18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý večer vem přeji,
přila jsem o vechny zuby v horní čelisti- respektive měla jsem doteď na horní čelisti nacementovaný můstek, jene ten spadl a přila jsem o dalí kořen a zbývající kořeny můstek nacementovaný u neudrí :-(.
V pondělí mám jít na vytaení zbývajících 5 kořenů /nevím, jestli to bude naráz, ale to je fuck/.
Tak mi v puse nahoře nezbude nic :-(.
Jasně, říkali dopředu, e mě to čeká, ale pořád jsem doufala :-).....
No a teď je to tady a mně je divně .
Čekají mě klasicé klapačky a bojím se, jestli se s tím "siju"- někdo má dávení, změnu chutí jídla, patnou výslovnost, někomu se s tím patně jí.....
Je mně 43 let a chtěla jsem se zeptat těch, co mají protézu- klasickou vrchní klapačku, jak se s tím ily, od kolika let jí máte, jak se vám s tím prostě ije :-(.
Mě je z toho prostě divně, bojím se, e si nezvyknu :-(.
Implantáty mně nikdo neraďte, pls, jednak mám slabé kosti, které by je neudrely a jednak mám poruchu imunity, take do toho prostě nepůjdu.
Podpořte mě svýma zkuenostma, díkec moc .
Pite i negativní,a zkrátka vím....
Není tady
Je mi 43
vrchní od 39. Spodní půl roku.
Trhal mě najednou celé patro, dá se to vydret. nejhorí pro mě bylo ne to trhání, ale ta prozatimní protéza na to bolavé, hnis . Bolelo to, ne se to zahojilo.
Normálně jím. Kdy mě trochu dřou, jdu okamitě k zubaři na obrouení protézy. A je to ok.
Mně nic jiného nezbylo, zuby bez kazů , ale paradentoza.
Jsem ráda,e je mám,e se můu smát.
Není tady
Ahoj, dui, děkuji za zprávu.
Bolesti při trhání se nebojím, ani potom, to zaspím :-).
Fakt se psychicky bojím té protézy .
Není tady
Mám tyto protézy od 44 let, je to u 7 let. Najednou mi trhali 13 zubů, vrchní i spodní patro (víc u jsem jich neměla) a z ordinace jsem odela s provizorními protézami. Zvykla jsem si dobře. Hůř se mi koue,asi mám nízký práh bolesti. Jídlo si krájím, strouhám, ořiky si roztluču v hmodíři.
Já jsem se sama rozhodla k takovému radikálnímu řezu, kdy u jsem s vlastními zuby nemohla pořádně jíst, měla jsem je pokozené po sráce autem. Neměla jsem psychické problémy s protézou, vzala jsem to, e to tak prostě je. A e budu mít krásné zuby a konečně se budu moct smát.
Vzala jsem si tenkrát dovolenou od středy do pátku, ve středu mi zuby vytrhali. Pár týdnů jsem jedla tekutou stravu, polévky, kae, rozmixovaný banán s mlékem... Dalo se to vydret, ani jsem nebrala práky proti bolesti. Asi po 3 měsících, kdy se mi dásně zahojili, mi udělali nové otisky a pak krásné porcelánové zoubky.
Zkus přemýlet tak, e prostě bude mít protézu a tak to je. Moc to nerozebírej a zbytečně si nezoklivuj.
Upravil(a) Eva. (6. 3. 2014 21:32)
Není tady
mám horní částečnou snad od 35 let .... u si to ani neuvědomuju .... natěstí mám malou pusu , tak to jetě nikdo nepoznal
Není tady
Graine - co to je horní částečná? Má ji tam na pevno ne? To není snad protéza.
Já mám klapačky takový přírodní, sem tam trochu křivějí zub, prostě takový jaký jsem měla, hezký tíhlý zuby. Nikdo to nepozná, není to vůbec vidět. Ná zubař je na to mistr.
Leilo - uvidí, to bude dobrý. Posílám sílu.
Není tady
Eva. napsal(a):
Mám tyto protézy od 44 let, je to u 7 let. Najednou mi trhali 13 zubů, vrchní i spodní patro (víc u jsem jich neměla) a z ordinace jsem odela s provizorními protézami. Zvykla jsem si dobře. Hůř se mi koue,asi mám nízký práh bolesti. Jídlo si krájím, strouhám, ořiky si roztluču v hmodíři.
Já jsem se sama rozhodla k takovému radikálnímu řezu, kdy u jsem s vlastními zuby nemohla pořádně jíst, měla jsem je pokozené po sráce autem. Neměla jsem psychické problémy s protézou, vzala jsem to, e to tak prostě je. A e budu mít krásné zuby a konečně se budu moct smát.
Vzala jsem si tenkrát dovolenou od středy do pátku, ve středu mi zuby vytrhali. Pár týdnů jsem jedla tekutou stravu, polévky, kae, rozmixovaný banán s mlékem... Dalo se to vydret, ani jsem nebrala práky proti bolesti. Asi po 3 měsících, kdy se mi dásně zahojili, mi udělali nové otisky a pak krásné porcelánové zoubky.
Zkus přemýlet tak, e prostě bude mít protézu a tak to je. Moc to nerozebírej a zbytečně si nezoklivuj.
Ahoj, Evi, taky prý budu odcházet s provizorní protézou- udělá mně otisk, vytrhá a dá provizorku buď hned v pondělí po vytaení nebo přnejhorím v úterý ráno.
Hůř ne teď na tom nebudu, teď mám nahoře jen 5 kořenů, tak si dovede představit, jak vypadám. Radi nechodím moc ven, doma moc radi nemluvím a patně se mně jí.
Nechci si tu protézu zoklivovat, jen mám prostě strach, jak to budu snáet.
Upravil(a) Leila (6. 3. 2014 22:39)
Není tady
dusička napsal(a):
Já mám klapačky takový přírodní, sem tam trochu křivějí zub, prostě takový jaký jsem měla, hezký tíhlý zuby. Nikdo to nepozná, není to vůbec vidět. Ná zubař je na to mistr.
ĄAhoj, dui, díky
Taky myslím, e částečná je napevno- větinou. Jedině, e by to tam Grainne měla ukotvený za zubama těma drátěnejma sponkama- to mám nosit dole a nenosím to . A to je vyjímatelná protéza.
Mně se příčí představa toho horního patra .
Není tady
Leilo - pro mě je horí ta spodní.
Jinak se připrav spí na to, e největí bolestí, je vyndavání a zandavání protézy na to nezahojený.
A bud v klidu, říkej si, e bude mít krásný zuby, bude moc jít ven, bude se cítit líp
Není tady
Dui, prý tu provizorku budu mít přilepenou "napevno" repinem , tak já to nebudu sundávat. Prý by to mělo 6 týdnů vydret, tak uvidím. Tak těch bolestí snad budu uetřená, které popisuje.
Není tady
dusička napsal(a):
Jinak se připrav spí na to, e největí bolestí, je vyndavání a zandavání protézy na to nezahojený.
A bud v klidu, říkej si, e bude mít krásný zuby, bude moc jít ven, bude se cítit líp
Taka mně taky říká, e horí je spodní, e pod to víc leze jídlo a e se víc nadzdvihuje.
Jene spodní neřeím- zatím .
Není tady
Pro mě je spodní taky horí, hůř drí. Ta nahoře je v pohodě. Ty provizorní jsem neměla nijak přilepené, jen mi pan doktor řekl, abych je první dva dny vůbec nesundavala a pak na noc můu. Bylo to lepí, ne jak jsem se toho bála. Dusi, má porcelánové? Já mám porcelánové a ty vypadají moc dobře, neokouou se jako ty obyčejné, nevím z jakého materiálu. Mám jedny náhradní obyčejné, kdyby se mi něco s těmi porcelánovými stalo a ne by je opravili, tak abych nebyla bezzubá. Pan zubař mi vybíral taky takové přirozené, i podle původní barvy zubů, aby to nebylo nápadné a aby mi z pusy nápadně nesvítily zářivě bílé zuby. Jedna známá zubařka je moc chválila, říkala, e mi je opravdu udělal skvěle.
Není tady
Tak to vůbec netuím z jakýho jsou materiálu. Mám taky náhradní. Protoe představa,e bych zuby musela odevzdat na den a být bez nich, je nepředstavitelná.
Moná e mám ty obyčejné, mám nárok jednou za tři roky a jsou proplácené pojitovnou. Barvu mám bílou č.2 porovnával s mými zuby, jednička je supr bílá, dvojka tak akorát.
Drej v pohodě, akorát jsem si říkala,e si koupím na spodní to lepidlo, nevím, kolikrát při jídle tak blbě kousnu,e mi jakoby z druhé strany trochu nadskočí a to zabolí.
Upravil(a) dusička (7. 3. 2014 8:13)
Není tady
Jo a po zákroku jsem kadý den chodila k zubaři, taky mi říkal at si je nechám. Velijak to obruoval a tak,aby sedli. Co mi tedy ted na to hojení pomohlo, byl tea trea olej. Leilo -kup si ho, doporučuju.
Není tady
Buďte rády, e můete mít aspoň ty klapačky - mám v blízkým okolí osobu, co má v dásních nevyvinutý zárodky třetích zubů a kvůli nim nemůe mít ádnou náhradu... od nějakejch pětačtyřiceti místo pusy černou díru a o kousání si můe nechat jen zdát...
Není tady
Mně je dělal porcelánové proto, e kdy mi nezbyl ani jeden vlastní a z důvodu mého úrazu, uhradila mi je pojiovna, take jsem platila jen za ty provizorní. Náhradní mám obyčejné a taky mám kadé 3 roky nárok na nové obyčejné. Ale nové porcelánové bych si musela hradit. U v roce 2007, odkdy je mám by mě byly vyli na asi 35 tisíc. Jsou stále v pohodě.
Já jsem k zubaři la na kontrolu snad jen jednou po týdnu a pak a za 3 měsíce po zahojení. Zubař říkal,e kdyby to bolelo, mám přijít okamitě, ale mně to dobře sedělo, netlačilo, tak nebyla potřeba.
Párkrát jsem pouila lepidlo Correga, ale protézy drí dobře, tak nepouívám. I kdy bych asi měla, kvůli zbytkům jídla, aby se mi tam vůbec nedostávaly. Ale to si dojdu na WC, opláchnu a je to.
Upravil(a) Eva. (7. 3. 2014 8:13)
Není tady
No tak to mám obyčejné.
Jakej je rozdíl - obyčejné - porcelánové.
Já jsem za ty obyčejné náhradní platila 4000Kč v roce 2012. Začaly mě trochu tlačit, jsem si říkala,e to vydrím,ale chytla jsem zánět. tak mě to pak léčil, a právě tu protézu posílal na kraj předělat. Tak ted u vím,jak mě to dře, okamitě jdu.
K mému můu chodit bez objednání, mám protekci , ne říkal, e kdykoliv, e nemám volat.
Já třeba vrchni vůbec nesundavám, jenom ráno večer čistím, občas po jídle propláchnu. Ale kdy je vyndám, tak mě prázdná pusa brní a je to nepříjemný.
Spodní kdy vyndám,tak mi to vůbec nevadí.
Majko - a kdy se nalepí, daj se vůbec odlepit?
Heli - no tak to je ílený.
Upravil(a) dusička (7. 3. 2014 8:20)
Není tady
dusička napsal(a):
neni na pevno , ale jeste mam nejake zbyvajici zuby ... ale asi ne moc na dlouho
Není tady
Leila napsal(a):
dusička napsal(a):
Leilo - uvidí, to bude dobrý. Posílám sílu.ĄAhoj, dui, díky
Taky myslím, e částečná je napevno- větinou. Jedině, e by to tam Grainne měla ukotvený za zubama těma drátěnejma sponkama- to mám nosit dole a nenosím to . A to je vyjímatelná protéza.
Mně se příčí představa toho horního patra .
presne tak
Není tady
Leila napsal(a):
dusička napsal(a):
A bud v klidu, říkej si, e bude mít krásný zuby, bude moc jít ven, bude se cítit lípTaka mně taky říká, e horí je spodní, e pod to víc leze jídlo a e se víc nadzdvihuje.
Jene spodní neřeím- zatím .
nastesti taky ne ....
Není tady
helena napsal(a):
Buďte rády, e můete mít aspoň ty klapačky - mám v blízkým okolí osobu, co má v dásních nevyvinutý zárodky třetích zubů a kvůli nim nemůe mít ádnou náhradu... od nějakejch pětačtyřiceti místo pusy černou díru a o kousání si můe nechat jen zdát...
to je sileny
Není tady
dusička napsal(a):
No tak to mám obyčejné.
Jakej je rozdíl - obyčejné - porcelánové.
Já jsem za ty obyčejné náhradní platila 4000Kč v roce 2012. Začaly mě trochu tlačit, jsem si říkala,e to vydrím,ale chytla jsem zánět. tak mě to pak léčil, a právě tu protézu posílal na kraj předělat. Tak ted u vím,jak mě to dře, okamitě jdu.
K mému můu chodit bez objednání, mám protekci , ne říkal, e kdykoliv, e nemám volat.
Já třeba vrchni vůbec nesundavám, jenom ráno večer čistím, občas po jídle propláchnu. Ale kdy je vyndám, tak mě prázdná pusa brní a je to nepříjemný.
Spodní kdy vyndám,tak mi to vůbec nevadí.
Majko - a kdy se nalepí, daj se vůbec odlepit?
Heli - no tak to je ílený.
jasne, ze se odlepi
Není tady
Děda si protézu lepil, ale říkal, e jakmile vypije teplý kafe, čaj nebo sní horkou polívku, odlepí se mu to. Pouíval několik druhů lepidel, vechny značkový, ádný mu nevydrelo tu teplou tekutinu.
Teď protézu nenosí vůbec.
Můj mu má horní kompletní, spodní částečnou. Nosí to nepřetritě, vyndává si to na čitění, ale jednou dvakrát týdně to dá hrnku s tabletkou. Četla jsem o tom, e by se to mělo dělat, protoe kartáčkem a vodou se ta protéza nevyčistí tak dokonale. Spodní má jen 4,5,6 na obou stranách, 1,2 a 7 má svoje. Jako mladej kluk si zuby vyrazil na kole a říkal, e tam měl různý můstky a podobně, tak si to nechal před třema rokama vytrhat. Je s tím spokojenej a nestěuje si. Pod spodní a někdy i pod horní se mu sem tam něco dostane, ale nelepí to, drí mu to dobře. Říká, e to je na zvyku. Kdo ho zná dobře,pozná to,změní to trochu výraz v obličeji, ta pusa se jako by natáhne. Říkal, e ze začátku si připadal, doslova, e "má protaenej ksicht"
Jinak kdy si je na tu noc vyndá, bavíme se spolu normálně, nijak se tím nezabýváme, e trochu ilá, mně to ani nepřijde, je to jeho názor, jsem na něho zvyklá. A ty umělý zuby vypadají přirozeně. Kdy jsme se seznámili, vůbec jsme to nepoznala, e nemá svoje zuby. Nekoue třeba mrkev, některý věci nejí, e to nepokoue, ale je toho minimum. výkačky výká. Fakt je to asi na zvyku. Já jsem teda ráda, e mám svoje zuby, ale ona to není taková tragédie, mít "klapáky".
Není tady
dusičko, porcelánové jsou prý kvalitnějí, neokouou se a drí si barvu. Ale já bych ani nepoznala rozdíl mezi porcelánovými a z jiného materiálu.
To lepidlo mi fungovalo tak, e kdy jsem ráno nalepila, do večera se to nějak postupně rozpustilo a večer u nebyly nalepené. Bála jsem se, co budu dělat, a to nepůjde odlepit. ,,
Taky dávám do hrnku s tabletou Correga tabs, jak píe Modroočka.
A minulý rok jsem si po dlouhých úvahách koupila ultrazvukovou čističku, i na brýle a perky, a je i na zubní protézy. Je suprová.
Upravil(a) Eva. (7. 3. 2014 9:07)
Není tady
A osvědčila se ti ta čistička? Jakou má? e bych ji koupila taky, kdy tak mi to hoď do SZ, a tady neděláme reklamu. Dík.
Není tady