19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
kdybys mohla tenhle luxus svému dítěti dopřát a poskytla mu bydlení, chodila bys tam potom kontrolovat, jak se starají o trávník a kolik protopí?... darovat bydlení s tímhle "břemenem", je taky na ránu
Moment - asi ti uniklo, e barák je tchýně a byt pana otce, take ádný dary - nanejvej "zápůjčka".
A to si pi, e bych si svůj majetek v podobným případě ohlídala... i kdy je fakt, e já bych to měla oetřený smlouvou... holt krkavčí matka, co nadělá
Kdovíjak je to u učitelskejch - s platbama, s údrbou a tak dál... jestlivůbec mají počítadla na svý jméno, například.
Není tady
rodičům poděkujte, e vás tam po dobu tvého studia nechali bydlet...teď bude mít práci, vemte si hypotéku a jděte bydlet do svého..případně na nějaký čas, do pronájmu, ne najde stálé místo...
bydlíme sami, máme hypotéku a s rodiči bydlet ani za nic...a to můou být sebelepí
Není tady
e je dům tchýně jsem si přečetla. Ale nechali tam mladé bydlet, a a u to byla zapůjčka nebo cokoliv jiného, tak učitel psal, e " Topení bylo na elektřinu, stejně tak sporák, bojler, take se opravdu hodně protopilo. Kdy i mým rodičům začalo vadit, e půl výplaty dávám za zálohy za elektřinu....." .
Take jsem předpokládala, e výlohy na bydlení byly zcela v reii mladých, a tak moc nechápu dozor ze strany rodičů a řeči typu "moc protopíte".
Mmch, na smluvním oetření bydlení mezi rodiči a dětmi nevidím nic krkavčího. Ale na druhou stranu nevidím důvod, proč by mi mělo moje nebo partnerovo rodičovstvo kecat do toho, kolik protopím, kdy si to zaplatím ze svého.
Ale jak u tady někdo psal, to by museli na vech frontách být dospělí lidé.
Není tady
tak moc nechápu dozor ze strany rodičů a řeči typu "moc protopíte"
Kdoví jak to bylo... ale dovedu si představit, e nemusí jít jen o rodičovskou buzeraci (jene ono to svádí, kdy mladý ne a ne dospět), ale třeba jen o - by moná pozdě a navíc blbě podanou - snahu je naučit u/etřit.
Ony ty pedagogický vejplaty nic moc - ale kdyby potomek přiel s tím, e "půl výplaty dávám za zálohy za elektřinu", taky by se mi to nezdálo... a kdyby stejným způsobem mizelo dřevo, zřejmě bych se taky snaila zjistit, jestli barák tolik "seere", aby se v něm dalo ít, nebo harant kale na nějaký úspory... určitě ne pořád, ale za jednu dvě kontroly měřáku to nepozná.
Není tady
Já jsem moná staromódní, ale mě hned v prvním příspěvku zakladatele vlákna udeřily do očí věty: S mojí nynějí manelkou jsem se seznámil na střední kole, kde jsme spolu začali chodit. Já pak pokračoval dále ve tříletém studiu, zatímco tou dobou moje přítelkyně začala pracovat. V té době měla touhu bydlet ji sama a připravovat domov i pro mě, take a dostuduji, měl jsem se nastěhovat právě k ní.
Nepochopím, jak si můe mladý, zdravý chlap nechat připravovat společné hnízdo od své slečny, pro společné bydlení neučinit vůbec nic, jen se někam s kufrem v ruce přistěhovat a posléze si stěovat na internetovém vlákně, e se mu bydlení v domě rodičů jeho slečny nelíbí
Není tady
helena napsal(a):
tak moc nechápu dozor ze strany rodičů a řeči typu "moc protopíte"
Kdoví jak to bylo... ale dovedu si představit, e nemusí jít jen o rodičovskou buzeraci (jene ono to svádí, kdy mladý ne a ne dospět), ale třeba jen o - by moná pozdě a navíc blbě podanou - snahu je naučit u/etřit.
Ony ty pedagogický vejplaty nic moc - ale kdyby potomek přiel s tím, e "půl výplaty dávám za zálohy za elektřinu", taky by se mi to nezdálo... a kdyby stejným způsobem mizelo dřevo, zřejmě bych se taky snaila zjistit, jestli barák tolik "seere", aby se v něm dalo ít, nebo harant kale na nějaký úspory... určitě ne pořád, ale za jednu dvě kontroly měřáku to nepozná.
ano, heleno, barák skutečně tolik seere a i kdy si přitápím v krbovkách, dřevo ze sklepa opravdu mizí kosmickou rychlostí. Reie baráku je zkrátka vysoká a uetřit se zde moc nedá, leda by byl člověk kouzelník nebo podivínský krt, který by se koupal pouze jednou týdně, vodu na koupání si ohřejval v hrnci na kamnech a po večerech si svítil svíčkami
Není tady
Kiara napsal(a):
Já jsem moná staromódní, ale mě hned v prvním příspěvku zakladatele vlákna udeřily do očí věty: S mojí nynějí manelkou jsem se seznámil na střední kole, kde jsme spolu začali chodit. Já pak pokračoval dále ve tříletém studiu, zatímco tou dobou moje přítelkyně začala pracovat. V té době měla touhu bydlet ji sama a připravovat domov i pro mě, take a dostuduji, měl jsem se nastěhovat právě k ní.
Nepochopím, jak si můe mladý, zdravý chlap nechat připravovat společné hnízdo od své slečny, pro společné bydlení neučinit vůbec nic, jen se někam s kufrem v ruce přistěhovat a posléze si stěovat na internetovém vlákně, e se mu bydlení v domě rodičů jeho slečny nelíbí
Prohodili si role. Pán zaujal enskou roli a teď se mu to nelíbí.
Není tady
Tak pro upřesnění: Kdy jsem dodělal střední kolu a bylo mi nějakých 18 let, tak mě určitě nenapadlo budovat nějaké hnízdo pro společnou rodinu. S přítelkyní (nyní s manelkou) jsem se sice seznámil na střední kole, ale ne v 1. ročníku, kdy mi bylo 15, ale ve 3. ročníku, kdy mi bylo 17. Kdy mi bylo 18 a dokončil jsem střední kolu, tak jsem s ní určitě jetě nechtěl sám bydlet. Byl jsem na 100% rozhodnutý, e půjdu studovat dál. Ale ona se nesnesla s rodiči, chtěla být samostatná, a tak la bydlet sama a čekala na mě. Ale nebylo to, e bych nebyl schopný zajistit nějaké bydlení. Po roce vztahu se bydlení pro přítelkyni snad ani nezajiuje a pokud ano, tak jsem měl platit přítelkyni někde nájem nějakých 300 km ode mě a já sám jetě si platit nájem v místě studia? Vyí odborná kola měla intr, ale jen pro studenty denního studia. Pro dálkaře ubytování nebylo, tak jsem el na brigádu, abych si na ten pobyt vydělal. Od 07:00-14:00 byla kola, od 15:00 do 20:00 jsem el pomáhat do obchodu, později do čajovny, která byla někdy i do noci. Tím se nechci chválit, ale byl jsem samostatný a budovat hnízdo na druhém konci ČR pro někoho, s kým chodím rok, tak na to prostě nebyly peníze. Navíc kdy jsem odeel studovat, tak jsem si myslel, e ten vztah skončí, resp. nepřál jsem si to, ale stále jsem na to myslel, e by se mohla přítelkyně do někoho zakoukat. Přítelkyně taky nelelkovala. Samozřejmě s opravami baráku pomáhala matka přítelkyně, které barák patřil, ale i přítelkyně z výplaty koupila kus něčeho do baráku. Přítelkyně tou dobou brala 9000 Kč jako prodavačka v cukrárně, take platila kolem 4000 Kč zálohu za elektřinu a zbytek projedla + co jí zbylo, tak zvelebila něčím baráček. Já během studia neměl na zvelebování peníze, ale kdy jsem dostudoval, tak přece jen se mi po vyí odborné kole lépe sháněla práce, a z kadé výplaty jsem vdy něco koupil např. televizor, pračka, kamna, gril apod. Později jsem si vzal půjčku na obývákovou stěnu, postel a sedačku. V baráku jsme si opravdu platili ve sami a dá se říct, e nám tam ve i patřilo. Platby jsme si s manelkou rozdělily. Manelka platila jídlo, něco na zahradu, oblečení, občas jsme si za její peníze skočili na večeři. Já měl na starost poplatky za domácnost. Moje rodiče a manelky rodiče nám opravdu koupili na půl jen ta krbová kamna na dřevo. Take to pár vět, abych vyvedl z omylu ty, kteří psali, e jsem skočil do hotového baráku, nic nedělal apod. Rodiče manelky opravdu nic nezařizovali. Změnu vytápění jsem také navrhnul já. Vdy jsem na nájem za elektřinu měl, ale bylo mi líto za takové vytápění vyhazovat peníze, a kdy jetě přiel doplatek, tak jsem si větinou ten měsíc půjčil peníze na doplacení od rodičů. Těm se to jako mně taky moc nelíbilo a společně jsme se dohodli, e změníme druh vytápění předevím s manelkou. Dřevo jsem si koupil takté sám, take tchána nemělo co trápit, e ho tolik protopím. Zálohu za elektřinu jsem i platil také sám, tak co mi měl co chodit do elektro-skříňky a opisovat si čísla. Problém je ten, e barák patří tchýni, take klíče od skříňky nebo klíče od kůlny měla vdy ona nebo tchán a měli vude přístup. Kdy jsem jednou manelce navrhnul, e bych vyměnil zámek u dveří, tak se rozbrečela, e to snad neudělám, jinak bych její rodiče urazil. Take musím vyvrátit i ten fakt, e oni vechno zařídili, tak ve kontrolovali. Naopak, ve jsme zařídili my. Jen barák prostě není ná. Take já opravdu řeím, e se manelce nyní nelíbí v bytovce, a jeliko se učím, tak jezdí za svojí matkou, která ji verbuje, abychom bydleli s nimi, popř. u nich na zahradě postavili. Manelka má prostě vizi vychovávat dítě na venkově, ale já ve městě v bytovce. Neříkám, e v této mení, ale určitě nějaké bytovce. A kdybych byl opravdu velký sobec, tak bych jetě podotknul, e nám sice manelky rodiče poskytli bydleni v baráku, ale v jakém? Barák byl vlhký, stěny časti plesnivěly, skoro kadý rok barák vytopený (někdy 10 cm vody, někdy po okna), take spí ne pěkné bydlení, to byly vdy jen nervy s přicházejícím táním nebo delím detěm. Netuím, kdo by jinak do takového baráku el bydlet (mám na mysli podnájemníka). Vytápění drahé, vude vlhko. Spí se mi zdá, e jsme s manelkou ten barák udrovali, aby vevnitř nezplesnivěl.
Upravil(a) ucitel_ze_skolky (11. 4. 2014 0:44)
Není tady
Kdy mi bylo 18 a dokončil jsem střední kolu, tak jsem s ní určitě jetě nechtěl sám bydlet.
Jasně... to a potom, kdy ta střecha jaksi chyběla... "Já po studiích neměl kde bydlet, take jsem do toho domu el."
e nám sice manelky rodiče poskytli bydleni v baráku, ale v jakém?
Opakuju - proč jste neli jinam, kdy to "nebylo to, e bych nebyl schopný zajistit nějaké bydlení"?
Jsem si teda nějak nevimla nějaký extra schopnosti - barák tchýně, byt tvýho táty...
Manelka má prostě vizi vychovávat dítě na venkově, ale já ve městě v bytovce.
Hm... a ena bude mít "ve městě v bytovce" stejný zázemí?
Nerada bych ti nasazovala psí hlavu... ale mám zkuenost, e chlap při volbě ze dvou moností bydlení preferoval tu, která by byla výhodná výhradně pro něj.
Není tady
"ona se nesnesla s rodiči, chtěla být samostatná"...
A teď chce zase bydlet v blízkosti nich? To mezitím otočila o 180 stupňů?
Já osobně bych teda s rodiči bydlet nechtěla ani za nic, a ani ne v jejich blízkosti, a u vůbec ne poblí tchánů. A taky bydlím raději v bytě ve městě ne v domě na venkově. Natěstí jsme se na tom s manelem hned na začátku shodli.
Myslím, e bydlení s rodiči/tchány skoro nikdy nemůe dělat dobrotu i kdyby byli zlatí (výjimky určitě existují), take se ti nedivím, spí se divím jí.
Ale jaký si to udělá, takový to má. Určitě si o tom pořádně promluvte, protoe jestli máte takto diametrálně odliný pohled na způsob ivota u teď, do budoucna to nebude dobrý. A tak moná bude lepí rozejít se jetě předtím, ne se vám narodí děti.
Není tady
Pro Helenu:
Kdy mi bylo 18 a dokončil jsem střední kolu, tak jsem s ní určitě jetě nechtěl sám bydlet - milá paní, já měl kde bydlet. Buďto u rodičů a najít si kolu poblí, anebo jít do podnájmu, na který jsem si musel vydělat, co jsem také učinil. Kdy si přečtete pořádně moji diskusi, tak pochopíte, e střecha určitě nechyběla...
Já po studiích neměl kde bydlet, take jsem do toho domu el." - Ano, to máte pravdu, ale kdy studujete někde 3 roky a po dobu tří let vám druhá polovička zvelebuje domeček, aby se vám tam pak spolu líbilo, tak co jsem měl dělat. Netuil jsem, e tam tak často budou povodně, anebo se energie vyplhají pomalu na plat prodavačky...
Jsem si teda nějak nevimla nějaký extra schopnosti - já jsem si teda viml. Okolí se divilo, jak jsem se rychle pustil maminčiny sukně, osamostatnil se a vybavoval barák, který byl sice tchýně, ale tak jiná monost nebyla. Monost byla jít do podnájmu, ale to se nám nechtělo. Extra schopnost je podle mě chodit na brigády, netahat z rodičů peníze, po dobu studií si vydělávat na podnájem. Hned po studiích si najít práci a vydělávat si. Kupovat si nábytek a spotřebiče do domácnosti... Prosím Vás, dnes polovina muů bydlí jetě ve 30 u rodičů, já odeel v 18. Mladí nechtějí dělat za 10 000 Kč. Já vydělával 4000 Kč a stačilo mi to. Tak se zamyslete, zda jsem opravdu takový flákač a vyčůránek....
Hm... a ena bude mít "ve městě v bytovce" stejný zázemí? - Ano, pokud se jí nebude líbit, e je byt mého otce, tak si vezmu hypotéku a koupím byt za své a polovinu klidně na ní napíu. Navíc s výchovou dítěte ji na 100% poradím. Znám nejnovějí metody a praxi mám slunou. Zázemí a lásku bude mít mé strany určitě.
Nerada bych ti nasazovala psí hlavu... ale mám zkuenost, e chlap při volbě ze dvou moností bydlení preferoval tu, která by byla výhodná výhradně pro něj - tak zde platím 2750 za nájem a 1000 Kč za elektřinu. V baráku jsem platil 5200 Kč jen za elektřinu. V bytovce internet 100 MB za 299 Kč i s kabelovkou, v baráku díky nedostupnosti monost jen O2 za 1190 Kč za měsíc. V bytě díky umístění uprostřed nemusím pomalu zapínat topení. V baráku jelo non-stop + zvlhčovače. Hlavně v bytě mi zmizela lupénka a nesmrdí nám oblečení plísní. Ano, v bytovce to je opravdu pohodlnějí pro mě i pro manelku. Ale manelka by raději ila v plísni a drahotě, ale na venkově, ne v levném a čistém bydlení v bytovce...
Není tady
ucitel_ze_skolky napsal(a):
Navíc s výchovou dítěte ji na 100% poradím. Znám nejnovějí metody a praxi mám slunou. Zázemí a lásku bude mít mé strany určitě.
Jenome manelky a matky nepotřebují, aby jim manel a otec dítěte při výchově dítěte radil, ony potřebují, aby jim s dítětem pomohl od přebalování po koupání, krmení či hlídání. Mě osobně by určitě nenadchl partner, který by mi s dítětem erudovaně radil a jinak nepřiloil ruku k dílu, to mi věř
Není tady
Pro Helenu:
Kdy mi bylo 18 a dokončil jsem střední kolu, tak jsem s ní určitě jetě nechtěl sám bydlet - milá paní, já měl kde bydlet. Buďto u rodičů a najít si kolu poblí, anebo jít do podnájmu, na který jsem si musel vydělat, co jsem také učinil. Kdy si přečtete pořádně moji diskusi, tak pochopíte, e střecha určitě nechyběla...
Já po studiích neměl kde bydlet, take jsem do toho domu el." - Ano, to máte pravdu, ale kdy studujete někde 3 roky a po dobu tří let vám druhá polovička zvelebuje domeček, aby se vám tam pak spolu líbilo, tak co jsem měl dělat. Netuil jsem, e tam tak často budou povodně, anebo se energie vyplhají pomalu na plat prodavačky...
Jsem si teda nějak nevimla nějaký extra schopnosti - já jsem si teda viml. Okolí se divilo, jak jsem se rychle pustil maminčiny sukně,a chytil se jiné sukně... osamostatnil se a vybavoval barák, který byl sice tchýně, ale tak jiná monost nebyla. Monost byla jít do podnájmu, ale to se nám nechtělo. Extra schopnost je podle mě chodit na brigády, netahat z rodičů peníze, po dobu studií si vydělávat na podnájem. Hned po studiích si najít práci a vydělávat si. Kupovat si nábytek a spotřebiče do domácnosti... Prosím Vás, dnes polovina muů bydlí jetě ve 30 u rodičů, já odeel v 18. Mladí nechtějí dělat za 10 000 Kč. Já vydělával 4000 Kč a stačilo mi to. Tak se zamyslete, zda jsem opravdu takový flákač a vyčůránek....
Hm... a ena bude mít "ve městě v bytovce" stejný zázemí? - Ano, pokud se jí nebude líbit, e je byt mého otce, tak si vezmu hypotéku a koupím byt za své a polovinu klidně na ní napíu. Navíc s výchovou dítěte ji na 100% poradím. Znám nejnovějí metody a praxi mám slunou. Zázemí a lásku bude mít mé strany určitě.
Nerada bych ti nasazovala psí hlavu... ale mám zkuenost, e chlap při volbě ze dvou moností bydlení preferoval tu, která by byla výhodná výhradně pro něj - tak zde platím 2750 za nájem a 1000 Kč za elektřinu. V baráku jsem platil 5200 Kč jen za elektřinu. V bytovce internet 100 MB za 299 Kč i s kabelovkou, v baráku díky nedostupnosti monost jen O2 za 1190 Kč za měsíc. V bytě díky umístění uprostřed nemusím pomalu zapínat topení. V baráku jelo non-stop + zvlhčovače. Hlavně v bytě mi zmizela lupénka a nesmrdí nám oblečení plísní. Ano, v bytovce to je opravdu pohodlnějí pro mě i pro manelku. Ale manelka by raději ila v plísni a drahotě, ale na venkově, ne v levném a čistém bydlení v bytovce...
- tak proč se pořád obhajuje?
- třeba jít do světa a sbírat zkuenosti?
- a chytil se jiné sukně...
- učitelská nemoc (hloupost)se projevila naplno, opravdu se směju, já můu, mám dvě děti a taky papír na "super výchovu" - glejt z pedagogické fakulty a víc jak třicetiletou praxi na téměř vech typech kol
Vidím, e má zcela jiné představy, ne tvá ena.... bude to mít jetě hodně těké.
Vztah, který vznikl v 17 letech znamená prakticky nulové vztahové zkuenosti.... tak to se dr
Není tady
Navíc s výchovou dítěte ji na 100% poradím. Znám nejnovějí metody a praxi mám slunou.
Ty nemá radit své eně s s výchovou, ty nejnovějí metodo
Ty má být svému dítěti otcem a své eně muem.
Není tady
Dost tragické mi připadá to, e takováhle dvě, s prominutím, telátka, plánují počít v dohledné době dítě.
Není tady
Navíc s výchovou dítěte ji na 100% poradím. Znám nejnovějí metody a praxi mám slunou.
Po přečtení téhle perly jsem naznala, e přiel čas tuhle diskusi opustit. Nebudu si přece zadělávat na koronární potíe.
Jen jednu nevyádanou radu si přece jen dovolím - učiteli, probůh, dospějte nejdřív oba dva, a teprve potom si pořiďte miminko. Zatím máte jen celkem sluně nalápnuto k rozchodu.
Není tady
Pro Pandorraa: obhajuji se, protoe dost lidí naráelo na to, e jsem el do přípravného baráku, kde jsem nehnul ani prstem a navíc jsem nerespektoval pravidla tchýně. Musel jsem tedy osvětit čtenářům, e tomu tak nebylo. Barák připravila manelka a od prvního dne, co jsem se tam nastěhoval, tak jsem ve začal platit a kupovat zařízení.
Do světa jsem el a zkuenosti jsem sbíral. 300 km od místa bydlitě, bez peněz, bez zkueností. Hned nástup na brigádu, sehnání podnájmu, který si člověk platil sám. Zkuenosti v podobě práci v potravinách, v čajovně, jetě jsem pomáhal se skauty místnímu středisku.
Sukně jsem se pustil po vystudování střední koly. Pak jsem se 3 roky sukně nedrel a bydlel sám. A po dalích studiích jsem el sice do baráku tchýně, ale ve si hradil sám. Manelka nebyla schopná nic na zahradě udělal a to ji měla tak ráda. Ráda tam měla převáně opalování a pojídání jahod. Já na zahradu a barák totálně nebyl a přesto se staral. Často manelka ani neuvařila a oběd mi nosila babička od vedle. Kdy jsem oběd od babičky nepřijmul a uvařil si něco sám, tak se babička akorát urazila.
Učitelská pomoc - tady nejde o koly, glejt nebo papíry, ale o zkuenosti. Určitě manelce pomohu. Kdy někdy vidím, jak matky nezvládají výchovu, tak padám na znak. Neříkám, e budu radit pořád, ale u kdy je u tchýně na návtěvě sestra jejího manelka, která má vnouče, tak některé praktiky tchýně ohledně toho dítěte jsou alostné.
Ta moje věta: Navíc s výchovou dítěte ji na 100% poradím. Znám nejnovějí metody a praxi mám slunou - vidím, e existují malá stádečka dětí. Děti pasivní, sedící u PC a televize spojené s návtěvami nákupních center, odloených v dětských koutcích. Matka, která se zeptá, jak jí dítě příborem, protoe po-pá dítě jí ve kolce, tak ho nevidí a so-ne dítě jí v MC Donaldu rukama hranolky, tak jak by matka mohla mí přehled o drení příboru. Pak děti rozmazlené, co si písknou a ve mají. Děti, které umí v pěti letech číst a pomalu psát, znají 50 vlajek států a poznají 100 druhů automobilů, ale tkaničku si nezaváí a nerozeznají husu od slepice. Pak děti, které neumí pomalu v esti letech mluvit, protoe rodiče nemají čas chodit k logopedovi, který by poradil s výslovností a následným cvičením doma. Pak děti přetěované, které mají po kolce dalí 3 krouky a pak jsou vyřízené. S tímhle chci poradit... Neříkám, e to stihnu vechno, ale tak něco chci tomu dítěti dát. Nevytahuji se, jen to, co vidím, to řeím a chci to aplikovat i na svých dětech. Dost věcí jako chlap nezvládnu, ale prostě vychovávat a vzdělávat mě u baví o esti let.
Upravil(a) ucitel_ze_skolky (12. 4. 2014 4:12)
Není tady
Pro modrovouse: Proč telátka? Oba dva pracujeme, sami si vyděláváme, ve si sami platíme, jediná chyba je, e nemáme vlastní bydlení, ale doposud jsme bydleli v nemovitostech naich rodičů. Co se dívám po okolí, tak dost kamarádů mých i manelky bydlí u rodičů nebo tahají z rodičů peníze, přeívají tak, e si půjčují peníze po okolí, jsou často bez práce, střídají partnery. Já si myslím, e si vedeme dobře, jen kadý má představu o jiném stylu ivota. Po střední kole jsme kadý začali pracovat. Na pracovním úřadě jsem byl nejdéle měsíc. Manelka od střední koly vůbec. Jestli my jsme telátka, tak s prominutím mám okolo sebe dost krav a volů. Protoe co se děje kolem, z toho zůstává rozum stát.
Není tady
po Evu: Tak já slyel, e na výchově a vzdělávání se podílejí oba rodiče. Jestli nebudu troku rázný, tak dítě bude věčně s manelkou u tchýně a vychovají mi ho enský. A jestli nechám ve na manelku, tak moná budu otec, ale jen papírově. Neříkejte mi, e Vá manel (pokud ho máte a máte i dítě) jen od rána do večera dře, jen Vám dává peníze, nemá doma ádné slovo a je pro Vás jen manelem a pro dítě otcem. Jaké máte představy o funkce manela a otce? U nás také máme pár rodičů, kteří jsou vzornými matkami a otci. Dítě si v poledne vyzvedne jeho bratr. Ve 14:00 hod. si jde pro dítě matka a v 16:00 otec. Straně se pak diví, e dítě u od 12:00 v M není. Vzorná výchova :-D
Není tady
Mám dvě dospělé samostatné děti a dvě vnoučata.
Kdy jsem si přečetla tvůj příspěvek, tak přemýlím, jestli ví, co znamená být manelem, partnerem eny a otcem. Já představy u funkci nemám, mám reálný ivot, je mi 51 let.
Není tady
Ucitel ze skolky - poradne si promluv s manzelkou ,jake mate priority a predstavu o spolecne budoucnosti.Pokud takove souziti s rodici jiz drive nedelalo moc dobrotu ,vzdyt i ona se sama osamostanila od svych rodicu ,tak proc se k nim zase vracet. Bydleni si zkuste zajistit samostane a hlavne tam ,kde vam to bude oboum dvoum vyhovovat . S ditetem bych na Tvem miste pockala. Jinak na tom ,ze obcas clovek prijme pomoc od rodicu ,nevidim nic spatneho . Kriticke to zacne byt ,kdyz tu pomoc zacnou mlatit o hlavu a nebo chtit manipulovat a kontrolovat. Jenom Ty a manzelka musite vedet ,jak chcete zit a do toho by vam at tchanovci nebo Tvoji rodice nemaji co kecat.
Není tady
Pro Evu: Vy mi ale přijdete, e jste měla (a jetě máte) krásné manelství. S přítelem jste měli hned kde bydlet, pak jste měli děti, vae rodiče ani rodiče manela se Vám nepletli do výchovy. Prostě ideální rodinka. Tak to gratuluji. Já jen netuím, proč bych neměl vědět, jaké to je být manelem. Manelce jsem věrný, mám dvě práce, bydlím tedy v bytě otce, ale domnívám se, e by nebyl problém si vzít hypotéku na vlastní byt. Měl bych se starat sám o sobě, to je pravda, ale kdy se podívám kolem sebe, tak vude něco někde je a kadý něco řeí. Jeden kamarád nevěru manelky, druhý závislost manelky na alkoholu, třetí teď zneuíval své děti, dalí kamarádka okrádala svého přítele, dost lidí z mého okolí bydlí u rodičů nebo po podnájmech, které neplatí. Dost jich má na krku exekuci. Já si myslím, e manelské povinnosti plním. A jsem si jistý, e zvládnu i roli otce. Problém nemám ádný. Jen ten, kdy manelka kdy přijede od tchýně, tak je jako vyměněná a plánuje, kde bude bazén, na jakou stranu budou okna a kam dáme plynový kotel. Při tom má bratra, který tam chce bydlet a pravděpodobně celý barák zdědí on.
Upravil(a) ucitel_ze_skolky (12. 4. 2014 13:32)
Není tady
já se tě učiteli zástávám jednoznačně, nevím proč do tebe holky tolik ijí.. Ruku na srdce, vzpomeňte si holky, jestli vy byly v těch nácti na takové mentální úrovni, jak nyní poadujete po učiteli. I kdy vlastně nevím, co by mu bylo třeba vyčítat ? Dokonce bych mohla i říct, e rodiče mladé pouili, aby jim vytápěli a větrali - mladí neměli kam jít, tak do toho nicnetue li... take 1:1
Já kdy si vzpomenu na svých 18 - paneboe - já byla trouba. Kdy srovnám tebe a 17-18leté kolem nyní a své vrstevníky v mých 18ti, tak tě vůbec nevidím patně. Nato abych tě kritizovala.
Jeden problém tam je, a to vae inkompatibilita s manelkou. Kadý máte jinou představu o bydlení a moná i výchově dětí, co si myslím , e je dost podstatná závada pro rodinu. A v tom vám nikdo neporadí. Bud kompromis, který skousnete oba bez výčitek do smrti anebo ....
Není tady
Pro Evu: Vy mi ale přijdete, e jste měla (a jetě máte) krásné manelství. S přítelem jste měli hned kde bydlet, pak jste měli děti, vae rodiče ani rodiče manela se Vám nepletli do výchovy. Prostě ideální rodinka. Tak to gratuluji. Já jen netuím, proč bych neměl vědět, jaké to je být manelem. Manelce jsem věrný, mám dvě práce, bydlím tedy v bytě otce, ale domnívám se, e by nebyl problém si vzít hypotéku na vlastní byt. Měl bych se starat sám o sobě, to je pravda, ale kdy se podívám kolem sebe, tak vude něco někde je a kadý něco řeí. Jeden kamarád nevěru manelky, druhý závislost manelky na alkoholu, třetí teď zneuíval své děti, dalí kamarádka okrádala svého přítele, dost lidí z mého okolí bydlí u rodičů nebo po podnájmech, které neplatí. Dost jich má na krku exekuci. Já si myslím, e manelské povinnosti plním. A jsem si jistý, e zvládnu i roli otce. Problém nemám ádný. Jen ten, kdy manelka kdy přijede od tchýně, tak je jako vyměněná a plánuje, kde bude bazén, na jakou stranu budou okna a kam dáme plynový kotel. Při tom má bratra, který tam chce bydlet a pravděpodobně celý barák zdědí on.
A to je velká problém.
To je právě o té zralosti, zkuenostech, rozhodnosti, sebevědomí....
Není tady
Učiteli, jsi mladý a nemá ádné zkuenosti. Jen jedno ti poradím - nauč se být aspoń trochu pokorný. Ono něco jiného je teorie a něco jiného praxe. Poučky, co ses naučil ve kole či někde jinde, Ti lehce mohou být u vlastního dítěte k ničemu.
Ale dřív ně dítě je potřeba domlvit se s manelkou - tou, která - jak píe - ani nepracuje na zahradě, vlastně ani moc nevaří a chce bydlet s rodiči. Zaslouí si Tě vůbec?
Není tady