Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 6. 3. 2014 20:59

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Zubní protéza- je mně divně

Dobrý večer všem přeji,
přišla jsem o všechny zuby v horní čelisti- respektive měla jsem doteď na horní čelisti nacementovaný můstek, jenže ten spadl a přišla jsem o další kořen a zbývající kořeny můstek nacementovaný už neudrží :-(.
V pondělí mám jít na vytažení zbývajících 5 kořenů /nevím, jestli to bude naráz, ale to je fuck/.
Tak mi v puse nahoře nezbude nic :-(.
Jasně, říkali dopředu, že mě to čeká, ale pořád jsem doufala :-).....

No a teď je to tady a mně je divně usch.
Čekají mě klasicé klapačky a bojím se, jestli se s tím "sžiju"- někdo má dávení, změnu chutí jídla, špatnou výslovnost, někomu se s tím špatně jí..... sad

Je mně  43 let a chtěla jsem se zeptat těch, co mají protézu- klasickou vrchní klapačku, jak se s tím šžily, od kolika let jí máte, jak se vám s tím prostě žije :-(.

Mě je z toho prostě divně, bojím se, že si nezvyknu :-(.

Implantáty mně nikdo neraďte, pls, jednak mám slabé  kosti, které by je neudržely a jednak mám poruchu imunity, takže do toho prostě nepůjdu.

Podpořte mě svýma zkušenostma, díkec moc smile.
Pište i negativní,a zkrátka vím....

Není tady

#2 6. 3. 2014 21:04

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Zubní protéza- je mně divně

Je mi 43
vrchní od 39. Spodní půl roku.
Trhal mě najednou celé patro, dá se to vydržet. nejhorší pro mě bylo ne to trhání, ale ta prozatimní protéza na to bolavé, hnis . Bolelo to, než se to zahojilo.
Normálně jím. Když mě trochu dřou, jdu okamžitě k zubaři na obroušení protézy. A je to ok.
Mně nic jiného nezbylo, zuby bez kazů , ale paradentoza.
Jsem ráda,že je mám,že se můžu smát.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 6. 3. 2014 21:10

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, duši, děkuji za zprávu.

Bolesti při trhání se nebojím, ani potom, to zaspím :-).

Fakt se psychicky bojím té protézy usch.

Není tady

#4 6. 3. 2014 21:23

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mám tyto protézy od 44 let, je to už 7 let. Najednou mi trhali 13 zubů, vrchní i spodní patro (víc už jsem jich neměla) a z ordinace jsem odešla s provizorními protézami. Zvykla jsem si dobře. Hůř se mi kouše,asi mám nízký práh bolesti. Jídlo si krájím, strouhám, ořišky si roztluču v hmoždíři.
Já jsem se sama rozhodla k takovému radikálnímu řezu, když už jsem s vlastními zuby nemohla pořádně jíst, měla jsem je poškozené po srážce autem. Neměla jsem psychické problémy s protézou, vzala jsem to, že to tak prostě je. A že budu mít krásné zuby a konečně se budu moct smát. stolt

Vzala jsem si tenkrát dovolenou od středy do pátku, ve středu mi zuby vytrhali. Pár týdnů jsem jedla tekutou stravu, polévky, kaše, rozmixovaný banán s mlékem... Dalo se to vydržet, ani jsem nebrala prášky proti bolesti. Asi po 3 měsících, když se mi dásně zahojili, mi udělali nové otisky a pak krásné porcelánové zoubky.

Zkus přemýšlet tak, že prostě budeš mít protézu a tak to je. Moc to nerozebírej a zbytečně si nezošklivuj.

Upravil(a) Eva. (6. 3. 2014 21:32)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#5 6. 3. 2014 22:02

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

mám horní částečnou snad od 35 let .... už si to ani neuvědomuju .... naštěstí mám malou pusu , tak to ještě nikdo nepoznal smile

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#6 6. 3. 2014 22:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Graine - co to je horní částečná? Mᚠji tam na pevno ne? To není snad protéza.
Já mám klapačky takový přírodní, sem tam trochu křivější zub, prostě takový jaký jsem měla, hezký štíhlý zuby. Nikdo to nepozná, není to vůbec vidět. Nᚠzubař je na to mistr.
Leilo - uvidíš, to bude dobrý. Posílám sílu. par

Není tady

#7 6. 3. 2014 22:34

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Mám tyto protézy od 44 let, je to už 7 let. Najednou mi trhali 13 zubů, vrchní i spodní patro (víc už jsem jich neměla) a z ordinace jsem odešla s provizorními protézami. Zvykla jsem si dobře. Hůř se mi kouše,asi mám nízký práh bolesti. Jídlo si krájím, strouhám, ořišky si roztluču v hmoždíři.
Já jsem se sama rozhodla k takovému radikálnímu řezu, když už jsem s vlastními zuby nemohla pořádně jíst, měla jsem je poškozené po srážce autem. Neměla jsem psychické problémy s protézou, vzala jsem to, že to tak prostě je. A že budu mít krásné zuby a konečně se budu moct smát. stolt

Vzala jsem si tenkrát dovolenou od středy do pátku, ve středu mi zuby vytrhali. Pár týdnů jsem jedla tekutou stravu, polévky, kaše, rozmixovaný banán s mlékem... Dalo se to vydržet, ani jsem nebrala prášky proti bolesti. Asi po 3 měsících, když se mi dásně zahojili, mi udělali nové otisky a pak krásné porcelánové zoubky.

Zkus přemýšlet tak, že prostě budeš mít protézu a tak to je. Moc to nerozebírej a zbytečně si nezošklivuj.

Ahoj, Evi, taky prý budu odcházet s provizorní protézou- udělá mně otisk, vytrhá a dá provizorku smile buď hned v pondělí po vytažení nebo přnejhorším v úterý ráno.
Hůř než teď na tom nebudu, teď mám nahoře jen 5 kořenů, tak si dovedeš představit, jak vypadám. Radši nechodím moc ven, doma moc radši nemluvím a špatně se mně jí.

Nechci si tu protézu zošklivovat, jen mám prostě strach, jak to budu snášet.

Upravil(a) Leila (6. 3. 2014 22:39)

Není tady

#8 6. 3. 2014 22:38

Leila
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Já mám klapačky takový přírodní, sem tam trochu křivější zub, prostě takový jaký jsem měla, hezký štíhlý zuby. Nikdo to nepozná, není to vůbec vidět. Nᚠzubař je na to mistr.

ĄAhoj, duši, díky storstark pussa

Taky myslím, že částečná je napevno- většinou. Jedině, že by to tam Grainne měla ukotvený za zubama těma drátěnejma sponkama- to mám  nosit dole a nenosím to smile. A to je vyjímatelná protéza.

Mně se příčí představa toho horního patra usch usch usch.

Není tady

#9 6. 3. 2014 23:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Leilo - pro mě je horší ta spodní.
Jinak se připrav spíš na to, že největší bolestí, je vyndavání a zandavání protézy na to nezahojený.
A bud v klidu, říkej si, že budeš mít krásný zuby, budeš moc jít ven, budeš se cítit líp

Není tady

#10 6. 3. 2014 23:49

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Duši, prý tu provizorku budu mít přilepenou "napevno" repinem vissla, tak já to nebudu sundávat. Prý by to mělo 6 týdnů vydržet, tak uvidím. Tak těch bolestí snad budu ušetřená, které popisuješ.

Není tady

#11 6. 3. 2014 23:54

Leila
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Jinak se připrav spíš na to, že největší bolestí, je vyndavání a zandavání protézy na to nezahojený.
A bud v klidu, říkej si, že budeš mít krásný zuby, budeš moc jít ven, budeš se cítit líp

Taka mně taky říká, že horší je spodnívissla, že pod to víc leze jídlo a že se víc nadzdvihuje.

Jenže spodní neřeším- zatím sad.

Není tady

#12 7. 3. 2014 7:50

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pro mě je spodní taky horší, hůř drží. Ta nahoře je v pohodě. Ty provizorní jsem neměla nijak přilepené, jen mi pan doktor řekl, abych je první dva dny vůbec nesundavala a pak na noc můžu. Bylo to lepší, než jak jsem se toho bála. Dusi, mᚠporcelánové? Já mám porcelánové a ty vypadají moc dobře, neokoušou se jako ty obyčejné, nevím z jakého materiálu. Mám jedny náhradní obyčejné, kdyby se mi něco s těmi porcelánovými stalo a než by je opravili, tak abych nebyla bezzubá. Pan zubař mi vybíral taky takové přirozené, i podle původní barvy zubů, aby to nebylo nápadné a aby mi z pusy nápadně nesvítily zářivě bílé zuby. Jedna známá zubařka je moc chválila, říkala, že mi je opravdu udělal skvěle.

Není tady

#13 7. 3. 2014 8:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to vůbec netuším z jakýho jsou materiálu. Mám taky náhradní. Protože představa,že bych zuby musela odevzdat na den a být bez nich, je nepředstavitelná.
Možná že mám ty obyčejné, mám nárok jednou za tři roky a jsou proplácené pojištovnou. Barvu mám bílou č.2 porovnával s mými zuby, jednička je supr bílá, dvojka tak akorát.
Držej v pohodě, akorát jsem si říkala,že si koupím na spodní to lepidlo, nevím, kolikrát při jídle tak blbě kousnu,že mi jakoby z druhé strany trochu nadskočí a to zabolí.

Upravil(a) dusička (7. 3. 2014 8:13)

Není tady

#14 7. 3. 2014 8:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a po zákroku jsem každý den chodila k zubaři, taky mi říkal at si je nechám. Všelijak to obrušoval a tak,aby sedli. Co mi tedy ted na to hojení pomohlo, byl tea trea olej. Leilo -kup si ho, doporučuju.

Není tady

#15 7. 3. 2014 8:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Buďte rády, že můžete mít aspoň ty klapačky - mám v blízkým okolí osobu, co má v dásních nevyvinutý zárodky třetích zubů a kvůli nim nemůže mít žádnou náhradu... od nějakejch pětačtyřiceti místo pusy černou díru a o kousání si může nechat jen zdát...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#16 7. 3. 2014 8:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mně je dělal porcelánové proto, že když mi nezbyl ani jeden vlastní a z důvodu mého úrazu, uhradila mi je pojišovna, takže jsem platila jen za ty provizorní. Náhradní mám obyčejné a taky mám každé 3 roky nárok na nové obyčejné. Ale nové porcelánové bych si musela hradit. Už v roce 2007, odkdy je mám by mě byly vyšli na asi 35 tisíc. Jsou stále v pohodě.
Já jsem k zubaři šla na kontrolu snad jen jednou po týdnu a pak až za 3 měsíce po zahojení. Zubař říkal,že kdyby to bolelo, mám přijít okamžitě, ale mně to dobře sedělo, netlačilo, tak nebyla potřeba.

Párkrát jsem použila lepidlo Correga, ale protézy drží dobře, tak nepoužívám. I když bych asi měla, kvůli zbytkům jídla, aby se mi tam vůbec nedostávaly. Ale to si dojdu na WC, opláchnu a je to.

Upravil(a) Eva. (7. 3. 2014 8:13)

Není tady

#17 7. 3. 2014 8:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

No tak to mám obyčejné.
Jakej je rozdíl - obyčejné - porcelánové.
Já jsem za ty obyčejné náhradní platila 4000Kč v roce 2012. Začaly mě trochu tlačit,  jsem si říkala,že to vydržím,ale chytla jsem zánět. tak mě to pak léčil, a právě tu protézu posílal na kraj předělat. Tak ted už vím,jak mě to dře, okamžitě jdu.
K mému můžu chodit bez objednání, mám protekci big_smile , ne říkal, že kdykoliv, že nemám volat.
Já třeba vrchni vůbec nesundavám, jenom ráno večer čistím, občas po jídle propláchnu. Ale když je vyndám, tak mě prázdná pusa brní a je to nepříjemný.
Spodní když vyndám,tak mi to vůbec nevadí.
Majko - a když se nalepí, daj se vůbec odlepit?
Heli - no tak to je šílený.

Upravil(a) dusička (7. 3. 2014 8:20)

Není tady

#18 7. 3. 2014 8:41

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

neni na pevno , ale jeste mam nejake zbyvajici zuby ... ale asi ne moc na dlouho

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#19 7. 3. 2014 8:43

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Leila napsal(a):

dusička napsal(a):

ĄAhoj, duši, díky storstark pussa

Taky myslím, že částečná je napevno- většinou. Jedině, že by to tam Grainne měla ukotvený za zubama těma drátěnejma sponkama- to mám  nosit dole a nenosím to smile. A to je vyjímatelná protéza.

Mně se příčí představa toho horního patra usch usch usch.

presne tak

Není tady

#20 7. 3. 2014 8:45

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Leila napsal(a):

dusička napsal(a):

Taka mně taky říká, že horší je spodnívissla, že pod to víc leze jídlo a že se víc nadzdvihuje.

Jenže spodní neřeším- zatím sad.

nastesti taky ne .... usch

Není tady

#21 7. 3. 2014 8:47

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Buďte rády, že můžete mít aspoň ty klapačky - mám v blízkým okolí osobu, co má v dásních nevyvinutý zárodky třetích zubů a kvůli nim nemůže mít žádnou náhradu... od nějakejch pětačtyřiceti místo pusy černou díru a o kousání si může nechat jen zdát...

to je sileny

Není tady

#22 7. 3. 2014 8:49

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

No tak to mám obyčejné.
Jakej je rozdíl - obyčejné - porcelánové.
Já jsem za ty obyčejné náhradní platila 4000Kč v roce 2012. Začaly mě trochu tlačit,  jsem si říkala,že to vydržím,ale chytla jsem zánět. tak mě to pak léčil, a právě tu protézu posílal na kraj předělat. Tak ted už vím,jak mě to dře, okamžitě jdu.
K mému můžu chodit bez objednání, mám protekci big_smile , ne říkal, že kdykoliv, že nemám volat.
Já třeba vrchni vůbec nesundavám, jenom ráno večer čistím, občas po jídle propláchnu. Ale když je vyndám, tak mě prázdná pusa brní a je to nepříjemný.
Spodní když vyndám,tak mi to vůbec nevadí.
Majko - a když se nalepí, daj se vůbec odlepit?
Heli - no tak to je šílený.

jasne, ze se odlepi smile

Není tady

#23 7. 3. 2014 8:56

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Děda si protézu lepil, ale říkal, že jakmile vypije teplý kafe, čaj nebo sní horkou polívku, odlepí se mu to. Používal několik druhů lepidel, všechny značkový, žádný mu nevydrželo tu teplou tekutinu.
Teď protézu nenosí vůbec.
Můj muž má horní kompletní, spodní částečnou. Nosí to nepřetržitě, vyndává si to na čištění, ale jednou dvakrát týdně to dá hrnku s tabletkou. Četla jsem o tom, že by se to mělo dělat, protože kartáčkem a vodou se ta protéza nevyčistí tak dokonale. Spodní má jen 4,5,6 na obou stranách, 1,2 a 7 má svoje. Jako mladej kluk si zuby vyrazil na kole a říkal, že tam měl různý můstky a podobně, tak si to nechal před třema rokama vytrhat. Je s tím spokojenej a nestěžuje si. Pod spodní a někdy i pod horní se mu sem tam něco dostane, ale nelepí to, drží mu to dobře. Říká, že to je na zvyku. Kdo ho zná dobře,pozná to,změní to trochu výraz v obličeji, ta pusa se jako by natáhne. Říkal, že ze začátku si připadal, doslova, že "má protaženej ksicht" wink
Jinak když si je na tu noc vyndá, bavíme se spolu normálně, nijak se tím nezabýváme, že trochu šišlá, mně to ani nepřijde, je to jeho názor,  jsem na něho zvyklá. A ty umělý zuby vypadají přirozeně. Když jsme se seznámili, vůbec jsme to nepoznala, že nemá svoje zuby. Nekouše třeba mrkev, některý věci nejí, že to nepokouše, ale je toho minimum. Žvýkačky žvýká. Fakt je to asi na zvyku. Já jsem teda ráda, že mám svoje zuby, ale ona to není taková tragédie, mít "klapáky".

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#24 7. 3. 2014 9:04

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusičko, porcelánové jsou prý kvalitnější, neokoušou se a drží si barvu. Ale já bych ani nepoznala rozdíl mezi porcelánovými a z jiného materiálu.
To lepidlo mi fungovalo tak, že když jsem ráno nalepila, do večera se to nějak postupně rozpustilo a večer už nebyly nalepené. Bála jsem se, co budu dělat, až to nepůjde odlepit. smile,,

Taky dávám do hrnku s tabletou Correga tabs, jak píše Modroočka.
A minulý rok jsem si po dlouhých úvahách koupila ultrazvukovou čističku, i na brýle a šperky, a je i na zubní protézy. Je suprová.

Upravil(a) Eva. (7. 3. 2014 9:07)

Není tady

#25 7. 3. 2014 9:12

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

A osvědčila se ti ta čistička? Jakou máš? Že bych ji koupila taky, když tak mi to hoď do SZ, a tady neděláme reklamu. Dík.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí