Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 12. 3. 2014 15:32

Wikina
♥♥♥♥♥--

Re: Skleroza, matka turistiky

Ronja napsal(a):

Holky a co když mám VPDSP od narození? gloria Si pamatuju fakt živě, jak můj táta šílel, když jsem v první třídě dostavila ze školy v bačkůrkách, zato bez aktovky (tu jsem si nechala v šatně, kam jsem se šla přezout). Už jsem tu o tom onehdy docela podrobně psala, já to beru s humorem, ale schopnost soustředit se a udržovat přirozený systém je vrozená, a i když se leccos dá nacvičit, někomu to prostě sežere o moc víc energie, než jinýmu.

Těžko taky čekat, že někdo např. s uměleckým nadáním, pracující v tvůrčí profesi bude stejný systematik jako někdo, kdo se živí, řekněme, účetnictvím. Zato to pak mnohdy  vyvažují jiné vlastnosti, za všechny mě napadá třeba smysl pro humor.

Já teda tento syndrom má až od později. Jako malá jsem byla vzorná, pečlivá holčička, přesmyčka nastala od 14ti na gymplu. To jsem byla normální lajdák, a pak dál na škole- zase pozorná, pečlivá. Asi jedu v nějakých čtyř-pětiletkách bo co.
Odhmotnila jsem se až v práci, kde jsem doslova žila v poklusu a musela všechno stíhat- schůzky, telefony, práce i na pc, přičemž každý telefon mi práci doslova rozvětvil, nevyřídil se tím hovorem. To podstatné jsem si uhlídala, ale ostatní už mozek nebral. Takže až v tuto chvíli nastávaly tyto vpdsp znaky. A už mi jaksi zůstaly...

Ale vůbec se tím netrápím, taky to beru s nadhledem, jen občas, když si připravím finanční či časovou ztrátu, tak bych si nakopala...
No a navíc, vidím-li, že nejsem sama, tak mě to moc těší big_smile

Není tady

#77 12. 3. 2014 19:55

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Selima napsal(a):

Ja teda dosť trpím, keď mi v garsónke, kde prevažne bývam sama s andulkami, zmizne nejaká vec... Naposledy, čo si pamätám, tak zubná kefka - a vtedy tu okrem mňa fakt nikto nebol kapitulation. To už som sa cítila ako blázon...

Sel, ja som to v mojom zivote zazila mockrat...
Ked som sa zmierila s tym, ze sa to nijako vysvetlit neda (stratili sa aj veci vacsich rozmerov, ako ihla...), uzavrela som to tym, ze vzdycky vsade je nejaka cierna diera..., kam sa veci nepochopitelne stracaju, naozaj. A nerobi to ani nas nemecky nepriatel... rock rock rock

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#78 12. 3. 2014 22:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Eva. napsal(a):

Selimo, já jsem tak "dokonalá", až jsem úplně nedokonalá. big_smile Takže v pohodě já sama se sebou i mí blízcí se mnou.
Nebo jsi zapomněla, jak jiná jsem byla naživo, než jsem se ti jevila ze psaní?
Prostě jsem i v písemném projevu nedokonalá. big_smilewink

Skoro zabudla, to je fakt. Naživo je toho málo, škoda favoriť... A cez písmenká - tiež škoda favoriť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#79 12. 3. 2014 22:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Veci sa podľa mňa nejako schovávajú... alebo premiestňujú. Čierna diera existuje, ale pevne dúfam, že nie v mojom byte wink - a zákon zachovania hmoty nepustí... Kefka sa nemôže ani teleportovať, ani vypariť... kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#80 13. 3. 2014 7:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kefka sa nemôže ani teleportovať, ani vypariť
Klidně se může změnit v něco jinýho... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#81 13. 3. 2014 7:48

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Eva. napsal(a):

Selimo, já jsem tak "dokonalá", až jsem úplně nedokonalá. big_smile Takže v pohodě já sama se sebou i mí blízcí se mnou.
Nebo jsi zapomněla, jak jiná jsem byla naživo, než jsem se ti jevila ze psaní?
Prostě jsem i v písemném projevu nedokonalá. big_smilewink

Skoro zabudla, to je fakt. Naživo je toho málo, škoda favoriť... A cez písmenká - tiež škoda favoriť.

Nerozumím. Ale to je jedno.

Upravil(a) Eva. (13. 3. 2014 7:49)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#82 13. 3. 2014 8:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Naživo sa vidíme málo, asi tu všetky navzájom (my naposledy pred cca 5 rokmi, tuším) a tak sa to berie skôr cez tie písmenká... No a tma to je teda No comment.

Brita

Není tady

#83 31. 3. 2014 17:05

Suzie
♥♥♥♥---

Tak dneska jsem se dostala do vyššího levelu sklerózy:

šla jsem domů rychle vyvenčit psa, páč jsem se zdržela v práci. Když jsem přiběhla, převlékla jsem se do venčícího oblečení, psovi dala náhubek a obojek. Vtom zazvonil telefon, tak jsem začala vyřizovat pracovní záležitosti a druhou rukou vzala vodítko a jdu z bytu.
U výtahu jsem si všimla, že mám sice vodítko, ale není na něm pes. Ach jo. Naštěstí jsem takhle nedošla ven. Ten chudák stál doma za dveřmi a asi se jenom divil.

Není tady

#84 31. 3. 2014 17:32

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Suzie, pěkný! Ty zvonící telefony jsou vražednej nástroj, já jednou vzala v obchodě zvonící mobil a věc, kterou jsem si zrovna prohlížela (samozřejmě nezaplacenou) automaticky dala tam, kde mi nebude zavazet - do kapsy dumbom

Jinak jsem byla za sklerózu minulý týden, měla jsem jet na kontrolu na gynekologii. Odjezd naštěstí až kolem poledne, takže jsem velmi pomalu a velmi pečlivě všechno sbalila - oběma dětem náhradní oblečení, hračky, jídlo, pití, sobě kabelku s peněženkou (a řidičákem a všemi doklady) a telefonem, dokonce i nabíječku do auta, stihla jsem si i umýt hlavu, no pyšná jsem na sebe byla, jak v pohodě a bez nervů jsme se s holkama vypravily! Tak je hodinu před schůzkou hodím holky do auta, jedeme do Brna, tam ještě vyzvedávám kamarádku s roční holčičkou (je stejně těhotná jako já a máme stejného doktora, tak chodíme na kontroly spolu a vzájemně si hlídáme děti). Chci jí zavolat, že už se blížíme - šátrám po telefonu - kde je ta zatr... kabelka??? Ahá, společně s tou skvěle sbalenou taškou zůstaly doma na schodech, takže jsem v Brně bez jídla, pití, peněz, telefonu, čehokoli pro holky, klíčů, řidičáku...

Sestra na recepci mě nemohla pochooit. Prý "to nevadí, že dnes nemáte těhotenskou průkazku, tak mi dejte jen kartičku pojišťovny". "aha, to nemáte taky, no tak příště. Tak tu moč na kontrolu". "Jak to že ani moč???" (no jak to, sakra, protože jsem to všechno VELMI PEČLIVĚ sbalila a zapomněla, no! kapitulation ) Jen tu umytou hlavu jsem si vzala s sebou lol

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#85 31. 3. 2014 18:08

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Suzie napsal(a):

šla jsem domů rychle vyvenčit psa, páč jsem se zdržela v práci. Když jsem přiběhla, převlékla jsem se do venčícího oblečení, psovi dala náhubek a obojek. Vtom zazvonil telefon, tak jsem začala vyřizovat pracovní záležitosti a druhou rukou vzala vodítko a jdu z bytu.
U výtahu jsem si všimla, že mám sice vodítko, ale není na něm pes. Ach jo. Naštěstí jsem takhle nedošla ven. Ten chudák stál doma za dveřmi a asi se jenom divil.

občas odcházím z domu hrát badminton bez pálky nebo s velkým deštníkem (pálku mám zastrčenou ve stojanu  spolu s paryzoly wink)

Není tady

#86 31. 3. 2014 23:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Neviem, či je to skleróza - ale v obchode som ponúkala preukaz do knižnice a na daňovom úrade platobnú kartu... rodna keď ono to dnes už všetko vyzerá rovnako... (len kreditka ešte nemá moju fotku gloria )

Brita

Není tady

#87 1. 4. 2014 8:03

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Ronja napsal(a):

Suzie, pěkný! Ty zvonící telefony jsou vražednej nástroj, já jednou vzala v obchodě zvonící mobil a věc, kterou jsem si zrovna prohlížela (samozřejmě nezaplacenou) automaticky dala tam, kde mi nebude zavazet - do kapsy dumbom

Jinak jsem byla za sklerózu minulý týden, měla jsem jet na kontrolu na gynekologii. Odjezd naštěstí až kolem poledne, takže jsem velmi pomalu a velmi pečlivě všechno sbalila - oběma dětem náhradní oblečení, hračky, jídlo, pití, sobě kabelku s peněženkou (a řidičákem a všemi doklady) a telefonem, dokonce i nabíječku do auta, stihla jsem si i umýt hlavu, no pyšná jsem na sebe byla, jak v pohodě a bez nervů jsme se s holkama vypravily! Tak je hodinu před schůzkou hodím holky do auta, jedeme do Brna, tam ještě vyzvedávám kamarádku s roční holčičkou (je stejně těhotná jako já a máme stejného doktora, tak chodíme na kontroly spolu a vzájemně si hlídáme děti). Chci jí zavolat, že už se blížíme - šátrám po telefonu - kde je ta zatr... kabelka??? Ahá, společně s tou skvěle sbalenou taškou zůstaly doma na schodech, takže jsem v Brně bez jídla, pití, peněz, telefonu, čehokoli pro holky, klíčů, řidičáku...

Sestra na recepci mě nemohla pochooit. Prý "to nevadí, že dnes nemáte těhotenskou průkazku, tak mi dejte jen kartičku pojišťovny". "aha, to nemáte taky, no tak příště. Tak tu moč na kontrolu". "Jak to že ani moč???" (no jak to, sakra, protože jsem to všechno VELMI PEČLIVĚ sbalila a zapomněla, no! kapitulation ) Jen tu umytou hlavu jsem si vzala s sebou lol

Ja jsem byla taky v tehotenstvi hodne skleroticka ,mela jsem uplna okna . Bylo to tak strasne ,ze jsem premyslela ,zda-li je to zacatek nejake nemoci nebo pouze vliv diky tehotenstvi.Nastesti to po narozeni deti odeznelo,samo i kdyz uz to neni co to byvavalo predtim

Není tady

#88 1. 4. 2014 10:51

Wikina
♥♥♥♥♥--

Suzie napsal(a):

lollol
bublínek malej, ten musel koukat.. lol

Není tady

#89 1. 4. 2014 11:19

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Suzie napsal(a):

občas odcházím z domu hrát badminton bez pálky nebo s velkým deštníkem (pálku mám zastrčenou ve stojanu  spolu s paryzoly wink)

lol

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#90 1. 4. 2014 11:22

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Veci sa podľa mňa nejako schovávajú... alebo premiestňujú. Čierna diera existuje, ale pevne dúfam, že nie v mojom byte wink - a zákon zachovania hmoty nepustí... Kefka sa nemôže ani teleportovať, ani vypariť... kapitulation

Já myslím, že může. A dokonce ještě víc - ona na Tebe za chvíli odněkud škodolibě "vyskočí". Mně se takhle stalo jednou s brýlemi - vyskočily na mě z lednice.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#91 1. 4. 2014 12:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Áno, veci sa škodoradostne schovávajú - to pripúšťam - ale táto kefka ma opustila už nadobro. stolt

Brita

Není tady

#92 1. 4. 2014 12:22

Konvalinka 21
♥♥-----

Já jsem jednou dávala ve vlaku průvodčímu místo průkazky bankovní kartu yikes, ještě že ji nechtěl lol

Není tady

#93 1. 4. 2014 12:55

Suzie
♥♥♥♥---

Konvalinka 21 napsal(a):

Já jsem jednou dávala ve vlaku průvodčímu místo průkazky bankovní kartu yikes, ještě že ji nechtěl lol

Tak já jsem jednou u televize vzala do ruky mobil /tehdy ještě s tlačítky/ a namířila ho na TV a snažila se přepnout kanál.

Není tady

#94 1. 4. 2014 14:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupp To môj bývalý robieval pravidelne - plus sa snažil telefonovať z ovládača.

Brita

Není tady

#95 1. 4. 2014 18:00

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

LENNNA napsal(a):

Tak já sklerózu a hledání věcí zatím neznám smile. Můj přítel neustále něco hledá a neví, kam si co dal. Já to absolutně neumím pochopit! Přece vím, kam si co dávám smile. No, snad mi to dlouho vydrží.

Tak sklerózu na hledání věcí mám odjaktěživa. Co já prohledám času. S věkem to nemá nic společného. Jsem schopna dát lístky do kina do ledničky a hledat je hodinu.....

Není tady

#96 1. 4. 2014 19:17

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

Suzie napsal(a):

Konvalinka 21 napsal(a):

Tak já jsem jednou u televize vzala do ruky mobil /tehdy ještě s tlačítky/ a namířila ho na TV a snažila se přepnout kanál.

Takhle jsem si vzala na týdenní dovolenou ovladač od televize místo mobilu ... H8dejte, kam všuse jsem se dovolala.. lol

Upravil(a) gymnasión (1. 4. 2014 19:19)

Zpomal.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí