27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj,
som chlap (alebo niečo, čo z neho zostalo). Čítam fórum o neverách u tretí deň, je dos zloité filtrova informácie, napriek tomu chcem poďakova za kopec rozumných rád.
Sme spolu 18 r. Sú to vye dva roky od zistenia pomeru M, citového aj fyzického. Bol som slepý a keď som sa obadal (liezol som si overi domnienky do jej mailu viem, nemal som) potvrdilo sa vetko.
Je utrápená, som utrápený, nevieme normálne dýcha. Viem, kde boli chyby, viem/tuím, prečo sa to stalo. U sa v rámci moností nežutujem.
Máme dvoch synov, 14 a 6. Samozrejme o tom nevedia, verím, e ani necítia. (mono naivne.. ale nie o tomto sa chcem bavi)
Nedokáem sa cez to prekona a resetova hlavu. Vracajú sa mi mylienky vežmi často ako bumerang. Chceme osta (hlavne kvôli deom) spolu. Mám ju rád a je mi úprimne žúto vetkého.
Hlavným problémom sú moje kontrolky. Písala mu vtedy v mailoch veža nepravdy/poloprávd o nás, znevaovala ma na kadom kroku u som sa v niektorých témach dočítal prečo... Problém je, e reagujem podozrievavo, hoci viem, e asi nemám dôvod. Som jednoducho v strehu. Pri niečom neprirodzenom som schopný za sekundu zmätkova.
Ako u býva zvykom, aj ja podotknem, aby ste ma v rámci moností nekameňovali..
Chápem Pandorru a Axiho, + ich tím rovnakého zmýžania, preto si pár kameňov do seba predsa preventívne hodím:
1. Nemal som právo liez do mailu, som za to zodpovedný, OK
2. Mala právo na neveru, pretoe je to niečo, čo nás malo posilni/rozdeli, OK
3. Nemám myslie spôsobom MUSÍM/, CHCEM/, NESMIE... OK
4. Mám si odpusti, mám jej odpusti, mám jemu odpusti , nájs stratenú sebadôveru, sebaúctu a zahodi sebažutovanie... OK
Som rozhodnutý zvládnu to. Čo ale s M? Ju meni právo nemám (neviem, či by vedela/chcela pochopi). Chcem myslie pozitívne a snaím sa s ňou hovori s nádejou, vierou v peknú budúcnos,
často vak cítim z jej strany vytýkanie vecí z minulosti, pouíva obviňovanie ako sebaobranu.
Priznám, pod tlakom emócií, frustrácie a dokonalej nemohúcosti som vtedy po prevalení navrhol ďalej otvorený vzah. Robila scény, e to nezvládne, hrozne ju trápilo u len to, e som túto alternatívu navrhol.
Tuím, e pre mnohých je odpoveď pravdepodobne jednoduchá a zrejmá, ja ju iaž nevidím, preto prosím o pomoc.
Není tady
Nenapsals, jestli chce zůstat s tebou a jestli svůj poměr ukončila. To je zásadní informace.
A e chcete zůstat spolu, jak píe, hlavně kvůli dětem, je patně. Hlavně byste měli zůstat spolu kvůli vám dvěma, proto, e se milujete a chcete spolu ít. Jestli se teda milujete a chcete spolu ít. Pro mě je mít rád dost málo do vztahu.
Upravil(a) Eva. (17. 4. 2014 9:00)
Není tady
A e chcete zůstat spolu, jak píe, hlavně kvůli dětem, je patně.
Jsou-li schopni to zvládnout s jistou, řekněme, tolerancí a noblesou, pak to můe bejt jedna z monejch cest.
Nerozlápnout mláďatům hnízdo by (dle mýho názoru) mělo bejt přednějí.
Není tady
Doplním. V roku 2004 som ju "načápal" s týmto niekým, nie fyzicky. Odcudzovali sme sa, pomaly sa menilo jej správanie - v mobile som pod enským menom správne tuil pravdu. Bolo to tak. Viem, znovu si u teraz uvedomujem, e som blb... Duovala sa, e ani sama nevie, prečo sa zažúbila, bol jej sympatický od prvého okamihu... rozporuplne si ale uvedomujem, e aj teraz pouíva voči mne výtky a nedostatky moje a náho okolia na obhajovanie prežapu.
(kuriózne je asi citová nevera horia ako fyzická, hmm)
Dlho som sa trápil, myslím, e aj ona. Vtedy sa to ukončilo a pred dvoma rokmi s týmto niekým BUM. Ako som písal, hanila v mailoch od svojho detstva cez nae manelstvo vetko, slovo MILUJEM a mu dokázala napísa nespočetnekrát. Či to bol iba "nástroj" pre získanie sympatií a fyzična, neviem s istotou posúdi. Bolo to ukončené, diablik začína ale posedáva na mojom pleci=kontrolky kmitajú.
Pred pár týdňami sa čudne začala znova meni, chladnú. Napadlo ma čo ak.. Vraví, e je to mono u jej rezignácia na nemeniaci sa stav za tie dva roky. Odís ale nechce, nevie si predstavi ivot bez nás. Má nás rada.
+
"Technicky" by bol rozchod priam nemoný. Od faktu, e by nemala kam ís, cez materiálne veci a po to, e z jej rodiny nikto netuí, e sa niečo deje.
Milova je asi momentálne relatívny pojem. Mám rád enu, ktorú som si bral. Mám rád (a som vďačný) za vetko spolupreité. Bojím sa o jej budúcnos. Rád by som deom doprial pokojné detstvo.
Upravil(a) sombrero (17. 4. 2014 9:49)
Není tady
Kadý rozchod je technicky moný. To si jenom někdy rádi namlouváme, e není.
e se bojí o její budoucnost zní hodně nabubřele. Ře si své a to její nech na ní. Ona není tvé dítě, ale partnerka.
Není tady
Myslím si, e je napriek vetkému zodpovedná mama a spožahlivá partnerka.
Má pravdu - skúmal som, ako by rozchod vyzeral. Cítim ale zodpovednos, aby neskratovala = nespravila nejakú fatálnu blbos.
Není tady
Cítim ale zodpovednos
"Člověk je dospělý, pokud neváhá převzít odpovědnost za své dětinské jednání." Pavel Kosorin
Vimni si - "za své" - ne za cizí...
Není tady
sombrero napsal(a):
Myslím si, e je napriek vetkému zodpovedná mama a spožahlivá partnerka.
Má pravdu - skúmal som, ako by rozchod vyzeral. Cítim ale zodpovednos, aby neskratovala = nespravila nejakú fatálnu blbos.
Proč se k ní chová jako k nedospělé dceři? Ona je tvá partnerka. Moná právě toto je ve vaem vztahu patně a proto ona hledá partnera.
Není tady
hlavne se rozhodnete, jestli kvuli detem nebo ne ... jinak jsou ty rady na dve veci
Upravil(a) Grainne (17. 4. 2014 10:14)
Není tady
Neházej po sobě kameny, na to se najde vdycky dost jiných dobráků.
Nesna se zachránit teď svou enu ani své děti, nehraj si na hrdinu, dokud na to fakt nemá.
Koukej v první řadě zachránit sám sebe - to má jako s kyslíkovými maskami v letadle, rozumný člověk masku dá nejprve sobě a pak teprve dětem, protoe kdyby bez kyslíku zkolaboval, nepomůe pak u nikomu...
V první chvíli se to sna přeít tím, e převezme zodpovědnost sám za sebe a své chování - věř mi, je to děsně teký - a pak uvidí. Uvidí vechno v jiném světle, ne to vidí teď.
Dr se.
Není tady
Kdy píe o prvním načapání manelky, tak to bylo v roce 2004. Jestli dobře počítám, tak to bylo starímu 4 roky a mladí nebyl na světě. Nyní se situace opakuje nové dítě (Nová ance? Pokus zachránit vztah?) a znovu nevěra nyní je dítěti 6 let.
Vypadá to, e ta nespokojenost či co jste měli s manelkou kdysi a co vedlo k jejímu úniku z manelství, zůstala jaksi nedořeená, něčím jen tak zaplácnutá a záplata prostě nevydrela.
Take záplatovat dále podle mě nemá smysl. Já bych doporučovala ránu pořádně otevřít, vybrat hnis a pak se můe zahojit. Dovolím si pouít mantru vechno má svůj čas a nic není zadarmo.
A abych nepsala jen tak platonicky : řeit, mluvit, řeit, znovu a znovu zkouet, odpoutět sobě i jí
a pokud mono děti z toho VYNECHAT (netahat je do vaich problémů).
Pokud o to manelka stojí (o zachování vztahu), bude se snait.
Pokud ne tak
jak to bylo o tom vlaku, který ve tvé stanici u nezastaví?
Není tady
Helena, Eva - Myslel som tak, aby si neublíila.. Bolelo by ma to, o deoch nehovorím.
Grainne - Podra vzah kvôli deom a aj kvôli nám. Nechcem/e sa rozís. Takto to ale asi tie nemôe osta. Hmmm.
Pan - Nie som sebec a vdy mi lo o nás ako "celok". Viem, e nemôem vyriei vetko a hlavne za nás vetkých. Akú zodpovednos má na mysli? Práve som inak dočítal Tvoje "Trapim se, protoze chci!", hmmm. Ďakujem. Zjavne som chcel vlastni.. (alebo aj chcem?) Vlastne nechcem, lebo niekedy sa pýtam sám seba, voc gou.
Jessica - Má pravdu. Vtedy sme malého počali ako "záchrancu", hmmm. Tvoja teória záplat je podža tohto namieste.
Snaíme sa rozpráva (mne to melie viacej), často mám pocit, e z nej musím vety páči.. Napriek tomu neviem, či je to úprimné alebo nie. Z toho logicky vychádza potom ale iba to, e neviem, na čom som/sme. Dá sa na tom stava?
Není tady
sombrero napsal(a):
Pan - Nie som sebec a vdy mi lo o nás ako "celok". Viem, e nemôem vyriei vetko a hlavne za nás vetkých. Akú zodpovednos má na mysli? Práve som inak dočítal Tvoje "Trapim se, protoze chci!", hmmm. Ďakujem. Zjavne som chcel vlastni.. (alebo aj chcem?) Vlastne nechcem, lebo niekedy sa pýtam sám seba, voc gou.
Jene CELEK se právě skládá ze svébytných a jedinených bytostí. Je silný tak, jak silná je jeho nejslabí část....
A to je právě ta zodovědmost, kterou mám na mysli - třeba i nebýt nejslabí částí celku, znát svojio hodnotu, jedinečnost...
Není tady
Myslel som tak, aby si neublíila
V tom případě jedině napevno připoutat k posteli a čtyřiadvacet hodin denně u ní dret vachu... a jetě to nebude jistý...
Vtedy sme malého počali ako "záchrancu"
To je mi ho docela líto...
Není tady
Spoluití je moné, podle mě, jen jestli budete disciplinovaní, ukáznění, uděláte pevný pravidla. Jedno znich - nevytahovat minulost. Ale jednoznačně musíte chtít oba a musíte vědět, e jste toho schopni. Pak to pro děti můe mít smysl. Pokud budou mít k dispozici pohodové vybalancované a spolehlivé rodiče. Děti nemusí mít íleně zamilované a íleně věrné(si) rodiče, potřebují zázemí, jistotu, lásku obou - si myslím já. Pokud byste se dokázali vzájemně respektovat, mít rádi, mít společný cíl - tak by to nemuselo být patné.
Tvoje ena o tebe nemusela nikdy zabojovat, tys ji nikdy ničím neznejistěl? Jde mi o to, e necítím ve vaem vztahu rovnováhu. Pokud je to tak - e ty se stará, ty zachranuje, ty miluje, ty bere ohledy - není ve vztahu rovnováha, co není dobře.
Není tady
sombrero napsal(a):
Ahoj,
som chlap (alebo niečo, čo z neho zostalo). Čítam fórum o neverách u tretí deň, je dos zloité filtrova informácie, napriek tomu chcem poďakova za kopec rozumných rád.
Sme spolu 18 r. Sú to vye dva roky od zistenia pomeru M, citového aj fyzického. Bol som slepý a keď som sa obadal (liezol som si overi domnienky do jej mailu viem, nemal som) potvrdilo sa vetko.
Je utrápená, som utrápený, nevieme normálne dýcha. Viem, kde boli chyby, viem/tuím, prečo sa to stalo. U sa v rámci moností nežutujem.
Máme dvoch synov, 14 a 6. Samozrejme o tom nevedia, verím, e ani necítia. (mono naivne.. ale nie o tomto sa chcem bavi)
Nedokáem sa cez to prekona a resetova hlavu. Vracajú sa mi mylienky vežmi často ako bumerang. Chceme osta (hlavne kvôli deom) spolu. Mám ju rád a je mi úprimne žúto vetkého.
Hlavným problémom sú moje kontrolky. Písala mu vtedy v mailoch veža nepravdy/poloprávd o nás, znevaovala ma na kadom kroku u som sa v niektorých témach dočítal prečo... Problém je, e reagujem podozrievavo, hoci viem, e asi nemám dôvod. Som jednoducho v strehu. Pri niečom neprirodzenom som schopný za sekundu zmätkova.
Chápem Pandorru a Axiho, + ich tím rovnakého zmýžania, preto si pár kameňov do seba predsa preventívne hodím:
4. Mám si odpusti, mám jej odpusti, mám jemu odpusti , nájs stratenú sebadôveru, sebaúctu a zahodi sebažutovanie... OK
Som rozhodnutý zvládnu to. Čo ale s M? Ju meni právo nemám (neviem, či by vedela/chcela pochopi). Chcem myslie pozitívne a snaím sa s ňou hovori s nádejou, vierou v peknú budúcnos,
často vak cítim z jej strany vytýkanie vecí z minulosti, pouíva obviňovanie ako sebaobranu.
Priznám, pod tlakom emócií, frustrácie a dokonalej nemohúcosti som vtedy po prevalení navrhol ďalej otvorený vzah. Robila scény, e to nezvládne, hrozne ju trápilo u len to, e som túto alternatívu navrhol.
Tuím, e pre mnohých je odpoveď pravdepodobne jednoduchá a zrejmá, ja ju iaž nevidím, preto prosím o pomoc.
Teda chlape, to snad není moný. To je snad podle kopíráku a na pár drobností. To není snad není moný.
Ale je pravda, e u nás jsme u o level jinde.
No, drím palce.
Není tady
sombrero napsal(a):
Jessica - Má pravdu. Vtedy sme malého počali ako "záchrancu", hmmm. Tvoja teória záplat je podža tohto namieste.
Snaíme sa rozpráva (mne to melie viacej), často mám pocit, e z nej musím vety páči.. Napriek tomu neviem, či je to úprimné alebo nie. Z toho logicky vychádza potom ale iba to, e neviem, na čom som/sme. Dá sa na tom stava?
Já myslím, e stavět se dá na čemkoli. Nedá se budovat vztah s násilníkem, alkoholikem narkomanem a chorobným árlivcem. A nakonec, moná i s těmi, ale vdycky musejí chtít řeit situaci OBA.
Chcete OBA?
Není tady
Nezbejvá ne to, a je to cokoli, dotáhnout do ouplnýho konce, aby ses nezdroval marným ohlíením...
Sombréro odhazuji v dáli
a s grácií. Tam leí on.
Odkládám svůj plá opralý,
sepnutý párem zalých spon,
a tasím kord. Jen ádný shon,
hned v úvodu boj nerozhodnu,
pointa je mi nad zákon:
Není tady
pointa je mi nad zákon:
"na konci poslání vás bodnu!"
Není tady
gymnasion, heleno, u jste opravdu trapné. Neznáte míru (slunosti)
Omlouvám se ti, sombrero.
Upravil(a) Eva. (18. 4. 2014 9:10)
Není tady
helena napsal(a):
pointa je mi nad zákon:
"na konci poslání vás bodnu!"
...vykřičníkem .
Volitelně i tečkou či jinou interpunkcí
Není tady
sombrero napsal(a):
... Som rozhodnutý zvládnu to. Čo ale s M? Ju meni právo nemám (neviem, či by vedela/chcela pochopi). Chcem myslie pozitívne a snaím sa s ňou hovori s nádejou, vierou v peknú budúcnos,
Sombrero, vá ivot se točí pořád jen kolem tohoto problému? Nebo ijete (ije) i něčím jiným? Pokud se viju do kůe tvé eny a představím si, e má drahá polovička mi bude neustále, by opatrně a jen v náznacích, připomínat nějaký můj úlet z roku 2004, asi by mě to permanentně ... rozčilovalo ... no rozhodně by to neprospívalo naemu vztahu ...
Já bych to na tvém místě nechala plynout tak, jak to je a neřeila, co bylo ... resp. neřeila bych to doma a s ní, ale nala bych si někoho, u koho bych se mohla čas od času "vykecat" ... někoho, kdo by měl tolik soudnosti, aby nás ani jednoho nehodnotil, ale jen mě vyslechl, případně se ptal ... a nechal mě srovnat si mylenky.
Mně se líbí tato část:
Já z domu vycházím hrdě a s jasnou myslí,
s chocholem svobody, na zvůli nezávislý,
a třebas nekráčím v nádherném hedvábí,
korzet mé due má vzácnějí půvaby.
Není tady
sombrero napsal(a):
Ahoj,
Nechápem otázku... čo s M? Nič, ďalej spolu i alebo nei. Ak zostali po tej kríze problémy, porozpráva sa o nich, sami alebo v manelskej poradni, a snai sa nájs nejaký najlepí spôsob spolunaívania. Podža mňa by ste OBAJA (ak toho vôbec ste schopní ) mali presta rýpa sa v minulosti a bra ten vzah ako niečo nové, TU a TERAZ. Kadý deň nanovo alebo tak nejako.
Není tady
helena napsal(a):
A e chcete zůstat spolu, jak píe, hlavně kvůli dětem, je patně.
Jsou-li schopni to zvládnout s jistou, řekněme, tolerancí a noblesou, pak to můe bejt jedna z monejch cest.
Nerozlápnout mláďatům hnízdo by (dle mýho názoru) mělo bejt přednějí.
No ale potom, je ten vzah odsúdený na zánik najneskôr keď deti vyletia z hniezda.... a to u minimálne ena bude ma saené hžadanie ďalieho vzahu.
Není tady
a to u minimálne ena bude ma saené hžadanie ďalieho vzahu
Po zániku vztahu je nějak nutný mít/hledat dalí?
Není tady