaci odejde ze světa paní Vopičková, bude jí litovat nebo pomlouvat to, čemu se tak hezky říká "pavlač", tedy okruh lidí ze sousedství, z práce, kamarádů, známejch a podobně. Ale ty "nekrology" budou ve svý podstatě stejnýho obsahu.
Paní Bartošová holt měla tu "pavlač" rozlehlejší...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#7 1. 5. 2014 18:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

gemi napsal(a):

mia,   tummenupp
lvice, ty do celého Ivetina života tak neomylně vidíš,  že ti to dává právo takto POSUZOVAT a hodnotit,  co  si zaslouží a co ne ?

docela mě reakce lvice, která si tak na svém duchovním založení zakládá překvapila roll

Není tady

#8 1. 5. 2014 18:29

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Urcite ano. Ptz. jeji "zaznam v dejinach CR" byl zrejme ponekud vetsi, nez "pani Vopickove" v hledacku Heleny...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#9 1. 5. 2014 19:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mia to napsala hezky.
ale musím říct, že už se mi taky stalo, že mi už podobná situace - nevím, o koho se už jednalo, lezla po čase krkem. to, že se to pořád omílalo dokola, přišlo mi to nekonečný.  přes to, že mi toho člověka bylo líto.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#10 1. 5. 2014 20:09

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

PPavlaa napsal(a):

mia to napsala hezky.
ale musím říct, že už se mi taky stalo, že mi už podobná situace - nevím, o koho se už jednalo, lezla po čase krkem. to, že se to pořád omílalo dokola, přišlo mi to nekonečný.  přes to, že mi toho člověka bylo líto.

Have va grater 

va

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#11 1. 5. 2014 20:29

Valaška.2
♥♥♥♥♥--

Když jsme zde na duchovním, třebas tady pohled hvězd:
http://zeny.iprima.cz/horoskopy/astrolo … osudny-den

Slunce a Saturn v 12. domě je opravdu pořádná nálož a k tomu je v citlivých rybách, takže opravdu náročný
úkol na zemi.

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/yAE007V.jpghttp://lb3f.lilypie.com/yAE0p2.png

Není tady

#12 1. 5. 2014 22:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Lvice napsal(a):

... Škoda, že nenašla žádného partnera, který by jí nakopal do její hezké zadnice a vykopal z ní tak sebedestrukční programy. Co se dá dělat....

Hm. To jsem nevěděla, že k úspěšnému zrušení sebedestrukčních programů je stačí z postiženého vykopat yikesyikesyikes

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#13 1. 5. 2014 22:51

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Lvice napsal(a):

... Škoda, že nenašla žádného partnera, který by jí nakopal do její hezké zadnice a vykopal z ní tak sebedestrukční programy. Co se dá dělat....

Hm. To jsem nevěděla, že k úspěšnému zrušení sebedestrukčních programů je stačí z postiženého vykopat yikesyikesyikes

Je to s podivem, ale tohle si myslí hodně lidí.
Když si někdo ubližuje, vzbuzuje to ve druhém zlost.
Útočí to na jakousi podstatu života, a to budí úzkost, potažmo zlost (jako obranu) ve druhých lidech.

Stačí kouknout na názory lidí např. na anorektičky. Drtivá většina by to z nich chtěla vymlátit. Chovají se k nim hodně zle a s despektem  i v léčebně, co jsem měla možnost poznat, nechtějí jim přiznat žádnou lidskou důstojnost, cítím v tom takové opovržení na těmi, kdo si ve jejich očích "neumějí vážit života"...

stejné je to i se sebevrahy.

Já jsem až nyní zjistila, že Iveta se pokusila už dříve dvakrát o sebevraždu

Není tady

#14 1. 5. 2014 22:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jo, to je blbina roll ale pravda je, že jak jsem mrkla na ten její radix, tak je to dost běs. Samá voda, musela se utápět v sebelítosti a nerozhodnosti.....chtělo to k ní někoho zemitějšího, aby se nenechal udolat - ale hledej takový v šoubyznysu hmm První co mně napadlo, že měla dělat něco praktického, žádné slavíky. Ale to by jí asi stejně nikdo nevymluvil........

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#15 1. 5. 2014 23:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Damila napsal(a):

Útočí to na jakousi podstatu života, a to budí úzkost, potažmo zlost (jako obranu) ve druhých lidech.

Stačí kouknout na názory lidí např. na anorektičky. Drtivá většina by to z nich chtěla vymlátit. Chovají se k nim hodně zle a s despektem  i v léčebně, co jsem měla možnost poznat, nechtějí jim přiznat žádnou lidskou důstojnost, cítím v tom takové opovržení na těmi, kdo si ve jejich očích "neumějí vážit života"...

Vymlátit opravdu zrovna ne, ale nastavit hranice rozhodně....zrovna u té Ivety B bych si myslela, že s tím musel být obrovský problém. Anorektičku znám jen jednu z častého vyprávění a popravdě, taky bych jí měla občas chuť vzít vařekou.....strašně, ale strašně se svou rodinou cvičí roll S láskou, ale pevně - tak nějak by to možná šlo? Ale to spíš hádám, nikdy jsem neměla tu čest osobně.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#16 1. 5. 2014 23:05

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Sametová pouta... smile

Není tady

#17 3. 5. 2014 9:06

Valaška.2
♥♥♥♥♥--

No jo, připomíná mi to už tu několikrát různě zmiňované, že sebeubližování je agrese k sobě a vzbuzuje zas agresi u druhých vůči němu. Prostě stejné přitahuje stejné.

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/yAE007V.jpghttp://lb3f.lilypie.com/yAE0p2.png

Není tady

#18 3. 5. 2014 9:33

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ale houby. Okolí se tomu člověku snaží pomoct. Ale když to trvá příliš dlouho, a když už okolí neví, co by mělo udělat, když je bezmocné, tak se někdo stává agresivním. To je vztek, vztek, že s tím nedokáží nic udělat, že nevědí, jak nemocnému pomoct. Někteří jsou vzteklí, na jiné taky padne deprese, někdo úplně přeruší kontakt, protože nikdo z nich už neví, jak dál.
Všichni zareagují podle svého aktuálního nastavení, aktuálních problémů.
Někdo zareaguje tak, jako Lvice. Že to vidí tak, že si to Iveta B nezaslouží. Copak si podle tebe, Lvice, zaslouží? To není o zásluhách. Copak si zasloužíš ty?  Kdo má právo rozhodovat, co si kdo ne/zaslouží? Proč tě vůbec napadá dimenze zásluhy?
Byl to velmi nešťastný a vnitřně bolavý člověk. Hluboce s ní cítím. I s jejími blízkými. Každý reagoval tak, jak uměl.
Každému se dostane toho, co vysíláme. A nepochybně i panu Rychtářovi.

Píšeš o lítosti, Lvice. Ve tvém psaní to vnímám jako povyšování se. Cítím s těmi, co to nezvládli. Možná proto, že jsem si to sama prožila. Všichni jsme lidé. Nejenom ti, co "vítězí".

Upravil(a) Eva. (3. 5. 2014 9:42)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#19 3. 5. 2014 10:35

mia
♥♥♥♥♥♥-

Fakt je, že pokud je takové sebedestrukční nastavení osobnosti, nepomůže ani ta milující rodina a partner.
Zažili jsme podobný případ u našich přátel, kdy ani toto všechno nepomohlo. Nedošlo tam sice k sebevraždě, ale celkovému kolapsu organismu, k smrti z důvodu srdečního selhání a to v ještě mnohem mladším věku dotyčné.
Proto se mě to docela dotýká, že jsme to zažili docela zblízka.

Mám dojem, že ten problém je tak hluboko, že se k němu žádná pomoc nedostane........možná se dají akorát tak různě dlouho otupovat ty vnější vrstvy..........nebo jak to jinak říct.

Není tady

#20 3. 5. 2014 18:55

Lvice
♥♥♥♥♥--

Nu ano Pavli, jsem taková jaká jsem smile. A kdybych nebyla tvrdá, tak tady už pravděpodobně nejsem ... smile. Nic není černé nebo bílé wink.

Majkafo, to máš tak, je to můj názor, moje zamyšlení. Okolí nemůže lautr nic, pokud nechce dotyčný sám. To rozhodnutí musí přijít zevnitř.  Každému se dostane toho, co vysíláme.... Pravdaže... Tož i Iveta dostala to, co vysílala, je tomu tak? Tož i toho Rychtáře si přitáhla.... . Ono to asi nebude o Panně a netvorovi, že..... Proč tebe napadá co tě napadá smile? Proč myslíš tak jak myslíš?

Aprill, jseš si jistá, že víš, na čem si zakládám big_smile? Co když jsem duchovno dávno poslala do kopru, hm? Co když už dávno nejsem ten fanatik, který tady nadšeně a plameně přesvědčoval o boží pravdě? wink

Není tady

#21 3. 5. 2014 19:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Poslalas duchovno do kopru? lol
Lvice, víš to moc dobře, jak kecáš. smile Duchovno nelze poslat do kopru, neboť člověk je ve své podstatě duchovní. Ale pravda, hezky si to lze takhle namluvit, jakos to udělala ty.
Btw to fanatično, o kterém píšeš, to není duchovno. A ty to víš stejně dobře, jako já. wink
Jen jestli jsi neskočila z extrému "duchovního" fanatika zase do opačného extrému. smile

Upravil(a) Eva. (3. 5. 2014 19:08)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#22 3. 5. 2014 19:33

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lvice napsal(a):

Aprill, jseš si jistá, že víš, na čem si zakládám big_smile? Co když jsem duchovno dávno poslala do kopru, hm? Co když už dávno nejsem ten fanatik, který tady nadšeně a plameně přesvědčoval o boží pravdě? wink

Hmmm, tak tohle mě docela zajímá ... nepovíš nám o tom něco víc? gloria

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#23 3. 5. 2014 19:36

Lvice
♥♥♥♥♥--

Ale kdepak, nekecám smile, No, já si namlouvám spoustu věcí, tak proč ne třeba tohle smile. Myslíš že to vím nebo si jen namlouváš, že něco vím? A jaký opačný extrém máš na mysli? smile

Není tady

#24 3. 5. 2014 19:37

Lvice
♥♥♥♥♥--

Kuliš, a co bys ráda věděla gloria? Víš potkala jsem skupinu úžasných lidí a ti mi otevřeli oči a tak jsem konečně prohlédla. gloria Vyhřívám se na výsluní boží slávy a pěji aleluja. gloria

Upravil(a) Lvice (3. 5. 2014 19:42)

Není tady

#25 3. 5. 2014 19:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Lvice napsal(a):

Kuliš, a co bys ráda věděla gloria? Víš potkala jsem skupinu úžasných lidí a ti mi otevřeli oči a tak jsem konečně prohlédla. gloria Vyhřívám se na výsluní boží slávy a pěji aleluja. gloria

no tak.... právě jsi napsala, že jsi duchovno poslala do kopru vissla  .holka, ty to máš popletené kapitulation

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí