|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

gymnasión, když nám do toho nic není, tak tady neexhibuj a napiš jí to do SZ, co říkáš? 
Není tady
gymnasión napsal(a):
Nebylo by fér mluvit o ní bez ní. Nebylo by a není fér mluvit o ní bez ní.
Manipulativní je mluvit o někom bez něj. Když někomu něco chci, tak to řeknu přímo jemu. Když někdo chce něco mně, tak to řekne přímo mně.
Vám do toho nic není, co si já řeknu s Pandorroou, protože jen k ní jsem se obracela svým textem.
No, mně připadá nefér mluvit o někom za jeho zády tak, aby o tom nevěděl - ne to hulákat do prostoru....a ani to ne vždy. Tak jsi jí člověče měla psát zprávy, když jsi nechtěla, aby to někdo četl 
Není tady

lupina montana napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Nebylo by fér mluvit o ní bez ní. Nebylo by a není fér mluvit o ní bez ní.
Manipulativní je mluvit o někom bez něj. Když někomu něco chci, tak to řeknu přímo jemu. Když někdo chce něco mně, tak to řekne přímo mně.
Vám do toho nic není, co si já řeknu s Pandorroou, protože jen k ní jsem se obracela svým textem.No, mně připadá nefér mluvit o někom za jeho zády tak, aby o tom nevěděl - ne to hulákat do prostoru....a ani to ne vždy. Tak jsi jí člověče měla psát zprávy, když jsi nechtěla, aby to někdo četl
Nerozumim, co chceš říct...
Není tady
Čím přesně?
Není tady
Gym přece nikde nepsala, že nechce, aby to někdo četl. Proč by tady s Pandorou nemohla diskutovat o čem chce bez toho, aby se jim do toho někdo pletl? 
Není tady

modrovous napsal(a):
Gym přece nikde nepsala, že nechce, aby to někdo četl. Proč by tady s Pandorou nemohla diskutovat o čem chce bez toho, aby se jim do toho někdo pletl?
Tohle je hodně velká manipulace. Je to také směšné a hloupé, cos napsal.
Toto je veřejné fórum a psát tady může každý, co chce a komu chce.
Upravil(a) Eva. (6. 4. 2014 22:03)
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Tohle je hodně velká manipulace. Je to také směšné a hloupé, cos napsal.
Toto je veřejné fórum a psát tady může každý, co chce a komu chce.
Já opravdu nemůžu za to, že při své inteligenci hraničící s genialitou nechápeš, co jsem vlastně napsala. 
Není tady

Na to nemusí být člověk geniální, aby věděl, že na veřejném fóru může kdokoliv psát, co chce a reagovat na kohokoliv. A že je směšné a hloupé očekávat, že si budou psát pouze dva lidé a nikdo na ně nebude reagovat.
Ale chápu, že gymnasión by si sice ráda "popsala" s Pan, ale k tomu by ještě ráda, aby všichni četli, jak jeúžasná, když je před Pan zachraňuje.
Není tady

Eva.[b napsal(a):
]Na to nemusí být člověk geniální, aby věděl, že na veřejném fóru může kdokoliv psát, co chce a reagovat na kohokoliv.[/b] A že je směšné a hloupé očekávat, že si budou psát pouze dva lidé a nikdo na ně nebude reagovat.
Ale chápu, že gymnasión by si sice ráda "popsala" s Pan, ale k tomu by ještě ráda, aby všichni četli, jak jeúžasná, když je před Pan zachraňuje.
Dík za pochopení.
Není tady
modrovous napsal(a):
Protože je na FORU. To je veřejný prostor, kde mají možnost se vyjádřit všichni. To je, jako bys s někým v hospodě začla vášnivou debatu dejme tomu o politice Putina a (..... řekněme že naivně? podivně?) předpokládala, že se do toho nikdo z okolí nevloží 
Pokud chceš diskutovat tete-a-tete, musíš holt na cigáro před hospodu, nebo si toho jednoho pozvat na kafe.
Já jsem o téhle diskusi dost přemítala a myslím, že tu došlo k jednomu velikému nedorozumění: jedna část se prostě drží obrazu OBĚTI (manipulovaný je tak trochu chudák, protože je oběť manipulátora) kdežto ta druhá část se jí snažila tuhle představu vyvrátit. Což evidentně vedlo k pěkným tenzím......takže za sebe sice trvám na své představě stran téhle otázky, ale už nebudu nikomu nic vyvracet - a sama prosím o totéž; nevyvracejte mi mou představu (a zkušenost).
Zdá se totiž, že je to zbytečné na obě strany
takže to skončeme a mír, jo? 
Není tady
gymnasión napsal(a):
Wikina napsal(a):
Holky, vždyt jste baby studovaný, tak přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí. Mě jakejkoliv manipulátor nechává v klidu (teda kromě vlastních harantů - viz. "odvezeš mě?" " ne" " Tak ok půjčim si auto" "odvezu"), a´t si manipuluje, když potřebuje, ale já se neučastním. Co vás teda tolik vytáčí? že má svůj názor a věří mu? Ale to vy dvě (gym a misa) děláte přesně taky.
A jak psala lupina vlčice- taky sakra dobře poznám co mě naštvalo, čeho se mi co dotklo, a´t už se vztekám zástupně na cokoliv.
A ještě ke gym - Proč upozorňovat na něčí příspěvky? komu tím prospíváš, kdo si to přeje, ku prospěchu koho? koho trestáš? co z toho? Jak si můžeš být jista, že zrovna to tvoje tvrzení a upozornování v negat.smyslu,( přímo na nebezpečí) na něčí příspěvky(podle tvého vzoru)někomu neublíží?
Mohla bych říct, že snad manipuluješ? Kdybych si to vztáhla na sebe. Ne? Řekni mi,proč bys ty měla rozhodovat za ostatní , proč by měli číst jen to co jim doporučíš? kde vůbec bereš tu troufalost?Primárně: tyto, i jiné otázky, jsou ke kladení Pandorrou, protože JÍ byl můj text určen.
za a) jsem na veřejné diskuzi
b) klást ( si) můžu libovolně. Jak v čase, v prostoru, tak i koneckonců co do komodit
c) když pominu a) i b) - a navážu na tvoji primární odpověd: co to mění?
d) ok
beru na vědomí
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Wikina napsal(a):
Holky, vždyt jste baby studovaný, tak přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí. Mě jakejkoliv manipulátor nechává v klidu ...
A na tuto kravinu jsi přišla sama, nebo nějaký další chytrolín? Víš, co je podstatou manipulace? Člověk nemusí být studovaný na to, aby si v psychologickém slovníku našel, že:
"Manipulovaný netuší že je manipulován, neboť je přesvědčen zaprvé o tom, že manipulátor to s ním myslí dobře, a je jeho přítel; a za druhé - přece jím by nikdo nemohl manipulovat, neboť on má svůj vlastní rozum."
Pokud si manipulovaný všimne, že je manipulovaným, má štěstí, no většina lidí si nevšimne, dokud nejsou upozorněni někým třetím.
Pominuli osobní invektivy bůhvíproč mi adresované, zeptám se:
co přesně z toho, co jsem napsala je kravina?
že na na manipulaci musí být manipulovaný a manipulátor? tedy min. 2 -to se ti jeví jako kravina?
Nebo že mě manipulátor nechává v klidu? 
Možná že manipulovaný, který manipulátora odhalí nemá štěstí, ale čich a cit nebo znalost, zkušenost. Nebo se může i manipulovaný nechat vést dobrovolně- i když to už nepůjde o manipulaci. Manipulace taky nemusí být jen nevýhodná pro manipulovaného.
A ten třetí, který upozorňuje na manipulaci si musí být jist, že se jedná o manipulaci - upozornuje li na ni - . Jak se to pozná, jak to poznáš ty?
Upravil(a) Wikina (7. 4. 2014 13:11)
Není tady
modrovous napsal(a):
Protože je na FORU. To je veřejný prostor, kde mají možnost se vyjádřit všichni. To je, jako bys s někým v hospodě začla vášnivou debatu dejme tomu o politice Putina a (..... řekněme že naivně? podivně?) předpokládala, že se do toho nikdo z okolí nevloží
Pokud chceš diskutovat tete-a-tete, musíš holt na cigáro před hospodu, nebo si toho jednoho pozvat na kafe.
Já jsem o téhle diskusi dost přemítala a myslím, že tu došlo k jednomu velikému nedorozumění: jedna část se prostě drží obrazu OBĚTI (manipulovaný je tak trochu chudák, protože je oběť manipulátora) kdežto ta druhá část se jí snažila tuhle představu vyvrátit. Což evidentně vedlo k pěkným tenzím......takže za sebe sice trvám na své představě stran téhle otázky, ale už nebudu nikomu nic vyvracet - a sama prosím o totéž; nevyvracejte mi mou představu (a zkušenost).
Zdá se totiž, že je to zbytečné na obě stranytakže to skončeme a mír, jo?
Lupi, kdyby se jednalo o dvě skupiny jiného názoru, jak píšeš, to by bylo fajn a k diskuzi. Ale zvrhlo se to osobním napadáním - a to mi vadí, protože je to k ničemu.
Není tady

gymnasión napsal(a):
Eva.[b napsal(a):
]Na to nemusí být člověk geniální, aby věděl, že na veřejném fóru může kdokoliv psát, co chce a reagovat na kohokoliv.[/b] A že je směšné a hloupé očekávat, že si budou psát pouze dva lidé a nikdo na ně nebude reagovat.
Ale chápu, že gymnasión by si sice ráda "popsala" s Pan, ale k tomu by ještě ráda, aby všichni četli, jak jeúžasná, když je před Pan zachraňuje.Dík za pochopení.
Ale to neděkuj.
Na tuhle tvou hru musí být dva. A Pan hry nehraje. Ta je pravdivá. Ty nejsi.
Není tady
Wikina napsal(a):
Lupi, kdyby se jednalo o dvě skupiny jiného názoru, jak píšeš, to by bylo fajn a k diskuzi. Ale zvrhlo se to osobním napadáním - a to mi vadí, protože je to k ničemu.
To zvrhlo - to byly právě ty tenze. Na začátku bylo nedorozumění (domněnky - právě jsem vysmátá z koukání na Čtyři dohody) holky si myslely, že je Pan napadá, tak se naprdly, my jsme se naopak naprdly, že si to myslej a už to jelo.
Proto ty dvě sklenice 
Není tady

gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Co jsem řekla, to jsem řekla a TEČKA.
Manipulace je manipulace, a ta není na mé straně.
Plácejte se po ramenou, gratulujte si, filozofujte. Poslužte si.
Nemůžu proti tomu nic dělat.
To mě nezbavuje toho, co dělám:
Upozorňovat, že některé druhy konverzací, především Pandořřiny, nejsou v pořádku.ČO je poriadok? Povedz, že sa ti nepáčia, to prosím je OK a je to pravda - TVOJA PRAVDA, podotýkam, ale mne sa v poriadku zdajú (väčšinou, teraz konkrétne áno
).
Nikdy jsem netvrdila, že jde o něco obecnějšího, než o mé vlastní postřehy. Dokonce si ani nenárokuju mít pravdu
, proč taky? Pravda již dávno není nic objektivního
, stačí trochu číst.
Sel, já už jsem tak uopakovaná, až z toho mám hlad.
ČO je poriadok? Jde klíčově o ten můj strašně dlouhej příspěvek, jehož formální stránku jsi ohodnotila známkou pět. Motá se to okolo něj furt dokola. Zde výše uvedené jako moje citace byla jen poslední stránka přebalu.
Máš-li chuť a sílu (což při pátku odpoledne a po celotýdenní únavě dost pochybuju), prostě se na ten dlouhý příspěvek vrať..
Nebo se na to vykašli.
Asi jsem tady "na duchovním" překročila nepsaný hranice a "domácí" nesnášej´, když jim někdo leze do kvartýru, byť zapomněly zavřít dveře, ba dokonce nakreslit hranice svých pozemků (dalo by se poučit ze scénografií Larse von Triera). Takže tu bylo večer řevu jak po ránu v kurníku.
Navíc tvrdím, že Pandorraa je velice schopný manipulátor a demagog. S takovými nelze fungovat na rovinu, ani diskutovat. P. si především plete své samo-domo terapeutické postupy s mocenskými praktikami. To je nebezpečný postoj. A jak jsem zjistila, nebyla jsem jediná, kdo na takové praktiky tady na babáči upozorňoval. Ale nebude-li se na takové praktiky poukazovat, budou lidé typu Pandorry šířit svá působiště dál a dál. Takže mi zbývá opravdu jen to, že budu na tyto manipulativní techniky poukazovat. "Aspoň som to skúsil." – neuzvednu ovládací desku Velké Sestry, ale aspoň som to skúsila. Na rozdíl od jiných...
Ale to jsou věci malé, které se jen tak stanou a zase zmizí. Víkend před náma věstí pěkné počasí
Za druhých hovoriť nebudem, mňa si nevytočila... akurát ten príspevok je nad moje inteleguánske sily, to priznávam. Pan je skôr provokatér než manipulátor
a dnes je slabý odvar z toho, čo bývala. Aj ja som ňou zviedla zápas (remízu, namýšľam si
), než som sa naučila reagovať primeranejšie a hlavne prínosnejšie - pre obe. Ale ak by ti malo bok vyvaliť a žlčník prasknúť, tak to radšej bojuj
... keď musíš, tak musíš.
Není tady

gymnasión napsal(a):
Wikina napsal(a):
Holky, vždyt jste baby studovaný, tak přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí. Mě jakejkoliv manipulátor nechává v klidu (teda kromě vlastních harantů - viz. "odvezeš mě?" " ne" " Tak ok půjčim si auto" "odvezu"), a´t si manipuluje, když potřebuje, ale já se neučastním. Co vás teda tolik vytáčí? že má svůj názor a věří mu? Ale to vy dvě (gym a misa) děláte přesně taky.
A jak psala lupina vlčice- taky sakra dobře poznám co mě naštvalo, čeho se mi co dotklo, a´t už se vztekám zástupně na cokoliv.
A ještě ke gym - Proč upozorňovat na něčí příspěvky? komu tím prospíváš, kdo si to přeje, ku prospěchu koho? koho trestáš? co z toho? Jak si můžeš být jista, že zrovna to tvoje tvrzení a upozornování v negat.smyslu,( přímo na nebezpečí) na něčí příspěvky(podle tvého vzoru)někomu neublíží?
Mohla bych říct, že snad manipuluješ? Kdybych si to vztáhla na sebe. Ne? Řekni mi,proč bys ty měla rozhodovat za ostatní , proč by měli číst jen to co jim doporučíš? kde vůbec bereš tu troufalost?Primárně: tyto, i jiné otázky, jsou ke kladení Pandorrou, protože JÍ byl můj text určen.
Manipuluješ, kto má a kto nemá klásť otázky - si manipulátor ako sviň
, aj keď sa tváriš ako Anjelská tvár... Nás manipulátorov neoklameš.
A text verejný je v podstate určený všetkým, ak túžiš po téte-a-téte s Pan, napíš jej SZ, inak riskuješ, že si tu každý/á bude reagovať úplne slobodne a ľubovoľne. (Ó, beda!)
Není tady

gymnasión napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Nemůžu na nic odpovědět Tobě, protože text byl určen Pandořřee. To máš stejný, jako bychom mluvily o někom za jeho zády. A to odmítám.
A teď cvičná manipulativní otázka, která Ti (jako) má podsunout vhodný postoj:
"Jsi přece fajn ženská. To bys neudělala, abys o někom mluvila za jeho zády, že?"![]()
![]()
Takže opakuju: Bohužel. Nemůžu na nic odpovědět Tobě, protože text byl určenej Pandořřee. Jen jí.No....tohle mně připadá dost manipulativní
ale ne kvůli té tvé otázce.
Zaprvé jsem položila vlastní otázku, zadruhé jsem reagovala na Wikinu reakci na tvou výzvu "pozor na Pan" a zatřetí mluvení za zády na veřejném fóru je pitomina - a to víš stejně jako já, viďPan může reagovat na cokoliv, až sem přijde.
Ta tvoje otázka by mi mmch nestála za odpověď.Nebylo by fér mluvit o ní bez ní. Nebylo by a není fér mluvit o ní bez ní.
Vám do toho nic není, co si já řeknu s Pandorroou, protože jen k ní jsem se obracela svým textem.
Iste, pokiaľ si to budete šepkať niekde v posteli alebo v separé lóži...
na verejnom fóre neexistuje súkromný dialóg a ak chceš ostatným zabrániť reagovať, tak presne toto je manipulácia ako brána, a navyše demagógia, ba priam klamstvo.
Skús niečo lepšie, verím že ty na to máš (aj TOTO je manipulácia a verejne sa k nej priznávam...)
Není tady

Inak, ja som zažila Pan manipulovať, ale to som tu zažila už každého/každú, kto je aspoň trochu dlhšie....
Není tady

modrovous napsal(a):
Lebo je to VEREJNÉ fórum. Skús si naštudovať definíciu slova "verejný" a pravidlá Babinetu, prípadne...
Není tady
Inak povedané - každý niekedy manipuloval a kto tvrdí, že nie, manipuluje dodnes 
Není tady

Inak, tá výchova z duchovného hľadiska sa fakt dosť neduchovne zvrhla... Asi by sme zaslúžili všetky pár na zadok na rozsadiť (manipulujem, njn...)
Není tady

Inak povedané - každý niekedy manipuloval a kto tvrdí, že nie, manipuluje dodnes

Není tady
Ach bože.
Tak pro ty pomalejší, to zkusím napsat jinak.
Když se tady někdo dožaduje vyříkání si čehosi s někým tak říkajíc z oka do oka bez zasahování druhých, tak bych mu to prostě dopřála bez toho, abych jim do toho pindala.
Ale zjevně jsme lidé různí. Koho baví dožadovat se konvezrace s někým, kdo na něj nereaguje, ať si to užije.
A stejně je veselé, jak stačí jeden gymnasión, a veškeré duchovno jde do kytek. 
Není tady

modrovousi, pomalejší budeš asi ty, když jsi nepochopil principy veřejného fóra. Koneckonců, i ty do toho gymnasiónovi kecáš. 
Není tady