29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Po dlhšom čase som si znovu upiekla írsky špaldový chlieb... a podaril sa.
Není tady
Jak pečeš, máš "domácí pekárnu" nebo zaděláváš sama? Čím kvasíš. Kupuji cwložitný dobrý chléb, ale občas ho neseženu. Tak si říkám, že bych se do toho raky občas pustila.
Není tady
Podarilo sami zložiť a sprevádzkovať bezvreckový, bezšnúrový vysávač podľa úplne debilného návodu, viac-menej intuitívne. A ďalšia radosť je, že funguje úplne super a prach nevíri, ale fakt likviduje!
Není tady
Sel, hoď sem reklamu, stránky nebo nějaký odkaz, to ti nikdo nesmázne.
Jsi neuvěřitelná, a přece ti věříme!
A dík za obnovení vlákénka, já ho nějak nemohla najít.
Není tady
Tak recpt na írsky špaldový chlieb:
https://varecha.pravda.sk/recepty/irsky … ecept.html
Odporúčam posypať múkou a ja osobne ešte dávam dovnútra cca pol hrste ľanových alebo iných semiačok, je to ale vec chute. Chlieb bvýa dobrý a nekazí sa (teda ale, zje s adosť rýchlo). Špaldovú múku pokusne kombinujem s kukuričnou, amarantovou a inými... Zatiaľ nič nebolo po*né, ale zasa je to vec vkusu.
Vysávač je značka-neznačka Sencor, je červený, šikovný a porovnaní s tým, ktorý som videla momentálne ponúkať v akcii v Kauflande, sa kratšie nabíja a dlhšie (skoro o polovicu) vydrží vysávať, cca 40-50 Minút. Púhym odmontovaním rúčky je z neho navyše ručný vysávač
, ktorý ja nemám, takže ďalší benefit...
Není tady
No Sel, ta tvoje reklama/nereklama na vysavač je fakt šalamounská!
Hledej, Punťo, hledej!
Není tady
Už se mi zavírají oči, ale neodolala jsem nočnímu kouzlu netu.
Tak klidnou noc přeju.
Není tady
rina napsal(a):
No Sel, ta tvoje reklama/nereklama na vysavač je fakt šalamounská!
Hledej, Punťo, hledej!
Ona to bola aj tak asi len dočasná akcia... ale možno sa niekde ešte objaví. (Ešte furt ma baví s ním vysávať - sama som zvedavá, koľko mi to vydrží...)
Není tady
"Dočasná akcia" se slevou ještě nemusí znamenat že výrobek tak kladně ohodnocený, jak jsi to udělala ty, nebude zajímavý i za třeba dvojnásobnou cenu...
Taky jsem před třemi roky koupila na akci 50% vysavac Zepter, na suché i mokré vysávání a čištění, zpočátku jsem byla nadšená a jásala, ale postupem času se z něj stal sice dobrý, ale obyčejný vysavač. Složitost nastavení vodního vysávání mě odradila.
Upravil(a) rina (7. 10. 2019 19:40)
Není tady
Já vím, že je teď těžká doba, ale přesto mě zaujala tato zpráva a myslím si, že jsme opravdu šťastná země. Dobrá, teď je takové těžké období, které má celý svět, ale já opravdu věřím tomu, že to zas bude dobré. že to společně zvládnem.
https://echo24.cz/a/SYwuD/nejstastnejsi … a-19-misto
Není tady
Viem, že to nie je nič veľké... ale dokopala som sa umyť okná, aspoň zvonka, a aj vyčistiť a umyť balkón.
Zvnútra ich keď tak môžem umyť inokedy, aj za dažďa, ale zvonka potrebujem pekné počasie.
A cítim, že starnem (a nie som vo forme), lebo ma to nejako zmohlo.
Není tady
Selimo, je to obrovské!
Není tady
To teda! Miluju čistá okna a ten nerušený výhled skrz a gratuluji k vykonané práci Já si teď dala od soboty žehlící maraton, každý den několik hodin.. nejhorší bylo vyžehlení asi 17ti ks povlečení.. ano dloouho jsem nežehlila (ze zdravotních důvodů), tak jsem si řekla teď nebo nikdy, protože lepší už to bylo..
