Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 11. 3. 2014 17:41

Wikina
♥♥♥♥♥--

Re: Skleroza, matka turistiky

Modroočka napsal(a):

Normálně zapomínám, prostě mi něco totálně vypadne. Ale vzpomenu si,někdy pozdě, ale vzpomenu si. Dřív jsem si pamatovala skoro všechno, teď si pamatuju taky hodně, ale zapomínám. Asi už mám ten software přeplněnej a potřeboval by vyčistit a zdefragmentovat. Aby tam bylo zase místo na další informace.

Jdu pro ocet, koupím kdeco,ocet nemám,stejně tak to bylo s kečupem. Včera jsem u máti v lednici zapomněla šunku a párky, přitom deset minut před odchodem od ní jsem říkala, že na to nesmím zapomenout. Šla jsem se vyčůrat a asi s močí odešla i myšlenka vzít ty párky a šunku. A tak podobně, no.

big_smile
Já si myslím, že ten mozek se právě čistí sám, vypustí kraviny big_smile

Není tady

#27 11. 3. 2014 17:48

Wikina
♥♥♥♥♥--

modrovous napsal(a):

helena napsal(a):

ty si fakt při každým odchodu z bytu prohlížíš futra?
Si to nech příště napsat na dveře do pohledový vejšky... akorát si musíš vedle nalepit (přitlouct) cedulku "NEMAZAT!!!" http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Nejsem si úplně jistá, jestli by to pomohlo. Navíc, i kdybych si nakrásně vzala klíče, mobil i brýle, určitě nechám doma doklady nebo peněženku. roll To bych na těch dveřích musela mít viset seznam půl metru dlouhej. big_smile

A futra mít stále s sebou.
Mě mrzí, že neunesu víc. Protože bych nosila všechno na krku. To mi pomáhá třeba na ten telefon a klíče. Není to 100%, to zas né...., ale přínosné.

Není tady

#28 11. 3. 2014 17:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já si myslím, že ten mozek se právě čistí sám, vypustí kraviny
Tak asi jak u koho... protože kraviny bejvaj to jediný, co si můj mozek pamatuje celkem spolehlivě... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Protože bych nosila všechno na krku.
Všechno tahám v - no, eufemisticky řečeno kabelce... ovšem mý kabelky jednak musejí pojmout "nezbytnosti" (a co to je, o tom rozhoduju já http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png), občas taky nákup nebo balíček z pošty - a aspoň trochu by měly bej poplatný svýmu názvu, abych netahala fakt pytel na hady... to by nikdo nevěřil, co dá práce sehnat takový zavazadlo...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 11. 3. 2014 17:57

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Tak asi jak u koho... protože kraviny bejvaj to jediný, co si můj mozek pamatuje celkem spolehlivě... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Všechno tahám v - no, eufemisticky řečeno kabelce... ovšem mý kabelky jednak musejí pojmout "nezbytnosti" (a co to je, o tom rozhoduju já http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png), občas taky nákup nebo balíček z pošty - a aspoň trochu by měly bej poplatný svýmu názvu, abych netahala fakt pytel na hady... to by nikdo nevěřil, co dá práce sehnat takový zavazadlo...

To bude asi důvod, proč potřebuju rok od roku větší kabelky. lol

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#30 11. 3. 2014 18:02

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Wikina napsal(a):

big_smile

Asi jak který. Můj si zásadně ponechává kraviny a podstatné informace, jako třeba data narození dětí nebo rodičů, vypouští.
To se mi fakt stalo minulý týden. Byla jsem tázána na datum narození mladšího děcka, a ze mě fakt vypadlo o den a měsíc jiné datum. Můj drahý muž mě hbitě upozornil, že tohle datum patří k úplně jiné události a uvedl správnou informaci. Kdybyste viděly ten pohled toho ouřady. lol Evidentně zvažoval, jestli na mě nezavolat sociálku.
No nemáme to my sklerotičky vůbec jednoduchý. lol

Jan Werich

Není tady

#31 11. 3. 2014 18:30

Wikina
♥♥♥♥♥--

modrovous napsal(a):

Wikina napsal(a):

big_smile

Asi jak který. Můj si zásadně ponechává kraviny a podstatné informace, jako třeba data narození dětí nebo rodičů, vypouští.
To se mi fakt stalo minulý týden. Byla jsem tázána na datum narození mladšího děcka, a ze mě fakt vypadlo o den a měsíc jiné datum. Můj drahý muž mě hbitě upozornil, že tohle datum patří k úplně jiné události a uvedl správnou informaci. Kdybyste viděly ten pohled toho ouřady. lol Evidentně zvažoval, jestli na mě nezavolat sociálku.

Je pravda, že si z matiky pamatuju to, na co nás učitel upozornil, že si pamatovat nemusíme. Lud. č.- prý stačí si zapamatovat 3,14, ale mně utkvělo 3,14 15 92 65. A další, co si nemusíme pamatovat je že Dyk se utopil v Jugoslávii.

Takže já taky nějaký kraviny nepustila. Ale jinak data, narození - to si taky nepamatuju, nevím, ani mi to nepřijde až tak důležité..

Není tady

#32 11. 3. 2014 18:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To bude asi důvod, proč potřebuju rok od roku větší kabelky.
Možná časem plynule přejdu na RVHP tašku s kolečkama... ještěže to vzhledem k mýmu věku nebude nápadný... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

prý stačí si zapamatovat 3,14
Na Ludolfa mám úžasnou mnemotechnickou pomůcku... víceméně taky patří do kolonky "kravinky", páč jsem nikdy nepotřebovala znát víc, než tři desetinný čísla... ale samozřejmě, že TOHLE si pamatuju...
Mám ó bože ó dobrý pamatovat si takový čísel řad. Velký slovutný Archiméde pomáhej trápenému dej mu moc nazpamět nechť odříká ty slavné sice ale nám od*por*né číslice Ludolfova čísla
Jsem zvědavá, komu to utkví taky - ale brejle nebo data bude hledat furt dál http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Upravil(a) helena (11. 3. 2014 18:41)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#33 11. 3. 2014 19:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

helena napsal(a):

Ja mám vraj kabelku veľkosti lodného kufra rodna - ale jednak ako panna proste POČEBUJEM mať VŠETKo so sebou, a druhak je to pomôcka proti skleróze. A myšlienky a povinnosti sa už ani ani nesnažím udržať v gebuli ,ale všetko si ukladám do mobilu, do pripomienok a úloh. Má to svoje výhody, ale aj nevýhodu - jednak mi mobil pípa už furt, takže občas nevenujem pozornosť, a druhak mi napr. dnes dvakrát spadol a raz som ho pokvapkala vodou - a to mám zakaždým infarktový stav, že ostanem bež svojej externej pamäte. grater kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#34 11. 3. 2014 19:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Wikina napsal(a):

big_smile

Z toho si nič nerob, moja mama udáva úplne nerealistický čas môjho narodenia... Niekedy uvažujem, či pri ňom vôbec bola. hmm (A ona to tak má odjakživa, nedá sa to zviesť na vek, hoci teraz by už mala nárok...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 11. 3. 2014 19:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Wikina napsal(a):

big_smile

big_smile Už som tu možno spomínala prípad mojej známej, ktorá sa po zistení, že jej brat čaká tretie dieťa zaradovala, že jej mala sa konečne dočká pekného počtu päť vnúčat, čím konečne tromfne svoju sestru. Muž sa jej udivene (a trochu s obavou) spýtal: "My máme jedno dieťa a oni čakajú tretie - ako si došla na číslo 5?" Načo sa ona úprimne začudovala. "My Máme fakt len M.?" kapitulation

Brita

Není tady

#36 11. 3. 2014 19:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

big_smile Už som tu možno spomínala prípad mojej známej, ktorá sa po zistení, že jej brat čaká tretie dieťa zaradovala, že jej mala sa konečne dočká pekného počtu päť vnúčat, čím konečne tromfne svoju sestru. Muž sa jej udivene (a trochu s obavou) spýtal: "My máme jedno dieťa a oni čakajú tretie - ako si došla na číslo 5?" Načo sa ona úprimne začudovala. "My Máme fakt len M.?" kapitulation

Jej malá alebo jej mama? Teď jsem  z toho ale jelen letěl jetelem.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#37 11. 3. 2014 19:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Většinou hledám věci,které poprvé nenajdu na místě, kam patří. Pak obrátím skleničku a najdu je na místě ,kam patří. dumbom
Sklerozu mám např. v práci, musím si všechny úkoly psát, protože jak je neudělám hned, zapomenu na ně.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#38 11. 3. 2014 20:14

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Přemýšlela jsem, že věci, položené na auto, můžou být nebezpečné pro jiné řidiče.
Holky, nepokládejte nic na ta auta. Nikdy. Vůbec nejde o zapomenutí nebo ztrátu těch věcí. To je to nejmenší. sad

Není tady

#39 11. 3. 2014 20:45

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

Majko, pořád se tady oháníš svou vysokou inteligencí, tak já ti dám teď jednu radu, ju? Zkus ji použít, snad se ti ten "ukrutnej rébus" i přes ten překlep povede rozluštit. roll

Upravil(a) modrovous (11. 3. 2014 20:47)

Jan Werich

Není tady

#40 11. 3. 2014 20:46

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Přemýšlela jsem, že věci, položené na auto, můžou být nebezpečné pro jiné řidiče.
Holky, nepokládejte nic na ta auta. Nikdy. Vůbec nejde o zapomenutí nebo ztrátu těch věcí. To je to nejmenší. sad

Fakt jsi přemýšlela? A tohle má být výsledek? No má úcta. va grater

Jan Werich

Není tady

#41 11. 3. 2014 20:49

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

modrovousi, nerozumím ti. Proč ta ironie?
Vidělas třeba dneska televizní noviny?

Upravil(a) Eva. (11. 3. 2014 20:59)

Není tady

#42 11. 3. 2014 20:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

Majko, pořád se tady oháníš svou vysokou inteligencí, tak já ti dám teď jednu radu, ju? Zkus ji použít, snad se ti ten "ukrutnej rébus" i přes ten překlep povede rozluštit. roll

Tady je i má vysoká inteligence bezradná. big_smile Prostě mi to na první čtení přišlo hodně zmatené, co má malá společného s tím, že trumfne svou sestru počtem vnoučat a už vůbec s tím, že mají jen M(alou). Než jsem se z toho vysomárila. smile

Není tady

#43 11. 3. 2014 21:03

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Ty uděláš z každé srandy vážný důvod k zamyšlení a přidáš poučení. Nechápu, co tě k tomu vede. Je to fakt únavné.

Ano, je to nebezpečné pokládat věci na auto.  Myslíš, že to ostatní nevědí?

Upravil(a) lea64 (11. 3. 2014 21:05)

Není tady

#44 11. 3. 2014 21:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Možná ne, když to dělají.
Neumím posoudit. Mám v sobě blok pokládat cokoliv na auto.
A sranda to fakt není, ohrozit takovou blbostí životy.
Záleží na tom, pod jakým úhlem se na věc člověk dívá.

Upravil(a) Eva. (11. 3. 2014 21:08)

Není tady

#45 11. 3. 2014 21:11

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Toto je humorné téma a ty sem vlítneš s černou kronikou.

Upravil(a) lea64 (11. 3. 2014 21:12)

Není tady

#46 11. 3. 2014 21:15

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Na ohrožení životů jiných lidí, když už pominu vlastní život, nic humorného nevidím. Tohle pro mě není humor. Když trpím vlastní sklerózou já, to je jiná. Ale ohrožovat blbým zvykem (ne sklerózou) jiné, to opravdu není vtipné.
Pardon za offtopic , chtěla jsem to napsat už přes den, mlčela jsem, ale ty dnešní televizní noviny, to bylo snad jako na zavolanou. Třeba aspoń jeden člověk přestane pokládat cokoliv na auto. Vypěstuje si prostě takový zvyk.

Upravil(a) Eva. (11. 3. 2014 21:17)

Není tady

#47 11. 3. 2014 21:24

lea64
♥♥♥♥♥♥-

K tomu už snad není co dodat.

Není tady

#48 11. 3. 2014 21:36

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Jsem ráda,že jsem po delší době zavítala na Babinet,pročetla jsem se tímto tématem a směju se jak blázen,hlavně mě pobavil ten VPDSP.Dočetla jsem a zjišťuji,že mám nějaký hlad a žízeň,tak si jdu do kuchyně pro mandarinku a natočit vodu.Cestou vezmu z konferenčního stolku talíř od manželovy večeře a prázdnou flašku od piva.Talíř jdu umejt,ale vidím za oknem toulavýho kocoura,co ke mě chodí na žrádlo a dneska tu ještě nebyl,tak mu dám misku za okno,odnesu flašku do špajzu,jdu kolem WC,tak že si ještě odskočím.Všimnu si,že umyvadlo je špinavý od hlíny,jak se manžílek vrtal v hlíně na zahradě,trochu je i na chodbě,tak umeju umyvadlo,zametu hlínu a jsem tu.A pořád mám hlad a žízeň a chce se mi ehm.....,ale mě ten VPDSP zatím ještě určitě nehrozí. lol

Není tady

#49 11. 3. 2014 21:41

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

To bude asi důvod, proč potřebuju rok od roku větší kabelky.
Možná časem plynule přejdu na RVHP tašku s kolečkama... ještěže to vzhledem k mýmu věku nebude nápadný... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

tak nákupní tašku na kolečkách už používám mnoho let a to mi ani dnes není ještě 50 a víš že je mi úplně fuk,co si myslí ostatní?Kdyby věděly ty které vidím,jak tahají v každé vytahané ruce až k zemi  naditou tescoigeitku,co si o nich já s "RVHP" taškou na kolečkách myslím,tak by se na mně vůbec nedívaly mile - a věř,že to není nic lichotivého.

Ale hlavně jsou pro mě polítováníhodné,pokud si z toho teda vůbec něco dělám.Pro mě je taška na kolečkách strašně pohodlná,vleze se do ní neúrekom velký nákup a pritom všem si to odvezu klidně jedním malíčkem.Mám tu výhodu,že máme bezbariérové bydlení,tudíž se s ní nemusím smykat někde do schodů.

Navíc se u nás ve městě strašně blbě parkuje u obchodů většinou,takže vyřešeny hned 2 problémy najednou-nemusím si na velký nákup brát auto.

Není tady

#50 11. 3. 2014 21:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Eva. napsal(a):

Na ohrožení životů jiných lidí, když už pominu vlastní život, nic humorného nevidím. Tohle pro mě není humor. Když trpím vlastní sklerózou já, to je jiná. Ale ohrožovat blbým zvykem (ne sklerózou) jiné, to opravdu není vtipné.
Pardon za offtopic , chtěla jsem to napsat už přes den, mlčela jsem, ale ty dnešní televizní noviny, to bylo snad jako na zavolanou. Třeba aspoń jeden člověk přestane pokládat cokoliv na auto. Vypěstuje si prostě takový zvyk.

Tragédie se dá udělat ze všeho a noční mury taky. dumbom Poradila bych ti - nekoukej na televizi a nečti černou kroniku. Víš co se říká, smích léčí a je fajn brát život s humorem. smile

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí