|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Grainne, taky nevíš, co bys.
Buď ráda, že jedeš a užívej si to.
Není tady
helena napsal(a):
Až do teď jsem vždy viděla černé pasažéry se schovávat
Nedávný dialog ve veřejné dopravě:
"Kontrola jízdenek."
"Nemám."
"Tak zaplatíte pokutu."
"Nemám peníze."
"Občanský průkaz."
"Ten taky nemám."
"No tak si se mnou vystoupíte a počkáme na policii."
"Klidně - stejně si na mně nic nevezmou."
A nebyl to žádnej (vzhledem) bezdomovec, feťák či podobná pochybná existence.
Jsou čím dál oprsklejší, tihleti černopasanti. Platit se jim nechce, ale vozit si zadky hezky v pohodlí, to by jim šlo.

Není tady
jak mám vědět, kdy se bude stavět a vystupovat ?
Nejlíp se zeptat, ne?
Nebo další možnost dle Karla Plíhala:
Došlo uhlí došla pára
vlak nám umřel mezi poli
pod oblohou plnou
velkých hvězd
Dělíme se o cigára
mlčíme a ticho bolí
Jen babka v kupé
nepřestala plést
Jehlice cinká o jehlici
jak dva malí rytíři
co zkřížili své zbraně
kvůli té letité krasavici
co je v dámským magazínu
hned na první straně
Došlo uhlí došla pára
Pámbu ví co bude s námi
Strojvůdce si sundal
stejnokroj
Dělíme se o cigára
a prsty té staré dámy
stále vedou
nerozhodný boj
Jehlice cinká o jehlici.........
Došlo uhlí není štáva
klopýtáme mezi pražci
Jen babka v kupé sedí
a plete dál
Na poměry už nenadává
podle ní jsme všichni šašci
Přece kolikrát už
ten vlak s náma stal
Aspon v klidu doplete ten šál
Dvoumetrový bleděmodrý sál
Třímetrový bleděmodrý šál
Čtyřmetrový bleděmodrý šál
Stometrový bleděmodrý šál...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
helena napsal(a):
problematika zavazadel
V každým případě je s nimi lépe nastupovat až vlak skutečně zastaví... do jedoucího se s plnejma rukama a báglem na hřbetě naskakuje blbě.A to jsme se nedostaly k závazkům v podobě dětí a nemohoucích rodičů ... s těma se po železnici cestuje fakt blbě ... tam by zřejmě bylo lepší použít vlastní vůz a brát stopaře ... nebo řídit vlastní vlak a koukat po vhodném cestujícím? ...
Nemohu si pomoci, ale hned mě napadla verze vzít těch cestujících víc a postupně je vyexpedovat ...
No však! Vlastní auto je jistota. A taky - silniční síť je přece jen hustější, dojedeš všude. Taky odpadá problém se závazky, nemohoucími rodiči a zavazadly (pokud máš dostatečně prostorný vůz), i s roztomilými černými pasažéry, kteří se rádi vozí zadarmo na cizí účet. 
Prostě samá pozitiva a sociální jistoty. 
Upravil(a) modrovous (16. 4. 2014 12:30)
Není tady

Eva. napsal(a):
pro mně je důležité vědět , jak dlouho pojedu , abych se v tom vlaku moc nezabydlela a nebyla pak nečekaně vystrčena ven 
Není tady
Taky odpadá problém se závazky, nemohoucími rodiči a zavazadly...
... a nastupují potíže s řidiči-blbci, technickými závadami, kontrolami dopravní policie a tak dál ad nauseam 
pro mně je důležité vědět , jak dlouho pojedu , abych se v tom vlaku moc nezabydlela a nebyla pak nečekaně vystrčena ven
To se ti ale může stát i když to předem "vědět" budeš - ani jízdní řád není samospasitelnej a všechny možnosti nelze brát v potaz... to by vlaky mohly rovnou zůstat ve výtopně 
Upravil(a) helena (16. 4. 2014 12:43)
Není tady

helena napsal(a):
... a nastupují potíže s řidiči-blbci, technickými závadami, kontrolami dopravní policie a tak dál ad nauseam
To se ti ale může stát i když to předem "vědět" budeš - ani jízdní řád není samospasitelnej a všechny možnosti nelze brát v potaz... to by vlaky mohly rovnou zůstat ve výtopně
tak to je v pr... 
Není tady
helena napsal(a):
Osobo, ty taky na všem hledáš vši. 
Koneckonců, i strojvedoucí může být blbec a pustit se po koleji, kde jede další vlak v protisměru. I na železnici ti může znepříjemnit život technická závada, sebevrah na kolejích, výpadek proudu, podemletá trať, nefunkční topení případně klimatizace a další a další roztomilůstky. 
Není tady
Předem varován, dobře připraven
- a máš lidi, který potřebujou informace typu americkejch, že horký kafe pálí, páč jinak jsou schopný člověka vosočit, že je neupozornil.
PS - drážní maléry viz předchozí stránka/y - zas jsem byla rychlejší 
Není tady
Grainne napsal(a):
Eva. napsal(a):
No tak to bych se na to podívala. Snad doprkna ty rozhodneš, že a kdy budeš vystupovat ne?

Není tady

helena napsal(a):
A úplně nejhorší je, když si jedeš v klídku po déjednotce a ten pravý čeká na vlak 
helena napsal(a):
Vědomí konečnosti a nejistota termínu konce dodává všemu kol dokol nás ten správnej náboj, esprit, ale i pokoru ...
Není tady
helena napsal(a):
Předem varován, dobře připraven http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png - a máš lidi, který potřebujou informace typu americkejch, že horký kafe pálí, páč jinak jsou schopný člověka vosočit, že je neupozornil.
PS - drážní maléry viz předchozí stránka/y - zas jsem byla rychlejší http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif
Ach jo. Dobrá, uznávám. Jsi lepší.

Není tady

modrovous napsal(a):
tomu se prý říká vší-mání 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
A úplně nejhorší je, když si jedeš v klídku po déjednotce a ten pravý čeká na vlak

A teď čí je to chyba? Tvoje, že jsi zvolila špatný přibližovadlo nebo toho trouby, že čeká úplně jinde, než by měl? 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
modrovous napsal(a):
tomu se prý říká vší-mání
Aha. Tak já myslela, že je to helena a vona je to nakonec Máňa. To je zase den. 
Není tady

Wikina napsal(a):
Grainne napsal(a):
Eva. napsal(a):
No tak to bych se na to podívala. Snad doprkna ty rozhodneš, že a kdy budeš vystupovat ne?
![]()
i to je možné .... zatím jsem to nouzové tlačítko nezmáčkla ... ale všeho do času
Není tady
Dovedu si představit horší možnost - ty si v klidu jedeš a on je mašinfíra... a oba si myslíte, že na tom přejezdu máte zelenou... 

Tak já myslela, že je to helena a vona je to nakonec Máňa.
Nejni Máňa jako helena... jedna má, druhá hledá... Už je to jasnější? 
zatím jsem to nouzové tlačítko nezmáčkla
Proč si myslíš, že musíš tahat za záchrannou brzdu, abys mohla vystoupit? 
Jsou i jiný možnosti...
Upravil(a) helena (16. 4. 2014 13:19)
Není tady
Grainne napsal(a):
helena napsal(a):
stačilo by oznámit , jak dlouho se asi pojede , abych se stačila připravit na výstup
To by ten vlak musel nejdřív regulérně zastavit ve stanici, víš... když si jen tak naskočíš, můžeš bejt zpátky venku dřív než se naděješ.ale to on zastavil celkem standartně , ale jede už nějak dlouho a pořád žádná zastávka ... jak mám vědět, kdy se bude stavět a vystupovat ?
A proč to řešíš?
Chceš vystoupit? Tak prostě zatáhni za ruční brzdu se vší odpovědností, co tím způsobíš a prostě vystup.
Jo a helena má pravdu - jsou i jiný možnosti, třeba se domluv se strojvůdcem, aby ti zastavil 
Líbí se ti jízda, jen se "preventivně" obáváš, že skončí? Chceš se na to "připravit"?
A proč?
Pro samé "přípravy" si neužiješ jízdu a energii, kterou bys mohla doplnit, spíš vyplýtváš na boj se svými strachy, které si jen sama vytváříš.
Prostě se na to vybodni a jen tak si jeď 

Upravil(a) Pandorraa (16. 4. 2014 14:04)
Není tady
Grainne napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nebo-li: potřebuju se připravit na nejhorší a když to bude jinak, budu alespoň příjemně překvapena..
Nebudeš.
Tohle je hodně blbej vzorec chování, který příjemným překvapením svou podstatou prostě brání.
Nekonají se, protože prostě se ani konat nemohou.
Ještě mě napadlo: jak by se ti například žilo s jistotou, že v den Dé a hodinu Há roku eR zemřeš? To bys se pak v životě raději ani nezabydlela a těch cca 70 - 80 let jen čekala na den Dé, hodinu Há a rok eR?
Upravil(a) Pandorraa (16. 4. 2014 14:01)
Není tady
ježkovy voči ......
Pan, DÍKY za ten odkaz... tak výstižný a pravdivý
Není tady
Není zač 
Mám ještě jeden 
To pro ty, které se vykašlou na vlaky/auta/letadla, blá blá, které nejsou pro ně, konečně usednou do tohoto prázdného hlediště, zklidní se, utiší svou mysl a uvědomí si, kdo skutečně jsou:
https://www.youtube.com/watch?v=JizcxCR … ata_player
Není tady
Pro muže mám taky jeden:
https://www.youtube.com/watch?v=7wvpINsMDiY#t=65
A pokud má někdo problém s Bohem, klidně si místo něj může představit Frantu, Punťu, Vesmír, Život.... Maminku, Tatínka, Přírodu.... to je fuk.
Není tady
joooooo , a než jeden - jedna dozraje, aby tohle pochopil .... PROCÍTIL... že to někdy trvá kus života.
tenhle prožitek
STOJÍ ZA TO . A pak ty všecky pády, nárazy, etc. ( předtím) nebyly zbytečné 
Není tady
gemi napsal(a):
joooooo , a než jeden - jedna dozraje, aby tohle pochopil .... PROCÍTIL... že to někdy trvá kus života.
tenhle prožitek
STOJÍ ZA TO . A pak ty všecky pády, nárazy, etc. ( předtím) nebyly zbytečné
Je to tak 

Není tady

helena napsal(a):
Dovedu si představit horší možnost - ty si v klidu jedeš a on je mašinfíra... a oba si myslíte, že na tom přejezdu máte zelenou...
Tak já myslela, že je to helena a vona je to nakonec Máňa.
Nejni Máňa jako helena... jedna má, druhá hledá... Už je to jasnější?
zatím jsem to nouzové tlačítko nezmáčkla
Proč si myslíš, že musíš tahat za záchrannou brzdu, abys mohla vystoupit?
Jsou i jiný možnosti...
joo ... ty zatim neznam ... jeste se mam co ucit
Není tady