|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

modrovous napsal(a):
Mmch, majkafo, tys mi taky neodpověděla, jestli je to u tebe paranoia nebo praktická ukázka přísloví "podle sebe soudím tebe."
Jiné možnosti neznáš, jen tyto dvě?
Odpovím ti - na hloupou otázku neodpovídám. Jo, a nejsem majkafo.
Písmenka FA rozhodně něco znamenají, a to přesně tato dvě a žádná jiná. 
Upravil(a) Eva. (4. 4. 2014 21:31)
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Wiki,
v práci jsem už skoro rok, ale jsou to pro mě nové věci, kde dělám chyby.
Jinak jsi to vystihla dobře: já si říkala, jak je ta kolegyně úžasná, ve všem má pořádek, nedělá chyby... no a tak jsem se začala vůči ní cítit méněcenná. Takže jsem jí jen kývala a nadávala si, jak jsem neschopná, že tohle nedokážu jako ona, tohle jsem zapomněla... no nechala jsem se sebou zametat. Jenže jsem se bohužel dostala do situace, že už to nějak nejde vrátit, nechala jsem to zajít příliš daleko. Už si mě neváží, nevěří mi... možná už to teď nemá řešení....
Ještě se vrátím k tvému problému, Tulipánko ... než se to tu zvrhlo v honění eg, chtěla jsem ti poslat odkaz na knihu Glorie Beck - Zakázaná rétorika. Jsou v ní přesně popsány různé manipulační techniky, jak ty, které na tebe zkouší tvá kolegyně, tak ty, které tu proběhly v praxi. Rozhodně doporučuji přečíst, protože ti může pomoci najít způsob, jak si srovnat vztahy v práci ... Držím palec.
Není tady
Tuli, podívej se na tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=wt0B74AEf0o
Není tady
lupina montana napsal(a):
Wikina napsal(a):
Ale Gym - když budu chtít, tak přece budu vnímat jako nepodloženou a nemístnou interpretaci všechno. Třeba dnes , když jsem se špatně vydadala a bolí mě hlava (dopr.dele ale moc). Takže to, co mě v textu neosloví, tak nějak přejdu. Proč to hned dramaticky sejmout? a sejmout šmahem i autora co by osobnost a ještě mu naložit na hrb další......
No právě proto, že oslovilo
šláplo. Na očko....kuří. Já teda nevím, ženy, jak to kdo máte - na sobě to ovšem poznám ajnscvaj, kdy se mně šlápne. Ale tak pámbožko nás má všelijakých......
Wiki, mně zase vzaly záda - ale teda kurewsky!Ježíši, jak já budu nepodložená!
Matlám od božího rána koňskou mastí a začínám mít vážné podezření, že do toho melou mák, nebo marjánu, nebo co

ad první odstavec - souhlasím s tebou, no jako ve všech tvých příspěvcích. Dokonce se těším na ňákej, kde mě vytočíš anebo alespoň nebudu souhlasit.. 
Kdo si tě tady chválil, tak už tě mastit raději nebudu nebo se nám nafoukneš 
No jestli do toho namleli čerstvý máček, tak bych se na mastičku taky mrkla...
A mě už hlava nebolí - po 5 dnech - mno. 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Selima napsal(a):
ČO je poriadok? Povedz, že sa ti nepáčia, to prosím je OK a je to pravda - TVOJA PRAVDA, podotýkam, ale mne sa v poriadku zdajú (väčšinou, teraz konkrétne áno).
Nikdy jsem netvrdila, že jde o něco obecnějšího, než o mé vlastní postřehy. Dokonce si ani nenárokuju mít pravdu
, proč taky? Pravda již dávno není nic objektivního
, stačí trochu číst.
Sel, já už jsem tak uopakovaná, až z toho mám hlad.
ČO je poriadok? Jde klíčově o ten můj strašně dlouhej příspěvek, jehož formální stránku jsi ohodnotila známkou pět. Motá se to okolo něj furt dokola. Zde výše uvedené jako moje citace byla jen poslední stránka přebalu.
Máš-li chuť a sílu (což při pátku odpoledne a po celotýdenní únavě dost pochybuju), prostě se na ten dlouhý příspěvek vrať..
Nebo se na to vykašli.
Asi jsem tady "na duchovním" překročila nepsaný hranice a "domácí" nesnášej´, když jim někdo leze do kvartýru, byť zapomněly zavřít dveře, ba dokonce nakreslit hranice svých pozemků (dalo by se poučit ze scénografií Larse von Triera). Takže tu bylo večer řevu jak po ránu v kurníku.
Navíc tvrdím, že Pandorraa je velice schopný manipulátor a demagog. S takovými nelze fungovat na rovinu, ani diskutovat. P. si především plete své samo-domo terapeutické postupy s mocenskými praktikami. To je nebezpečný postoj. A jak jsem zjistila, nebyla jsem jediná, kdo na takové praktiky tady na babáči upozorňoval. Ale nebude-li se na takové praktiky poukazovat, budou lidé typu Pandorry šířit svá působiště dál a dál. Takže mi zbývá opravdu jen to, že budu na tyto manipulativní techniky poukazovat. "Aspoň som to skúsil." – neuzvednu ovládací desku Velké Sestry, ale aspoň som to skúsila. Na rozdíl od jiných...
Ale to jsou věci malé, které se jen tak stanou a zase zmizí. Víkend před náma věstí pěkné počasí... je velice schopný manipulátor a demagog. S takovými nelze fungovat na rovinu, ani diskutovat.
Ano, Pandořiny příspěvky vůči mé osobě byly typickou manipulací ... nebylo jak se jim bránit - protože i můj nesouhlas okamžitě interpretovala jako neschopnost přijmout se takovou, jakou ona mě vidí ...
Holky, vždyt jste baby studovaný, tak přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí. Mě jakejkoliv manipulátor nechává v klidu (teda kromě vlastních harantů - viz. "odvezeš mě?" " ne" " Tak ok půjčim si auto" "odvezu"), a´t si manipuluje, když potřebuje, ale já se neučastním. Co vás teda tolik vytáčí? že má svůj názor a věří mu? Ale to vy dvě (gym a misa) děláte přesně taky.
A jak psala lupina vlčice- taky sakra dobře poznám co mě naštvalo, čeho se mi co dotklo, a´t už se vztekám zástupně na cokoliv.
A ještě ke gym - Proč upozorňovat na něčí příspěvky? komu tím prospíváš, kdo si to přeje, ku prospěchu koho? koho trestáš? co z toho? Jak si můžeš být jista, že zrovna to tvoje tvrzení a upozornování v negat.smyslu,( přímo na nebezpečí) na něčí příspěvky(podle tvého vzoru)někomu neublíží?
Mohla bych říct, že snad manipuluješ? Kdybych si to vztáhla na sebe. Ne? Řekni mi,proč bys ty měla rozhodovat za ostatní , proč by měli číst jen to co jim doporučíš? kde vůbec bereš tu troufalost?
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Mmch, majkafo, tys mi taky neodpověděla, jestli je to u tebe paranoia nebo praktická ukázka přísloví "podle sebe soudím tebe."
Odpovím ti - na hloupou otázku neodpovídám. Jo, a nejsem majkafo.Písmenka FA rozhodně něco znamenají, a to přesně tato dvě a žádná jiná.
Když jsem se ptala poprvé, měla jsem tam dokonce tři možnosti, představ si. Tak jsem dobrá. 
Napadají mě i další, ale nezáleží na tom, protože ty přece na takovéhle otázky nikdy neodpovídáš, majkafo.
Ne proto, že by byly hloupé, ale protože popeláři přece!
Samozřejmě, nemusíš odpovídat. Odpověď stejně většina zdejších zná. 
Tvou přezdívku budu skloňovat, protože je to libozvučnější (jestli teda vůbec majkafa může znít libozvučně
), a je mi docela šumák, jestli ta písmenka něco znamenají nebo nee.
Mimochodem, já tě taky neopravuju, když mě oslovuješ v mužském rodě, ani jsem si nevšimla, že by se někdo další z přítomných ohrazoval, když mu pozměňuješ nebo komolíš nick. 
Není tady
modrovous napsal(a):
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Odpovím ti - na hloupou otázku neodpovídám. Jo, a nejsem majkafo.Písmenka FA rozhodně něco znamenají, a to přesně tato dvě a žádná jiná.
Když jsem se ptala poprvé, měla jsem tam dokonce tři možnosti, představ si. Tak jsem dobrá.
Napadají mě i další, ale nezáleží na tom, protože ty přece na takovéhle otázky nikdy neodpovídáš, majkafo.
Ne proto, že by byly hloupé, ale protože popeláři přece!![]()
Samozřejmě, nemusíš odpovídat. Odpověď stejně většina zdejších zná.
Tvou přezdívku budu skloňovat, protože je to libozvučnější (jestli teda vůbec majkafa může znít libozvučně), a je mi docela šumák, jestli ta písmenka něco znamenají nebo nee.
Mimochodem, já tě taky neopravuju, když mě oslovuješ v mužském rodě, ani jsem si nevšimla, že by se někdo další z přítomných ohrazoval, když mu pozměňuješ nebo komolíš nick.
hm, zajímavé... pátým pádem oslovujeme, voláme... divím se , že se majkafa ohrazuje, když občas velmi důrazně chyby opravuje a vysvětluje, co je a co není spisovné
Není tady

Wikina napsal(a):
Holky, vždyt jste baby studovaný, tak přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí. Mě jakejkoliv manipulátor nechává v klidu (teda kromě vlastních harantů - viz. "odvezeš mě?" " ne" " Tak ok půjčim si auto" "odvezu"), a´t si manipuluje, když potřebuje, ale já se neučastním. Co vás teda tolik vytáčí? že má svůj názor a věří mu? Ale to vy dvě (gym a misa) děláte přesně taky.
A jak psala lupina vlčice- taky sakra dobře poznám co mě naštvalo, čeho se mi co dotklo, a´t už se vztekám zástupně na cokoliv.
A ještě ke gym - Proč upozorňovat na něčí příspěvky? komu tím prospíváš, kdo si to přeje, ku prospěchu koho? koho trestáš? co z toho? Jak si můžeš být jista, že zrovna to tvoje tvrzení a upozornování v negat.smyslu,( přímo na nebezpečí) na něčí příspěvky(podle tvého vzoru)někomu neublíží?
Mohla bych říct, že snad manipuluješ? Kdybych si to vztáhla na sebe. Ne? Řekni mi,proč bys ty měla rozhodovat za ostatní , proč by měli číst jen to co jim doporučíš? kde vůbec bereš tu troufalost?
Primárně: tyto, i jiné otázky, jsou ke kladení Pandorrou, protože JÍ byl můj text určen.
Není tady

modrovous napsal(a):
Dokud jsi chlap, tak ano. Respektuji, že modrovous je muž. Chceš být chlap (i když asi podvědomě, že to ani rozumově možná netušíš), tak ti to dopřeji.
Ty nerespektuješ můj nick. Já budu tvůj respektovat přesně takový, jaký je. Nemáš u něj ani modrého nebo růžového panáčka.
Upravil(a) Eva. (6. 4. 2014 19:40)
Není tady
gymnasión napsal(a):
Primárně: tyto, i jiné otázky, jsou ke kladení Pandorrou, protože JÍ byl můj text určen.
Ke kladení......jakože by je měla klást Pan? Njn, Gymnasion....jenže i my jsme živé organismy a tudíž podléháme rozkošnému Harvardovu zákonu
Nehledě k tomu, že před Pandořinými příspěvky jsi důrazně varovala celé zdejší osazenstvo - takže se zase nemůžeš moc divit, když nějaká část reaguje.
Není tady
Wikina napsal(a):
Holky, přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí.
Právěže......nehledě k tomu, že například já jsem se v životě necítila od Pan manipulovaná - a to poznávám manipulaci na tisíc honů. Mně prostě nepřijde, že se snaží někoho někam narvat. A i kdyby - jaký by na to tady sakra měla páky?
Taky spolu někdy nesouhlasíme - a co má být. Tak si holt jedna myslíme to a druhá ono....
Není tady