Není tady
Za mlada jsem byla silně nervózní, když jsem nestihla něco vyžehlit. Ale už spoustu let nežehlím vůbec! Jen opravdu výjimečně. Po žehlení se mi absolutně nestýská. Když chci zabránit zmačkání v pračce, nastavím ždímání na 400 a prádlo důkladně vytřepu. Ložní prádlo kupuju většinou krepové.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Za mlada jsem byla silně nervózní, když jsem nestihla něco vyžehlit. Ale už spoustu let nežehlím vůbec! Jen opravdu výjimečně. Po žehlení se mi absolutně nestýská.
Když chci zabránit zmačkání v pračce, nastavím ždímání na 400 a prádlo důkladně vytřepu. Ložní prádlo kupuju většinou krepové.
Nervozita z nevyžehlených věcí se mě opravdu netýká Ale žehlit musím, to se nedá nic dělat
Navíc vyžehlené kousky zaberou minimálně o třetinu míň místa a to se při tom množství vyplatí
Není tady
Seli, mě chytlo něco podobného (Nějaký virus?). Odnesl to špajz a část kredence. Průběžně budu pokračovat.
Okna jsou v pořadí.
Není tady
Na kuchynský kút sa chystám v piatok
Není tady
pracuji na zahradě, svítí slunko............paráda, euforie...........opět se dostavují NEREÁLNÉ plány.....jako každý rok na jaře
na výšlapu v Soběšicích....jsem objevila v zanedbané zahradě mezi křovím a náletovými stromy kiwi............takových 30 nádherných plodů.....před týdnem!!!!!, očividně se nikdo o to nestará, kiwi se pne, kde se dá
hned jsem sedla a vyhledávala nenáročné odrůdy, chatovala s prodavači.................až jsem několik kousků objednala
dnes nesvítí, euforie opadla a už to tak radostně nevidím..........nachystat záhon, půdu, oporu na pnutí
Není tady
Kiwi mám dvě mnoho roků, roste jak blbé. Plody jsou malé, tak 5 cm ale výborné.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kiwi mám dvě mnoho roků, roste jak blbé. Plody jsou malé, tak 5 cm ale výborné.
To bych taky tak chtěla...
Není tady
Dnes som pomohla jednému motýľovi oslobodiť sa z trolejbusu ... Drobnosť, ale potešila ma.
Není tady
Určitě se potěšil i ten, kdo Tě pozoroval
Není tady
Selima napsal(a):
Dnes som pomohla jednému motýľovi oslobodiť sa z trolejbusu
... Drobnosť, ale potešila ma.
Vzpomněla jsem si, jak jsem kdysi opakovaně zachraňovala včely z nějaké vodní hladiny.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Selima napsal(a):
Dnes som pomohla jednému motýľovi oslobodiť sa z trolejbusu
... Drobnosť, ale potešila ma.
![]()
![]()
Vzpomněla jsem si, jak jsem kdysi opakovaně zachraňovala včely z nějaké vodní hladiny.
Jo, to je tady taky pořád. Máme různě posazené lavory a kalfasy, které se průběžně plní vodou, tak tam pak pro jistotu dáváme i větve, aby se broučci a včelky měli čeho zachytit.. než si je vytáhnou čubiny na rozkousání Teď pro změnu "zachraňujeme" netopýry. Máme jich nad koupelnou přes třicet a čekáme, až odletí zazimovat do jeskyně, abychom mohli dodělat fasádu
Ještě bych s dovolením pochválila muže, který během půl hodinky spravil své mamince výduť v podlaze a udělal jí tím velkou radost
Seli máš můj obdiv, mě se bohužel často takováto záchranná mise nezdaří
Není tady
Také zachraňuji, nejčastěji šneky z cesty. Ale i topící se hmyz, pokud to není nějaký hnusák
Není tady