|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Wikina napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Wikina napsal(a):
No a duchovní výchova?
No já třeba souhlasím s Marcelem, že "nelze být neduchovní" - takže to neřeším
Duchovní je všechno a výchova obzvláště - protože tělo trénujeme, ducha vychováváme.
Neasi.
Pro neinformované - to znamená ano. (haranti mě tomu učili rok)
zapomnělas dodat, že k tomu musíš udělat takovej ten xicht "vona je úplně blbá, nebo co"
Moje dětinky říkávaly "Supatneee?" Což byla zkratka z "jsi asi upad, ne?" ale to už je patrně demode.
Není tady

Selima napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
Duchovno som - dúfam - trochu definovala a s.e.x definíciu ani nepotrebuje, s.e.x potrebuje hlavne prax a cvik...Kde si vo tom tajně pokecáme? ...aby jako fakt nikdo nevěděl, že to nejni až takovej zázrak, jak píšou v Blesku...
A v Brave... ale toto už trochu vyzerá ako pozvanie na rande
- v tomto kontexte...
Houby... leda návštěva divadla komedie 
Není tady
Selima napsal(a):
Jeden môj bývalý mal lhasa apso, okolo ktorého sa bál prejsť - vlastne cleá rodina mala zákaz prejsť okolo jeho pelíšku. Len ja som chodila, keď bol na mňa zlý, zavrčala som, zaštekala, pripravená pobiť sa - a odvtedy som mala Raum frei, voľne som chodila okolo neho.
A milý Kráľ Lhasa apso (mmch menom Rádža
) to skúsil párkrát aj na iných, ale "se zlou potázal", u psov aj u ľudí, tak sa naučil dávať si bacha, kde môže robiť ramená a kde nie.
Amen
Lebo si myslím, že tam je zakopaný....lhasa apso
Všetko ostatné sa nejako dá otentočkovať.
Není tady
Selima napsal(a):
A tá havajská šamanka (z Poľska
) hovorila jednu hroznú vec: viac než to, čo hovoríme, záleží na tom, čo robíme - tým tie deti vychovávam úplne najviac... reči idú jedným uchom dnu a druhým von (bohužiaľ), ale život a vzorce sa pozorne odkukávajú...
Tak to je teda fakt. 
Není tady
helena napsal(a):
nevěděla jsem, že i tohle se počítá do krkavčitosti!
Si piš... nakonec sama vidíš, k jakejm koncům vede snaha bejt nekrkavčí... dilema a depky maj matky - a "malinkatej prevít" si ty letní šatičky v lednu stejně vezme. Rozdíl je v tom, kdo celej proces řídí...
Tak tak.
Není tady
helena napsal(a):
takých tých malých psíkov, čo terorizujú celú famíliu
Asi jsem tu smečku vychovala dobře, protože dodnes slýchám, že ten, kdo terorizoval "celú famíliu" jsem byla jáHurá! konečně něco, co máme jinak!
Já ne....z teroru jsem nebyla obviněna nikdy, myslím. A vidíš - výsledky nakonec zřejmě podobné.
A to já zase jo, i když naprosto lživě a bezpředmětně. 
Není tady
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Neni to v poho... kdo se Ti prosil o radu?A sakra, není to v poho?
Máš problém s radami a nebo s prosením?
Nebo s empatií?
Koneckonců je to jedno, je to tvůj problém.Nepátrej. Nic bys z toho neměla
, já taky ne a myslím, že to venkoncem ani není zajímavý
Asi to nechápeš, tak ještě jednou a naposled: Koneckonců je to jedno, je to tvůj problém. 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A sakra, není to v poho?
Máš problém s radami a nebo s prosením?
Nebo s empatií?
Koneckonců je to jedno, je to tvůj problém.Nepátrej. Nic bys z toho neměla
, já taky ne a myslím, že to venkoncem ani není zajímavý
Asi to nechápeš, tak ještě jednou a naposled: Koneckonců je to jedno, je to tvůj problém.
Najdi si jinou oběť. Good luck!
Není tady
helena napsal(a):
Existuje snad nějaká (správná) definice, co přesně je duchovno, nebo sex atd.?
Pokud neexistuje, pak výrok "nikdo neví" je správně... každý pouze ví/zná, jaká je to jeho záležitost "individuální, jak to kdo cítí"...
Nějaká správná definice existuje na máloco.
Proč by měla existovat právě na duchovno?
Nehledě na to, že výraz "duchovno" sám o sobě je ulítlý a celkem nic nevypovídající.
Není tady
helena napsal(a):
nevěděla jsem, že i tohle se počítá do krkavčitosti!
Si piš... nakonec sama vidíš, k jakejm koncům vede snaha bejt nekrkavčí... dilema a depky maj matky - a "malinkatej prevít" si ty letní šatičky v lednu stejně vezme. Rozdíl je v tom, kdo celej proces řídí... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.pngCož to já měla dilemat a depek! Nevím, v čem to venkoncem spočinulo......
Lupi, myslíš ve výchově?
Nutí mě to trošku k zamyšlení- jelikož jsem poměrně úzkostný člověk a jsem docela zvyklu probírat věci z mnoha stran, tak v otázce výchovy jsem žádná "dilemata" asi neměla. Já ti nevím. Snad jsem o sobě ani nepochybovala. To je vlastně divný. Já to asi tak nerozebírala a neřešila.
Není tady
z teroru jsem nebyla obviněna nikdy
Tak vono záleží na tom, co si sběř pod tímhle pojmem představuje, že...
zda matku pošlehávající bičíkem na psy nebo rodičku trvající na tom, že úkol z matiky má přednost před TV/randetem/X dalšíma možnostma... 
Jenže u nás se vůbec žertuje lehce černě - když byly větší, "vyhrožovaly" linkou bezpečí... a já jim do dvou dnů donesla informační leták... a opět byla nařčena z nepochopení křehkejch dětskejch dušiček...
No jo - ale voni na mě byli TŘI... a dvojčatama podšprajcnutý...
Není tady
Nešlo o definici an sich... ani o "duchovno" (berme to jen jako zde používanej termín), ale o to, že není-li něco exaktně definováno, lze o tom říct "nikdo neví"... páč každej si jen myslí, že ví...
Není tady
helena napsal(a):
Nešlo o definici an sich... ani o "duchovno" (berme to jen jako zde používanej termín), ale o to, že není-li něco exaktně definováno, lze o tom říct "nikdo neví"... páč každej si jen myslí, že ví...
Exaktně definováno 
Tak to se směju,
Těch exaktních definicí, které byly časem předefinovány, protože časem ztratily svou platnost, je tolik, že nejsou důležité.
A co teprve ty, co ještě předefinovány budou 
Jak chceš EXAKTNĚ definovat "duchovno", což je záležitost značně privátní a niterná.
Vlezeš každému jednomu do hlavy, do srdce?
Není tady
helena napsal(a):
z teroru jsem nebyla obviněna nikdy
Tak vono záleží na tom, co si sběř pod tímhle pojmem představuje, že... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png zda matku pošlehávající bičíkem na psy nebo rodičku trvající na tom, že úkol z matiky má přednost před TV/randetem/X dalšíma možnostma... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Jenže u nás se vůbec žertuje lehce černě - když byly větší, "vyhrožovaly" linkou bezpečí... a já jim do dvou dnů donesla informační leták... a opět byla nařčena z nepochopení křehkejch dětskejch dušiček...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No jo - ale voni na mě byli TŘI... a dvojčatama podšprajcnutý...
Tak můj syn zase upínal naději k FOD 
(Dokonce mě nabádal, abych posílala větší částky, aby bylo o něj posléze dobře postaráno
)
Není tady
Haranti taky vyhrožovali linkou bezpečí, obzvláště úsměvné bylo, že to říkala i moje malá neteř, která měla v těch 9letech, kdy tato jejich zábava kulminovala, cca 70kg. Tak jsme jí i s bráchou a švagrovou doporučili, ať rovnou řekne, že jí doma nedavají najíst.
No ony děvčátka si našly ještě lepší metodu. Při divokých hrátkách , když byly obě u nás "na prázdninách" (pro mě galeje)popustliy uzdu fantazii a zničily co se dalo. Když jsem pak vždycky viděla ty jejich vyděšený ksichty, tak jsem je nemohla ani vyřvat, natož jim jednu natáhnout... Rozbily nejen prosklené, gravírované dveře, ale i novou postel, nalili colu na "ovečku" - a nato ji ostříhali, abych to jako neviděla...apod.
Já neumím roli drába a vykonavatele. Raději mám dohodu.
Dítě (vlastní)jsem zbila (jestli tomu tak jde říct) jednou a dodnes to dává všude k dobru. 
Dostala totiž vařechou- byly jí 3-4roky, a já jsem nevěděla jakou silou se to dělá, tak jsem se asi 10x napřahovala, vyměřovala a pak doslova plácla- silou asi jako když zabíjím mouchu. A ještě jsem v té hrůze na ni houkla, tak vidíš a máš ji, bolelo to aspoň? A ona se otočila a řekla s úsměvem, že ne, načež to převrátila do hry a začla skákat a skandovat ještě, ještě..
Už jsem to neopakovala.
Není tady
Jak chceš EXAKTNĚ definovat "duchovno"
Divila bych se, že nechápeš... spíš nechceš, ovšem netuším proč... ale napíšu to ještě jednou - "Nešlo o definici an sich... ani o "duchovno", ale o to, co "každej ne/ví".
Je-li něco definováno - alespoň tedy v intencích možností současnýho poznání - pak lze říct, že to "každej ví" (pominu-li jedince neschopné vědět cokoli a podobně)... 1+1=2, těleso ponořené do kapaliny...
O tom, co definováno není (zatím), je nedefinovatelné (zatím) a podobně tedy "každej ví" prohlásit nelze...
Líp to vysvětlit neumím...
Není tady

Eva. napsal(a):
gymnasión, jaký máš problém? Mně neodpovídej. Odpověz sobě.
Mám šílenou chuť na sladký a cukrárna vedle je zavřená. To by jednoho fakt naštvalo...
Upravil(a) gymnasión (22. 3. 2014 18:03)
Není tady
Tak to bych ti mohla dát půl krabice rakviček, co mi zbyla
, resp. ta, co jsem ji nesežrala... . Šlehačka mi zbyla taky... 
Není tady

helena napsal(a):
...O tom, co definováno není (zatím), je nedefinovatelné (zatím) a podobně tedy "každej ví" prohlásit nelze...
Tak tohle moudro je opravdu EXAKTNE DEFINOVANO
(není-li něco exaktně definováno...) 
Nak ses v tom zamotala, tak jaksi EXAKTNE DUCHOVNE, co?
Ja bych tu radoby duchovni vychovu charakterizovala jako spoustu zbytecnych kecu kolem toho, co decko delat chce, a ja s tim nesouhlasim.
Jeden vcas ustedrenej lepanec na zadek by byl daleko ucinnejsi, bez ohledu na to, jestli to je dnes zakazano, ci nikoliv...
Vsak oni by si to nezletilci rychle rozmysleli, jestli pujdou na policii, nebo do pastaku (az jim ty dle nejnovejsich moresu tyransky rodice zavrou do basy)...
Upravil(a) Dorka (22. 3. 2014 21:54)
Není tady

helena napsal(a):
Jak chceš EXAKTNĚ definovat "duchovno"
Divila bych se, že nechápeš... spíš nechceš, ovšem netuším proč... ale napíšu to ještě jednou - "Nešlo o definici an sich... ani o "duchovno", ale o to, co "každej ne/ví".
Je-li něco definováno - alespoň tedy v intencích možností současnýho poznání - pak lze říct, že to "každej ví" (pominu-li jedince neschopné vědět cokoli a podobně)... 1+1=2, těleso ponořené do kapaliny...
O tom, co definováno není (zatím), je nedefinovatelné (zatím) a podobně tedy "každej ví" prohlásit nelze...
"I Never Explain Anything" ... kdo chce chápat, už by dávno pochopil a kvůli zbytku to nemá smysl ... tedy ... pokud se nechceš taky dozvědět, že máš problém nebo tak něco ... 
Není tady

I never explain anyhting je to najduchovnejšie široko-ďaleko...Aj keď to Maryčka možno myslela v trochu inom význame.
Není tady
Jeden vcas ustedrenej lepanec na zadek by byl daleko ucinnejsi, bez ohledu na to, jestli to je dnes zakazano, ci nikoliv...
Vsak oni by si to nezletilci rychle rozmysleli, jestli pujdou na policii, nebo do pastaku (az jim ty dle nejnovejsich moresu tyransky rodice zavrou do basy)...
...tak toto je věc názoru. Netroufnu si hodnotit, zde je to dobré či ne, ale mně se to nelíbí. Podle mě je to selhání rodiče.
Není tady

Selima napsal(a):
I never explain anyhting je to najduchovnejšie široko-ďaleko...Aj keď to Maryčka možno myslela v trochu inom význame.
Mařenka nebyla žádné béčko ... byla pilná žačka a následnice Agrippova a věděla tudíž, že každé zdůvodnění či vysvětlení musí být následně také zdůvodněno a vysvětleno ... a tak pořád do nekonečna či úplného zblbnutí ...
Není tady
Judyna napsal(a):
...tak toto je věc názoru. Netroufnu si hodnotit, zde je to dobré či ne, ale mně se to nelíbí. Podle mě je to selhání rodiče.
myslím, že větší selhání rodiče je, když je děti mají na praku 
Není tady
No to rozhodně.
Není tady