gymnasión napsal(a):
Ke kladení......jakože by je měla klást Pan? Njn, Gymnasion....jenže i my jsme živé organismy a tudíž podléháme rozkošnému Harvardovu zákonu
Nehledě k tomu, že před Pandořinými příspěvky jsi důrazně varovala celé zdejší osazenstvo - takže se zase nemůžeš moc divit, když nějaká část reaguje.
To by nebylo vůči Pandořřee fér.
Není tady
gymnasión napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Co by vůči ní nebylo fér? 
Není tady

Jestli jsem z někoho nikdy (tady je nikdy na místě) necítila manipulativní chování, tak je to Pandorra.
Není tady

Wikina napsal(a):
Holky, vždyt jste baby studovaný, tak přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí. Mě jakejkoliv manipulátor nechává v klidu ...
A na tuto kravinu jsi přišla sama, nebo nějaký další chytrolín? Víš, co je podstatou manipulace? Člověk nemusí být studovaný na to, aby si v psychologickém slovníku našel, že:
"Manipulovaný netuší že je manipulován, neboť je přesvědčen zaprvé o tom, že manipulátor to s ním myslí dobře, a je jeho přítel; a za druhé - přece jím by nikdo nemohl manipulovat, neboť on má svůj vlastní rozum."
Pokud si manipulovaný všimne, že je manipulovaným, má štěstí, no většina lidí si nevšimne, dokud nejsou upozorněni někým třetím.
Upravil(a) Míša Kulička (6. 4. 2014 20:16)
Není tady

Míšo, mýlíš se.
Není tady

gymnasión napsal(a):
Nemůžu na nic odpovědět Tobě, protože text byl určen Pandořřee. To máš stejný, jako bychom mluvily o někom za jeho zády. A to odmítám.
A teď cvičná manipulativní otázka, která Ti (jako) má podsunout vhodný postoj:
"Jsi přece fajn ženská. To bys neudělala, abys o někom mluvila za jeho zády, že?"

Takže opakuju: Bohužel. Nemůžu na nic odpovědět Tobě, protože text byl určenej Pandořřee. Jen jí.
Není tady
Eva. napsal(a):
Míšo, mýlíš se.
nemýlí se.....
Není tady

aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
Míšo, mýlíš se.
nemýlí se.....
mýlí nemýlí mýlí nemýlí mýlí 
Zdravý normální člověk pozná, kdy je manipulován. Cítí to.
Ostatně, už jsme to tady probírali, pozitivní manipulace, "manipulace" jako hříčky mezi partnery, manipulace při výchově dětí, manipulace ve škole...
Je manipulace a manipulace.
A já osobně sakra dobře poznám, kdy se mě někdo snaží manipulovat. 
Není tady
Eva. napsal(a):
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
Míšo, mýlíš se.
nemýlí se.....
mýlí nemýlí mýlí nemýlí mýlí
Zdravý normální člověk pozná, kdy je manipulován. Cítí to.
Ostatně, už jsme to tady probírali, pozitivní manipulace, "manipulace" jako hříčky mezi partnery, manipulace při výchově dětí, manipulace ve škole...![]()
Je manipulace a manipulace.
A já osobně sakra dobře poznám, kdy se mě někdo snaží manipulovat.
brepto... vzpomeň si na svůj kurz psychologie... nebo už si nepamatuješ, že jsi tam chodila?
Není tady
gymnasión napsal(a):
gymnasión napsal(a):
To by nebylo vůči Pandořřee fér.Co by vůči ní nebylo fér?
Nemůžu na nic odpovědět Tobě, protože text byl určen Pandořřee. To máš stejný, jako bychom mluvily o někom za jeho zády. A to odmítám.
"Jsi přece fajn ženská. To bys neudělala, abys o někom mluvila za jeho zády, že?"![]()
![]()
Takže opakuju: Bohužel. Nemůžu na nic odpovědět Tobě, protože text byl určenej Pandořřee. Jen jí.
No....tohle mně připadá dost manipulativní
ale ne kvůli té tvé otázce.
Zaprvé jsem položila vlastní otázku, zadruhé jsem reagovala na Wikinu reakci na tvou výzvu "pozor na Pan" a zatřetí mluvení za zády na veřejném fóru je pitomina - a to víš stejně jako já, viď
Pan může reagovat na cokoliv, až sem přijde.
Ta tvoje otázka by mi mmch nestála za odpověď.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Wikina napsal(a):
Holky, vždyt jste baby studovaný, tak přece víte, že k manipulaci musí být 2 a víc lidí. Mě jakejkoliv manipulátor nechává v klidu ...
A na tuto kravinu jsi přišla sama, nebo nějaký další chytrolín? Víš, co je podstatou manipulace? Člověk nemusí být studovaný na to, aby si v psychologickém slovníku našel, že:
"Manipulovaný netuší že je manipulován, neboť je přesvědčen zaprvé o tom, že manipulátor to s ním myslí dobře, a je jeho přítel"
Nojo - ale to ti sis nemyslela od začátku
takže v zásadě - jaká manipulace?
Míša Kulička napsal(a):
Pokud si manipulovaný všimne, že je manipulovaným, má štěstí, no většina lidí si nevšimne, dokud nejsou upozorněni někým třetím.
Někdy si i všimne a je rád
a kdo je upozorňován, může si klidně myslet, že je to manipulace na druhou
a ona buď je, nebo není 
Přiznám se, že mně tahle posedlost začíná bavit 
Není tady

Mě u Míši překvapuje, že necítí. Nebo vlastně, ani ne. Ona je stejně rozumová jako gymnasión. Cítění si schovala do spodního šuplíčku.
Není tady

gymnasión napsal(a):
"Jsi přece fajn ženská. To bys neudělala, abys o někom mluvila za jeho zády, že?"![]()
![]()
Takže opakuju: Bohužel. Nemůžu na nic odpovědět Tobě, protože text byl určenej Pandořřee. Jen jí.No....tohle mně připadá dost manipulativní
ale ne kvůli té tvé otázce.
Zaprvé jsem položila vlastní otázku, zadruhé jsem reagovala na Wikinu reakci na tvou výzvu "pozor na Pan" a zatřetí mluvení za zády na veřejném fóru je pitomina - a to víš stejně jako já, viďPan může reagovat na cokoliv, až sem přijde.
Ta tvoje otázka by mi mmch nestála za odpověď.
Nebylo by fér mluvit o ní bez ní. Nebylo by a není fér mluvit o ní bez ní.
Manipulativní je mluvit o někom bez něj. Když někomu něco chci, tak to řeknu přímo jemu. Když někdo chce něco mně, tak to řekne přímo mně.
Vám do toho nic není, co si já řeknu s Pandorroou, protože jen k ní jsem se obracela svým textem.
Upravil(a) gymnasión (6. 4. 2014 20:59)
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Dokud jsi chlap, tak ano. Respektuji, že modrovous je muž. Chceš být chlap (i když asi podvědomě, že to ani rozumově možná netušíš), tak ti to dopřeji.
Ty nerespektuješ můj nick. Já budu tvůj respektovat přesně takový, jaký je. Nemáš u něj ani modrého nebo růžového panáčka.
Já po tobě chci nějaký respekt?
Přece píšu, že se ani nenamáhám tě opravovat.
Jinak děkuju naší kriminální ústředně za psychologický rozbor,
ale s psychoanalýzou bys měla začít u sebe nebo radši oslovit někoho, kdo tomu rozumí a netrousí jen odposlouchané a vyčtené bláboly, jako ty. 
Není tady