19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Jsme tři sourozenci.Jednoho máma kdysi vyvdala.Po smrti otce dotyčný sourozenec musel odejít z domu.Máma neměla zájem se o "cizího" starat.
Pak si nala máma přítele.Ale ten se k nám jako k dětem své partnerky neměl.Jeden zájem teda měl:chodil nás v noci osahávat.Máma to nechtěla slyet.e rpý to není pravda a e HO chceme jen popinit.
Pak jsme museli se ségrou taky opustit dům.Já tedy po té,co mne ten její frajer zmlátil pěstí.Neila jsem doma 15 let.Jen jsem občas přijela a máma se mne vdy mezi dveřmi při příjezdu a na uvítanou ptala,kdy e jedu zase zpět do hor.U to mi bralo náladu.Kdy jsem si s ní chtěla povídat,vdy mne odbyla-"teď buď ticho,dívám se na televizi".To bylo VDY.Nikdy si neudělala čas.Buď se dívala na telku nebo lutila kříovky.Nikdy u nás nebylo uklizeno.Je léta známá jako bordelářka.Vdy jsem byla ráda u kamarádek doma.Ta pohoda s jejich rodiči.Vude čisto,vdy seděli při jídle vichni u stolu.
Vánoce jsme taky nemívali dobré.Dokonce to několikrát dolo i tak daleko,e se o vánocích k večeru sbalila a vrátila se třeba a v deset večer.Take jsme se ségrou byly doma na večři samotné.I tu večři jsme si musely udělat samy.Dárky jsme rozbalily jen ty své.Máma neholdovala alkoholu.Ale prostě jí nějak "bziklo"A odjela třeba courat po Praze.
Teď u jsem dospělá,bydlíme u ní v domě.Ale je čím dál horí.Dělá nesmyslné úkony,rozhodnutí,chová se nesmyslně.Odmítá jakoukoliv léčbu u lékaře.Tam u nebyla 25 let!Máme rozdělený dům a my tedy vlastní domácnost,ale nezřídka si děti od ní z návtěvy přitáhly vi,průjmy,vdy přijdou od ní pinavé,protoe odmítá dbát na jakoukoliv čistotu.Kdy dětem zakáu tam chodit,tak chodí po sousedech a říká,e zakazuju dětem,aby se stýkaly s vlastní babičkou.Má pocit,e jen její rady jsou ty nejsprávnějí a jen ona je dokonalá.Kdy se se svýma dětma pomazlím,povídáme si kolikrát jako kámoi,choději za mnou i-spoluáci mích dětí.Prostě si s dětma rozumím a máme bezva vztah,okamitě mi říká,e to není správně.e děti MUSEJI pomalu před rodičema v úctě klečet.Ale to jsme musely my.Nikdy jsem nepoznala,aby nás pohladila,pochválila,povzbudila.Dokonce řekla,e domek nenapíe ani na jednu.e se uvidí,jak jako hyeny se budem o dům jedno rvát....Dokonce vyhrouje,e dům zapálí,aby jsme nic po jejím odchodu neměly.Mluví i tak jakoby její vlastní děti(my)byly trest.Jakoby o nás nikdy nestála.Prý je její chování podle ní normální,e takhle byla vychovaná.
Moje děti za mno příjdou s kadým problémem.Já za svou mámou nemohla přijít nikdy s ničím.
A nejvíc mne mrzí,e nás vyměnila za chlapa(úchyla).A aby ho nestratila,tak přehlíela ve,co jsme ji řekly,e dělá.e nás chodí v noci hladit a osahávat.Nakonec ten frajer zemřel.a máma po něm nemá nic.Vechno shrábly jeho děti,které nejméně dvacet let neviděl.
Není tady
A teď jetě tu o Karkulce.
A pročpak u své mámy v domě bydlí, kdy jsi byla 15 let pryč? Má to psaní takové zmatené. Chtělo by to vylepit styl. Dost si tam odporuje a nesedí ti ani časové souvislosti. Děti od ní VDY přijdou pinavé. Přitáhnou si vi. hm. Dost jsi tu "povídku" odflákla.
Na jiném vlákně uvádí jiný počet sourozenců, ne dva - tebe a sestru. Kdy u, tak li vude stejně.
Cituji:
zapomíná,e kdy vlastně měla děti.A to jsem já a moji sourozenci.Zapomíná,e jsme vůbec její děti
Jsme tři sourozenci.Jednoho máma kdysi vyvdala.Po smrti otce dotyčný sourozenec musel odejít z domu.
Pak jsme museli se ségrou taky opustit dům
Upravil(a) Eva. (23. 3. 2014 17:38)
Není tady
No, mamu neprerobí.... Buď sa zmier s tým, aká je (a sna sa by teda iná...), alebo sa odsahuj. Dala ti ivot, to je vežká zásluha - a za to jej buď vďačná. Nič iné nemusí, ani ma voči nej úctu, lásku, napodobňova jej vzor, riadi sa jej radami - nič z toho. Vďaka za dar ivota, to je celé. (Mmch, pripadá mi, e je psychicky nejaká naruená - ale ani to ty nevyriei...
Není tady
Eva. napsal(a):
A teď jetě tu o Karkulce.
A pročpak u své mámy v domě bydlí, kdy jsi byla 15 let pryč? Má to psaní takové zmatené. Chtělo by to vylepit styl. Dost si tam odporuje a nesedí ti ani časové souvislosti. Děti od ní VDY přijdou pinavé. Přitáhnou si vi. hm. Dost jsi tu "povídku" odflákla.
Na jiném vlákně uvádí jiný počet sourozenců, ne dva - tebe a sestru. Kdy u, tak li vude stejně.
Cituji:
zapomíná,e kdy vlastně měla děti.A to jsem já a moji sourozenci.Zapomíná,e jsme vůbec její děti
Jsme tři sourozenci.Jednoho máma kdysi vyvdala.Po smrti otce dotyčný sourozenec musel odejít z domu.
Pak jsme museli se ségrou taky opustit dům
Já nevím, co na tom nechápe - v rodině byly celkem tři děti, jedno z nich bylo nevlastním sourozencem z otcovy strany, které v rodině ilo pouze určitou dobu. Mně to - na rozdíl od Tebe - jasné je. Co mi jasné není, to je skutečnost, e větinu příspěvků tady s oblibou podrobuje faktografické analýze, chytá lidi za slovíčka a bazíruje na kadé maličkosti
Kdyby ses tazatelky sluně zeptala na dalí podrobnosti, moná by Ti odpověděla a uvedla na pravou míru ty skutečnosti, které se Ti nezdají, ale hned v druhém příspěvku po někom vyjídět a osočovat ho ze lí se mi zdá poněkud přitaené za vlasy
Není tady
ananha, já se teda hodně divím, e jsi u své matky zůstala bydlet. Pokud je popisované pravda, tak bych s ní určitě bydlet nechtěla. Chtěla bych svůj ivot někde dál a v klidu.
Není tady
Přesně tak - zaít od matky to, co ty, tak nebudu bydlet s ní pod jednou střechou... Pořád lepí zaplatit něco navíc za bydlení a být svým pánem a neřeit co matka dělá a nedělá a koho si domů vodí a jak přijdou od ní děti...
Není tady
Celé je to divné, i v kontextu s tím, co napsala na jiném vlákně o zapomínání rodičů ve stáří.
Proto také píu - a teď jetě tu o Karkulce.
Není tady
Píe to ale kadému "novému".
Není tady
Wikina napsal(a):
Váně kadému?
Není tady
Eva,
tebe tohle OPRAVDU baví ??
Naváet se do lidí, slovíčkařit ... dělat ze sebe tu nejchytřejí a vevědoucí ...
Upravil(a) gemi (24. 3. 2014 19:03)
Není tady
Eva. napsal(a):
Wikina napsal(a):
Váně kadému?
Evo, snad téměř kadému. Alespoň to tak vypadá. Kadého prolustrovat, to je tvoje specialita.
Není tady
No a co? Kadý máme nějaké speciality, jsme lidé různé. Já to dělám tak a někdo jiný zase jinak.
Věci jsou často jinak, ne se zdají být. Ananha píe divně a já jsem napsala, e mi něco dost nesedí. Jestli jiným sedí, OK. Obojí je v pořádku.
Upravil(a) Eva. (24. 3. 2014 19:21)
Není tady
Osobo, kdy je podle tebe " ve v pořádku" - proč imrvére KRITIZUJE , co ti pod ruku (oči) přijde ?
Není tady
Eva. napsal(a):
Celé je to divné, i v kontextu s tím, co napsala na jiném vlákně o zapomínání rodičů ve stáří.
Proto také píu - a teď jetě tu o Karkulce.
Tak to proste preskoč a choď inam - ber to, e toto mono proste nie je určené TEBE... Alebo si daj pisatežku do Ignoru.
Není tady
gemi napsal(a):
Osobo, kdy je podle tebe " ve v pořádku" - proč imrvére KRITIZUJE , co ti pod ruku (oči) přijde ?
Proto, e to pokládám za kritizováníhodné?
Já jsem psala, e ve je v pořádku v tom, e kadý z nás píe takové příspěvky, jaké on sám uzná za vhodné. Ty to taky dělá. Nebo ne? Píe něco, co nechce? Pi,co uzná za vhodné, a já taky. Osobo
Upravil(a) Eva. (24. 3. 2014 20:09)
Není tady
Jak říkám majko, i z osady malomocných by tě snad museli vytípat. Čtvrtodenní zimnice hadr.
Není tady
ananho, podle toho, jak jsi popsala do detailů svoji matku nedovedu pochopit, proč ses i s dětmi dobrovolně přistěhovala nazpět do jejího domu, kdy jsi dopředu věděla, jaká Tvoje matka je. Věděla jsi, e je podivínská, e nebyla X let u lékaře, e je na tíru jak s úklidem domácnosti, tak i s osobní hygienou.
Proč sis proboha dobrovolně zvolila pro sebe a pro děti k bydlení takový dům hrůzy, to mi opravdu hlava nebere a asi jsi k tomu měla své důvody, ale myslím si, e si teď nemá právo na matku stěovat. Dům je její, ve svém domě si matka můe počínat, jak uzná za vhodné a při ví úctě k Tobě - maminka opravdu neměla a nemá ádnou povinnost Tobě a Tvým dětem poskytovat bydlení: to, e vás tam nechává bydlet je jen a jen její dobrá vůle. Pokud se Ti spolubydlení s matkou nelíbí, snadná pomoc - musí si najít jiné bydlení a odstěhovat se, ale nemůe očekávat, e Ti zde někdo poskytne neselhávající recept na to, aby se Tvoje matka začala na stará kolena konečně chovat podle Tvých představ
Upravil(a) Kiara (24. 3. 2014 23:09)
Není tady
modrovous napsal(a):
Jak říkám majko, i z osady malomocných by tě snad museli vytípat.
Čtvrtodenní zimnice hadr.
Není tady
Teď u jsem dospělá,bydlíme u ní v domě.
Nejsi dospělá...
Kdybys byla, nebude fňukat a stěovat si, ale jednat.
Dokonce vyhrouje,e dům zapálí,aby jsme nic po jejím odchodu neměly.
Není povinnost rodičů uchovávat majetek pro svoje děti... i kdy ony si to často nejen myslí, ale povaujou za samozřejmý.
Nakonec ten frajer zemřel.a máma po něm nemá nic.Vechno shrábly jeho děti,které nejméně dvacet let neviděl.
Hodně tě to ere?
Není tady
Věci jsou často jinak, ne se zdají být.
Neříká náhodou dost často cosi v tom smyslu, e "věci se dějou přesně tak, jak mají"?
Já jsem psala, e ve je v pořádku v tom, e kadý z nás píe takové příspěvky, jaké on sám uzná za vhodné.
No fajn... tak jen aby sis na to vzpomněla, a zas bude ty moje označovat za psaný s jediným oumyslem - aby tě nějakým způsobem podrádily...
Není tady
helena napsal(a):
Věci jsou často jinak, ne se zdají být.
Neříká náhodou dost často cosi v tom smyslu, e "věci se dějou přesně tak, jak mají"?
To se nevylučuje. Jsou tak, jak mají být, ale často jinak, ne se zdají být. Heleno, zase pozorně nečte.
Není tady
Jsou tak, jak mají být, ale často jinak, ne se zdají být.
"Čisté oko nevidí nic jiného ani jinak ne jak se mu věc ukazuje. Podobně rozum zdravé mysli pochopí právě to a právě v takové velikosti a jakosti, co v jaké velikosti a jakosti se mu v jasném světle sdělí vjemem, protoe jako kadé zrcadlo i kadé oko a kadý rozum přijímá a zobrazuje snadno světlé jako tmavé, krásné jako hanebné, mrtvé jako ivé, nebe jako zemi."
J. A. Komenský, Via lucis
Není tady
Dva cestující andělé se zastavili, aby strávili noc
v domě bohaté rodiny. Rodina byla drzá a odmítla anděly nechat
v místnosti pro hosty. Místo toho byli andělé dáni do studeného
sklepního pokoje.
Kdy si ustlali na tvrdé podlaze, starí anděl uviděl díru
ve zdi a opravil ji. Kdy se mladí anděl ptal proč, starí
odpověděl: "Věci nejsou takové, jakými se zdají"
Dalí noc si li odpočinout do domu velmi nuzného, ale
pohostinného farmáře a jeho eny. Poté, kdy se s nimi
man. pár podělil o trochu jídla co měli, řekli andělům, aby
spali v jejich posteli, kde si dobře odpočinou.
Dalí ráno po svítání nali andělé farmáře a jeho enu v slzách.
Jejich jediná kráva, její mléko bylo jejich jediným příjmem,
leela mrtvá na poli. Mladí anděl se rozzuřil a ptal se
starího: "Jak se to mohlo stát? První mu měl vechno a tys
mu pomohl" obviňoval ho. "Druhá rodina měla málo, ale byla ochotná
podělit se se vím, a tys dovolil, aby jim zemřela kráva".
"Věci nejsou takové, jakými se zdají", odpověděl starí anděl.
"Kdy jsme byli ve sklepním pokoji, viml jsem si, e v té díře
ve stěně byla zásoba zlata. Jeliko majitel byl posedlý chtivostí
a neochotou sdílet těstí, utěsnil jsem tu stěnu, aby poklad nemohl
nikdy najít.
Kdy jsme dalí noc spali ve farmářově posteli, přiel si anděl
smrti pro jeho enu. Dal jsem mu místo ní krávu. Věci nejsou takové,
jakými se zdají"
heleno
Upravil(a) Eva. (25. 3. 2014 8:14)
Není tady
Proboha, Evo, Majko - fakt tě to baví? Kadému pročte vechna témata a pak chytá za slovíčka a nepřesnosti a ve vem vidí čerta. A hlavně gesta, gesta, gesta... viz "umělé oplodnění je proti přírodě..." a na druhý den:" u se těím, a bude vyuito umělé dělohy, porod je pro mě xxx - u si doslovně nepamatuju ten výraz a hledat ho nebudu..."
Take jednou je věc černá, podruhé zelená - přesně, jak se majka vyhajala...
Ano, něco mi to zrcadlí - jen co si přečtu 99 procent příspěvků od majky, zkroutí se mi oči v sloup, z úst vyjde povzdech a někdy se mi zvýí i tlak /díky bohu za to, mám ho docela nízký/
Není tady
zkroutí se mi oči v sloup, z úst vyjde povzdech
Zkouelas exorcismus?
Není tady