29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám takový technický dotaz. Vy jste tady vesměs dobré kuchařky, poradte mi prosím - jistě znáte takovou tu buchtu, jak se do světlého těsta lije puding (čokoládový), popř. je těsto světlé i tmavé(kakaové) + puding a výsledek je takový profilovaný, strakatý...
Už jsem ho dělala dvakrát, poprve byl ok ( nemám ten recept),ale teď mi nějak špatně vyběhl, asi jsem tam naplácala moc pudingu. Přitom jsem to dělala podle rcp z netu. Tak nevím. Nemáte prosím osvědčený recept? Děkuji.
Není tady
UTŘÍT:
5 žloutků
1 a půl dcl oleje
20 dkg m.cukru
vanil.cukr
PŘIDÁME:
1 dcl mléka
25dkg hl.mouky
prášek do pečiva
z bílků sníh
Do vysypaného plechu nalijeme polovinu těsta, (já dávám pečící papír) do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. UVAŘÍME v půl litru 1l vanilkový puding bez přidání cukru a nalijeme vařící cik cak na těsto a dáme péct.
3 zakysané smetany smícháme se 3-4 lžícemi ml.cukru. Na upečenou vařící buchtu ji natřeme a
posypeme skořicovým cukrem nebo Grankem, dle chuti.
Ale já dávám dospodu normálně šlehačkovou bábovku, přijde mi to chutnější:
4 Šlehačková bábovka
4 vajíčka
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 šlehačka – 250 ml
1 prášek do pečiva
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
Vajíčka a cukr ušleháme,
přidáme šlehačku a postupně přidáváme hladkou mouku a prášek do pečiva
Není tady
Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou
Není tady
To myslite propadli kolac s tvarohem?
Není tady
Ne, erem. Ten recept, na který se ptala Wikina, tam se žádný tvaroh nedává, zásadní ingrediencí je pudink
Není tady
Kiara napsal(a):
Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou
Tohle je jedna z nej buchet, co znám . Nejraději mám světlé těsto a vanilkový pudink a sypané skořicí, ostatní zase raději sypané nastrouhanou čokoládou, tak to střídáme.
Není tady
Holky jste zlatý. Děkuju moc. Myslela jsem přesně tu buchtu, co jste popsaly. A ingredience té, co jsem dělala já, byly jiné a jiný poměr.
Jak tam zminujete ten tvaroh, Erem, tak ta buchta s ním (lije se taky do syrového těsta)- je dost podobná, je stejně vynikající. Ta se mi podařila vždy, tam problém nemám.
Vyzkouším si vaše všechny varianty. Přemýšlím, proč mi to nevyběhlo. Ono to trochu vyběhlo, nikdo nic nepoznal, všem to chutná, ale já vím, že to jde i líp. Možná jsem tam měla víc mouky, možná moc pudingu.
A holky, smetana se fakt lije na horkou buchtu? To se přece musí rozpustit..ne?
Není tady
Taky jsem myslela prošívanou deku jako erem.
http://www.apetitonline.cz/recepty/3194 … -deka.html
Upravil(a) Eva. (19. 3. 2014 12:55)
Není tady
Zkusila jsem včera tu podle Bety, s těstem na šlehačkovou bábovku. Jen se po ní zaprášilo, urvala jsem stěží na ochutnání.
Tímto Betynce děkuji, děkují taktéž mí muži.
Není tady
modrovous napsal(a):
Zkusila jsem včera tu podle Bety, s těstem na šlehačkovou bábovku. Jen se po ní zaprášilo, urvala jsem stěží na ochutnání.
Tímto Betynce děkuji, děkují taktéž mí muži.
Jo, je moc dobrá...
mám ráda móc, i její obdobu, kdy se zase na těsto naleje cikcak tvaroh
Není tady
Prošívaná deka, že jo? Tu taky dělám, ale tohle je o třídu vejš, řekla bych. Aspoň podle rychlosti mizení z pekáče.
Není tady
modrovous napsal(a):
Prošívaná deka, že jo? Tu taky dělám, ale tohle je o třídu vejš, řekla bych. Aspoň podle rychlosti mizení z pekáče.
minimálně o jednu třídu výš
Děláte mi holky chutě!
Není tady
Mě tady děláte chutě, upeču si tady jeden z receptů... jdu kouknout do špíze, co vše mám k dispozici.
Není tady
Kiara napsal(a):
Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou
Dnes jsem vyzkoušela a mohu vřele doporučit.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Kiara napsal(a):
Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.
Recept:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce
Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladouTohle je jedna z nej buchet, co znám
. Nejraději mám světlé těsto a vanilkový pudink a sypané skořicí, ostatní zase raději sypané nastrouhanou čokoládou, tak to střídáme.
Holky, já tuhle upekla podle zdejšího receptu včera svým chlapům, a byla ještě týž večer celá pryč. Oblizovali se velice.
Děkuji za supr tip.
Není to levné ani zrovna dietní Ale je to moc moc dobré.
Není tady