6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Trápením a omylům je dobré předcházet Ne vdy je to vak moné
Tohle stojí za samostatné téma, doporučuji k pečlivému prostudování:
http://cestaduse.wordpress.com/2012/04/ … ym-pravym/
Není tady
Jene my (některé z nás) přemýlí tak, e: strojvedoucí je blbec; je slepej, e si mě neviml ale já mu jetě ukáu!, zastavil sice jinde, ale určitě se vrátí...
Není tady
Jo tak to je u věc kadého z nás, jak přemejlí
Teď jsi mi připomněla moji poslední cestu vlakem: jela jsem do Prahy, v Přelouči má rychlík zastavit, nicméně k údivu lidí na peronu, k velkému údivu samotného výpravčího, frčel dál. Zastavil asi cca 300 - 400m za stanicí v kolejiti mezi výhybkami, bez "ávy", take jsme nemohli ani vpřed, ani vzad. Lidé houfně a nepohodlně vystupovali do kolejitě, skákali z nepohodlné výky mezi koleje a těrk... Nádraí kdesi vzadu za námi... Čekali jsme na dalí lokomotivu, kterou připojili na "konec" vlaku a opět jsme fičeli kolem nádraí, dalích cca 300-400 m mimo něj, jen z druhé strany. Pak opět zabrala lokomotiva na "začátku" vlaku a konečně jsme dojeli do stanice, kde dalí cestující nastoupili.
Zpodění cca 25 min, strojvedoucí pravděpodobně přiel o práci....
A tak to prostě je
Není tady
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři blby na kolejích...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Teď jsi mi připomněla moji poslední cestu vlakem: jela jsem do Prahy, v Přelouči má rychlík zastavit, nicméně k údivu lidí na peronu, k velkému údivu samotného výpravčího, frčel dál. Zastavil asi cca 300 - 400m za stanicí v kolejiti mezi výhybkami, bez "ávy", take jsme nemohli ani vpřed, ani vzad. Lidé houfně a nepohodlně vystupovali do kolejitě, skákali z nepohodlné výky mezi koleje a těrk... Nádraí kdesi vzadu za námi... Čekali jsme na dalí lokomotivu, kterou připojili na "konec" vlaku a opět jsme fičeli kolem nádraí, dalích cca 300-400 m mimo něj, jen z druhé strany. Pak opět zabrala lokomotiva na "začátku" vlaku a konečně jsme dojeli do stanice, kde dalí cestující nastoupili.
A tak to prostě je
Tak tohle napsal sám ivot
Není tady
Maciik napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A tak to prostě jeTak tohle napsal sám ivot
Ano.
A přesně to koresponduje s tím článkem, který ke mě dnes doputoval...asi proto, abych si to vechno propojila a aby mi připomněl, e to nemám vzdávat - u mě to někdy otravuje = unavuje - a e bych se asi měla vrátit ke své kole, kterou jsem hodně zanedbávala..uvidím
Není tady
A mě ten článek zase připomněl jak moc si někdy úplně zbytečně kodím. Kolik lidí jsem mahem poslala někam a přestala se s nima mluvit - protoe na mě byli třeba hnusný nebo to byl chlap co si "dovolil" mě nechtít...atd. Přitom stačí změnit pohled a říct si: zrovna jsme kadý někde jinde, nemáme si co dát, nebudeme se trápit a ubliovat si a třeba se potkáme někdy jindy. Ono to jde i bez sebe sebetrýzně - hurá
Není tady
Maciik napsal(a):
A mě ten článek zase připomněl jak moc si někdy úplně zbytečně kodím. Kolik lidí jsem mahem poslala někam a přestala se s nima mluvit - protoe na mě byli třeba hnusný nebo to byl chlap co si "dovolil" mě nechtít...atd. Přitom stačí změnit pohled a říct si: zrovna jsme kadý někde jinde, nemáme si co dát, nebudeme se trápit a ubliovat si a třeba se potkáme někdy jindy. Ono to jde i bez sebe sebetrýzně - hurá
To je přesně to, co tu stále "dogmaticky" omílám dokola
A jetě dodám: kdy mě někdo nechce, znamená to, e pro něj nejsem dost dobrá a zároveň to znamená, e ani on není dost dobrý pro mne
To není proklamace, to je fakt.
To ani nejsou kyselé hrozny, to je prostě fakt.
Dva lidé se musejí setkat na stejné úrovni, pokud je kadý "jinde", nemá cenu se pokouet o dlouhodobý vztah.
Upravil(a) Pandorraa (11. 4. 2014 15:15)
Není tady
Moná se někdo s takovým správným nastavením narodí - v tom případě respekt
Pro mě je to ale celoivotní práce, znovu objevovat ji tolikrát objevené - asi mě to baví
Není tady
Maciik napsal(a):
Moná se někdo s takovým správným nastavením narodí - v tom případě respekt
Pro mě je to ale celoivotní práce, znovu objevovat ji tolikrát objevené - asi mě to baví
Já myslím, e nenarodí - já alespoň nikoho takového neznám - e si to musí kadý odpracovat, akorát nám to různě dlouho trvá
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Dva lidé se musejí setkat na stejné úrovni, pokud je kadý "jinde", nemá cenu se pokouet o dlouhodobý vztah.
Ale trvá to, ne nám tahle pravda dojde. Egouci pracují, prostě chtějí a chtějí...
Není tady
Já s článkem i názory, souhlasím.
Musím ale dodat, e znám páry a pány, kteří byli vedeni v dětství a mládí- budto měli starí sestru(sourozence) a nebo matku generála - a kdy je odchytila aktivnějí partnerka a vedla vztah, tak jim fungoval. Obzvlátě, pokud holka takto vedena maminkou nebyla.
Jednoho takového blumu jsem měla zamlada. Byla to straná láska, taková ta filmová, oboustranná, v začátcích sice aktivována mnou, ale časem mi prostě přestal stačit, kdy mi dolo, e chci chlapa.
Jen pro zajímavost - občas se setkáváme, má mě rád dodnes, neoenil a dodnes ho mrzí e se tehdy nepochlapil.
A ty manelské páry fungují, ona vládne, on poslouchá a vylapuje, ale oběma to vyhovuje. On na ni spoléhá, očekává řeení a pak jen vykoná úkol. U toho mého trdla měli rodiče taky tento model.
Není tady
Wiki,
pochopitelně kadý má to, co potřebuje. Pokud ena generálka nedospěje a nevimne si, e v ní je něco patně, tak jí "chlap" bluma bude vyhovovat. Klidně a do smrti.
A nebo to často funguje na reciprocitě - já potřebuju řídit a ty potřebuje být řízen....
A veho do času
Je mnoho modelů a velijakých nás pánbůh má, jak říká Sel
Není tady
Já jsem o tomto problému přemýlela zrovna nedávno u sebe v souvislosti s mých nynějím chlapem. On má toti taky mámu generála. Poslouchá, respektuje mámu (mám pocit e se jí i bojí co mě straně baví), ale v soukromí (v naí rodině)není ochoten se nechat vést. Teda přesněji - v něčem se prostě nenechá vést. A to nekompromisně. V něčem ale doslova spoléhá na vedení nebo rovnou na zařízení věci partnerkou.
Dlouho jsem to nechápala, co e je to za model, kdy jsem ladila (dolaďovala, korigovala..) nae "prostory". Ne e bychom se hádali, ale já jsem jemu udivenému výrazu prostě nerozuměla. Netuila jsem, e něco je pro něj nad slunce jasné a e o něčem , pro změnu, zase ani nepřemýlí.
Vzala jsem nakonec to, co nekompromisně on sám, něco jsem nechala na společný prostor, a do něčeho ho u ani nezapojuji.
A asi nemusím dodávat, e on o těchto úvahách a korekcích vůbec neví. On vidí, e je to ok, e ho neomezuju a e je pohoda. Já to řeila asi 3 roky.
Upravil(a) Wikina (12. 4. 2014 11:14)
Není tady
Článek, jsem přečetla, zatím ale ne prostudovala. Ovem zarazilo mě toto (větička je i v názvu)
"...... Flirtovat, to ano; ale intrikovat ne. Kdy ena intrikuje, jetě nepochopila, e pokud vlak nezastaví v její stanici, jednodue to není její vlak. Zběsile mává na strojvedoucího a snaí se ho přesvědčit, aby zastavil, i kdy mu jeho mapa říká, e by měl jet dál. Tato ena bohuel nechápe, e se k ní snaí dostat jiný vlak, který ale nemůe vjet do stanice, protoe v ní uvízl nesprávný vlak, zadrovaný její úpo*ní......"
Mně se to jaksi obecně nelíbí. Já tedy ádný vztah neřeím, jeliko jsem singl, ale pokud bych to chtěla změnit, rozhodně nebudu jen tak útrpně postávat ve stanici a čekat, který vlak zastaví. Ne. Kouknu do jízdního řádu a zjistím, který vlak v mé stanici staví a kterým směrem a rychlostí jede. A já rozhodnu, do kterého vlaku nastoupím. V tom nevidím ádné intriky. Nejsem ádná chudinka, která vleze do vlaku jenom proto, e zastaví. Kadý má monost si vybrat a pokud mu to za to stojí, jít vztahu naproti.
Tolik jen (s nadsázkou) k tomu odstavci, který se mi opravdu moc nelíbí.
Není tady
Judyno, já jsem ten vlak vnímala obrazně. Nic mě v článku nezarazilo, moc se mi líbil a je pravdivý. Btw tam není napsáno, e do toho vlaku musí vlézt. Já to vnímám tak, e některý "vlak" s tebou zůstane a jiný odjede. A e nemá cenu zdrovat "vlak", který zůstat nechce. A je třeba vypravit a poslat dál tenl "vlak", o který nemá zájem ty.
Není tady
Wiki ja myslim, ze nikdo, ani male dite, neni stoprocentne ovladatelny a kazdy si postupne vymezuje sve hranice.
Judy, o tom, ze si nemuzes vybrat, kam nastoupis, neni v clanku rec. Tam se jen pise, ze nema smysl snazit se nastoupit do vlaku, ktery jen projizdi a nezastavuje.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Wiki ja myslim, ze nikdo, ani male dite, neni stoprocentne ovladatelny a kazdy si postupne vymezuje sve hranice.
Judy, o tom, ze si nemuzes vybrat, kam nastoupis, neni v clanku rec. Tam se jen pise, ze nema smysl snazit se nastoupit do vlaku, ktery jen projizdi a nezastavuje.
To je vlastně pravda. Není.Zřejmě mi to v první chvíli připadlo takové troku....pasivní.
Není tady
Ja na to KONECNE KLIKLA...
A, no, pak se divila, proc mas, Pan, na to tak malo prispevku...
Vim to.
Klikat na link da trosku vic prace, nez VIDET TEXT (nebo obrazek)...
Kdo nema zrovna nejakej problem, kterym by ho tebou uvedenej text oslovil, kasle na to (ja to rikam z vlastni zkusenosti, ale troufla bych si ji povazovat za univerzalni, alespon pro lidi, co jim internet rika vic nez VECERE... )
Hm, musim priznat, ze az jsem zacla cist, donutilo me to soustredit se...
Ted vim, ze to mam docist do konce...
NO, TREBA JE TO ZROVNA TO NEJTEZSI - pro mne...
Není tady
Jdu na autobus.
Není tady
Jdu na autobus.
Ten taky nestaví vude... někdy dokonce ani tam, kde by měl...
Není tady
helena napsal(a):
Jdu na autobus.
Ten taky nestaví vude... někdy dokonce ani tam, kde by měl...
a někdy ani nepřijede
Není tady
aprill napsal(a):
helena napsal(a):
Jdu na autobus.
Ten taky nestaví vude... někdy dokonce ani tam, kde by měl...a někdy ani nepřijede
To máte z toho, e jste líný chodit pěky
Není tady
Co vykládá???
Kdy nepřijede nebo nezastaví, tak často nic jinýho nezbejvá... leda někdy stop...
Není tady
helena napsal(a):
Co vykládá???
Kdy nepřijede nebo nezastaví, tak často nic jinýho nezbejvá... leda někdy stop... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Doma je doma... to se nedá svítit.
Není tady