18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobry vecer. Uz nevim co delat jsem samozivitelka mam dve male deti 2 a 4 roky. Jsem uplne sama kamaradi daleko, tata pred pul rokem umrel.. s penezma je to slozite, zbyla rodina mama, babicka mi jen pridavaji ... babickame jen opakuje jak jsem neschopna, mama ma noveho samstra uz 2 mesice po pohrbu po 30ti letem vztahu, lita zamilovana ma jen ironicke poznamky ke me je fajn ale proste me to ubiji dal.. nove pratele a vztahy nejsem schopna navazat.. bracha mi pomaha asi nejvice dobre se s nim popovida ale bydli 250km daleko. Obcas mam pocit ze je vse fajn zvladam ale pak zase spadnu zpatky do letargie snazila jsem se to zvladnoutt sama ale proste mi to nejde a je to cim dal zarytejsi a horsi a situace ve svete mi k tomu jeste pridava. Chci byt spokojena, vesela mama s energii pro sve dva syny . Miluji je kvuli nim se snazim potrebovala bych odbornou pomoc ale nemam zadne penize a ani cas.. mozna by mi stacilo obejmuti a rict ze to zvladnu .. nikdy nikdy jsem nebyla tak sama uz jsem sama 2,5 roku a jsem uplne znicena. Snazim se si vymyvat mozek, na nic nemyslet.. cim vice premyslim tim je to horsi.. jsou i svetle chvile ale za nima je zase jen hruza, samota, nic mi nedava motor, zivotni silu. Nevim co tu ocekavam omlouvvam se asi jen potrebuji psat...
Není tady
To je blbé obdobie - buď i poveda, e to prejde (a raz to prejde, to je fakt - či u tak alebo onak), alebo skús nájs si nejaký koníček, nejakú príjemnú aktivitu, kde by si sa zoznámila s novými kamomi... Neviem nič bliie, ale nemohla by si si vzia psíka z útulku, alebo zača chodi na túry, prípadne stretáva sa v materskom centre, klube ručných prác - proste nájs si niečo nové, čo veža nestojí, ale prinesie nových žudí, nové záitky a tak? Takto sa len točí dokola v kruhu depiek, starostí a samoty...
Není tady
Potrbujes odbornou pomoc.
Penize na to nejsou nutne treba, ale cas ano.
Pokud ho nemas, myslis si, ze ho nemas, nejsi ochotna si ho sama na sebe udelat, tak pak ti nikdo ale nepomuze.
A ty budes dal svou situaci videt jen v cernych barvach, ty svetle, vesele budes dal prehlizet.
Budes si muset zkratka vybrat.
Není tady
Jsou psychologové a psychiatři, které hradí zdravotní pojiovna. Najdi si je na internetu. Na tu hodinku, dvě, ti snad někdo děti pohlídá, třeba sousedka, kamarádka. Jinak je dobré v klidu si sednout a napsat si, co je v tvém ivotě dobré a co patné. U těch patných věcí rozpoznat, co můe změnit a co ne. s tím, co nelze změnit, je třeba se smířit, asi jako kdy prí, taky je to blbé, ale ovlivnit to nemůe, take nemá cenu se tím trápit. No a tam, kde to změnit lze, pomalu pracovat na zlepení.
Není tady
a vybrala sis správný nick..........jenom chybí jedno l
allons-y-znamená pojďme do toho, pojďme to řeit..............má dobře nakročeno
Není tady
Alons-Y napsal(a):
Dobry vecer. Uz nevim co delat jsem samozivitelka mam dve male deti 2 a 4 roky. Jsem uplne sama kamaradi daleko, tata pred pul rokem umrel.. s penezma je to slozite, zbyla rodina mama, babicka mi jen pridavaji ... babickame jen opakuje jak jsem neschopna, mama ma noveho samstra uz 2 mesice po pohrbu po 30ti letem vztahu, lita zamilovana ma jen ironicke poznamky ke me je fajn ale proste me to ubiji dal.. nove pratele a vztahy nejsem schopna navazat.. bracha mi pomaha asi nejvice dobre se s nim popovida ale bydli 250km daleko. Obcas mam pocit ze je vse fajn zvladam ale pak zase spadnu zpatky do letargie snazila jsem se to zvladnoutt sama ale proste mi to nejde a je to cim dal zarytejsi a horsi a situace ve svete mi k tomu jeste pridava. Chci byt spokojena, vesela mama s energii pro sve dva syny . Miluji je kvuli nim se snazim potrebovala bych odbornou pomoc ale nemam zadne penize a ani cas.. mozna by mi stacilo obejmuti a rict ze to zvladnu .. nikdy nikdy jsem nebyla tak sama uz jsem sama 2,5 roku a jsem uplne znicena. Snazim se si vymyvat mozek, na nic nemyslet.. cim vice premyslim tim je to horsi.. jsou i svetle chvile ale za nima je zase jen hruza, samota, nic mi nedava motor, zivotni silu. Nevim co tu ocekavam omlouvvam se asi jen potrebuji psat...
Je jasné, e se člověk chce svěřit, nebo si problém popsat, utřídit mylenky, je to bezva metoda. Take v naprostém pořádku..
Vzala bych tu situaci krok po kroku. Zaprve by bylo třeba zjistit, zda-li se u tebe jedná "jen" o splíny, unavu, nemá sílu, energii nebo o depresi, coby nemoc. Můe jít i např. o nedostatek nějakého prvku - hořčík apod. Take zaprve zjistit co ti je. Jak píou holky, at je to cokoliv, tak psychiatr i snad psycholog bo nějaké centrum pomoci určitě existuje i zdarma. Ale je nutné pojmenovat co to je. Jinak - samoivitelka s malýma dětma není zas a tak neobvyklá situace, není to konec světa. Zrovna tady na babi je jedna holčina s jako ty s dětmi 1 a 3roky. A takových je víc. Take si můete vyměnit zkuenosti a dojmy, co taky pomůe. V pořádku musí být hlavně kvůli sobě. V nepořádku bude dětem k ničemu.
Jak píe, e by moná stačilo obejmout - pokud ano - ví, já si myslím, e je potřeba hledat pomoc prvně sama u sebe, ne u druhého, protoe pak je člověk závislý na někom, na něčí lásce.. Můe si lásku dát i sama sobě (chápu e ti to zní poněkud divně, chlap je chlap, víme ), pochválit se sama, i nahlas, hýčkat se a pečovat o sebe. Hlavně teda dovolit si sama sobě "pustit" tyto pocity. Sama sobě toti vydrí napořád. A ten chlap...ten se někde cestou přidá, neboj..
Není tady
Má SZ
Není tady
Nikdy jsem nechtěla pomoct od odborníka-psychologa. Ale vechny tyhle věci znám a vím jak na to kamarádi,zájmy.. kdy nemám depresi tak se do toho vrhnu a pak zase přijde. A ted poslední dobou chodí deprese a vlastně ani nevím proč a ani se jí neumím bránit. Vechno to pozitivní mylení, zájmy, atd. nejde to prostě se cítím tak mizerně. První rok po rozpadu vztahu to bylo hrozný, pochopitelně. Druhý rok u jsem se z toho dostávala a začínala jsem vidět věci světleji,jasněji a začínalo se dařit. Myslela jsem pozitivně a bylo ve fajn.. pak najednou ex. začal dělat problémy s placením, a pak mi umřel táta. Ani jsem jsem to jetě nepochopila. Často mě zničeho nic přepadnou mylenky e tu táta není a ta bolest a snaím se to zahnat. Větinou se to povede, ale nesmířila jsem se s tím asi uplně. Nikdy jsme neměli jako emotivní vztah mezi sebou ale respect měl u mě velkej a byl to skvělý člověk. Jsem mu moc podobná i mi to říkal. TAky trpěl na maniodeprese... tak jestli je to dědičné nevím.
Jen vím e si asi nejsem schopná sama pomoct tak dlouho jsem se snaila vechny teoretický věci vím a stejně ta deprese příjde. Je to takovej stav nepřála bych to nikomu. Člověk má pocit e nemá nic význam, nemůu nic.
A nemám vlastně nikoho blízkého tak moc... vím e něco platí pojiovna e to jde, ale nevím jak bych přila za praktickým doktorem a říkala mu e mám deprese, a tak.. to si neumím představit.
vera dekuji alons-y z mého oblíbeného seriálu ale u jsem to slyela e to znamená toto.
Dneska se cítím zase o něco lépe, ale na jak dlouho. Nejvíc mě děsí e u to neovlivnuji prostě příjde tak jako tak a já se tomu neubíráním.
Není tady
Ahoj Alons-y, k psychologovi lze objednat PŘÍMO , bez prakt. dr.
a zeptat se, zda návtěvu hradí pojiovna - jsou obě monosti , placený klientem i hrazený poji.
Vyhledat kontakt třeba na netu ... guglit -
Není tady
gemi napsal(a):
a zeptat se, zda návtěvu hradí pojiovna - jsou obě monosti , placený klientem i hrazený poji.
Vyhledat kontakt třeba na netu ... guglit -
ale je to tak těké....najít k sobě psychologa
mně se to nepovedlo.....a vzdala jsem to
vypsat se a rozebrat to zde.......mi pomohlo víc
Není tady
vera napsal(a):
gemi napsal(a):
Vyhledat kontakt třeba na netu ... guglit -ale je to tak těké....najít k sobě psychologa
vypsat se a rozebrat to zde.......mi pomohlo víc
vypsat se ... pomáhá hodně
Není tady
Tohle je ta dnení pitomá doba. Jen si člověk posteskne, hnedka musí podle některých vyhledat psychologa/psychiatra, protoe to sám nezvládne. Ale zvládne. Člověk zvládne víc ne si myslí, obzvlá kdy má děti. I bez chemie od psychiatra, nebo tlachání u drahýho psychologa.
Není tady
Grainne napsal(a):
vera napsal(a):
gemi napsal(a):
Vyhledat kontakt třeba na netu ... guglit -ale je to tak těké....najít k sobě psychologa
vypsat se a rozebrat to zde.......mi pomohlo vícvypsat se ... pomáhá hodně
ANO.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Pokud ho nemas, myslis si, ze ho nemas, nejsi ochotna si ho sama na sebe udelat, tak pak ti nikdo ale nepomuze.
A ty budes dal svou situaci videt jen v cernych barvach, ty svetle, vesele budes dal prehlizet.
Budes si muset zkratka vybrat.
Vidis to jednoduse,pokud nema hlidani bez deti se nikam nehne.Vim o tom svy i o rozvod jsem sla zadat s detma,k zubari jsem chodila taky s detma.Kdo nezazil predstavuje si to jednoduse.
Není tady
Alons vim velice dobre jak se citis.Mela jsem to take tak po rozvodu a trvalo to nekolik let.Nic nez prazdnota a streotip a pece o deti.
Není tady
Eremuruss nekolik let , ja uz to tahnu 3ti rok a dalsi takovej uz nechci
holga 3 roky se to snazim zvladnout sama a nikam to nevede
Není tady
Kolik je ti let a od kdu jsi? Mozna bysme si mely co rict.
jinak - pokud se rozhodnes jit k psychologovi bude to beh na dlouhou trat, nehlede na to ze ti nemusi sednout jako clovek, mne se nepovedlo takoveho najit, jen me to stalo spoustu penez - jedno sezeni 600,- a jedno sezeni nic neresi. Nakonec jsem stejne kvuli fin. situaci skoncila u pojistovnou hrazeneho psychiatra ktery mi jen napsal leky po kterych jsem nebyla schopna fungovat, vstat do prace, nebyla jsem schopna niceho, byla jsem jen unavena, ospala a tak jsem to vzdala.
Smutne je ze je to vsechno z 90% o penezich.
Pokud by sis chtela s nekym popovidat jsem tu. A pokud mas treba facebook, bylo by to super
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Budes si muset zkratka vybrat.Vidis to jednoduse,pokud nema hlidani bez deti se nikam nehne.Vim o tom svy i o rozvod jsem sla zadat s detma,k zubari jsem chodila taky s detma.Kdo nezazil predstavuje si to jednoduse.
Vidim to realne.
Nakonec i ty sis bez hlidani poradila, protoze jsi proste musela.
Spoustu veci clovek zvladne sam. Ale neznam nikoho, kdo by si napriklad infarkt nebo otevrenou zlomeninu lecil pozitivnim myslenim nebo vypsanim se na babinetu.
Pokud jde skutecne o deprese, odborna pomoc je nezbytna. Cim driv, tim lip.
Není tady
No, ja som práve zaila také to zacyklenie, e som vďaka depresii nemala energiu na nič, ani zisti si kontakt na psychológa či pychiatra, tobô niekam zájs . Naastie ani vymyslie, ako sa zabi, aj to mi pripadalo príli namáhavé . Take som tu. Vyhrabala som sa z toho nejako sama, ale určite to trvalo dlhie ne bez odbornej pomoci - a párkrát som mala namále. Take ak sa len trochu dá, odporúčala by som odbornú pomoc... a trpezlivos k tomu.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Budes si muset zkratka vybrat.Vidis to jednoduse,pokud nema hlidani bez deti se nikam nehne.Vim o tom svy i o rozvod jsem sla zadat s detma,k zubari jsem chodila taky s detma.Kdo nezazil predstavuje si to jednoduse.
Ja taky,to zanm, proste jsem se nikam nehla, respektive jsem byla student a to jsem kojence polozila na stul a jala se u^toho co nejdrychleji najit literaturu a kopirovat ostosest. I k lekari jsem musela s nimi. Me je mel kdo pohlidat, treba babicka, ale ta se necitila, neni babysiter, rekla mi.
Není tady
Zvládne to, vetko zvládne. Ide jar, slnko ti dodá energiu a tvoje deti tie. Zlé dni sa kadému striedajú s tými lepími. Zajtra bude zase určite lepie. Ver tomu.
Není tady