Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 12. 3. 2014 10:55

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Zubní protéza- je mně divně

Můžu potvrdit, že trhání nemocné stoličky a následná rekonvalescence mě hodně bolely. Trhání 13 "zdravých" zubů, většinou vyklajících se a následné hojení byla brnkačka oproti tamtomu.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#52 12. 3. 2014 11:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

vyklajících se
Prostě jsem i v písemném projevu "nedokonalá" - ano... ovšem bez uvozovek...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#53 12. 3. 2014 11:07

Wikina
♥♥♥♥♥--

Panebože.....mě to bolí, už jak to čtu.

Mám jít na trhání zubního kořene a následně implantát (6ka). Bojím se dost, ale když vidím co jste holky musely vydržet a s tím, že výsledkem bude protéza, tak vás obdivuju. A navíc v tomto věku - kolem 40ky ! Vím, ž jste musely, že to nebyla kratochvíle, nicméně smekám.
Nějak si nedovedu představit (ani nevím jestli si to chci představit), jak trhají kořen, když ho není za co chytit...aúúú. Jsem posran. A taky netuším jak dlouho bude trvat, než bude moct dát implantát. Cca 20tis.

Není tady

#54 12. 3. 2014 11:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Wiki - věř, že to sice zní hrozivě, ale to samotné trhání je brnkačka. smile

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#55 12. 3. 2014 11:19

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

A joo, tak viklan. Už to vím. big_smile Než to zapomenu.
U nás doma sa zuby kývajú. smile

Není tady

#56 12. 3. 2014 11:19

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Neboj se, Wiki, mně včera trhal 2 kořeny 6-ek a je to rychlejší, než si myslíš, šikovnej zubař ti to vytrhne rychle.

Implantáty se zavádí po zhojení kosti- většinou po 2měsících.

Není tady

#57 12. 3. 2014 11:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki, představy bejvaj horší než skutečnost... fakt http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

U nás doma sa zuby kývajú.
To se splíst nedá http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#58 12. 3. 2014 11:27

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

No do implantátů přes celou pusu bych taky nešla, ty peníze jsou šílený a když nevíš výsledek..chápu ale třeba svoje spolužáky z výšky, že si je nechali dát místo jednoho chybějícího zubu, když jsou mladí a okolní zuby jsou zdravé. Chce to fakt s rozmyslem...

Trhání nemocného zubu může bolet, protože na zanícené zuby někdy neúčinkuje umrtvení tak, jak by mělo. Taky jsem si u staré zubařky prožila hooodně děsivé okamžiky. Ale třeba osmičky šly ven fakt samy. Měla jsem trhané tři zaráz a vrátila se po zákroku normálně odpoledne do práce a fungovala. Ono nemá cenu se bát..já mám pocit, že když se bojím předem, je to pak v pohodě - a docela překvapivě mi pak dělají problémy věci, se kterýma jsem nepočítala smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#59 12. 3. 2014 11:52

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Wikina napsal(a):

Mám jít na trhání zubního kořene a následně implantát (6ka). Bojím se dost, ale když vidím co jste holky musely vydržet a s tím, že výsledkem bude protéza, tak vás obdivuju. A navíc v tomto věku - kolem 40ky ! Vím, ž jste musely, že to nebyla kratochvíle, nicméně smekám.
Nějak si nedovedu představit (ani nevím jestli si to chci představit), jak trhají kořen, když ho není za co chytit...aúúú. Jsem posran. A taky netuším jak dlouho bude trvat, než bude moct dát implantát. Cca 20tis.

Já jsem dostala implantáty (2) asi až po půl roce. Ale už je nemám. Vydržely 6 let a pak jsem měla tak strašné  bolesti hlavy, lítala jsem po vyšetřeních a nakonec to byly ty zuby. Tak teď jsou v obálce u pana doktora.

Není tady

#60 12. 3. 2014 12:42

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Leila napsal(a):

Jaku napsal(a):

Eva. napsal(a):

Koupej, Jaku, koupej.
Btw taky jsem po úrazu. Jak víš, že se mé protézy tlemí na mého přítele z hrnku z vodou? smile Může to být i jinak, co říkáš?

Stačí si svůj původní příspěvek opravit, nemusíš ho celý kopírovat a tam opravovat a pak je tu 2x a nepřehledně.

Jojo,chtěla jsem dát opravit,ale dala jsem citovat,si rychlá Evo jako víš co... big_smile.Ale už jsem to napravila snad,takže ted už jsem dokoupala big_smile a ted jen koukám big_smile

Jinak ohledně toho tlemení zubů z hrnku ( big_smile): no můžeš ho mít samo někde schovanýžejo asi.Ale pak si zas bezzubá s ním,ni?I když chápu,že všechno špatné může i být na něco dobré,alespon je to pak na "honolulu" a ne na "karakandu" a to se chlapům velmi líbí ta bezkousavá technik.tongue

Ale nic ve zlým.Všechny vás tady obdivuju,co jste prošly trháním tolika zubů najednou,proboha,než vypáčí všechny ty kořeny,najednou, na mě při té představě už jenom,jdou mátohy. Já prozatím poznala teda jen vrtání zubních kazů,ale je mi jasné,že bude i hůř.

Leila tu psala něco o implantátech - to je něco jiného než protéza?Nebo se tím myslí jednotlivé nahrazené zuby,které se nějak připevní na stávající čelist?Ale jak?

Jaku, dnes to mᚠtak, že hodíš zuby do skleničky na nějakou chvilku- nevím, na jak dlouho, vytáhneš ze skleničky, nalepíš a vegetuješ s tím 2- 3 dny bez vytahování, tzn, že s tím i spíš.
Já to mám dnes ošetřené repinem od zubaře, mám zákaz to do pátku vyndat- pokud se to neuvolní no a v pátek to mám vyndat a očistit kartáčkem, pusu vypláchnout listerinkou a repinem to zase nalepit. Mám hodného zubaře, dal mně repin domů smile.
Vpondělí mám dojít, tu protézu mně upraví- trošku mně zkkrátí to podnebí- mám je prý větší z důvodu hojení- proto mně to tam tak vadí- občas polknu, jako by mně bolelo v krku. To jsem do dneška nevěděla, že to mám trošudelší, než jakto má být.

Díky z poučení - viz zuby ve skleničce.Já mám totiž v paměti zuby od mojí babičky ve sklence a ty tam byly nějak delší dobu asi tenkrát...

Jinak k tomu Listerinu - dočetla jsem se,že jsou v něm nějaké chem.docela škodlivé látky a zmínila se o tom lékárnici v lékárně,když mi ho nabízela a ona říkala,že listeriny prodávané v lékárně jsou jiného-neškodlivého složení.To jen pokud tohle taky nevíte.

Není tady

#61 12. 3. 2014 16:14

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

Eva. napsal(a):

Jaku napsal(a):

Si nedovedu představit Evo,co na ty tvoje vyndávací "žuby" říká tvůj přítel? A kor když se na něj ty žuby tlemí ještě ke všemu z hrnku s vodou?big_smile A to si jako před ním bezzubá,když si vyndᚠzuby nebo je mᚠs ním pořád?

Sorry za otázky,ale fakt je tohle pro mě úsměvná představa.

A jak je možné,že někdo si protézu musíte lepit a třeba přítel od Očky si to nelepí a drží? - je to pro to,že nemá jako protézu komplet všechny zuby a drží ta náhrada nějak za ty stávající?

Jinmak jako Erem taky koupám,kolik mladých bab tady už má protézu.Při svých skoro 50ti letech jsem furt jaksi žila teda v omylu,že je to záležitost starých babek;úrazy jsou jiná kapitola.

Koupej, Jaku, koupej.
Btw taky jsem po úrazu. Jak víš, že se mé protézy tlemí na mého přítele z hrnku z vodou? smile Může to být i jinak, co říkáš?

Stačí si svůj původní příspěvek opravit, nemusíš ho celý kopírovat a tam opravovat a pak je tu 2x a nepřehledně.

Jojo,chtěla jsem dát opravit,ale dala jsem citovat,si rychlá Evo jako víš co... big_smile.Ale už jsem to napravila snad,takže ted už jsem dokoupala big_smile a ted jen koukám big_smile

Jinak ohledně toho tlemení zubů z hrnku ( big_smile): no můžeš ho mít samo někde schovanýžejo asi.Ale pak si zas bezzubá s ním,ni?I když chápu,že všechno špatné může i být na něco dobré,alespon je to pak na "honolulu" a ne na "karakandu" a to se chlapům velmi líbí ta bezkousavá technik.tongue

Ale nic ve zlým.Všechny vás tady obdivuju,co jste prošly trháním tolika zubů najednou,proboha,než vypáčí všechny ty kořeny,najednou, na mě při té představě už jenom,jdou mátohy. Já prozatím poznala teda jen vrtání zubních kazů,ale je mi jasné,že bude i hůř.

Leila tu psala něco o implantátech - to je něco jiného než protéza?Nebo se tím myslí jednotlivé nahrazené zuby,které se nějak připevní na stávající čelist?Ale jak?

implantáty nasřelí do kosti

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#62 12. 3. 2014 16:23

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Zubní implantáty lze použít když je alespon jeden zub. že se k němu upevní. Nebo to je jinak?
Leily - tak to je fajn. stolt
Já si dělala pořád krupicovou kaši a kupovala ovocné přesnídávky, ale pak jsem měla chut na maso. dumbom Zkus omáčku z jater a rýži, jde to dobře rozžvejkat.
Asi nejvíc mě zabolelo, jakoby zapíchlo trhání špičáků. To jsem cítila tlak až u nosu.

ne, to je normální můstek

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#63 12. 3. 2014 16:25

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

Tak to je teda frkot to trhání - díky za uklidnující slova,manželovi už taky něco trhali,ale chlapi jsou velcí bolestínci,takže už jsem poněkud víc v klidu,kdyby k tomu muselo dojít.

Zřejmě vám to oběma (Evě i Leile)trhal zubař - ti jsou na to prý mnohem lepší než zubařky,které jako ženské nemají bohužel tolik síly,která je někdy fakt u toho třeba.

tak já to měla horší , operaci 2 hod a vysekávaní z čelistní kosti .... hojilo se to dva měsíce

Není tady

#64 12. 3. 2014 16:42

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Teda ja jen koukam, kolik lidi ma protezy.

A Evo, t jsi mela fakt takovou havarii, ze ti to znicilo zuby. To muselo byt strasny. To teda neni ironie.

Ja se zubare desim, hlavne financne. Klepu na drevo. Mam jen par plomb.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#65 12. 3. 2014 17:48

Wikina
♥♥♥♥♥--

Grainne napsal(a):

Jaku napsal(a):

Tak to je teda frkot to trhání - díky za uklidnující slova,manželovi už taky něco trhali,ale chlapi jsou velcí bolestínci,takže už jsem poněkud víc v klidu,kdyby k tomu muselo dojít.

Zřejmě vám to oběma (Evě i Leile)trhal zubař - ti jsou na to prý mnohem lepší než zubařky,které jako ženské nemají bohužel tolik síly,která je někdy fakt u toho třeba.

tak já to měla horší , operaci 2 hod a vysekávaní z čelistní kosti .... hojilo se to dva měsíce

néééééé .. usch  kyslík!

Není tady

#66 12. 3. 2014 19:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb, když mi bylo 5 let, srazilo mě auto, když jsem přebíhala přes silnici a neviděla ho. Poškodily se mi v dásních zárodky druhých zubů. Vyrostlo mi jich málo a špatně. Strašný to nebylo. Nepamatuji si nic, ani bolest. Jen že se rozhlížím, nevidím žádné auto a tak chci přeběhnout přes silnici. A pak mě myjí v kýblu s vodou, pro kterou jsem šla s tetou ke studně a voda červená. Mezi tím nic.

Upravil(a) Eva. (12. 3. 2014 19:34)

Není tady

#67 12. 3. 2014 19:38

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Aha, to me vydesilo.

A pak ti moc zuby uz nerostly, jo?  A kdy ti to vymenovali za protezu?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#68 12. 3. 2014 19:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Aha, to me vydesilo.

A pak ti moc zuby uz nerostly, jo?  A kdy ti to vymenovali za protezu?

Před 7 lety, to mi bylo 44 let.

Není tady

#69 13. 3. 2014 9:47

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Wikina napsal(a):

Grainne napsal(a):

Jaku napsal(a):

néééééé .. usch  kyslík!

jo bylo to super .... k tomu roční a tříleté dítě a neustále pod práškama smile

Není tady

#70 23. 3. 2014 9:41

Klea
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Zdravím, ve 30ti jsem přišla o všechny spodní zuby..během dvou hodin mi vytrhali celý spodek a mám v kosti 6 tedy už 5 implantátů. Co jsem si užila potom (revize dásní, implantace dásně - odříznutí sliznice z horního patra a našití dolu kolem implantátu) už bych do toho nešla...a těch peněz!!!!! Asi mám sníženou imunitu všichni kolem mě jsou spokojený. Horní už chci klapačky.

Není tady

#71 23. 3. 2014 14:15

Wikina
♥♥♥♥♥--

Kleo, bože, tak to jsi strašně moc statečná..... soucítím s tebou. Aktuálně, bo mi min. týden trhal kořen zubu a budu tam mít implantát. I toto se mnou (sračkou) zamávalo. Ale implatát tam chci (6ka dole se mi bůhvíproč polámala), nebo nevím o ničem jiném, co by se tam mohlo dát. Ještě mě čeká 1 plomba , ale asi na 1mm2, takže to nebude ani vidět. No a zubní hyg. - to už bude snad brnkačka.

Není tady

#72 6. 4. 2014 18:21

cibulinecka
♥------

Leila napsal(a):

Dobrý večer všem přeji,
přišla jsem o všechny zuby v horní čelisti- respektive měla jsem doteď na horní čelisti nacementovaný můstek, jenže ten spadl a přišla jsem o další kořen a zbývající kořeny můstek nacementovaný už neudrží :-(.
V pondělí mám jít na vytažení zbývajících 5 kořenů /nevím, jestli to bude naráz, ale to je fuck/.
Tak mi v puse nahoře nezbude nic :-(.
Jasně, říkali dopředu, že mě to čeká, ale pořád jsem doufala :-).....

No a teď je to tady a mně je divně usch.
Čekají mě klasicé klapačky a bojím se, jestli se s tím "sžiju"- někdo má dávení, změnu chutí jídla, špatnou výslovnost, někomu se s tím špatně jí..... sad

Je mně  43 let a chtěla jsem se zeptat těch, co mají protézu- klasickou vrchní klapačku, jak se s tím šžily, od kolika let jí máte, jak se vám s tím prostě žije :-(.

Mě je z toho prostě divně, bojím se, že si nezvyknu :-(.

Implantáty mně nikdo neraďte, pls, jednak mám slabé  kosti, které by je neudržely a jednak mám poruchu imunity, takže do toho prostě nepůjdu.

Podpořte mě svýma zkušenostma, díkec moc smile.
Pište i negativní,a zkrátka vím....

Dobrý večer
já už mám takzvanou klapačku asi 15 let.Ze začátku mě to sem tam tlačilo,ale abych to zkrátila dnes si ani neuvědomuji,že něco v puse mám.Sžila jsem se s tím a nemám s tím problém.A to nepoužívám žádné přípravky ,co dávají v reklamách.Takže držím ze všech sil pěstičky a at to dobře dopadne:supr:tummenupptummenupp

Není tady

#73 24. 2. 2017 10:32

chaluha
♥------

holky nejake pripravky an udrzbu protez mate? lze to objednat i po netu treba?

Není tady

#74 24. 2. 2017 10:57

chaluha
♥------

nebo i nejaky fixacni krem. dekuji

Není tady

#75 24. 2. 2017 15:36

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Mᚠfascinující záběr. Od reklam na svatebky, přes batohy pro druhý stupeň až k zubním protézám. lol

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí