29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
Mám radši neorganizovaný akce... nechat se někam dopravit cestovkou, mít zajištěný ubytování to jo... ale jinak se courat kde chci, dojet kam chci, podívat se na to, co mě zajímá a ne se nechat hnát stádem.
Jas to ideálne striedam, hlavne na miestach, kde to možno nie je úplne turistické... Na bezpečnejšie miesta sama (alebo v mini-grupe), inak stádne... V stáde je sila.
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Někdy by ses divila, co takový houževnatý kámošky dokážou...
Spíš bála...
Nakonec už se pár desítek let známe, tak vím, co smím a co ne...
neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam
Jezdíme místní dopravou - třeba na tý Krétě autobusem, i když zrovna tam to byl docela zážitek. A v Tunisu normálním courákem za pár šupů... ta cesta stála asi pětkrát míň, než výlet tamtéž od cestovky.
četlas od frýbové
Četla - "Dvě dámy v tísni" se to jmenujeHeli, na Krétě jsme taky jely autobusem do Rethymna, byla to nervy drásající záležitost, protože jen najít zastávku autobusu bylo téměř nad moje síly. A v Tunisku jsem to s autobusem vzdala a jely jsme taxíkem. Ale mám radši když přijede před hotel klimatizovaný bus, nabere mě a zaveze na požadované místo včetně českého průvodce. Některé adrenalínové zážitky si ráda odpustím.
Njn, ale mňa napríklad v Šarm-aš-šejchu organizovaný bus zabudol v hoteli... Takže delegátka mi povedala, aby som si vzala taxíka, že mi ho cestovka preplatí - a mám teda dosť zaujímavé zážitky...
Vrátane toho, ako sa dostať na drahý, vychytený program (a to v deň oslavy konca ramadánu!!!) bez vstupenky.
Ale bolo to určite nezabudnuteľné - a zaujímavejšie ako nudná cesta organizovaným busom a trápny vstup na vstupenku.
Není tady
Ivana napsal(a):
helena napsal(a):
Někdy by ses divila, co takový houževnatý kámošky dokážou...
Spíš bála...
Nakonec už se pár desítek let známe, tak vím, co smím a co ne...
neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam
Jezdíme místní dopravou - třeba na tý Krétě autobusem, i když zrovna tam to byl docela zážitek. A v Tunisu normálním courákem za pár šupů... ta cesta stála asi pětkrát míň, než výlet tamtéž od cestovky.
četlas od frýbové
Četla - "Dvě dámy v tísni" se to jmenujeHeli, na Krétě jsme taky jely autobusem do Rethymna, byla to nervy drásající záležitost, protože jen najít zastávku autobusu bylo téměř nad moje síly. A v Tunisku jsem to s autobusem vzdala a jely jsme taxíkem. Ale mám radši když přijede před hotel klimatizovaný bus, nabere mě a zaveze na požadované místo včetně českého průvodce. Některé adrenalínové zážitky si ráda odpustím.
Na Kréte som absolvovala tri organizované výlety a tri neorganizované - a fakt neviem, ktoré boli lepšie. Na organizovaných som ocenila, že nás sprevádzal chalan, Slovák, čo študuje dejiny v Aténach... Na neorganizovaných som si vychutnala voľnosť, atmosféru miest a prírodu...
Všetko má v sebe niečo...
Není tady
helena napsal(a):
autobusem do Rethymna, byla to nervy drásající záležitost
Vidíš... a pro nás je "autobusový nádraží Rhetymno" spolehlivej spouštěč pro chechtání se... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png - a kde je zastávka ti řeknou v hotelu na recepci - nebo v nejhorším namalujou... (já si tyhle informace nechávám označit rovnou do mapy). Ostatně ten bus klimatizovanej byl - a ještě měl zatmavený skla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Je fakt, že na nádraží vo Vieste, kde nevedeli žiaden jazyk okrem mizerného juhotalianskeho dialektu (a busy ešte nejazdili podľa grafikonu, lebo sezóna len začínala) som bola orosená až na zadku... Ale nakoniec som odniekiaľ z päty vytiahla potrebné slová, kreslila, použila znakovú reč, tancovala, hrala pantomímu... a chlapík napokon pochopil a napísal mi číslicami odchody.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ani me more nelaka,nikdy jsem tam nebyla a netouzim po tom.Vadi me to silene vedro a cely den se valet na plazi neni nic pro me.
Nikdy som sa neváľala celé dni na pláži a vedro je pomaly rovnaké už aj tu - vlastne horšie, lebo suché a úmorné... Ale chápem kyslé hrozno (hlavne keď ho človek ešte ani neochutnal a už sa rozhodol, že je kyslé ).
Není tady
Spíš mě ale láká nějaké krátké - wellnes - jen já a manžel.
Není tady
Jó, Duši, to jsme si s manželem užili úchvatný čtyři dny ve wellness hotelu v Krkonoších, takhle na podzim to bylo, vířivka, masáže, luxusní jídla, krásný procházky, no nádhera...a po návratu jsem se při pohledu na těhotenskej test nestačila divit
Není tady
dej pokoj
hm, to je to pravé ořechové , už vím, co gouglit
Není tady
Ronja napsal(a):
Jó, Duši, to jsme si s manželem užili úchvatný čtyři dny ve wellness hotelu v Krkonoších, takhle na podzim to bylo, vířivka, masáže, luxusní jídla, krásný procházky, no nádhera...a po návratu jsem se při pohledu na těhotenskej test nestačila divit
![]()
Ale však to je hezký, vidíš, aspoň máš krásnou památku, co památku, dvě
Není tady
Ani me more nelaka,nikdy jsem tam nebyla a netouzim po tom.Vadi me to silene vedro a cely den se valet na plazi neni nic pro me.
Ležet celej den na písku - nebo dokonce u hotelovýho bazénu, jako někteří dovolenkáři - to bych se druhej den taky zcvokla... nedovedu si představit tejden v hotelu, kolem kterýho na kilometry vlevo i vpravo jsou jen další ubytovací zařízení, z jedný strany moře a z druhý frekventovaná silnice...
Ale vyrazit se někam podívat, vybrat si co chci vidět, užít si to - a pak si na tý pláži a v teplým moři odpočinout, to je něco jinýho. Mimo to jezdíme až v září, kdy už tak hrozný vedra nejsou (a skoro všude je větřík) a jako další plus už cizí haranti chodí do školy
odniekiaľ z päty vytiahla potrebné slová, kreslila, použila znakovú reč, tancovala, hrala pantomímu
Ano... podobným způsobem taky občas funguju... zatím jsem se vždycky dozvěděla to, co jsem potřebovala.
Ovšem přiznávám, že vždycky mám v peněžence bokem sumu na případnýho taxíka zpátky
po návratu jsem se při pohledu na těhotenskej test nestačila divit
Tomu se říká nezapomenutelnej zážitek... doslova
Není tady
Miluji celodenní ležení na písčité pláži u moře, vodu, ranní brouzdání ve vlnách při východu slunce, plavání nahá při východu slunce, když jsem na pláži sama. S malými večerními výlety do okolí a s prostřídáním válení na pláži s válením u některého z bazénů. Jsem zvědavá, jak dlouho bych to vydržela, než by mě to omrzelo.
Nádherně si odpočinu, vypnu hlavu a na nic nemyslím. Poslouchám šplouchání moře, třeba si něco přečtu nebo jen tak ležím se zavřenýma očima nebo spím. Mám ráda ruch na zaplněné pláži, kde jsem krásně anonymní mezi těmi tisíci lidí.
Není tady
dusička napsal(a):
Pavli a kolik máš oken? Já šest.
Já bych ráda mamce okna umyla, ale ona se na ně cítí a chce si je udělat sama.
Jak píšete o tom, někam vypadnout.
Vždycky jsem si přála jet k moři. Letos už bychom si to mohli splnit, domluvili jsme se se švagrovou,že bychom jeli autama, oni s holkama, my s dětma. bud Chorvatsko nebo Itálii. Už máme i stejný datumy dovolený
Jenže pak se mi to rozleželo v hlavě. A říkám si, manžel skoro není doma, potřebuje si odpočnout, a jak se říká, všude dobře, doma nejlíp. Na dovolené by jedl konzervy a něco rychlýho.
Ale ne kvůli manželovi, ale mně se prostě někam plahočit 12 hodin autem nechce.
Jako správná "slepička"jsem rozhodnutí přenechala manželovi a řekla svoje argumenty proti. A že budeme jezdit tady po výletech, na hrady a zámky, na Mácháč, atd. atd. do lesa na houby, na borůvky.
Napsala jsem mu, je to na Tobě.
Odepsal mi, že bude lepší jet k moři za pár let, až holce bude cca 10let, až bude umět pořádně plavat . Tož tak.
A já mažu do práce.
velkých 11, pak pár malých.
dusi, holka by to zvládla už teď, náš mladej byl poprvé myslím někdy v 5 a pohoda.
ale pokud je to o tom, že se ti tam nechce, tak nejezdi. o nic nejde, ne každej je na moře a cestování. u nás je taky přece moc hezky, ony stačí i výlety.
Není tady
Ronja napsal(a):
![]()
no, to mě si naši takhle dovezli z tater ..
Není tady
u nás je taky přece moc hezky, ony stačí i výlety
"mě si naši takhle dovezli z tater"
Není tady
Eva. napsal(a):
Miluji celodenní ležení na písčité pláži u moře, vodu, ranní brouzdání ve vlnách při východu slunce, plavání nahá při východu slunce, když jsem na pláži sama. S malými večerními výlety do okolí a s prostřídáním válení na pláži s válením u některého z bazénů. Jsem zvědavá, jak dlouho bych to vydržela, než by mě to omrzelo.
Nádherně si odpočinu, vypnu hlavu a na nic nemyslím. Poslouchám šplouchání moře, třeba si něco přečtu nebo jen tak ležím se zavřenýma očima nebo spím. Mám ráda ruch na zaplněné pláži, kde jsem krásně anonymní mezi těmi tisíci lidí.
Taky mám ráda válení se na sluníčku a hlavně plavání v moři, to je něco úplně jiného než v rybníku nebo v bazénu - čistá teploučká voda a ten prostor! Moře miluju, byla jsem tam mockrát a doufám, že ještě mockrát tam pojedu. Ale každý den by mě to taky nebavilo, já mám ráda to ležení a koupání prostřídané s výlety. Zajímají mě pamětihodnosti, miluju historii, tak se vždycky něco zajímavého dozvím a vidím něco, o čem jsem četla, a taky mám ráda přírodu, takže i přírodní krásy ráda navštívím. Dvakrát se mi stalo, že jsem byla o dovolené doma, jednou těsně po rozchodu s mým BM, kdy jsem neměla vůbec peníze a podruhé loni, když jsem byla bez práce a vždycky to bylo hrozné. Jo, chodila jsem na výlety a koupat se, ale tady to znám, už jsem všude byla stokrát, mně baví pořád objevovat něco jiného - jsem lovec zážitků. S tím wellnes pobytem, byla jsem jedn rok takhle v Luhačovicích, bylo to hezké, ale s pobytem u moře nebo s nějakou poznávačkou, eventuálně s pobytem třeba v Tatrách nebo na Šumavě se to vůbec nedá srovnat. Do bazénu, na masáž nebo do vířivky můžu jít i doma.
Není tady
Eva. napsal(a):
Mám to úplně stejně. Vydržela jsem to klidně 12 dní (délka našeho pobytu). Je to pro mě relax. A to nejsem žádný lenoch. V zimě si ráda zajedu do Alp na lyže a jaro-podzim nesmí chybět nějaké pěkné vrcholy v Tatrách a nepohrnu ani horami tady v Čechách, zrovna minulý týden mám za sebou krásný výšlap v Beskydech s kamarádkou.
Vloni jsme si užili moře i s tříletým synem. Cestu zvládl bravurně, a že neuměl ještě plavat, vůbec nevadilo, vydržel celý den kyblíčkovat na břeu, stavět hráze, apod.
Není tady
Judyna napsal(a):
Tak to já u moře byla několikrát - i přes své výrazné cestovatelské potíže. Ale nikdy jsem si tam nevařila - právě z důvodu, že je to dovolená a dovolená s vařením pro mě dovolená není.
Měli jsme polopenzi nebo aspoň večeře a na zbytek jsme si chodili - tedy kromě snídaní. To jsem se překonala a čaj jsem si uvařila
taky bych na dovolené nevařila .... bud se vším všudy nebo nic
Není tady
eremuruss napsal(a):
pro mně ideální ... vše zajištěno a jen se válet a smažit poznávačka by mně nebavila
Není tady
Začala jsem chodit za město na čerstvé bylinky, ale zatím je hledám skoro s lupou.
Není tady
Závidím vám, že můžete tolik cestovat. Ráda bych poznala nové země, města a další přírodní krásy, ovšem cestování snáším špatně. Netrpím kinetózou, ale problém mi dělá změna prostředí.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Závidím vám, že můžete tolik cestovat. Ráda bych poznala nové země, města a další přírodní krásy, ovšem cestování snáším špatně. Netrpím kinetózou, ale problém mi dělá změna prostředí.
já už ne .... nejsou podmínky a penízky
Není tady
ženský, tady nejde o to,že bychom se u moře nevyblbli (mmch holka plavat umí).
Ale když mám chlapa celý rok pryč,jezdí domu jednou za měsíc na víkend. A navíc,když jede domu - tak 6 hodin cesta,6 hodin zpátky. Potřebuje si odpočnout od řízení, chtěla bych, aby dovolenou strávil s námi doma, právě tam, kde to známe, tam,kde jsme už byli koupat se tisíckrát. Přijeli bychom od moře, a on by nám zase odjel.
Judy - jaký sbíráš bylinky?
Není tady
dusi, zeptala ses, kde a jak chce strávit dovolenou tvůj muž? Píšeš - chtěla bych, aby dovolenou strávil s námi doma. Co by chtěl on?
Není tady
Eva. napsal(a):
dusi, zeptala ses, kde a jak chce strávit dovolenou tvůj muž? Píšeš - chtěla bych, aby dovolenou strávil s námi doma. Co by chtěl on?
Já to vím. On chtěl to moře kvůli mě, že já ještě nebyla u teplého. Dovolenou by si představoval pořádně se vyspat, kouknout se na tv na český program. Jít na houby, na borůvky. Výletit, koupit si zmrzku, sednout si na zahradu a ugrilovat si dobrotu. Zajet s kamarádem na ryby.
Jo, píšu o sobě, co bych chtěla já. Ale píšu to proto,že to píšu já. Chtěla bych,aby si manžel odpočnul .
Není tady
No jak myslíš. Moře je moře.
Není tady