6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je mi 42 let a iji se svou první láskou. Jsme spolu ji počtvrté, poprvé v 16, pak ve 20, kdy se vrátil z vojny, poté proběhla jedna krátká epizodka, kdy nám bylo asi 30 a nyní - kdy jsme se seli oba ji rozvedení, vylo najevo, e stará láska nezrezavěla.
Problém je následující: Já mám ji dvě soběstačné dospělé děti, můj přítel má tři děti ve věkovém rozmezí 4 a 8 let s enou, kterou si vzal po kratí známosti proto, e ji chtěl zaloit rodinu a teprve poté oba objevili rozpory, díky nim poznali, e společný ivot je pro ně nesnesitelný.
Přítel si proel oklivým rozvodem a posléze určitou dobou, kdy se se vím srovnával. Ji tehdy jsme spolu byli v kamarádském kontaktu, opravdový vztah začal později.
Začali jsme spolu ít. Láska a souznění veliké. Jsem Střelec, do veho jdu naplno a absolutně si nepřipoutím, e pro své vztahy (moná) dělám nadstandard. Nyní jsem zjistila, e můj přítel má určité, jak to sám nazval, "nečisté svědomí" vůči mě, jeliko prý "ze sebe vydávám ve" a on má pocit, e mi toho dává mnohem méně, ně já jemu (bydlení, volný čas, lásku, pochopení). Kdy mi toto sdělil, velice se mě to dotklo, jeliko jsem podobnou zkuenost zaila v minulém vztahu, kdy mi můj přítel často říkal, e jsem skvělá a hodná enská. Slovo "hodná" se mi tudí stalo synonymem toho, e jsem "blbá", jeliko ve finále odeel za jinou, fascinující a okouzlující enou, leč hysterkou, se kterou se brzy rozeel.
Já sama si "hodná" nepřipadám, spíe mám zvýený práh tolerance - vychází to vak z mího nitra a z toho, jak bych chtěla, aby se ostatní chovali ke mně - tj. s tolerancí a pochopením.
Mám strach, aby i tento vztah neskončil stejně jako ten předelý. Příteli jsem sdělila, e jsem dospělá, tudí velice dobře vím, co dělám - a pokud má ke mně pocity viny, nevěstí to nic dobrého. Vzal okamitě svá slova zpět, ale mně to na dui sedí stále.
Potřebovala bych nezaujatý názor... Děkuji...
Upravil(a) mawoo (10. 4. 2014 15:02)
Není tady
Moná se tvůj přítel cítí troku zahlcený, moná by uvítal, kdybys mu nevěnovala tolik pozornosti a on by dostal víc volnosti - jak sám pro sebe, tak proto, aby tě měl vzácnějí, aby tě mohl trochu dobývat.
Kdy píe, e jsi střelec - já se střelcem iju a on má jednu takovou vlastnost - je to buldozer Ono to má svoje klady, ale ne vdycky. Já s ním dokáu ít mimo jiné díky tomu, e mám hodně vlastního prostoru, svojí svobodu - a on to toleruje.
Není tady
Nejspí moc tlačí na pilu..
My střelci potřebujeme hodně svobody, ale často máme problém s tím, dopřát ji i těm ostatním, protoe kdy do něčeho jdeme, tak naplno
Není tady
Moná, kdybys neměla pokadé navařeno, občas ho nechala večer samotného a la s kamarádkama nebo někdy např. na zumbu (apod.), la nakupovat bez něj, navtívila rodinu bez něj atp., tak by se více uvolnil a neměl pocit, e tam jsi jen a jen pro něj ...
Prostě zvolnit, vdy to není tak těké ...
Upravil(a) elvo (15. 4. 2014 23:29)
Není tady
Přesně, začni myslet sama na sebe. A jemu dej více volnosti, a si tě začne váit.
Není tady
Zřejmě jsi typ eny , která miluje pečováním a zahrnováním lásky. Co je sice fajn, ale kdy si vzpomenu na tetu Kateřinu kterak balila dědečka do deky...
Já bych se zřejmě drela zpět (já teda nespekulativně, podvědomě), něco ve mně by nedovolilo poloit se do vztahu, necítím-li toté z druhé strany. Myslím obrovský zájem z druhé strany. Moná jsem bestie, ale pokud z chlapa necítím, e by i pro můj úsměv poloil i ivot, (ne řečmi!), tak ho neberu váně. Vím, e to můe znít hloupě, princeznovsky, ale neumím jinak vyjádřit tu podstatu. Nesnesu, aby mě chlap chtěl jen tak trochu, abych ho troku jako přemlouvala, aby se jen vezl....tam mám něco nastaveno, co mě do tohoto nepustí. Mluvím zejména o počátku vztahu. Po 30letém manelství pro můj (moná bezzubý ) úsměv nepohne ani brvou, - to je dost moné
Kadá jsme ale jiná a taky nevidíme do vaeho ití, nevíme jak se k sobě chováte, z čeho pramení ten tvůj pocit e dostává méně atd. Tohle ale vycítí, myslím si e to člověk pozná. Já bych to poznala určitě.
Není tady
Wikina napsal(a):
Zřejmě jsi typ eny , která miluje pečováním a zahrnováním lásky. Co je sice fajn, ale kdy si vzpomenu na tetu Kateřinu kterak balila dědečka do deky...
Já bych se zřejmě drela zpět (já teda nespekulativně, podvědomě), něco ve mně by nedovolilo poloit se do vztahu, necítím-li toté z druhé strany. Myslím obrovský zájem z druhé strany. Moná jsem bestie, ale pokud z chlapa necítím, e by i pro můj úsměv poloil i ivot, (ne řečmi!), tak ho neberu váně. Vím, e to můe znít hloupě, princeznovsky, ale neumím jinak vyjádřit tu podstatu. Nesnesu, aby mě chlap chtěl jen tak trochu, abych ho troku jako přemlouvala, aby se jen vezl....tam mám něco nastaveno, co mě do tohoto nepustí. Mluvím zejména o počátku vztahu. Po 30letém manelství pro můj (moná bezzubý ) úsměv nepohne ani brvou, - to je dost moné
Kadá jsme ale jiná a taky nevidíme do vaeho ití, nevíme jak se k sobě chováte, z čeho pramení ten tvůj pocit e dostává méně atd. Tohle ale vycítí, myslím si e to člověk pozná. Já bych to poznala určitě.
dekuji ... mam to uplne stejne , ale myslela jsem si , ze je to spatne ... diky radam , ze mam davat a necekat nic zpatky , coz nejak nechapu
Není tady
ze mam davat a necekat nic zpatky , coz nejak nechapu
Buď dávám dobrovolně... protoe to (například) dělá radost mně - tedy jsem "odměněna" vlastním aktem dávání... nebo dávám proto, e očekávám reciprocitu - tedy e "odměna" přijde odjinud - "musí přece kruci přijít, kdy dávám, ne?"
To jsou přece dva rozdílný způsoby jednání. Co je na tom k nepochopení?
Moná jen to, e si je lidi dost často pletou...
Není tady
helena napsal(a):
ze mam davat a necekat nic zpatky , coz nejak nechapu
Buď dávám dobrovolně... protoe to (například) dělá radost mně - tedy jsem "odměněna" vlastním aktem dávání... nebo dávám proto, e očekávám reciprocitu - tedy e "odměna" přijde odjinud - "musí přece kruci přijít, kdy dávám, ne?"
To jsou přece dva rozdílný způsoby jednání. Co je na tom k nepochopení?
Moná jen to, e si je lidi dost často pletou...
asi ... ja proste jedu na zpetnou vazbu ... jinak to taky nedokazu
Není tady
ja proste jedu na zpetnou vazbu
Ta ovem nespočívá v "má dáti - dal"...
Není tady
Podle mě, má přítel pocit méněcennosti,protoe vekerý servis si dokáe asi zařídit sama a i kdy dělá pro něj ve,tak on ti to nemůe vrátit stejně,protoe je vázaný alimenty a dětmi obecně.
Proila jsem něco podobného, ne úplně stejně,ale pocit méněcennosti u přítele taky,časem mě to začalo otravovat,chtěla jsem být víc ena o kterou se někdo stará,byla jsem taky chápající, tolerantví velmi,patně.
Má velké děti, já malé,ale na tvém místě bych hledala mue, který má velké děti, budete více vyrovnaní a on nebude méněcenný, bude mít ve vyřeeno.
Chlapi s malýma dětma pokud si hledají enu, tak buď bezdětnou,která stejně časem má nároky a děti od mue jí časem vadí ( peníze, čas) a mnohdy to neskončí dobře nebo takové rozumné eny jako ty, které jsou zajitěné a nemají nároky i za cenu, e ten mu se cítí před enou blbě jako u maminky a u těch vydrí dlouho.
Pokud ho ale miluje,chápu, e tě to trápí a chce být s ním,bude tě to ale hodně zatěovat a myslet si, e se to časem změní ( taky jsem si myslela),je zbytečné.
Není tady