6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
helena napsal(a):
někdy je nezbytné řeit. Třeba i přestěhováním
Přestěhováním koho?
To můe být různé. Přestěhováním rodičů k dětem. Nebo dětí k rodičům, nebo někam poblí. Podle konkrétní situace.
Není tady
Ivana napsal(a):
Moje známá si k sobě nastěhovala tchyni s Alzheimerem. Po třech měsících byla totálně na dně. Pak ji (tu tchyni) přestěhovali do domova a obě okřály. Známá u zas normálně ije a tchyně doslova rozkvetla díky novým kamarádkám a pozornostem spolubydlících muů. Take přestěhovat ano, ale otázka je kam.
To je astný příklad.
Sama se těch domovů pro seniory spí obávám...
Není tady
K otázce KOHO přestěhovat, můu přidat vlastní zkuenost - u nikdy bych se nesnaila přesadit seniora z prostředí, na které je po léta zvyklý.
A druhá zkuenost - souití s člověkem postieným Alzheimerem je někdy neuvěřitelný očistec.
Díky pokročilému věku jak u máti tak u tchýně, je tohle momentálně u nás taky aktuální téma.
Upravil(a) modrovous (27. 3. 2014 22:43)
Není tady
modrovous napsal(a):
K otázce KOHO přestěhovat, můu přidat vlastní zkuenost - u nikdy bych se nesnaila přesadit seniora z prostředí, na které je po léta zvyklý.
To je fakt. Otec, jakoe chce jít do penzionu. Jene vidím, e je pro něj náročné si zvykat na něco nového. A kdy je v neznámém prostředí sám, tak je trochu dezorientovaný a neví, CO má dělat a JAK to má dělat, i kdy jsou to věci, které si doma u sebe dělá v pohodě sám... Třeba nechce jinde ani zapnout konvici, aby ji nepokodil. (Je fakt skvělej, protoe si uvědomuje, e spoustu věcí nepobírá.)
Upravil(a) gymnasión (28. 3. 2014 7:33)
Není tady
Otec sa drí, mama je u pokročilá zabúdačka. Snaím sa ju nauči pouíva pripomienkovač v mobile, ale asi zabúda, ako sa s ním narába... Vrchol bol, keď som jej kúpila gingko na zlepenie pamäti, a ona zabudla, kam ho dala!
Není tady
Selima napsal(a):
Otec sa drí, mama je u pokročilá zabúdačka. Snaím sa ju nauči pouíva pripomienkovač v mobile, ale asi zabúda, ako sa s ním narába... Vrchol bol, keď som jej kúpila gingko na zlepenie pamäti, a ona zabudla, kam ho dala!
Připomínky dobře řeí budík v senior mobilu. Prostě zazvoní a jde se udělat, co je třeba... A nebo prostě rodiči sama volat, volat, volat... Jinak jsem přitakala starému přísloví: Starého psa novým kouskům nenaučí. Spí hledám, jak vyuít to, co otec zná a sám má pocit, e to zvládá.
Na pamě je dobrej tady v Česku Acutil... testováno na lidech (tedy na mně )
Upravil(a) gymnasión (28. 3. 2014 7:58)
Není tady
Eva. napsal(a):
Nerozumím tvé otázce. Stejně to nezměním, tak co jiného by lo dělat, ne to brát tak, jak to je? Přistupuju k nim normálně. Co myslí tím přistupováním k rodičům?
Evi, to nerie - keby si s nimi bývala alebo ich vídala kadý druhý deň, chápala by si, e zmeny u rodičov si väčinou vyiadajú nejakú zmenu v postoji a správaní u detí...
Není tady
gymnasión napsal(a):
... a pak jsou rodiče, kteří si pamatují vechno: i to, co nemají. Ale to je jiná pohádka
Môj deduko mal selektívnu pamä - a to len bola chuovka!
Není tady
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Připomínky dobře řeí budík v senior mobilu. Prostě zazvoní a jde se udělat, co je třeba... A nebo prostě rodiči sama volat, volat, volat... Jinak jsem přitakala starému přísloví: Starého psa novým kouskům nenaučí. Spí hledám, jak vyuít to, co otec zná a sám má pocit, e to zvládá.
Dík, za tip: kúpim aj mame, aj sebe (prevencia je vdy lepia a bojím sa, e u mňa sa to začína u teraz...)
Není tady
Selima napsal(a):
Dík, za tip: kúpim aj mame, aj sebe (prevencia je vdy lepia a bojím sa, e u mňa sa to začína u teraz...)
No přesně... Prostě nastavit si jednoduché, co nejjednoduí návyky i pro sebe (a zároveň neuhnívat ).
Otec stará vojna si prostě sám udělal reim, který se snaí dodrovat, co je paráda, protoe i mě uklidňuje, e tak nějak tuím, co třeba zrovna dělá. A taky se učí pravidelně se hlásit telefonem. Kdy to neproběhne, volám já. Mimochodem, otci se íleně ulevilo, kdy vyfasoval telefon, který vypadá jako bejvalej telefon na pevnou linku. Najednou mu bylo vechno jasný, protoe TOHLE ZNÁ. A druhý mobil je prostě jen budík s připomínkami.
Děkujupánubohu za tuhle zkuenost.
Je fakt, e mám vymylenej i software: doma by měl tatík jen monitor a reproduktor, který by mu psal a říkal, kdy co má udělat. A moná potvrzovací tlačítko , ale nestíhám to napsat.
Upravil(a) gymnasión (28. 3. 2014 9:04)
Není tady
Inak, môj otec ete udrí mylienku aj moč, ale do minulých Vianoc odmietla mobil. Potom sme ho zlomili, ale číslo nedal nikomu cudziemu a strái si ho ako tátne tajomstvo. Ale hlavne, e ho vie aspoň trochu pouíva a u sa s tým neondie.
Není tady
Selima napsal(a):
Inak, môj otec ete udrí mylienku aj moč, ale do minulých Vianoc odmietla mobil. Potom sme ho zlomili, ale číslo nedal nikomu cudziemu a strái si ho ako tátne tajomstvo. Ale hlavne, e ho vie aspoň trochu pouíva a u sa s tým neondie.
Chvalabohu...
Neondiat sa s tým poondiatým telefónom si iada veža osobnej statočnosti a trpezlivosti
(Pardonuj pls mou pokroucenou sloventinu)
Upravil(a) gymnasión (28. 3. 2014 20:34)
Není tady
gymnasión napsal(a):
Testované aj na mne. Nejaké tie zmeny k lepiemu pociujem, aj keď teda čakala som, e po uívaní bude proti mne wikipedia prd.
K takým technickým veciam....z príkladu v rodine...výmena zámkov vo dverách za také, ktoré sa dajú odomknú, aj keď nechá zvnútra kžúče, bezpečnostný sporák, no neviem, ako presne funguje, tuím sa vypne plyn, keď zhasne plameň, nenecháva mu príli vežkú hotovos doma. Ete ma napadá opatrovatežka, čo teda nie vdy je moné. Práve táto príbuzná ju chcela a keď dolo isté k istému, tak ani za svet.
Není tady
bellatrix napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Testované aj na mne. Nejaké tie zmeny k lepiemu pociujem, aj keď teda čakala som, e po uívaní bude proti mne wikipedia prd.
K takým technickým veciam....z príkladu v rodine...výmena zámkov vo dverách za také, ktoré sa dajú odomknú, aj keď nechá zvnútra kžúče, bezpečnostný sporák, no neviem, ako presne funguje, tuím sa vypne plyn, keď zhasne plameň, nenecháva mu príli vežkú hotovos doma. Ete ma napadá opatrovatežka, čo teda nie vdy je moné. Práve táto príbuzná ju chcela a keď dolo isté k istému, tak ani za svet.
Zámky jsou skvělý nápad . Díky!
Co se týče opatrovateĺky/pečovatelky: musím se smát . Otcova pečovatelka dochází kadý den. Je to chytrá enská, otce něně donutí třeba umýt nádobí, protoe ví, e on prostě můe. Otec se mi s jiskřičkami v očích svěřil, e to na ni zkouel, kdy je za takové práce zaplacená. A já paní zase podporuju, aby otci nedovolila lenoit .
Není tady
bellatrix napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Zázrak to není, ale docela funguje , vak je plný rybího tuku
Není tady
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Chvalabohu...
Neondiat sa s tým poondiatým telefónom si iada veža osobnej statočnosti a trpezlivosti
(Pardonuj pls mou pokroucenou sloventinu)
Slovenčina je lepia ne u mnohých mojich spoluobčanov, vrátane národoveckých politikov.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
My v sendvičovém věku bychom mohli povídat ... aktuálně to máme z obou stran
Proto nenápadně podsouvám svému synovi, aby si taky někdy pořídil svoje děti.
Aby se mu to vechno spravedlivě vrátilo
Není tady
Ivana napsal(a):
Moje známá si k sobě nastěhovala tchyni s Alzheimerem. Po třech měsících byla totálně na dně. Pak ji (tu tchyni) přestěhovali do domova a obě okřály. Známá u zas normálně ije a tchyně doslova rozkvetla díky novým kamarádkám a pozornostem spolubydlících muů. Take přestěhovat ano, ale otázka je kam.
Vidím to stejně. Často se ale uchyluje k těmto "drastickým" řeením, ani by byly opravdu nutné. Hodně můe zachránit SOS tlačítko. I lidi s Alzheimerem a dalími chronickými onemocněními pak mohou zůstat déle soběstačnějí, uívat si ivot sami doma a přitom o ně je postaráno:dudlik:
Není tady
Dudlík prosím oddělit mezerou od textu...
Jinak co do oivení vlákna poněkud mrtvého dobrý, pokud nebude následovat dalí podpora reklamy...
Není tady
hanculajzna napsal(a):
Vidím to stejně. Často se ale uchyluje k těmto "drastickým" řeením, ani by byly opravdu nutné. Hodně můe zachránit SOS tlačítko. I lidi s Alzheimerem a dalími chronickými onemocněními pak mohou zůstat déle soběstačnějí, uívat si ivot sami doma a přitom o ně je postaráno:dudlik:
U vidím babičku s Alzeheimerem nebo dědečka s jinou demencí, kterak ho korektně pouívají a uívají si ivota...
Není tady
helena napsal(a):
hanculajzna napsal(a):
U vidím babičku s Alzeheimerem nebo dědečka s jinou demencí, kterak ho korektně pouívají a uívají si ivota...
asi tak .... to tlačítko je pro lidi "při smyslech" , kteří třeba jen bydlí sami, a stane se jim nehoda atd.
Není tady
Stránky: 1 2