Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 3. 2014 12:52

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT: Pochvážme sa

... a mě cestování nebaví, heč! lol
Jsem zajedno s klasiky:
* Kráčí básník Březina Prahou a jeho průvodce volá: "Mistře, podívejte se! Támhle letí balón!"
Mistr shrbený opíraje se o hůlku klidně praví, aniž zvedne hlavu: "Umím si to představit..."
* Rasantnější ve výrazu byl prý básník Vladimír Holan, bytem kousíček od Karlova mostu:
kráčeje do jeho poloviny, obrátil se zpět k domovu, řka: "Už mě ta příroda s**e." lol lol lol

Upravil(a) gymnasión (17. 3. 2014 12:53)

Zpomal.

Není tady

#52 17. 3. 2014 12:54

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Moře bych nevyměnila. A výmluva, že až bude holka umět pořádně plavat, je jenom nalezená výmluva, proč nejet. V moři není třeba umět plavat, tam děti blbnou a neplavou.
Já na moře nejsem líná nikdy smile
A se stravou je to v pohodě, jak píše lea. Výmluva, že bude manžel jíst konzervy, je taky jenom výmluva.
Dusi, nalej si čistého vína, že se ti prostě nechce. Vždy co, nechce se ti a tím to hasne. smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#53 17. 3. 2014 12:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

"Už mě ta příroda s**e."
Oproti cestování je to ovšem rozdíl - v lese už jsem taky jednou byla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#54 17. 3. 2014 12:56

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to já u moře byla několikrát - i přes své výrazné cestovatelské potíže. Ale nikdy jsem si tam nevařila - právě z důvodu, že je to dovolená a dovolená s vařením pro mě dovolená není.
Měli jsme polopenzi nebo aspoň večeře a na zbytek jsme si chodili - tedy kromě snídaní. To jsem se překonala a čaj jsem si uvařila smile

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#55 17. 3. 2014 12:58

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Miluji poznávačky. Zatím pro letošek Londýn a okolí, Míšeň - bude den otevřených dveří v porcelánce, a Drážďany - výstava kytek a v ní speciální výstava orchidejí. Ještě bych letos chtěla Norimberk a případně Řím a Florencii.
Slovensko nepočítám, to beru, jako že jedu domů. smile
A k tomu poznávání Česka, už mám taky itinerář pro letošek.
Líbí se mi i keškování s přítelem, to se dostanu do míst, která bych jinak neviděla.

Není tady

#56 17. 3. 2014 13:05

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Miluju ticho. smile

Zpomal.

Není tady

#57 17. 3. 2014 13:11

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Miluju městské dovolené. Loni jsme tak byli v Palermu a bylo to super. V Římě a ve Florencii jsem taky tak byla. Obzvl᚝ Řím mě úplně ohromil. Jezdíme ale sami, alespoň na týden i když v Říme jsem na poznávačce byla s cestovkou taky. Moře si  nemůžu odpustit, ale nelákají mě třeba hory.

Mám tady tolik práce a místo toho jsem si vytáhla Průvodce Římem. dumbom

Není tady

#58 17. 3. 2014 13:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mám radši neorganizovaný akce... nechat se někam dopravit cestovkou, mít zajištěný ubytování to jo... ale jinak se courat kde chci, dojet kam chci, podívat se na to, co mě zajímá a ne se nechat hnát stádem.

Není tady

#59 17. 3. 2014 13:25

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám ráda, když se na dovolené nemusím o nic starat. A můžu chodit se stádem. stolt

Není tady

#60 17. 3. 2014 13:31

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Mám radši neorganizovaný akce... nechat se někam dopravit cestovkou, mít zajištěný ubytování to jo... ale jinak se courat kde chci, dojet kam chci, podívat se na to, co mě zajímá a ne se nechat hnát stádem.

Mít dva měsíce volno, tak jdu prostě pěšourem nebo jedu na kole či na kolobrndě, jedno kam, a pámbu mi nějaký to přístřeší už zajistí smile, zvl᚝ budu-li mít s sebou spacák, nebo dokonce i stan...

Upravil(a) gymnasión (17. 3. 2014 13:33)

Zpomal.

Není tady

#61 17. 3. 2014 13:33

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Poznávačky nejsou špatné, ale mám zkušenost, že je to všechno moc rychle. Zatímco když jedeš sama a mᚠčas, tak si to vychutnáš. Byla jsem v Římě i třeba v Paříži na poznávačce, bylo to bezva, spoustu jsme viděli, ale fofr. Když jsme tam byli sami, tak na místě, které nás zaujalo jsme byli třeba půl dne.

Není tady

#62 17. 3. 2014 13:34

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

lea64 napsal(a):

Když jsme tam byli sami, tak na místě, které nás zaujalo jsme byli třeba půl dne.

Mᚠrecht. Takhle jsem jednou proseděla dva dny v galerii před jediným obrazem...

Zpomal.

Není tady

#63 17. 3. 2014 13:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pámbu mi nějaký to přístřeší už zajistí
Nojo... jenže tý kámošce, co spolu jezdíme, je už dost přes sedmdesát... tu k něčemu podobnýmu "nutit" nemůžu wink

tak na místě, které nás zaujalo jsme byli třeba půl dne
Tak nějak jsem to myslela... taky mě nemusí zajímat všechno, co mi cpou... aneb "Jestliže je úterý, musíme být v Belgii" lol (http://www.csfd.cz/film/13054-jestlize- … -v-belgii/)

Upravil(a) helena (17. 3. 2014 13:39)

Není tady

#64 17. 3. 2014 13:39

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

pámbu mi nějaký to přístřeší už zajistí
Nojo... jenže tý kámošce, co spolu jezdíme, je už dost přes sedmdesát... tu k něčemu podobnýmu "nutit" nemůžu http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Někdy by ses divila, co takový houževnatý kámošky dokážou... smile

Zpomal.

Není tady

#65 17. 3. 2014 13:40

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já mám taky radši, když to vše za mě zorganizuje někdo jiný. Nejsem zas tak jazykově vybavená, abych si v každé cizí zemi zajišovala všecko sama, neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam sama. Jsem taky líná, ale k cestování se přiměju vždycky. To spíš ty okna nebo vaření a úklid, žehlení, tam se moje lenost projevuje markantně. Jinak miluju všecko, moře, hory (v létě, neumím lyžovat), města, přírodu, hrady, zámky, muzea a galérie, v cizině i v Česku. Moc mě neláká třeba Asie, Japonsko bych ráda viděla, ale mám fobii z hmyzu, bojím se, co by mi v takových těch hodně teplých destinacích lezlo do pokoje. A dovolená, kde musím vařit, není pro mě žádná dovolená. Na dovolené si chci od všech domácích prací odpočinout a věnovat se jen samým příjemným věcem.

Není tady

#66 17. 3. 2014 13:43

Wikina
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

takže vlastně do světa, kamkoliv - ano - podmínka - sama
Jezdím s kamarádkou - model "dvě babky" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - naprosto perfektní. Jednak nás zajímají skoro stejný věci, druhak si umíme vyhovět - když se jedný někam nechce, jde druhá sama a ani jedna se necejtí dotčená... nemusíme celej den prokecat, ale klidně si čteme... nikdo neječí, že chce zmrzlinku/k vodě/nakupovat... mᚠs kým probrat, co bylo dneska k vidění nebo k jídlu... pohoda.
jdu párat. Komplet celý svetr
Nezbejvá, než politovat...

Já mám taky dobrou zkušenost s jednou kamarádkou (taktéž model dvě baby) - nikdo mi pořád neříká - a co bude k papušce, a co mi dᚠna večeři, nemusím se nijak přizpůsobovat, taky si čteme každá na svým pelechu, nikdo nekveruluje, nenudí se, programově se shodnem nenásilně, bo si uděláme program každá sama......jéžíš nádhera. Obě máme rodiny a podobné typy chlapů, takže si málokdy můžeme vyrazit.
Heli - četlas od frýbové -teď nevím jak se to přesně jmenuje - snad Dvě ženy na cestách (bo tak nějak)?  Miluju její historky, když popisuje jejich řidičské umění. lol

Upravil(a) Wikina (17. 3. 2014 13:44)

Není tady

#67 17. 3. 2014 13:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Někdy by ses divila, co takový houževnatý kámošky dokážou...
Spíš bála... lol
Nakonec už se pár desítek let známe, tak vím, co smím a co ne... dumbom

neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam
Jezdíme místní dopravou - třeba na tý Krétě autobusem, i když zrovna tam to byl docela zážitek. A v Tunisu normálním courákem za pár šupů... ta cesta stála asi pětkrát míň, než výlet tamtéž od cestovky.

četlas od frýbové
Četla - "Dvě dámy v tísni" se to jmenuje big_smile

Upravil(a) helena (17. 3. 2014 13:47)

Není tady

#68 17. 3. 2014 13:50

Wikina
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Přesně tak to mám já.
Chci si taky program udělat sama a dělat si to co chci - zrovna teď. Už dost na tom, že mě omezí vlastní rodina roll. Proto si ráda projedu na netu možnosti, trasy, atd - a připravím si je. A pak už jen vybíráme trasy, a kombinace, takže jim dám "vybrat"  možností. big_smile
S poznávačkou (busem) - to byla hotová štvanice, program obsahoval tolik, že se to nedalo stihnout. Možná jsem měla pech, ale odradilo mě to.

Není tady

#69 17. 3. 2014 13:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

možnosti, trasy, atd - a připravím si je
Dělám to podobně - ona kamarádka vybírá destinaci (mně šíleně nebaví listovat katalogama a blbinky související), ale logisticky - to jsem připravená, že by mnohej lampasák zajásal. Zajímavosti, jízdní řády, informace - a pak už si jen vyzobáváme rozinky... s tím, že změna nikdy není vyloučena.

Není tady

#70 17. 3. 2014 15:11

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Někdy by ses divila, co takový houževnatý kámošky dokážou...
Spíš bála... lol
Nakonec už se pár desítek let známe, tak vím, co smím a co ne... dumbom

neumím ani řídit auto, abych si ho třeba na Krétě půjčila a projezdila si to tam
Jezdíme místní dopravou - třeba na tý Krétě autobusem, i když zrovna tam to byl docela zážitek. A v Tunisu normálním courákem za pár šupů... ta cesta stála asi pětkrát míň, než výlet tamtéž od cestovky.

četlas od frýbové
Četla - "Dvě dámy v tísni" se to jmenuje big_smile

Heli, na Krétě jsme taky jely autobusem do Rethymna, byla to nervy drásající záležitost, protože jen najít zastávku autobusu bylo téměř nad moje síly. A v Tunisku jsem to s autobusem vzdala a jely jsme taxíkem. Ale mám radši když přijede před hotel klimatizovaný bus, nabere mě a zaveze na požadované místo včetně českého průvodce. Některé adrenalínové zážitky si ráda odpustím.

Není tady

#71 17. 3. 2014 16:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

autobusem do Rethymna, byla to nervy drásající záležitost
Vidíš... a pro nás je "autobusový nádraží Rhetymno" spolehlivej spouštěč pro chechtání se... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png - a kde je zastávka ti řeknou v hotelu na recepci - nebo v nejhorším namalujou... (já si tyhle informace nechávám označit rovnou do mapy). Ostatně ten bus klimatizovanej byl - a ještě měl zatmavený skla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Není tady

#72 17. 3. 2014 20:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Eva. napsal(a):

Moře bych nevyměnila. A výmluva, že až bude holka umět pořádně plavat, je jenom nalezená výmluva, proč nejet. V moři není třeba umět plavat, tam děti blbnou a neplavou.
Já na moře nejsem líná nikdy smile
A se stravou je to v pohodě, jak píše lea. Výmluva, že bude manžel jíst konzervy, je taky jenom výmluva.
Dusi, nalej si čistého vína, že se ti prostě nechce. Vždy co, nechce se ti a tím to hasne. smile

Jo, prostě se mi nechce. A to z jednoho důvodu. chci si užít manžela doma. Vždyt se vůbec nevidíme. Takže pro nás bude nejdůležitější, že máme dovolenou spolu, že budeme 14 dnů všichni spolu.
To nejsou výmluvy. To o tom plavání napsal manžel na to konto,když jsem mu psala,že se mi nechce.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#73 17. 3. 2014 20:59

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ani me more nelaka,nikdy jsem tam nebyla a netouzim po tom.Vadi me to silene vedro a cely den se valet na plazi neni nic pro me.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#74 17. 3. 2014 21:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

A to já bych si zase užila koupání a opalovačku. stolt
O to nejde. smile

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#75 17. 3. 2014 21:15

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

To je v pořádku, že to má každej jinak. Pro každýho je lepší jiná dovolená. Mě poznávačky docela ničí, ale zase - jsem docela v pohodě schopná sehnat si letenku i ubytko a vyrážet na vlastní pěst. Naprosto chápu někoho, kdo má třeba v práci velkou zodpovědnost a neustále něco musí organizovat a řešit, že chce o dovolené "být organizován", nestarat se o nic a přijít prostě na 15.00 k morovýmu sloupu, kde je sraz smile

Cestování je jinak moje velká láska a jestli mi něco opravdu je v mateřství trochu na obtíž, tak jen to, že s tím cestováním je to prostě komplikovanější a omezenější (zvl᚝ kvůli kojení u prat). Ale když byl holkám rok, byli jsme na pár dní v Londýně a paráda (pro nás - ony ještě byly v té fázi "jsem spokojená tam, kde mám tátu, mámu a prso s mlíkem"). Loni v létě v jejich dvou letech Chorvatsko na vlastní pěst a to už si užily skvěle i ony, vzpomínají na to doteď. Letos teda nic, budeme zase rodit, ale příští rok bych zase nějak chtěla. Je pravda že s mrňatama je ta dovolená spíš "dělám to co doma, jen to dělám někde jinde", ale i to je pro mě přínos, vypadnout ze stereotypu a chvíli kojit a přebalovat jinde smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí