Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 3. 2014 19:40

Alons-Y
♥------

Deprese, deprese a zase jen deprese.

Dobry vecer. Uz nevim co delat jsem samozivitelka mam dve male deti 2 a 4 roky. Jsem uplne sama kamaradi daleko, tata pred pul rokem umrel.. s penezma je to slozite, zbyla rodina mama, babicka mi jen pridavaji ... babickame jen opakuje jak jsem neschopna, mama ma noveho samstra uz 2 mesice po pohrbu po 30ti letem vztahu, lita zamilovana ma jen ironicke poznamky ke me je fajn ale proste me to ubiji dal.. nove pratele a vztahy nejsem schopna navazat.. bracha mi pomaha asi nejvice dobre se s nim popovida ale bydli 250km daleko. Obcas mam pocit ze je vse fajn zvladam ale pak zase spadnu zpatky do letargie snazila jsem se to zvladnoutt sama ale proste mi to nejde a je to cim dal zarytejsi a horsi a situace ve svete mi k tomu jeste pridava. Chci byt spokojena, vesela mama s energii pro sve dva syny . Miluji je kvuli nim se snazim potrebovala bych odbornou pomoc ale nemam zadne penize a ani cas.. mozna by mi stacilo obejmuti a rict ze to zvladnu .. nikdy nikdy jsem nebyla tak sama uz jsem sama 2,5 roku a jsem uplne znicena. Snazim se si vymyvat mozek, na nic nemyslet.. cim vice premyslim tim je to horsi.. jsou i svetle chvile ale za nima je zase jen hruza, samota, nic mi nedava motor, zivotni silu. Nevim co tu ocekavam omlouvvam se asi jen potrebuji psat...

Není tady

#2 9. 3. 2014 9:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Deprese, deprese a zase jen deprese.

To je blbé obdobie - buď i poveda, že to prejde (a raz to prejde, to je fakt - či už tak alebo onak), alebo skús nájs si nejaký koníček, nejakú príjemnú aktivitu, kde by si sa zoznámila s novými kamošmi... Neviem nič bližšie, ale nemohla by si si vzia psíka z útulku, alebo zača chodi na túry, prípadne stretáva sa v materskom centre, klube ručných prác - proste nájs si niečo nové, čo veža nestojí, ale prinesie nových žudí, nové zážitky a tak? Takto sa len točíš dokola v kruhu depiek, starostí a samoty...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 9. 3. 2014 9:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Potrbujes odbornou pomoc.
Penize na to nejsou nutne treba, ale cas ano.
Pokud ho nemas, myslis si, ze ho nemas, nejsi ochotna si ho sama na sebe udelat, tak pak ti nikdo ale nepomuze.
A ty budes dal svou situaci videt jen v cernych barvach, ty svetle, vesele budes dal prehlizet.
Budes si muset zkratka vybrat.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#4 9. 3. 2014 10:04

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Jsou psychologové a psychiatři, které hradí zdravotní pojišovna. Najdi si je na internetu. Na tu hodinku, dvě, ti snad někdo děti pohlídá, třeba sousedka, kamarádka. Jinak je dobré v klidu si sednout a napsat si, co je v tvém životě dobré a co špatné. U těch špatných věcí rozpoznat, co můžeš změnit a co ne. s tím, co nelze změnit, je třeba se smířit, asi jako když prší, taky je to blbé, ale ovlivnit to nemůžeš, takže nemá cenu se tím trápit. No a tam, kde to změnit lze, pomalu pracovat na zlepšení.

Není tady

#5 9. 3. 2014 10:15

vera
♥♥♥♥♥♥-

a vybrala sis  správný nick..........jenom chybí jedno l
allons-y-znamená pojďme do toho, pojďme to řešit..............mᚠdobře nakročeno

Není tady

#6 9. 3. 2014 11:54

Wikina
♥♥♥♥♥--

Alons-Y napsal(a):

Dobry vecer. Uz nevim co delat jsem samozivitelka mam dve male deti 2 a 4 roky. Jsem uplne sama kamaradi daleko, tata pred pul rokem umrel.. s penezma je to slozite, zbyla rodina mama, babicka mi jen pridavaji ... babickame jen opakuje jak jsem neschopna, mama ma noveho samstra uz 2 mesice po pohrbu po 30ti letem vztahu, lita zamilovana ma jen ironicke poznamky ke me je fajn ale proste me to ubiji dal.. nove pratele a vztahy nejsem schopna navazat.. bracha mi pomaha asi nejvice dobre se s nim popovida ale bydli 250km daleko. Obcas mam pocit ze je vse fajn zvladam ale pak zase spadnu zpatky do letargie snazila jsem se to zvladnoutt sama ale proste mi to nejde a je to cim dal zarytejsi a horsi a situace ve svete mi k tomu jeste pridava. Chci byt spokojena, vesela mama s energii pro sve dva syny . Miluji je kvuli nim se snazim potrebovala bych odbornou pomoc ale nemam zadne penize a ani cas.. mozna by mi stacilo obejmuti a rict ze to zvladnu .. nikdy nikdy jsem nebyla tak sama uz jsem sama 2,5 roku a jsem uplne znicena. Snazim se si vymyvat mozek, na nic nemyslet.. cim vice premyslim tim je to horsi.. jsou i svetle chvile ale za nima je zase jen hruza, samota, nic mi nedava motor, zivotni silu. Nevim co tu ocekavam omlouvvam se asi jen potrebuji psat...

Je jasné, že se člověk chce svěřit, nebo si problém popsat, utřídit myšlenky, je to bezva metoda. Takže v naprostém pořádku..
Vzala bych tu situaci krok po kroku. Zaprve by bylo třeba zjistit, zda-li se u tebe jedná "jen" o splíny, unavu, nemᚠsílu, energii nebo o depresi, coby nemoc. Může jít i např. o nedostatek nějakého prvku - hořčík apod. Takže zaprve zjistit co ti je. Jak píšou holky, at je to cokoliv, tak psychiatr i snad psycholog bo nějaké centrum pomoci určitě existuje i zdarma. Ale je nutné pojmenovat co to je. Jinak - samoživitelka s malýma dětma není zas až tak neobvyklá situace, není to konec světa. Zrovna tady na babi je jedna holčina s jako ty s dětmi 1 a 3roky. A takových je víc. Takže si můžete vyměnit zkušenosti a dojmy, což taky pomůže. V pořádku musíš být hlavně kvůli sobě. V nepořádku budeš dětem k ničemu.
Jak píšeš, že by možná stačilo obejmout - pokud ano - víš, já si myslím, že je potřeba hledat pomoc prvně sama u sebe, ne u druhého, protože pak je člověk závislý na někom, na něčí lásce.. Můžeš si lásku dát i sama sobě (chápu že ti to zní poněkud divně, chlap je chlap, víme big_smile ), pochválit se sama, i nahlas, hýčkat se a pečovat o sebe. Hlavně teda dovolit si sama sobě "pustit" tyto pocity. Sama sobě totiž vydržíš napořád. A ten chlap...ten se někde cestou přidá, neboj..

Není tady

#7 9. 3. 2014 13:25

šestka
♥♥♥----

MᚠSZ

Není tady

#8 9. 3. 2014 14:32

Alons-Y
♥------

Nikdy jsem nechtěla pomoct od odborníka-psychologa. Ale všechny tyhle věci znám a vím jak na to kamarádi,zájmy.. když nemám depresi tak se do toho vrhnu a pak zase přijde. Až ted poslední dobou chodí deprese a vlastně ani nevím proč a ani se jí neumím bránit. Všechno to pozitivní myšlení, zájmy, atd. nejde to prostě se cítím tak mizerně. První rok po rozpadu vztahu to bylo hrozný, pochopitelně. Druhý rok už jsem se z toho dostávala a začínala jsem vidět věci světleji,jasněji a začínalo se dařit. Myslela jsem pozitivně a bylo vše fajn.. pak najednou ex. začal dělat problémy s placením, a pak mi umřel táta. Ani jsem jsem to ještě nepochopila. Často mě zničeho nic přepadnou myšlenky že tu táta není a ta bolest a snažím se to zahnat. Většinou se to povede, ale nesmířila jsem se s tím asi uplně. Nikdy jsme neměli jako emotivní vztah mezi sebou ale respect měl u mě velkej a byl to skvělý člověk. Jsem mu moc podobná i mi to říkal. TAky trpěl na maniodeprese... tak jestli je to dědičné nevím.
Jen vím že si asi nejsem schopná sama pomoct tak dlouho jsem se snažila všechny teoretický věci vím a stejně ta deprese příjde. Je to takovej stav nepřála bych to nikomu. Člověk má pocit že nemá nic význam, nemůžu nic.
A nemám vlastně nikoho blízkého tak moc... vím že něco platí pojišovna že to jde, ale nevím jak bych přišla za praktickým doktorem a říkala mu že mám deprese, a tak.. to si neumím představit.

vera smile dekuji alons-y z mého oblíbeného seriálu ale už jsem to slyšela že to znamená toto.

Dneska se cítím zase o něco lépe, ale na jak dlouho. Nejvíc mě děsí že už to neovlivnuji prostě příjde tak jako tak a já se tomu neubíráním.

Není tady

#9 9. 3. 2014 17:51

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Alons-y,  k psychologovi lze objednat PŘÍMO , bez  prakt. dr.
a zeptat se, zda návštěvu hradí pojišovna - jsou obě možnosti , placený klientem i hrazený pojiš.
Vyhledat kontakt třeba  na  netu ... guglit -  stolt

Není tady

#10 9. 3. 2014 18:28

vera
♥♥♥♥♥♥-

gemi napsal(a):

a zeptat se, zda návštěvu hradí pojišovna - jsou obě možnosti , placený klientem i hrazený pojiš.

ale je to tak těžké....najít k sobě psychologa
mně se to nepovedlo.....a vzdala jsem to
vypsat se a rozebrat to zde.......mi pomohlo víc

Není tady

#11 9. 3. 2014 18:44

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

gemi napsal(a):

vypsat se ... pomáhá hodně

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#12 9. 3. 2014 18:50

Holga
♥♥♥----

Tohle je ta dnešní pitomá doba. Jen si člověk posteskne, hnedka musí podle některých vyhledat psychologa/psychiatra, protože to sám nezvládne. Ale zvládne. Člověk zvládne víc než si myslí, obzvl᚝ když má děti. I bez chemie od psychiatra, nebo tlachání u drahýho psychologa.

Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

#13 9. 3. 2014 18:51

Holga
♥♥♥----

Grainne napsal(a):

vera napsal(a):

gemi napsal(a):

vypsat se ... pomáhá hodně

ANO.

Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

#14 9. 3. 2014 18:53

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Pokud ho nemas, myslis si, ze ho nemas, nejsi ochotna si ho sama na sebe udelat, tak pak ti nikdo ale nepomuze.
A ty budes dal svou situaci videt jen v cernych barvach, ty svetle, vesele budes dal prehlizet.

Vidis to jednoduse,pokud nema hlidani bez deti se nikam nehne.Vim o tom svy i o rozvod jsem sla zadat s detma,k zubari jsem chodila taky s detma.Kdo nezazil predstavuje si to jednoduse.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#15 9. 3. 2014 19:03

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Alons vim velice dobre jak se citis.Mela jsem to take tak po rozvodu a trvalo to nekolik let.Nic nez prazdnota a streotip a pece o deti.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#16 9. 3. 2014 19:14

Alons-Y
♥------

Eremuruss nekolik let , ja uz to tahnu 3ti rok a dalsi takovej uz nechci

holga 3 roky se to snazim zvladnout sama a nikam to nevede

Není tady

#17 9. 3. 2014 19:50

Felia
♥♥-----

Kolik je ti let a od kdu jsi? Mozna bysme si mely co rict.

jinak - pokud se rozhodnes jit k psychologovi bude to beh na dlouhou trat, nehlede na to ze ti nemusi sednout jako clovek, mne se nepovedlo takoveho najit, jen me to stalo spoustu penez - jedno sezeni 600,- a jedno sezeni nic neresi. Nakonec jsem stejne kvuli fin. situaci skoncila u pojistovnou hrazeneho psychiatra ktery mi jen napsal leky po kterych jsem nebyla schopna fungovat, vstat do prace, nebyla jsem schopna niceho, byla jsem jen unavena, ospala a tak jsem to vzdala.
Smutne je ze je to vsechno z 90% o penezich.
Pokud by sis chtela s nekym popovidat jsem tu. A pokud mas treba facebook, bylo by to super smile

Není tady

#18 9. 3. 2014 20:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

eremuruss napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Vidis to jednoduse,pokud nema hlidani bez deti se nikam nehne.Vim o tom svy i o rozvod jsem sla zadat s detma,k zubari jsem chodila taky s detma.Kdo nezazil predstavuje si to jednoduse.

Vidim to realne.
Nakonec i ty sis bez hlidani poradila, protoze jsi proste musela.

Spoustu veci clovek zvladne sam. Ale neznam nikoho, kdo by si napriklad infarkt nebo otevrenou zlomeninu lecil pozitivnim myslenim nebo vypsanim se na babinetu.
Pokud jde skutecne o deprese, odborna pomoc je nezbytna. Cim driv, tim lip.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#19 10. 3. 2014 8:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, ja som práve zažila také to zacyklenie, že som vďaka depresii nemala energiu na nič, ani zisti si kontakt na psychológa či pychiatra, tobôž niekam zájs smile . Našastie ani vymyslie, ako sa zabi, aj to mi pripadalo príliš namáhavé big_smile . Takže som tu. Vyhrabala som sa z toho nejako sama, ale určite to trvalo dlhšie než bez odbornej pomoci - a párkrát som mala namále. Takže ak sa len trochu dá, odporúčala by som odbornú pomoc... a trpezlivos k tomu. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 10. 3. 2014 12:11

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

eremuruss napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ja taky,to zanm,  proste jsem se nikam nehla, respektive jsem byla student a to jsem kojence polozila na stul a jala se u^toho co nejdrychleji najit literaturu a kopirovat ostosest. I  k lekari jsem musela s nimi.  Me je mel kdo pohlidat, treba babicka, ale ta se necitila, neni babysiter, rekla mi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#21 12. 3. 2014 14:52

Hepina155
♥♥-----

Zvládneš to, všetko zvládneš. Ide jar, slnko ti dodá energiu a tvoje deti tiež. Zlé dni sa každému striedajú s tými lepšími. Zajtra bude zase určite lepšie. Ver tomu.

"Najodvážnejším činom je myslie sama za seba. A nahlas!"

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí