6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
... a mě cestování nebaví, heč!
Jsem zajedno s klasiky:
* Kráčí básník Březina Prahou a jeho průvodce volá: "Mistře, podívejte se! Támhle letí balón!"
Mistr shrbený opíraje se o hůlku klidně praví, ani zvedne hlavu: "Umím si to představit..."
* Rasantnějí ve výrazu byl prý básník Vladimír Holan, bytem kousíček od Karlova mostu:
kráčeje do jeho poloviny, obrátil se zpět k domovu, řka: "U mě ta příroda s**e."
Upravil(a) gymnasión (17. 3. 2014 12:53)
Není tady
Moře bych nevyměnila. A výmluva, e a bude holka umět pořádně plavat, je jenom nalezená výmluva, proč nejet. V moři není třeba umět plavat, tam děti blbnou a neplavou.
Já na moře nejsem líná nikdy
A se stravou je to v pohodě, jak píe lea. Výmluva, e bude manel jíst konzervy, je taky jenom výmluva.
Dusi, nalej si čistého vína, e se ti prostě nechce. Vdy co, nechce se ti a tím to hasne.
Není tady
"U mě ta příroda s**e."
Oproti cestování je to ovem rozdíl - v lese u jsem taky jednou byla...
Není tady
Tak to já u moře byla několikrát - i přes své výrazné cestovatelské potíe. Ale nikdy jsem si tam nevařila - právě z důvodu, e je to dovolená a dovolená s vařením pro mě dovolená není.
Měli jsme polopenzi nebo aspoň večeře a na zbytek jsme si chodili - tedy kromě snídaní. To jsem se překonala a čaj jsem si uvařila
Není tady
Miluji poznávačky. Zatím pro letoek Londýn a okolí, Míeň - bude den otevřených dveří v porcelánce, a Dráďany - výstava kytek a v ní speciální výstava orchidejí. Jetě bych letos chtěla Norimberk a případně Řím a Florencii.
Slovensko nepočítám, to beru, jako e jedu domů.
A k tomu poznávání Česka, u mám taky itinerář pro letoek.
Líbí se mi i kekování s přítelem, to se dostanu do míst, která bych jinak neviděla.
Není tady
Miluju ticho.
Není tady
Miluju městské dovolené. Loni jsme tak byli v Palermu a bylo to super. V Římě a ve Florencii jsem taky tak byla. Obzvlá Řím mě úplně ohromil. Jezdíme ale sami, alespoň na týden i kdy v Říme jsem na poznávačce byla s cestovkou taky. Moře si nemůu odpustit, ale nelákají mě třeba hory.
Mám tady tolik práce a místo toho jsem si vytáhla Průvodce Římem.
Není tady
Mám radi neorganizovaný akce... nechat se někam dopravit cestovkou, mít zajitěný ubytování to jo... ale jinak se courat kde chci, dojet kam chci, podívat se na to, co mě zajímá a ne se nechat hnát stádem.
Není tady
Já mám ráda, kdy se na dovolené nemusím o nic starat. A můu chodit se stádem.
Není tady
helena napsal(a):
Mám radi neorganizovaný akce... nechat se někam dopravit cestovkou, mít zajitěný ubytování to jo... ale jinak se courat kde chci, dojet kam chci, podívat se na to, co mě zajímá a ne se nechat hnát stádem.
Mít dva měsíce volno, tak jdu prostě pěourem nebo jedu na kole či na kolobrndě, jedno kam, a pámbu mi nějaký to přístřeí u zajistí , zvlá budu-li mít s sebou spacák, nebo dokonce i stan...
Upravil(a) gymnasión (17. 3. 2014 13:33)
Není tady
Poznávačky nejsou patné, ale mám zkuenost, e je to vechno moc rychle. Zatímco kdy jede sama a má čas, tak si to vychutná. Byla jsem v Římě i třeba v Paříi na poznávačce, bylo to bezva, spoustu jsme viděli, ale fofr. Kdy jsme tam byli sami, tak na místě, které nás zaujalo jsme byli třeba půl dne.
Není tady
lea64 napsal(a):
Kdy jsme tam byli sami, tak na místě, které nás zaujalo jsme byli třeba půl dne.
Má recht. Takhle jsem jednou proseděla dva dny v galerii před jediným obrazem...
Není tady
pámbu mi nějaký to přístřeí u zajistí
Nojo... jene tý kámoce, co spolu jezdíme, je u dost přes sedmdesát... tu k něčemu podobnýmu "nutit" nemůu
tak na místě, které nás zaujalo jsme byli třeba půl dne
Tak nějak jsem to myslela... taky mě nemusí zajímat vechno, co mi cpou... aneb "Jestlie je úterý, musíme být v Belgii" (http://www.csfd.cz/film/13054-jestlize- … -v-belgii/)
Upravil(a) helena (17. 3. 2014 13:39)
Není tady
helena napsal(a):
pámbu mi nějaký to přístřeí u zajistí
Nojo... jene tý kámoce, co spolu jezdíme, je u dost přes sedmdesát... tu k něčemu podobnýmu "nutit" nemůu http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Někdy by ses divila, co takový houevnatý kámoky dokáou...
Není tady
Já mám taky radi, kdy to ve za mě zorganizuje někdo jiný. Nejsem zas tak jazykově vybavená, abych si v kadé cizí zemi zajiovala vecko sama, neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam sama. Jsem taky líná, ale k cestování se přiměju vdycky. To spí ty okna nebo vaření a úklid, ehlení, tam se moje lenost projevuje markantně. Jinak miluju vecko, moře, hory (v létě, neumím lyovat), města, přírodu, hrady, zámky, muzea a galérie, v cizině i v Česku. Moc mě neláká třeba Asie, Japonsko bych ráda viděla, ale mám fobii z hmyzu, bojím se, co by mi v takových těch hodně teplých destinacích lezlo do pokoje. A dovolená, kde musím vařit, není pro mě ádná dovolená. Na dovolené si chci od vech domácích prací odpočinout a věnovat se jen samým příjemným věcem.
Není tady
helena napsal(a):
take vlastně do světa, kamkoliv - ano - podmínka - sama
Jezdím s kamarádkou - model "dvě babky" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - naprosto perfektní. Jednak nás zajímají skoro stejný věci, druhak si umíme vyhovět - kdy se jedný někam nechce, jde druhá sama a ani jedna se necejtí dotčená... nemusíme celej den prokecat, ale klidně si čteme... nikdo neječí, e chce zmrzlinku/k vodě/nakupovat... má s kým probrat, co bylo dneska k vidění nebo k jídlu... pohoda.
jdu párat. Komplet celý svetr
Nezbejvá, ne politovat...
Já mám taky dobrou zkuenost s jednou kamarádkou (takté model dvě baby) - nikdo mi pořád neříká - a co bude k papuce, a co mi dá na večeři, nemusím se nijak přizpůsobovat, taky si čteme kadá na svým pelechu, nikdo nekveruluje, nenudí se, programově se shodnem nenásilně, bo si uděláme program kadá sama......jéí nádhera. Obě máme rodiny a podobné typy chlapů, take si málokdy můeme vyrazit.
Heli - četlas od frýbové -teď nevím jak se to přesně jmenuje - snad Dvě eny na cestách (bo tak nějak)? Miluju její historky, kdy popisuje jejich řidičské umění.
Upravil(a) Wikina (17. 3. 2014 13:44)
Není tady
Spí bála...
Nakonec u se pár desítek let známe, tak vím, co smím a co ne...
neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam
Jezdíme místní dopravou - třeba na tý Krétě autobusem, i kdy zrovna tam to byl docela záitek. A v Tunisu normálním courákem za pár upů... ta cesta stála asi pětkrát míň, ne výlet tamté od cestovky.
četlas od frýbové
Četla - "Dvě dámy v tísni" se to jmenuje
Upravil(a) helena (17. 3. 2014 13:47)
Není tady
helena napsal(a):
Přesně tak to mám já.
Chci si taky program udělat sama a dělat si to co chci - zrovna teď. U dost na tom, e mě omezí vlastní rodina . Proto si ráda projedu na netu monosti, trasy, atd - a připravím si je. A pak u jen vybíráme trasy, a kombinace, take jim dám "vybrat" moností.
S poznávačkou (busem) - to byla hotová tvanice, program obsahoval tolik, e se to nedalo stihnout. Moná jsem měla pech, ale odradilo mě to.
Není tady
monosti, trasy, atd - a připravím si je
Dělám to podobně - ona kamarádka vybírá destinaci (mně íleně nebaví listovat katalogama a blbinky související), ale logisticky - to jsem připravená, e by mnohej lampasák zajásal. Zajímavosti, jízdní řády, informace - a pak u si jen vyzobáváme rozinky... s tím, e změna nikdy není vyloučena.
Není tady
helena napsal(a):
Spí bála...
Nakonec u se pár desítek let známe, tak vím, co smím a co ne...
neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam
Jezdíme místní dopravou - třeba na tý Krétě autobusem, i kdy zrovna tam to byl docela záitek. A v Tunisu normálním courákem za pár upů... ta cesta stála asi pětkrát míň, ne výlet tamté od cestovky.
četlas od frýbové
Četla - "Dvě dámy v tísni" se to jmenuje
Heli, na Krétě jsme taky jely autobusem do Rethymna, byla to nervy drásající záleitost, protoe jen najít zastávku autobusu bylo téměř nad moje síly. A v Tunisku jsem to s autobusem vzdala a jely jsme taxíkem. Ale mám radi kdy přijede před hotel klimatizovaný bus, nabere mě a zaveze na poadované místo včetně českého průvodce. Některé adrenalínové záitky si ráda odpustím.
Není tady
autobusem do Rethymna, byla to nervy drásající záleitost
Vidí... a pro nás je "autobusový nádraí Rhetymno" spolehlivej spoutěč pro chechtání se... - a kde je zastávka ti řeknou v hotelu na recepci - nebo v nejhorím namalujou... (já si tyhle informace nechávám označit rovnou do mapy). Ostatně ten bus klimatizovanej byl - a jetě měl zatmavený skla...
Není tady
Eva. napsal(a):
Moře bych nevyměnila. A výmluva, e a bude holka umět pořádně plavat, je jenom nalezená výmluva, proč nejet. V moři není třeba umět plavat, tam děti blbnou a neplavou.
Já na moře nejsem líná nikdy
A se stravou je to v pohodě, jak píe lea. Výmluva, e bude manel jíst konzervy, je taky jenom výmluva.
Dusi, nalej si čistého vína, e se ti prostě nechce. Vdy co, nechce se ti a tím to hasne.
Jo, prostě se mi nechce. A to z jednoho důvodu. chci si uít manela doma. Vdyt se vůbec nevidíme. Take pro nás bude nejdůleitějí, e máme dovolenou spolu, e budeme 14 dnů vichni spolu.
To nejsou výmluvy. To o tom plavání napsal manel na to konto,kdy jsem mu psala,e se mi nechce.
Není tady
Ani me more nelaka,nikdy jsem tam nebyla a netouzim po tom.Vadi me to silene vedro a cely den se valet na plazi neni nic pro me.
Není tady
A to já bych si zase uila koupání a opalovačku.
O to nejde.
Není tady
To je v pořádku, e to má kadej jinak. Pro kadýho je lepí jiná dovolená. Mě poznávačky docela ničí, ale zase - jsem docela v pohodě schopná sehnat si letenku i ubytko a vyráet na vlastní pěst. Naprosto chápu někoho, kdo má třeba v práci velkou zodpovědnost a neustále něco musí organizovat a řeit, e chce o dovolené "být organizován", nestarat se o nic a přijít prostě na 15.00 k morovýmu sloupu, kde je sraz
Cestování je jinak moje velká láska a jestli mi něco opravdu je v mateřství trochu na obtí, tak jen to, e s tím cestováním je to prostě komplikovanějí a omezenějí (zvlá kvůli kojení u prat). Ale kdy byl holkám rok, byli jsme na pár dní v Londýně a paráda (pro nás - ony jetě byly v té fázi "jsem spokojená tam, kde mám tátu, mámu a prso s mlíkem"). Loni v létě v jejich dvou letech Chorvatsko na vlastní pěst a to u si uily skvěle i ony, vzpomínají na to doteď. Letos teda nic, budeme zase rodit, ale přítí rok bych zase nějak chtěla. Je pravda e s mrňatama je ta dovolená spí "dělám to co doma, jen to dělám někde jinde", ale i to je pro mě přínos, vypadnout ze stereotypu a chvíli kojit a přebalovat jinde
Není tady