29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Selima napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
já mám rýži moc ráda. ale jestli bych takhle vydržela jen o té rýži, tak to fakt nevím.
Tssss. kamoška robila 40-dňovú ryžovú diétu
(s nesolenou, neochutenou, suchoud ryžou). To VIEM, že by som nedala - ja naopak ryžu nemusím. Ale prečisťuje, je zdravá a tak...
, tak som sa na to dala.
40 dní ? to ještě mělo mít dobrý vliv na tělo ? beru tak ten týden, ale tak dlouho .. to už bych řekla, že bude mít spíš opačný efekt.
jinak já jsem rýžová
Není tady
Fakt 40 dní... ešte jeden kamoš to drží každý rok tak tri týždne - aj to hrdinstvo, podľa mňa, ale 40 dní je už na blahoslavenie... Ja by som asi skôr umrela.
Inak hlásim, že aj ryža nasladko bola prudko jedlá a teším sa, že zajtra si dám zvyšok ako dezert... po ryži s tofu.
Není tady
Aj dnešná ryža je prudko jedlá - s ochuteným tofu a exkvizitným hotovým lečom... mňam. Už len zajtra - teším sa na "normálnu" stravu...
Není tady
Selima napsal(a):
Aj dnešná ryža je prudko jedlá - s ochuteným tofu a exkvizitným hotovým lečom... mňam. Už len zajtra - teším sa na "normálnu" stravu...
Normální stravu...tím máš na mysli co?
Co by sis dala, kdybys neměla dnes rýži tofu a zeleninu?
Není tady
Dnes neviem, možno to isté, ale určite by som nejedla 4 dni za sebou ryžu a zajtra by som mala údené s chrenom - buď s vajcami natvrdo alebo so zemiakovým šalátom. Takto mám rizoto z mrazenej zeleniny.
Není tady
Selim, já se zrovna nažrala, hm..celé dva dny vlastně furt něco dopr.dele jím.
Jak jsi udělala rýži nasladko jakože v dietním pojetí?
A s žampiony - jako klasika? na rýži dáš žampiky na cibulce? Bo jak?
Napiš mi prosím návod.
Dcera se mi zbláznila (blázen jsem spíš já) a jí jenom jakože zdravé věci. A takové spešl, co jsem doma nikdy nedělala. Lasagne, ve všem parmazán, bazlku, rajčata s mozzarelou., polraichoviny - ryže s žampionama s parmazánem atd..vaří si to sami s jejím přítelem a moji klasiku, co mastím doma pro nás dva (geronty) nechtějí.
Tak mi prosím něco poraď, a´t získám nějaký bod
Není tady
myslela jsem, že sel tu rýži jí spíš na pročištění organismu, jak vyloženě na hubnutí .. jinak na sladko, tak to bylo asi jen s ovocem, nebo do toho max. med, nebo ne ?
já teda taky teď pořád jím .. asi už mi z toho, jak jsem celý dny doma, hrabe. tak abych pak ještě prolezla vratama od garáže.
Není tady
tak abych pak ještě prolezla vratama od garáže.
Chceš tím říct, že budeš tak vyžraná, že se neuneseš a budeš se muset vozit?
Není tady
no, původně jsem myslela, že budu vyžraná tak, že už se do normálních dveří nevejdu a budu ráda, když se vejdu do garážových ..
ale to vožení se zní líp, tak se přikláním k té tvojí verzi
Není tady
Wikina napsal(a):
Selim, já se zrovna nažrala, hm..celé dva dny vlastně furt něco dopr.dele jím.
Jak jsi udělala rýži nasladko jakože v dietním pojetí?
A s žampiony - jako klasika? na rýži dáš žampiky na cibulce? Bo jak?
Napiš mi prosím návod.
Dcera se mi zbláznila (blázen jsem spíš já) a jí jenom jakože zdravé věci. A takové spešl, co jsem doma nikdy nedělala. Lasagne, ve všem parmazán, bazlku, rajčata s mozzarelou., polraichoviny - ryže s žampionama s parmazánem atd..vaří si to sami s jejím přítelem a moji klasiku, co mastím doma pro nás dva (geronty) nechtějí.
Tak mi prosím něco poraď, a´t získám nějaký bod
Ryžu som - tú naslano - podusila na cibuľke, potom zaliala vodou len potiaľ, kam siaha ryža, a dochutila soľou, šafranom a provensálskym korením. Jeden deň som ju jedla takto samotnú, druhý som si prirobila šampiňóny a hlivu (pol na pol) len na trošinke olejaq, pridala mierne sójovej a worcestrovej omáčky a opražené buráky. Nasladko - ryža vo varných sáčkoch, uvarená v skoro nesolenej vode, a k tomu mäkký tvaroh (kúpila som skoro kašovitý ) s trochou jogurtu, citrónovej šťavy a hrozienkami-sultánkami. No a dnes údené tofu nakrájané na minikocky, pokvapkané o5 sójovkou a worcestrom, posypané rascou mletou i celou som nechala odležať, opražila, či skôr podusila na lyžici oleja, s troškou cesnaku a potom vyklopila hotové lečo.
Není tady
Musím se pochválit, než zalezu do peřin.
Ráno jsem byla v UL na zkoušce - office. tabulky jsem zvládla na jedničku a úpravu textu taky. A to jsem přišla nepřipravená (předcházely tomu dva dny školení, na kterých jsem nebyla). Marodí nám dlouhodobě kolegyně a tak jsem nějak na to školení nemohla.
Není tady
Seli, tak malo vody na ryzu? Neni tvrda?
Není tady
Chci se pochvalit za sebe, zvladla jsem neco, co bylo hooodne slozity, tezky a kruty...
Obecne si myslim, ze lidi se "neumi chvalit" (sami sebe... ) a nevim proc, ale neumi chvalu ani prijmout...
Je to smutny
Hm, a melo by se to zmenit, ale nevim jak ...
Není tady
dusička napsal(a):
Musím se pochválit, než zalezu do peřin.
Ráno jsem byla v UL na zkoušce - office. tabulky jsem zvládla na jedničku a úpravu textu taky. A to jsem přišla nepřipravená (předcházely tomu dva dny školení, na kterých jsem nebyla). Marodí nám dlouhodobě kolegyně a tak jsem nějak na to školení nemohla.
Dusi, sic s krizkem po funuse, ale BLAHOPREJI
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Seli, tak malo vody na ryzu? Neni tvrda?
Nie, ale možno ju treba nechať trochu dlhšie (hlavne oproti predvarenej).
Není tady
Dorka napsal(a):
Chci se pochvalit za sebe, zvladla jsem neco, co bylo hooodne slozity, tezky a kruty...
![]()
![]()
Obecne si myslim, ze lidi se "neumi chvalit" (sami sebe...) a nevim proc, ale neumi chvalu ani prijmout...
![]()
Je to smutny![]()
Hm, a melo by se to zmenit, ale nevim jak...
Dorko, tak to je fajn, že jsi to zvládla. To si jistě pochvalu zaslouží.
Já se taky pochválím - ale jen za snahu pomoct kamarádce vidět určitou velice složitou věc zase z jiné strany, z nadhledu. Ale jinak musí sama....
Není tady
Judyna napsal(a):
...Já se taky pochválím - ale jen za snahu pomoct kamarádce vidět určitou velice složitou věc zase z jiné strany, z nadhledu. Ale jinak musí sama....
Ani netusis, jak jses "trefila" do cerneho, v mem pripade... ...
PS: Dik
Upravil(a) Dorka (6. 6. 2014 22:50)
Není tady
nedá mi nepochváliť sa: zložila som SAMA stolný ventilátor z asi 15 častí, len podľa obrázku - návod je síce vo viacerých jazykoch vrátane slovenčiny a češtiny, ale cez Google translate a originál je zrejme tajwanská čínština, takže kvalita tomu zodpovedá. Keby to boli nechali v origináli, tak z môjho pohľadu informačná hodnota zhruba rovnaká...
Není tady
Sikovna Selimka, roztomile vlakenko, krasne vzpominky.
Chvalim vsecko!
Upravil(a) Dorka (14. 7. 2018 15:19)
Není tady
V sobotu večer mi s prasknutím odišla elektrina... tak som vyštrachala baterku, najprv skontrolovala poistky doma a potom pred bránou - len s miernou pomocou neznámeho okoloidúceho suseda - som nahodila veľkú vonkajšiu poistku, potom vnútri šporákovú poistku (keď som už v duchu šporák tiež oplakala
) a dala všetko do poriadku. Síce by sa mi určite páčilo mať poruke chlapa, ktorý by ma obratom ukľudnil a všetko to vybavil, ale čo už... toto je druhá najlepšia varianta.
Není tady
Není tady
Seli, jsi FAKT DOBRÁ!
Není tady
Selima napsal(a):
V sobotu večer mi s prasknutím odišla elektrina...
tak som vyštrachala baterku, najprv skontrolovala poistky doma a potom pred bránou - len s miernou pomocou neznámeho okoloidúceho suseda - som nahodila veľkú vonkajšiu poistku, potom vnútri šporákovú poistku (keď som už v duchu šporák tiež oplakala
) a dala všetko do poriadku. Síce by sa mi určite páčilo mať poruke chlapa, ktorý by ma obratom ukľudnil a všetko to vybavil, ale čo už... toto je druhá najlepšia varianta.
jakápak "druhá " - Seli, toto je prvá ! najlepšia .. nenechala ses zaskočit "chlapským" problémem .. a vzala to za ten nejlepší konec
a dodatečně tě holt pochválíme tady, no jestli se to taky počítá ?
Není tady
počíta, počíta, určite.... a ďakujem.
Není tady
Gemi, proč by se to jako nepočítalo???
Není tady