18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já s nima i spím.
Do hrnky s tabletou nedávám, neslyela jsem o tom. Mám je v poho čistý, tak nevím,.
Jinak obličej jiný nemám, jsem to stále stejná já. Kdy jsem chodila na zkouky protezy, tak si zubař doslova vyhrál, aby byla taková jako zuby. (byla jsem na čtyřech zkoukách, ne to bylo stoprocentní)
Dokonce mám takové i trochu "napulené" rty jako jsem měla dřív.
Není tady
JJ, je skvělá. Čistíme tím i vodotěsné hodinky. Mám úplně obyčejnou bez ohřívání vody. Odkaz polu.
Není tady
Zdravím vás vechny, tak nakonec to mám"za sebou" dnes, včera dělal otisk a do dneka vyráběli protézu
Nakonec těch kořenů bylo sedm :-(, vytrhl i kořeny u zarostlé. Prý mi řekl o dva mín, abych se tolik nebála.
Pocity- lo to rychle, zubař je ikula.
Přilo to u k sobě, nijak to ani nebolí zatím, ne na práek. Mám pro případ potřeby nachystaný Aulin.
Jen ta protéza s tím "podnebím"je divná .
Jdu spát, jsem unavená po tom, jak jsem se nervovala a po tom zásahu.
pá
Upravil(a) Leila (11. 3. 2014 12:07)
Není tady
To je dobře, e u to má za sebou. Drím palce, aby to moc nebolelo.
Jetě mě napadlo, co mi v prvních dnech pomáhalo. V lékárně jsem si koupila "pytlík" naplněný gelem, dávala ho do mrazáku a pak přikládala na tvář, aby to chladilo. Dá se to pouit i naopak, zahřát a ohřívat obličej. Podle potřeby, jak to cítí, co je lepí.
Není tady
Leila napsal(a):
Zdravím vás vechny, tak nakonec to mám"za sebou" dnes, včera dělal otisk a do dneka vyráběli protézu
Nakonec těch kořenů bylo sedm :-(, vytrhl i kořeny u zarostlé. Prý mi řekl o dva mín, abych se tolik nebála.
Pocity- lo to rychle, zubař je ikula.
Přilo to u k sobě, nijak to ani nebolí zatím, ne na práek. Mám pro případ potřeby nachystaný Aulin.
Jen ta protéza s tím "podnebím"je divná .
Jdu spát, jsem unavená po tom, jak jsem se nervovala a po tom zásahu.
pá
Jsi ikovná, vidí, má to za sebou, teď odpočívej. Ptala jsem se svého mue, jak si zvykl, e má neustále něco v puse,vlastně jakoby dalí horní patro. Řekl, e u mu to ani nepřijde, e si zvykl, e si jen musel zvyknout s tím mluvit, ale to trvalo chviličku. Dnes říká, e je rád, e má po starostech se zubama. A jak říkám zase já, kdyby mi to neřekl, e má nasazovací zuby, nepoznala bych to.
Není tady
Teda valim oci to vas tady ma protezu v tak mladem veku.Ja mam nastesti zuby jeste vsechny.Zrejme genetika po tatovi.Ten do 50 let poradne nevedel co je zubar a pak prisel o vsechny.Ma take vyndavaci.
Není tady
Erem, stačí úraz a nemá zuby natoup
Není tady
Děkuji za reakce, Evi a Modroočko .
Včera nakonec na ten Aulin dolo a pak u se bolest neozvala. Dnes :|taky o.k.
Za chvilku jdu na zubní, vyčistí mně tu protézu a nasadí znova,tak uvidím.
V kadém případě- jsem ráda, e to mám za sebou, to čekání na to bylo tak a Chocholouka .
pá
Není tady
Eva. napsal(a):
dusičko, porcelánové jsou prý kvalitnějí, neokouou se a drí si barvu. Ale já bych ani nepoznala rozdíl mezi porcelánovými a z jiného materiálu.
To lepidlo mi fungovalo tak, e kdy jsem ráno nalepila, do večera se to nějak postupně rozpustilo a večer u nebyly nalepené. Bála jsem se, co budu dělat, a to nepůjde odlepit. ,,
Taky dávám do hrnku s tabletou Correga tabs, jak píe Modroočka.
A minulý rok jsem si po dlouhých úvahách koupila ultrazvukovou čističku, i na brýle a perky, a je i na zubní protézy. Je suprová.
Upravil(a) Jaku (12. 3. 2014 9:36)
Není tady
Jaku napsal(a):
Eva. napsal(a):
dusičko, porcelánové jsou prý kvalitnějí, neokouou se a drí si barvu. Ale já bych ani nepoznala rozdíl mezi porcelánovými a z jiného materiálu.
To lepidlo mi fungovalo tak, e kdy jsem ráno nalepila, do večera se to nějak postupně rozpustilo a večer u nebyly nalepené. Bála jsem se, co budu dělat, a to nepůjde odlepit. ,,
Taky dávám do hrnku s tabletou Correga tabs, jak píe Modroočka.
A minulý rok jsem si po dlouhých úvahách koupila ultrazvukovou čističku, i na brýle a perky, a je i na zubní protézy. Je suprová.Si nedovedu představit Evo,co na ty tvoje vyndávací "uby" říká tvůj přítel? A kor kdy se na něj ty uby tlemí jetě ke vemu z hrnku s vodou? A to si jako před ním bezzubá,kdy si vyndá zuby nebo je má s ním pořád?
Sorry za otázky,ale fakt je tohle pro mě úsměvná představa.
A jak je moné,e někdo si protézu musíte lepit a třeba přítel od Očky si to nelepí a drí? - je to pro to,e nemá jako protézu komplet vechny zuby a drí ta náhrada nějak za ty stávající?
Jinak jako Erem taky koukám,kolik mladých bab tady u má protézu.Při svých skoro 50ti letech jsem furt jaksi ila teda v omylu,e je to záleitost starých babek;úrazy jsou jiná kapitola.
Není tady
Jaku napsal(a):
Si nedovedu představit Evo,co na ty tvoje vyndávací "uby" říká tvůj přítel? A kor kdy se na něj ty uby tlemí jetě ke vemu z hrnku s vodou? A to si jako před ním bezzubá,kdy si vyndá zuby nebo je má s ním pořád?
A jak je moné,e někdo si protézu musíte lepit a třeba přítel od Očky si to nelepí a drí? - je to pro to,e nemá jako protézu komplet vechny zuby a drí ta náhrada nějak za ty stávající?
Jinmak jako Erem taky koupám,kolik mladých bab tady u má protézu.Při svých skoro 50ti letech jsem furt jaksi ila teda v omylu,e je to záleitost starých babek;úrazy jsou jiná kapitola.
Koupej, Jaku, koupej.
Btw taky jsem po úrazu. Jak ví, e se mé protézy tlemí na mého přítele z hrnku z vodou? Můe to být i jinak, co říká?
Stačí si svůj původní příspěvek opravit, nemusí ho celý kopírovat a tam opravovat a pak je tu 2x a nepřehledně.
Upravil(a) Eva. (12. 3. 2014 9:35)
Není tady
Do dvaceti ádný kaz, do třiceti jedna opravovaná stolička pětka nahoře vpravo, která mě pořád a pořád zlobila, a mi jí nakonec vytáhl něco po třicítce a pak u to jelo. Občas nějaký ten kaz, nic extra, ale začaly se kývat. Njn, přikládám do dědičnosti a dlouhému kojení (kdy si sečtu tři dítka).
Ale v dnení době u to jde zastavit. Kluci chodí k dentt.
Upravil(a) dusička (12. 3. 2014 9:55)
Není tady
Eva. napsal(a):
Jaku napsal(a):
Si nedovedu představit Evo,co na ty tvoje vyndávací "uby" říká tvůj přítel? A kor kdy se na něj ty uby tlemí jetě ke vemu z hrnku s vodou? A to si jako před ním bezzubá,kdy si vyndá zuby nebo je má s ním pořád?
Jinmak jako Erem taky koupám,kolik mladých bab tady u má protézu.Při svých skoro 50ti letech jsem furt jaksi ila teda v omylu,e je to záleitost starých babek;úrazy jsou jiná kapitola.Koupej, Jaku, koupej.
Btw taky jsem po úrazu. Jak ví, e se mé protézy tlemí na mého přítele z hrnku z vodou? Můe to být i jinak, co říká?
Stačí si svůj původní příspěvek opravit, nemusí ho celý kopírovat a tam opravovat a pak je tu 2x a nepřehledně.
Jojo,chtěla jsem dát opravit,ale dala jsem citovat,si rychlá Evo jako ví co... .Ale u jsem to napravila snad,take ted u jsem dokoupala a ted jen koukám
Jinak ohledně toho tlemení zubů z hrnku ( ): no můe ho mít samo někde schovanýejo asi.Ale pak si zas bezzubá s ním,ni?I kdy chápu,e vechno patné můe i být na něco dobré,alespon je to pak na "honolulu" a ne na "karakandu" a to se chlapům velmi líbí ta bezkousavá technik.
Ale nic ve zlým.Vechny vás tady obdivuju,co jste proly trháním tolika zubů najednou,proboha,ne vypáčí vechny ty kořeny,najednou, na mě při té představě u jenom,jdou mátohy. Já prozatím poznala teda jen vrtání zubních kazů,ale je mi jasné,e bude i hůř.
Leila tu psala něco o implantátech - to je něco jiného ne protéza?Nebo se tím myslí jednotlivé nahrazené zuby,které se nějak připevní na stávající čelist?Ale jak?
Není tady
Jaku, nevím, co je "na honolulu" ani "na karakandu", ale to je jedno.
Btw (u jsem to tu psala), kdy mi trhali 13 zubů, byla jsem v ordinaci 20 minut včetně opíchání dásní třemi injekcemi, nasazení provizorních protéz a úhrady provizorních protéz v hotovosti.
Ten strach před tím byl daleko horí, ne celá záleitost samotná. Jak psala i Leila.
A po té mě to taky bolelo mnohem méně, ne jsem se obávala předem.
Zubní implantáty např. tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Zubn%C3%AD_implant%C3%A1t
Upravil(a) Eva. (12. 3. 2014 10:06)
Není tady
Eva. napsal(a):
Jaku, nevím, co je "na honolulu" ani "na karakandu", ale to je jedno.
Btw (u jsem to tu psala), kdy mi trhali 13 zubů, byla jsem v ordinaci 20 minut včetně opíchání dásní třemi injekcemi, nasazení provizorních protéz a úhrady provizorních protéz v hotovosti.
Ten strach před tím byl daleko horí, ne celá záleitost samotná. Jak psala i Leila.
A po té mě to taky bolelo mnohem méně, ne jsem se obávala předem.
Zubní implantáty např. tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Zubn%C3%AD_implant%C3%A1t
lo to fakt rychle- napřed vechny zuby opíchal a začal trhat v pořadí, v jakém to opíchal- zprava doleva. Jeden moc nechtěl ven, ale nakonec i ten byl poměrně rychle
Fakt ten strach předem je horí, dělalo se mně včera ráno při té představě úplně slabo.
Dnes o tom nevím, co se týče bolestí. Akorát musím opatrně kousat, jinak to bolí- jím měkčí věci- teď snídám česnekovou pomazánku, měkký salám, eidam. No a rohlík si trhám na malé kousky.
Včera jsem měla puding s marmeládou, kousek pečeného kuřete, oplatky jsem namáčela do kávy.
Je to lepí ne jsem čekala .
Upravil(a) Leila (12. 3. 2014 10:15)
Není tady
Zubní implantáty lze pouít kdy je alespon jeden zub. e se k němu upevní. Nebo to je jinak?
Leily - tak to je fajn.
Já si dělala pořád krupicovou kai a kupovala ovocné přesnídávky, ale pak jsem měla chut na maso. Zkus omáčku z jater a rýi, jde to dobře rozvejkat.
Asi nejvíc mě zabolelo, jakoby zapíchlo trhání pičáků. To jsem cítila tlak a u nosu.
Upravil(a) dusička (12. 3. 2014 10:17)
Není tady
Tak to je teda frkot to trhání - díky za uklidnující slova,manelovi u taky něco trhali,ale chlapi jsou velcí bolestínci,take u jsem poněkud víc v klidu,kdyby k tomu muselo dojít.
Zřejmě vám to oběma (Evě i Leile)trhal zubař - ti jsou na to prý mnohem lepí ne zubařky,které jako enské nemají bohuel tolik síly,která je někdy fakt u toho třeba.
Není tady
Jaku napsal(a):
Eva. napsal(a):
Jaku napsal(a):
Jinmak jako Erem taky koupám,kolik mladých bab tady u má protézu.Při svých skoro 50ti letech jsem furt jaksi ila teda v omylu,e je to záleitost starých babek;úrazy jsou jiná kapitola.Koupej, Jaku, koupej.
Stačí si svůj původní příspěvek opravit, nemusí ho celý kopírovat a tam opravovat a pak je tu 2x a nepřehledně.Jojo,chtěla jsem dát opravit,ale dala jsem citovat,si rychlá Evo jako ví co... .Ale u jsem to napravila snad,take ted u jsem dokoupala a ted jen koukám
Jinak ohledně toho tlemení zubů z hrnku ( ): no můe ho mít samo někde schovanýejo asi.Ale pak si zas bezzubá s ním,ni?I kdy chápu,e vechno patné můe i být na něco dobré,alespon je to pak na "honolulu" a ne na "karakandu" a to se chlapům velmi líbí ta bezkousavá technik.
Ale nic ve zlým.Vechny vás tady obdivuju,co jste proly trháním tolika zubů najednou,proboha,ne vypáčí vechny ty kořeny,najednou, na mě při té představě u jenom,jdou mátohy. Já prozatím poznala teda jen vrtání zubních kazů,ale je mi jasné,e bude i hůř.
Leila tu psala něco o implantátech - to je něco jiného ne protéza?Nebo se tím myslí jednotlivé nahrazené zuby,které se nějak připevní na stávající čelist?Ale jak?
Jaku, dnes to má tak, e hodí zuby do skleničky na nějakou chvilku- nevím, na jak dlouho, vytáhne ze skleničky, nalepí a vegetuje s tím 2- 3 dny bez vytahování, tzn, e s tím i spí.
Já to mám dnes oetřené repinem od zubaře, mám zákaz to do pátku vyndat- pokud se to neuvolní no a v pátek to mám vyndat a očistit kartáčkem, pusu vypláchnout listerinkou a repinem to zase nalepit. Mám hodného zubaře, dal mně repin domů .
Vpondělí mám dojít, tu protézu mně upraví- troku mně zkkrátí to podnebí- mám je prý větí z důvodu hojení- proto mně to tam tak vadí- občas polknu, jako by mně bolelo v krku. To jsem do dneka nevěděla, e to mám troudelí, ne jakto má být.
Není tady
dusička napsal(a):
Zubní implantáty lze pouít kdy je alespon jeden zub. e se k němu upevní. Nebo to je jinak?
Dui, zubní implantát se vrtá do kosti v čelisti. Na okolních zubech nezáleí tolik, jako na kvalitě kosti pod nimi. Kdy je dobrá, do kosti se navrtá roub a na něj se upevní korunka. Výhodou je velká trvanlivost (pokud je dobrá ta kost) a etrnost k okolním zubům (na rozdíl od můstku). Časem třeba můe odejít ta korunka, ale kdy roub drí v kosti, prostě se dá nová. Jen ta cena je teda problém, plus to, e to není řeení pro kadého.
Není tady
Jaku napsal(a):
Tak to je teda frkot to trhání - díky za uklidnující slova,manelovi u taky něco trhali,ale chlapi jsou velcí bolestínci,take u jsem poněkud víc v klidu,kdyby k tomu muselo dojít.
Zřejmě vám to oběma (Evě i Leile)trhal zubař - ti jsou na to prý mnohem lepí ne zubařky,které jako enské nemají bohuel tolik síly,která je někdy fakt u toho třeba.
Je to frkot, i kdy já jsem tam byla asi 3/4 hodiny. Evin zubař byl rychlejí .
Mám zubaře chlapa, má pravdu, ale nevím, jestli je to takhle paualizující. I zubař chlap můe být na trhání na nic, pomalej Podle mně.
Není tady
Ronja napsal(a):
dusička napsal(a):
Dui, zubní implantát se vrtá do kosti v čelisti. Na okolních zubech nezáleí tolik, jako na kvalitě kosti pod nimi. Kdy je dobrá, do kosti se navrtá roub a na něj se upevní korunka. Výhodou je velká trvanlivost (pokud je dobrá ta kost) a etrnost k okolním zubům (na rozdíl od můstku). Časem třeba můe odejít ta korunka, ale kdy roub drí v kosti, prostě se dá nová. Jen ta cena je teda problém, plus to, e to není řeení pro kadého.
Ronjo -dík
Mám za to, e to je pálka, stotisíc.
Já u si zvykla, a je to v poho. Teď u vlastně neplatím za výměnu nic.
Není tady
zubař - ti jsou na to prý mnohem lepí ne zubařky
Mejlí se - trhání u mojí zubařky je téměř společenská záleitost
Není tady
Dui tak to zase ne, řádově kolem 25 tisíc, záleí, jaký zub to je (a samozřejmě na výrobci implantátu).
Mě teda trhání vdycky přilo míň traumatizující ne vrtání, ale uznávám, e mi zuby trhala zubařka, která ve volném času vyhrává seniorská mistrovství ve veslování, take má celkem páru
Není tady
Ronja napsal(a):
Dui tak to zase ne, řádově kolem 25 tisíc, záleí, jaký zub to je (a samozřejmě na výrobci implantátu).
Mě teda trhání vdycky přilo míň traumatizující ne vrtání, ale uznávám, e mi zuby trhala zubařka, která ve volném času vyhrává seniorská mistrovství ve veslování, take má celkem páru
Nojo Ronjo - počítám celou čelist nahoře.
Kdy je zub nemocný, nepomůe ani injekce. trhání celého patra mě ani tak nebolelo , bylo to hned. Ale ta nemocná stolička, kterou mi nakonec stejně vytrhl a tím to začalo, to jsem la domů s brekem. A e vydrím hodně.
Není tady
25 tisíc x cca 28 zubů, kdy nebudu mít moudráky... A jetě není jistota, e to klapne, i kdy by měl člověk vhodné kosti, jako e já je nemám. Drahá "legrace".
Známý si je nechal udělat, tenkrát ho to stálo asi 300 tisíc a po necelých 10 letech to muselo do háje a má taky vyndavací protézy. Vyhozené peníze.
Není tady