18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jarena napsal(a):
Základem bych řekla je to, e kadý si se svým majetkem můe udělat co chce a ostatním po tom není nic. Kdy někdo rok před smrtí prodá svoji vilu a odjede na cestu kolem světa a zbytek peněz prohraje v Las Vegas, je do toho kadému nic i kdyby měl dětí pět. Jestli někdo dá svůj majetek jen jednomu dítěti, tak to tak chtěl a ostatní děti nech krabou nehtíky o desku nad hrobem a vyčítají to mrtvému. Jestli se zboří vztahy kvůli majetku, tak nestály za nic ani před tím a není jich koda. Jestli se někdo o rodiče chce starat, bude se starat i bez dědictví právě proto, e je má rád. Rodiče nejsou povinní svým dětem po své smrti COKOLIV odkazovat, pokud to tak nechtějí. A děti nemají na NIC nárok, pokud to člověk před smrtí zařídí tak, jak chce on sám. Rodiče je vychovali, zabezpečili vzdělání, nějak podle svých moností postavili do ivota a konec. Tím to opravdu končí. Pokud si někdo myslí, e ho budou rodiče podporovat i po své smrtí a čekají na to, můe se dočkat velkého překvapení. Asi tak.
JJ,pravdu dí.
Mimochodem, ta mylenka s cestou kolem světa........... usadila bych se někde v ráji a doila své dny v teple, pod palmou u krásně blankytného moře krásná představa
Není tady
kadý si se svým majetkem můe udělat co chce a ostatním po tom není nic
Má recht... ale upřímně řečeno, spí se dá skousnout, e se "maminka zbláznila" a rozfrcala dědictví po kasinech či kočičích útulcích, ne e vechno dostane jedno dítě... zvlá kdy se to ty ostatní dozvědí a u notáře.
Ono často nejde jen/hlavně o ten majetek, ale o to "proč?"
Není tady
-B- napsal(a):
Dostali jsme s manelem od mojí matky rodinný domek. Mám jetě dva sourozence, ale protoe jsme s mamkou bydleli a starali se o ní, ne zemřela, domek se rozhodla dát mně a část mému manelovi. Učinila tak i proto, e sourozenci o ní nepečovali, nestarali se. Do domu jsme s manelem hodně investovali u za mamky ivota. No a sourozenci mi vyčítají e oni nic nedostali, e jsem vechno schrábla já. Nemluví kvůli tomu se mnou a bratr kdy se napije, píe mi zlé esemesky. Chtějí po mně peníze. Vím, e jim nejsem nic dluná, ale u nějak nedokáu unést ten nátlak a nevím co mám dělat. Jsem zoufalá.
Sourozence pozvi na kafe a řekni jim naposledy, e kdyby ten domek matka chtěla rozdělit mezi vechny děti, tak by to určitě udělala. Ale rozdělit to nechtěla a oni se s tím musí prostě smířit. Oni tě budou pomlouvat, nebudou se s tebou bavit, nic s tím nenadělá. Nikdy bych to neprodala a peníze nerozdělila. Já bych to vydrela. Ale kadý jsme jiný. Kdy dům prodá, odečtete svoje investice, zbytek peněz rozdělíte mezi vechny. A myslí, e se vztahy změní? Stejně tě budou pomlouvat a stejně jim to bude málo a jetě ti vyčtou, e jsi prodala dům, kde oni vyrůstala i tím jsi jim vzala domov.
Není tady
Adela11 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
adélo, taková stará baba, ale bude se sem chodit hádat jako malej harantík.
mám to okoukaný od tvýho "mládí", hvězdo jasná. zame si práh, pak vyskakuj.
adélo, vzhledem k tomu, e věkový rozdíl mezi tebou a mnou můe být nějákých 30 let, pak není potřeba dávat to mládí do uvozovek
a řekla bych, e to tvé muselo být taky docela výivný, kdy se jetě v nějákých 65 baví na fóru stylem, jaký jsi tenkrát předvedla na právním.
tím tuhle debatu končím, jestli se chce hádat dál, bude si k tomu muset najít někoho jiného.
Není tady
odečtete svoje investice
Pokud je neprokáe, zas jim to nemusí stačit...
Není tady
Modroočka napsal(a):
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
výe příspěvku se neodvíjí od diagnozy, jen od schopnosti zvládat úkony.No tak, pri amputovanej nohe alebo nefunkčnej žadvine sa asi "schopnosti zvláda úkony" nebudú prudko meni, ale tak zisova to vetko treba stál dokola... a keď je diagnóza nevyliečitežná choroba, tak asi zmeny ani netreba vežmi skúma, a keď u, tak nie opýtaním sa na veobecné blaho dotyčnej chorej osoby...?
Jene u babiččiny nemoci je patrná demence a babička ti vdycky řekne, e se má dobře. A kdy se jí zeptá, jestli spáchala atentát na Franze Josefa, klidně ti bezelstně odpoví, e jo.
Je to o lidech.
Kdy jsme poádali znovu, přila jiná a ta se jen neptala, ta poznala, e je babička u dementní a chtěla vidět prakticky, co babička zvládne. zjistila, e v podstatě nic. Nají se, ale můe uklidit půlku kuchyně, jde sama na záchod, ale neutře se, take gaky putují do popelnice, to je maximum, co zvládne. Hygiena je pro ni neznámá věc, na to musíme dohlíet. Kdy ji děda vezme na zahradu, sedí na idli, pes ji olizuje, ruce,obličej, ona se nebrání a mě bere čert. Tak ji odvedu,musím dohlídnout,aby si umyla ruce, obličej. Neví ani, co je za den, ztratila by se hned před barákem, doktora by nenala a e by si ohřála jen blbej párek, to bych se bála, e vyhoří celej barák. Ale babička ti klidně odpoví, kdy se zeptá, jestli vaří, pere, uklízí, nakupuje - "jo".
Stříhala jsem jí vlasy a dělala pedikúru na nohách a ona mi strkala dvoutisícovku, e se prý za to platí. Ona neví, jakou hodnotu mají peníze. Myslela jsem, e mě trefí. Jetěe nikam sama nemůe jít, ani nikomu nechodí otevírat, kdoví, jak by o dopadlo. Natěstí ta dalí paní ze sociálky byla rozumná a posuzovala skutečnej stav babičky a ne jen, co jí babička řekla.
kamarádka má maminku, co je na tom hodně podobně. je s ní doma, bere na ni peníze za péči.
mám pocit, e říkala, e s ní snad byli u psychologa, ne s ní zůstala doma. u nevím, jak to tam bylo.
ona byla celkem dobrá, ale kdy ji umřel manel, tak to vzalo dost ryhlej seup dolů.
Není tady
Modroočka napsal(a):
A jinak k dědictví jako takovýmu. vagr se nestará o rodiče, bydlí tam zadarmo, inkaso platí děda, dostal půlku baráku. My se staráme, bydlet tam nemůeme, přesto, e můj chlap má druhou půlku baráku. Platíme sedm tisíc měsíčně, jezdíme tam furt, abysme dohlídli na vechno. Take co je vlastně spravedlivějí?
Tak to prostě je a nic s tím nenaděláme. Starat se nemusíme, ale musíme, nedá nám to, nechat rodiče jen tak. Shnili by ve píně a bez pomoci.
kdy to jeho rodičům nevadí ..
Není tady
helena napsal(a):
kadý si se svým majetkem můe udělat co chce a ostatním po tom není nic
Má recht... ale upřímně řečeno, spí se dá skousnout, e se "maminka zbláznila" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png a rozfrcala dědictví po kasinech či kočičích útulcích, ne e vechno dostane jedno dítě... zvlá kdy se to ty ostatní dozvědí a u notáře.
Ono často nejde jen/hlavně o ten majetek, ale o to "proč?"
Proč? To se ptají děti, které samy u jsou v pokročilém věku a mají třeba svá vnoučata? A tihle se ptají proč? Prostě proto. To nejsou natolik dospělí, aby si to sami ve své hlavě neposkládali a nepřenesli se přes to? To chtějí zbytek ivota strávit tou stranou nespravedlností? Mají se řeit věci, které řeit jdou. S mrtvým rodičem u nic nevyřeím a proto to řeení nemá. Řeit jsem měla dokud il. Teď můu akorát tak sklapnout a nepřemýlet o majetku, který mi nepatří. Jiná věc je samozřejmě vylákání majetku na člověku, který je na hranici svéprávnosti, pod nátlakem a v podobných případech. I to se stává. Pokud s rodiči někdo bydlí a stará se o ně ve stáří a pak dostane vechno on, je to úplně v pořádku.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Selima napsal(a):
No tak, pri amputovanej nohe alebo nefunkčnej žadvine sa asi "schopnosti zvláda úkony" nebudú prudko meni, ale tak zisova to vetko treba stál dokola... a keď je diagnóza nevyliečitežná choroba, tak asi zmeny ani netreba vežmi skúma, a keď u, tak nie opýtaním sa na veobecné blaho dotyčnej chorej osoby...?Jene u babiččiny nemoci je patrná demence a babička ti vdycky řekne, e se má dobře. A kdy se jí zeptá, jestli spáchala atentát na Franze Josefa, klidně ti bezelstně odpoví, e jo.
Je to o lidech.
Kdy jsme poádali znovu, přila jiná a ta se jen neptala, ta poznala, e je babička u dementní a chtěla vidět prakticky, co babička zvládne. zjistila, e v podstatě nic. Nají se, ale můe uklidit půlku kuchyně, jde sama na záchod, ale neutře se, take gaky putují do popelnice, to je maximum, co zvládne. Hygiena je pro ni neznámá věc, na to musíme dohlíet. Kdy ji děda vezme na zahradu, sedí na idli, pes ji olizuje, ruce,obličej, ona se nebrání a mě bere čert. Tak ji odvedu,musím dohlídnout,aby si umyla ruce, obličej. Neví ani, co je za den, ztratila by se hned před barákem, doktora by nenala a e by si ohřála jen blbej párek, to bych se bála, e vyhoří celej barák. Ale babička ti klidně odpoví, kdy se zeptá, jestli vaří, pere, uklízí, nakupuje - "jo".
Stříhala jsem jí vlasy a dělala pedikúru na nohách a ona mi strkala dvoutisícovku, e se prý za to platí. Ona neví, jakou hodnotu mají peníze. Myslela jsem, e mě trefí. Jetěe nikam sama nemůe jít, ani nikomu nechodí otevírat, kdoví, jak by o dopadlo. Natěstí ta dalí paní ze sociálky byla rozumná a posuzovala skutečnej stav babičky a ne jen, co jí babička řekla.kamarádka má maminku, co je na tom hodně podobně. je s ní doma, bere na ni peníze za péči.
mám pocit, e říkala, e s ní snad byli u psychologa, ne s ní zůstala doma. u nevím, jak to tam bylo.
ona byla celkem dobrá, ale kdy ji umřel manel, tak to vzalo dost ryhlej seup dolů.
U nás je Huntingtonova nemoc. Ne moc rozířená,často o nevědí moc ani doktoři,kteří s ní nepřili do styku. Je to z 50% dědičný, postupně ochrnuje tělo, odchází nervovej systém, přichází demence a devastace osobnosti, smrt. Děda viděl svýho vagra, jak ho nemoc postupně devastovala, kdy ji pak diagnostikovali i babičce, děda onemocněl těkou depresí. Babičce je u teď vechno vlastně jedno,ona u si svůj stav neuvědomuje, děda je na tom psychicky čím dál hůř. vára to neřeí a nezajímá ho to, dědu akorát buzeruje. Děda chtěl skákat z okna,pak pod vlak a pak si chtěl vzít práky a umřít. Kdo tohle nezail,nepochopí, e péče o tyhle starouky je náročná a k nezaplacení. Děda pustne taky, musím ho nahnat do vany, říct mu, e se má převlíct do čistýho, vyměnit jim povlečení, ručníky, utěrky, jen třeba utřít upatlanej stůl, úplný banality, u je nezvládá ani děda. Ale na něho jsme neádali o nic. I kdy nám to psychiatrička doporučila. Děda sám taky nikam nejde, k doktorům a na nákup s ním jezdím já. babička u nezvládne ani cestu autem k doktorovi.
Není tady
To chtějí zbytek ivota strávit tou stranou nespravedlností?
O nespravedlnosti mluví ty...
Já na svý proč odpověď znám
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
A jinak k dědictví jako takovýmu. vagr se nestará o rodiče, bydlí tam zadarmo, inkaso platí děda, dostal půlku baráku. My se staráme, bydlet tam nemůeme, přesto, e můj chlap má druhou půlku baráku. Platíme sedm tisíc měsíčně, jezdíme tam furt, abysme dohlídli na vechno. Take co je vlastně spravedlivějí?
Tak to prostě je a nic s tím nenaděláme. Starat se nemusíme, ale musíme, nedá nám to, nechat rodiče jen tak. Shnili by ve píně a bez pomoci.kdy to jeho rodičům nevadí ..
Nejsou ve stavu, kdy by byli schopni to posoudit. Babička je úplně mimo, děda u tyhle věci taky nerozliuje.
Není tady
helena napsal(a):
To chtějí zbytek ivota strávit tou stranou nespravedlností?
O nespravedlnosti mluví ty...
Já na svý proč odpověď znám http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
To bylo na mě, nebo jen tak plácnutí do větru a lééééé?
Abych se zbytečně nevysilovala.
Není tady
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Moná, ale popsala jsem ná případ. Take ne vdycky je výe příspěvku podle stavu a diagnózy člověka. U nás o tom evidentně rozhodovali lidi, kteří tomu moc nerozuměli. Chápu, e sociální pracovnice s maturitou nemůe znát charakteristiku lékařských diagnóz, ale primářka by si to měla umět minimálně nastudovat. Přede mnou ze sebe udělala blbce, protoe o té nemoci nevěděla vůbec nic.výe příspěvku se neodvíjí od diagnozy, jen od schopnosti zvládat úkony.
No tak, pri amputovanej nohe alebo nefunkčnej žadvine sa asi "schopnosti zvláda úkony" nebudú prudko meni, ale tak zisova to vetko treba stál dokola... a keď je diagnóza nevyliečitežná choroba, tak asi zmeny ani netreba vežmi skúma, a keď u, tak nie opýtaním sa na veobecné blaho dotyčnej chorej osoby...?
tak to by ses divila co jsou někteří schopní zvládnout při amputované končetině. máme případy, e nemají nárok na příspěvek, protoe jsou naprosto soběstační...
Není tady
Modroočka napsal(a):
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
výe příspěvku se neodvíjí od diagnozy, jen od schopnosti zvládat úkony.No tak, pri amputovanej nohe alebo nefunkčnej žadvine sa asi "schopnosti zvláda úkony" nebudú prudko meni, ale tak zisova to vetko treba stál dokola... a keď je diagnóza nevyliečitežná choroba, tak asi zmeny ani netreba vežmi skúma, a keď u, tak nie opýtaním sa na veobecné blaho dotyčnej chorej osoby...?
Jene u babiččiny nemoci je patrná demence a babička ti vdycky řekne, e se má dobře. A kdy se jí zeptá, jestli spáchala atentát na Franze Josefa, klidně ti bezelstně odpoví, e jo.
Je to o lidech.
Stříhala jsem jí vlasy a dělala pedikúru na nohách a ona mi strkala dvoutisícovku, e se prý za to platí. Ona neví, jakou hodnotu mají peníze. Myslela jsem, e mě trefí. Jetěe nikam sama nemůe jít, ani nikomu nechodí otevírat, kdoví, jak by o dopadlo. Natěstí ta dalí paní ze sociálky byla rozumná a posuzovala skutečnej stav babičky a ne jen, co jí babička řekla.
oli, opravdu byla babička při první posuzování tak marná jako při druhém? u etření se zkoumá schopnost se sám o sebe postarat, dále orientace v čase, místě, osobou...
Není tady
jarena napsal(a):
Základem bych řekla je to, e kadý si se svým majetkem můe udělat co chce a ostatním po tom není nic. Kdy někdo rok před smrtí prodá svoji vilu a odjede na cestu kolem světa a zbytek peněz prohraje v Las Vegas, je do toho kadému nic i kdyby měl dětí pět. Jestli někdo dá svůj majetek jen jednomu dítěti, tak to tak chtěl a ostatní děti nech krabou nehtíky o desku nad hrobem a vyčítají to mrtvému. Jestli se zboří vztahy kvůli majetku, tak nestály za nic ani před tím a není jich koda. Jestli se někdo o rodiče chce starat, bude se starat i bez dědictví právě proto, e je má rád. Rodiče nejsou povinní svým dětem po své smrti COKOLIV odkazovat, pokud to tak nechtějí. A děti nemají na NIC nárok, pokud to člověk před smrtí zařídí tak, jak chce on sám. Rodiče je vychovali, zabezpečili vzdělání, nějak podle svých moností postavili do ivota a konec. Tím to opravdu končí. Pokud si někdo myslí, e ho budou rodiče podporovat i po své smrtí a čekají na to, můe se dočkat velkého překvapení. Asi tak.
je dost velký rozdíl jestli by rodiče utrené peníze prohýřili, procestovali nebo celý majetek darovali jen jednomu
Není tady
jarena napsal(a):
Má úplnú pravdu, ale podža seba súdim, e často existuje niečo ako iarlivos, pocit nerovnosti, krivdy (vo vzahu rodič,rodičia/deti) a rozdelenie majetku je tohto akýmsi zmaterializovaním. Uznávam, e niekomu môe ís čisto o majetok (hlavne ak si vetko prepil alebo pregambloval), ale u niekoho môe ís skôr o túto symbolickú rovinu delenie majetku=vyjadrenie vzahu. Ak je vzah inak v poriadku, nemalo by by akékožvek ne/rozdelenie problém, ale čo je to vzah v poriadku, e? Kto má ideálny vzah s rodičmi, nech sa prihlási (a najlepie nech sa prihlási u po rozdelení majetku ).
Upravil(a) Selima (22. 4. 2014 16:00)
Není tady
rozdelenie majetku je tohto akýmsi zmaterializovaním
Dodávám, e to ovem není zdaleka tak jednoduchý jako "nai měli Pepíčka/Mařenku vdycky radi, tak dostal/a vechno/víc"...
Není tady
aprill napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Selima napsal(a):
No tak, pri amputovanej nohe alebo nefunkčnej žadvine sa asi "schopnosti zvláda úkony" nebudú prudko meni, ale tak zisova to vetko treba stál dokola... a keď je diagnóza nevyliečitežná choroba, tak asi zmeny ani netreba vežmi skúma, a keď u, tak nie opýtaním sa na veobecné blaho dotyčnej chorej osoby...?Jene u babiččiny nemoci je patrná demence a babička ti vdycky řekne, e se má dobře. A kdy se jí zeptá, jestli spáchala atentát na Franze Josefa, klidně ti bezelstně odpoví, e jo.
Je to o lidech.
Stříhala jsem jí vlasy a dělala pedikúru na nohách a ona mi strkala dvoutisícovku, e se prý za to platí. Ona neví, jakou hodnotu mají peníze. Myslela jsem, e mě trefí. Jetěe nikam sama nemůe jít, ani nikomu nechodí otevírat, kdoví, jak by o dopadlo. Natěstí ta dalí paní ze sociálky byla rozumná a posuzovala skutečnej stav babičky a ne jen, co jí babička řekla.oli, opravdu byla babička při první posuzování tak marná jako při druhém? u etření se zkoumá schopnost se sám o sebe postarat, dále orientace v čase, místě, osobou...
Byla, dost, dokonce se nad tím pozastavovali jak psychiatr, tak neurolog a i obvoďačka, ta na adresu sociálky neměla lichotivý vyjádření. Řekla něco v tom smyslu, e potřebují uetřit, tak prostě sekrtají pacienty, kteří se bez pomoci neobejdou. No a teď u je to s babičkou úplně v háji. Nejhorí je, e kvůli tomu straně schází i děda, psychicky to nezvládá. U jsem psala, chtěl páchat sebevradu, několikrát, e u nechce ít.
Není tady
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
tak to by ses divila co jsou někteří schopní zvládnout při amputované končetině. máme případy, e nemají nárok na příspěvek, protoe jsou naprosto soběstační...
Jasně, to chápu. Kolikrát kdy čtu, co dokáou, jakou mají vůli, sportují, ijou jako před tím, obdivuju je. Myslím, e mě by to asi poloilo. Nevím, jestli bych byla schopná se zvetit a ít téměř stejně jako předtím. Asi bych byla srágora a zakrtkovala bych se doma.
Není tady
A já vechno prodám, prachy rozfofruju a a mi chlapečkové jetě zacálujou funus. Nebo a mě rozpráí, stejně by mi kytky na hrob nenosili Prachy si uiju a oni nebudou mít důvod se dohadovat, ke komu jsem byla spravedlivějí.
Není tady
Modroočka napsal(a):
A já vechno prodám, prachy rozfofruju a a mi chlapečkové jetě zacálujou funus. Nebo a mě rozpráí, stejně by mi kytky na hrob nenosili Prachy si uiju a oni nebudou mít důvod se dohadovat, ke komu jsem byla spravedlivějí.
taky monost.. nikdo nedostane nic a bude klid....
Není tady
aprill napsal(a):
Modroočka napsal(a):
taky monost.. nikdo nedostane nic a bude klid....
No právě, pro klid a e na mě budou natvaní..........mně u to bude umák
Není tady