19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
tak jsem to já, paní učitelka obecně známá a blbáááá, neustála
Vichni máme nějaký to "neustání" s děátkama za sebou...
A i kdy o sobě říkám "krkavčí matka" , docela mě vyděsila maminka, co jsem ji před časem viděla na ulici. Jedno dítko v kočáře, druhý výivně se vztekající, řvoucí a na chodník zalehnuví... na poměrně runým místě co do lidí i dopravy, podotýkám. Ona se dvakrát otočila, zavolala... a pak klidně pokračovala dál - v tomto případě kus cesty a za roh.
Vcelku zlomyslně jsem přemejlela o tom, e seberu dítě a zavolám policajty... ale ono se zvedlo a mazalo správným směrem - zřejmě mělo natrénováno.
Není tady
helena napsal(a):
Vichni máme nějaký to "neustání" s děátkama za sebou... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
A i kdy o sobě říkám "krkavčí matka" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, docela mě vyděsila maminka, co jsem ji před časem viděla na ulici. Jedno dítko v kočáře, druhý výivně se vztekající, řvoucí a na chodník zalehnuví... na poměrně runým místě co do lidí i dopravy, podotýkám. Ona se dvakrát otočila, zavolala... a pak klidně pokračovala dál - v tomto případě kus cesty a za roh.
Vcelku zlomyslně jsem přemejlela o tom, e seberu dítě a zavolám policajty... ale ono se zvedlo a mazalo správným směrem - zřejmě mělo natrénováno.
No..... klientela se zřejmě nepřestane rozrůstat
Není tady
Někdy je těké zjistit příčinu vzteku a proto nelze být jednoznačně na jeho straně - příklad - zeptám se - chce banán, začne histericky křičet a brečet, e ho nechce, řeknu, e tedy ne, a začne histericky brečet e ho chce atd. třeba půl hodiny i mnohem déle, nebo toté v tramvaji - chce sedět - nechce sedět (není cesta, jak být na její straně ani jak to elegantně v tramvaji řeit - trvalo to celou cestu - neksutečný amok, asi si dovedete představit poznámky spolucestujících o výchově a o tom, co "nikdy nezaili"...)
natěstí mám dojem, e nejhorí období u je za námi.....
druhá věc, a to dělá teď, vyuívá vztek jako nástroj k dosaení toho, co si zrovna vzpomene (jsou to sebevětí hlouposti), a toho zneuívá i proti sestřičce, ví e dostane co chce, aby byl klid, a to u vůbec není správné mu v tomto ustupovat (i kdy setřička je "zlatá" a větinou jí vyhoví, kamarádi ve kolce vak u ne, i kdy tam se zase chová jinak a příkoří v sobě dusí a nechává si to na doma),
ale to chápu, e to tak myleno nebylo, je třeba být důsledný
.....se mnou se v dětství vůbec nikdo nemazal, nikdo se se mnou neválel po zemi a naučilo mě to jen tomu,e si své problémy musím opravdu vyřeit sama a nespoléhat se na rodiče ani nikoho jiného (manela), ádné psychické důsledky nepociuju, i kdy netvrdím, e to je ideální přístup, jen e hned z kadého nemusí být "pacient"
Není tady
Jéje, změna názoru v intervalu asi tří vteřin, to teď máme taky... Jako příčinu u nás vidím v těchto případech únavu (probíhá to pravidelně v určitou denní dobu) a snaím se vzteklinu dát spát. V postýlce se rázem uklidní. Něco jiného jsou vzteky, kdy vracíme třeba půjčené odráedlo, ale moc si nedovedu představit, e se zeptám, jak to budeme řeit a brouček udělá něco jiného, ne e si pro tu věc prostě znova dojde...
Není tady
pidimartis napsal(a):
dneska u to byla poslední kapka,kdy se vztekal,hodil s autem a zlomila se mu tam jedna packa,tak jetě s větím řvem a to u i brečel mi to oznamoval a chtěl abych mu to opravila,opravit u to nejde. Já u ze zoufalství jsem mu kladla otázky a v klidu to řeila, asi mně ani neslyel jak neustále brečel nakonec jsem ho objala a on mně odstrčiltake to bylo asi patně :-( asi fakt budu muset pročítat jak v takových nebo podobných situacích reagovat :-(
NEREAGUJ, to úplně stačí.
Upravil(a) gymnasión (21. 3. 2014 6:06)
Není tady
helena napsal(a):
Vichni máme nějaký to "neustání" s děátkama za sebou... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
A i kdy o sobě říkám "krkavčí matka" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, docela mě vyděsila maminka, co jsem ji před časem viděla na ulici. Jedno dítko v kočáře, druhý výivně se vztekající, řvoucí a na chodník zalehnuví... na poměrně runým místě co do lidí i dopravy, podotýkám. Ona se dvakrát otočila, zavolala... a pak klidně pokračovala dál - v tomto případě kus cesty a za roh.
Ale to není patná reakce ... na frekventovaném místě bych si ji nelajzla, ale ta mamina evidentě věděla, co dělá a jak dítko zareaguje
Není tady
na frekventovaném místě bych si ji nelajzla, ale ta mamina evidentě věděla, co dělá a jak dítko zareaguje
Málokterý předkolní dítě nakonec nebude následovat mámu... otázka je, jestli si umí uvědomit, e ji vdycky "za rohem" najde nebo se slepě ene směrem jejího odchodu v děsu, e by tam taky bejt nemusela...
Není tady
Já mám tu (mnoha a mnohaletou) zkuenost, e jak "nechce nic" tak to znamená, e chce povel Je to unavený ze veho a potřebuje, abys "to" zařídila......bude se vztekat dále, ale u daleko méně unaveně a bezradně
Bude toti mít proč.
Není tady
helena napsal(a):
na frekventovaném místě bych si ji nelajzla, ale ta mamina evidentě věděla, co dělá a jak dítko zareaguje
Málokterý předkolní dítě nakonec nebude následovat mámu... otázka je, jestli si umí uvědomit, e ji vdycky "za rohem" najde nebo se slepě ene směrem jejího odchodu v děsu, e by tam taky bejt nemusela...
Co s ním takový vteřinový děs (ne doběhne za roh a doene mámu) udělá? Jaký na něj bude mít dopad? A na jeho dalí chování? A co s ním udělají jiné reakce matky počínaje přemlouváním a konče třeba výpraskem?
Není tady
Co s ním takový vteřinový děs udělá? A co s ním udělají jiné reakce matky
Taky jsem nebyla matka z příruček... ale snaila jsem se děti neděsit...
Není tady
helena napsal(a):
Co s ním takový vteřinový děs udělá? A co s ním udělají jiné reakce matky
Taky jsem nebyla matka z příruček... ale snaila jsem se děti neděsit...
Jasné ... jde o to, e kadé dítko je jiné a platí na ně něco jiného ... a proč odsuzovat matku za reakci, kterou zjevně dosáhla kýeného výsledku, e jo
Není tady
proč odsuzovat matku za reakci, kterou zjevně dosáhla kýeného výsledku
Neodsuzuju... podivuju se...
Dokonce i chápu, e výsledek byl důleitej pro ni...
Není tady
helena napsal(a):
proč odsuzovat matku za reakci, kterou zjevně dosáhla kýeného výsledku
Neodsuzuju... podivuju se...
Dokonce i chápu, e výsledek byl důleitej pro ni...
Myslím, e aj pro to dítko ...
Není tady