29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
Myslím si, že by -B- měla udělat vše pro to, aby ona sama měla čisté svědomí a klid na duši. Jestli má teď pocit, že má něco neoprávněně, ať to řeší. Jestli ho nemá, ať se vyrovná s tím, že sourozence stejně nepředělá ani si je nekoupí. Že se sourozenci nevychází, že to tak je a je zbytečné se tím trápit. Vše je v její hlavě. Ne v peněžence.
Já bych udělala to, co jsem popsala v příspěvku č. 17. Pak bych cítila klid na duši. I tehdy, kdy by se chování sourozenců nezměnilo. Ale třeba to tak -B- má už v tuto chvíli. Nikdo nevíme, jak vypadal dům před rekonstrukcí a dle popisu -B- udělalil na baráku hodně. Možná by se po ocenění původního stavu baráku znalcem a odečtení jimi investované částky dostali i do mínusu, kdoví.
Toto téma mě zajímá. Mí rodiče na Slovensku mají domek. Jednou to budeme se sestrami taky muset řešit. Bohužel je to fakt.
no, musím říct, že mě se třeba nelíbilo už jen to, že B dostala barák a ještě byla ochotna přištoupit na to, že se sestra vzdá všeho ostatního. nevidím k tomu důvod. něják by mi spíš přišlo, že když ona dostala dům, mohla se vzdát aspoň peněz ze spoření a pojistek, ve prospěch sourozenců.
na konec, že do toho baráku narvala tolik peněz, to je přece i její problém. chtěla v něm zůstat, tak přece si ho nenechá spadnout na hlavu.
Není tady
Modroočka napsal(a):
A věř mi, že se jejich vztah k tobě nezmění,ani kdybys jim dala úplně všechno.
a tohle víš jak ?
Není tady
mě se třeba nelíbilo už jen to, že B dostala barák a ještě byla ochotna přištoupit na to, že se sestra vzdá všeho ostatního
Nemáme dost informací - třeba kolik "investovali" do maminky... například cesty po doktorech, léky, omezená možnost zaměstnání... a jak moc se podíleli další sourozenci - příliš asi ne, zdá se, ani péčí, ani finančně.
Taky bohužel znám jednoho šikulku, kterej mámu viděl dvakrát do roka a pak vybílil její byt ještě před pohřbem.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
a tohle víš jak ?
pořád to bude ta sestra, co chtěla shrábnout všechno sama, takže to z ní pěkně vytáhli, ale rádi ji mít nebudou o nic víc než teď
Není tady
Majetky dokážou nadělat v rodině dost zla, ale péče o rodiče taky,někdo se nestará a chce stejně jako ten sourozenec,kterej ty rodiče doopatruje. A nemusí to být o tom, že někdo bydlí daleko a někdo blízko.Můžou bydlet blízko obojí,ti,co se starají, i ti, co se nestarají vůbec. A ti,co se nestarají, často čekají hlavně na ten majetek.
Není tady
Očko, máš recht ... o nenažranosti a hladu po majetku ....... tech co se starat nechtějí ...
Není tady
helena napsal(a):
mě se třeba nelíbilo už jen to, že B dostala barák a ještě byla ochotna přištoupit na to, že se sestra vzdá všeho ostatního
Nemáme dost informací - třeba kolik "investovali" do maminky... například cesty po doktorech, léky, omezená možnost zaměstnání... a jak moc se podíleli další sourozenci - příliš asi ne, zdá se, ani péčí, ani finančně.
Taky bohužel znám jednoho šikulku, kterej mámu viděl dvakrát do roka a pak vybílil její byt ještě před pohřbem.
helo, je to máma. fakt chceš tohle přepočítávat na peníze ?
Není tady
Modroočka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
a tohle víš jak ?
pořád to bude ta sestra, co chtěla shrábnout všechno sama, takže to z ní pěkně vytáhli, ale rádi ji mít nebudou o nic víc než teď
to nevíš. nemáš křišťálovou kouli, ani jim nevidíš do hlavy. soudíš pouze podle sebe.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a tohle víš jak ?pořád to bude ta sestra, co chtěla shrábnout všechno sama, takže to z ní pěkně vytáhli, ale rádi ji mít nebudou o nic víc než teď
to nevíš. nemáš křišťálovou kouli, ani jim nevidíš do hlavy. soudíš pouze podle sebe.
Nesoudím, jen je to můj názor.
Není tady
je to máma. fakt chceš tohle přepočítávat na peníze ?
Je to máma... od tří dětí, řekněme. Fakt si myslíš, že když se jedno z nich postará, znamená to pro ty druhý, že nemají žádný povinnosti, jenom práva? (Mluvím samozřejmě o stavu, kdy mají všechny přibližně stejný podmínky.)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Myslím si, že by -B- měla udělat vše pro to, aby ona sama měla čisté svědomí a klid na duši. Jestli má teď pocit, že má něco neoprávněně, ať to řeší. Jestli ho nemá, ať se vyrovná s tím, že sourozence stejně nepředělá ani si je nekoupí. Že se sourozenci nevychází, že to tak je a je zbytečné se tím trápit. Vše je v její hlavě. Ne v peněžence.
Já bych udělala to, co jsem popsala v příspěvku č. 17. Pak bych cítila klid na duši. I tehdy, kdy by se chování sourozenců nezměnilo. Ale třeba to tak -B- má už v tuto chvíli. Nikdo nevíme, jak vypadal dům před rekonstrukcí a dle popisu -B- udělalil na baráku hodně. Možná by se po ocenění původního stavu baráku znalcem a odečtení jimi investované částky dostali i do mínusu, kdoví.
Toto téma mě zajímá. Mí rodiče na Slovensku mají domek. Jednou to budeme se sestrami taky muset řešit. Bohužel je to fakt.no, musím říct, že mě se třeba nelíbilo už jen to, že B dostala barák a ještě byla ochotna přištoupit na to, že se sestra vzdá všeho ostatního. nevidím k tomu důvod. něják by mi spíš přišlo, že když ona dostala dům, mohla se vzdát aspoň peněz ze spoření a pojistek, ve prospěch sourozenců.
na konec, že do toho baráku narvala tolik peněz, to je přece i její problém. chtěla v něm zůstat, tak přece si ho nenechá spadnout na hlavu.
A jak víš, že jsem k tomu chtěla přistoupit? To jsi vydedukovala z čeho?
Není tady
helena napsal(a):
Mamka byla invalidní, poslední roky dost nemocná. Byli jsem s manželem jediní, kdo se o ni staral.
Není tady
Jak jsem již psala, ono to není jenom dostat, bydlet a mít vystaráno. Hodně - několik stovek tisíc jsme do téhle stoleté chalupy už investovali a pořád není konec.
Dneska to vidím tak, že kdybysme chajdu prodali a o peníze se šábli, udělali bysme nejlíp. Tenkrát před renovací bysme za ni víc jak 500 tisíc nedostali. Ale měli bysme klid.
Není tady
B, nech to tak,jak to je.Barák jsi z nějakých evidentních důvodů dostala ty, maminka věděla,proč to dělá. Nemáš vůči sourozencům žádný, ŽÁDNÝ povinnosti. Proč by sis měla dělat dluhy, když to maminka chtěla takhle. A určitě by tak nerozhodla,kdyby se o ni starali všichni sourozenci.
Není tady
Jinak - bratrovi mamka chalupu dát nechtěla, protože ho dobře znala. Nadělali se švagrovou spoustu dluhů a přišli o všechno. I o byt, který jim před léty koupili rodiče, tenkrát za nějakých 80 tisíc. Sestra dostala stavební parcelu, taky před léty. No a teď jsou přesvědčeni, že dostali málo a chtějí po mně vyplatit z chalupy.
Není tady
byt, který jim před léty koupili rodiče... Sestra dostala stavební parcelu
Bych je zkvakla a ne, že bch přemejšlela, jak si půjčit na jejich vyplacení. Takoví nebudou mít nikdy dost.
Není tady
-B- napsal(a):
Jinak - bratrovi mamka chalupu dát nechtěla, protože ho dobře znala. Nadělali se švagrovou spoustu dluhů a přišli o všechno. I o byt, který jim před léty koupili rodiče, tenkrát za nějakých 80 tisíc. Sestra dostala stavební parcelu, taky před léty. No a teď jsou přesvědčeni, že dostali málo a chtějí po mně vyplatit z chalupy.
Jasně, ale dnes by byt měl hodnotu cca milion až milion a půl, parcela by stála dnes téměř taky tolik a chalupu jsi opravila ty, aspoň jsem to tak pochopila,takže jsi její hodnotu navýšila. V podstatě jste dostali všichni stejně, ty o něco víc právě proto, že ses o maminku starala. Chápu to dobře?
Jinak by měli porovnávat tu hodnotu darů tak, že jakou cenu měla chalupa v době, kdy oni dostali byt respektive stavební parcelu a nebo tak, jakou by to mělo hodnotu dnes.
A proč se nestarali o maminku aspoň částečně i sourozenci?
Upravil(a) Modroočka (19. 4. 2014 16:32)
Není tady
helena napsal(a):
byt, který jim před léty koupili rodiče... Sestra dostala stavební parcelu
Bych je zkvakla a ne, že bch přemejšlela, jak si půjčit na jejich vyplacení. Takoví nebudou mít nikdy dost.
Naprosto přesně. Oba dostali dost, akorát přepočítávají hodnotu darů na tehdejší cenu v poměru k dnešní ceně té chalupy. Čirá vychcanost.
Není tady
Po tátově smrti /před 18 lety/ jsme se všichni tři dědictví zřekli ve prospěch mamky. Bratr pak dostak od mamky auto - "stodvacítku" a ten byt. Sestra parcelu. Už je to dávno. A já, že jsem zůstala bydlet u mamky a později se o ni kvůli její nemoci starala jsem dostala tuhle chalupu. No a teď je to tak, jak to je.
Není tady
-B- napsal(a):
Po tátově smrti /před 18 lety/ jsme se všichni tři dědictví zřekli ve prospěch mamky. Bratr pak dostak od mamky auto - "stodvacítku" a ten byt. Sestra parcelu. Už je to dávno. A já, že jsem zůstala bydlet u mamky a později se o ni kvůli její nemoci starala jsem dostala tuhle chalupu. No a teď je to tak, jak to je.
Tak je to takhle v pořádku a neřeš vyplacení sourozenců. Už dostali.
Není tady
No a proto se mnou teď nemluví. Protože jsem chalupu schramstla já a jim jsem nedala nic. A ani mi to prý neni blbý
Není tady
-B- napsal(a):
No a proto se mnou teď nemluví. Protože jsem chalupu schramstla já a jim jsem nedala nic. A ani mi to prý neni blbý
Tak ať si spočítá,kolik dnes stojí byt, škodovka anebo stavební parcela. Nemůžou to srovnávat s cenou, kterou to mělo tehdy, tehdy totiž i ta chalupa měla jinou cenu než dnes.
Vykašli se na ně,potřebuješ je k životu? Budou mít k tobě lepší vztah,když jim dáš peníze? Nebudou. Já bych se zatvrdila a NIC jim nedala.
Proč se nestarali o maminku i oni, aspoň částečně?
Není tady
Vzhledem k tomu, že všichni bydlíme ve stejném místě a blízko u sebe, často se potkáváme.
Mamka pobírala příspěvek na péči a už to dělalo zlou krev. Když prý mi ty peníze dává, tak ať se starám. Nemusím nikomu vykládat co znamená péče o invalidu, navíc při práci - časté propustky i nadávky od zaměstnavatele. Často byla mamka i sama doma a ani jeden se za ní nepřišel zeptat jestli nepotřebuje něco nakoupit. Jen sem za babičkou posílali děti - vnoučata pro peníze.
No a mě celá tahle situace mrzí. Navíc se to stupňuje, nadávky ze strany bratra jsou čím dál větší.
Není tady
-B- napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Toto téma mě zajímá. Mí rodiče na Slovensku mají domek. Jednou to budeme se sestrami taky muset řešit. Bohužel je to fakt.no, musím říct, že mě se třeba nelíbilo už jen to, že B dostala barák a ještě byla ochotna přištoupit na to, že se sestra vzdá všeho ostatního. nevidím k tomu důvod. něják by mi spíš přišlo, že když ona dostala dům, mohla se vzdát aspoň peněz ze spoření a pojistek, ve prospěch sourozenců.
na konec, že do toho baráku narvala tolik peněz, to je přece i její problém. chtěla v něm zůstat, tak přece si ho nenechá spadnout na hlavu.A jak víš, že jsem k tomu chtěla přistoupit? To jsi vydedukovala z čeho?
z toho, že jsi nepsala, že bys to tak nechtěla. pouze poznamenala, že to bylo na konec jinak a peníze se dělily.
Není tady
-B- napsal(a):
Jak jsem již psala, ono to není jenom dostat, bydlet a mít vystaráno. Hodně - několik stovek tisíc jsme do téhle stoleté chalupy už investovali a pořád není konec.
Dneska to vidím tak, že kdybysme chajdu prodali a o peníze se šábli, udělali bysme nejlíp. Tenkrát před renovací bysme za ni víc jak 500 tisíc nedostali. Ale měli bysme klid.
byli jste k tomu donuceni, nebo jste sami chtěli ? ve druhém případě si nestěžuj.
Není tady