|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Míša Kulička napsal(a):
Akorat tam furt hraje country a kotlikarny ... a to je jako fakt peklo ...
Ale FUJ!

Proč tam nehrajou nějaký nádherný klasický jezdecký fanfáry? Totiž: miluju hudbu pro žesťové nástroje.
Nj, to bude tim, že je to western 
Upravil(a) gymnasión (28. 2. 2014 8:57)
Není tady

Jaku napsal(a):
helena napsal(a):
minimálně týden dělat zadarmo, pak se uvidí, jestli mě přijme
No... to je fakt nabídka jako víno...
Já jako profláknutá potvora http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png bych se šla informovat na pracák... že mám tuhle možnost a co by to pro mne znamenalo, takovej tejden volontérskýho zaměstnání, zvláště pak ve vztahu k ÚP... a samozřejmě bych, jako řádnej občan, dodala plný jméno firmy, majitele a adresu místa podnikání... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.giftak zadarmo pracovat,lépe tedy napsat otročit, můžeš přeci kdekoliv i když si na pracáku,to se přece nevylučuje,ne?A nejedná se o zaměstnávání na čeno,pokud si tam zadara.
No, to právě není až tak pravda.
Není tady

Kdysi me Urad prace poslal na pozici prace obchodni zastupce . Prisla jsem tam a byl to Herbalife ,chtela jsem ,aby mi alespon potvrdili ten papir od Uradu prace a oni na to ,ze napred musim zaplatit vstupni poplatek 200Kc . Nehorazna drzost . Na pracaku jsem je nahlasila ,urednice netusila ,ze to byl Herbalife . Predvedli se tam pod jinym jmenem
Není tady
tak zadarmo pracovat,lépe tedy napsat otročit, můžeš přeci kdekoliv i když si na pracáku,to se přece nevylučuje,ne?A nejedná se o zaměstnávání na čeno,pokud si tam zadara.
Jasně... hlavně se to pak ÚP dobře vysvětluje... 
Jinak dva články k tématu - hlavně ten druhej je fajn
http://www.mesec.cz/clanky/prace-na-zko … ebni-dobe/
http://www.penize.cz/zamestnani/221501- … vcas-utect
Není tady

Prostě mi nevadí makat fyzicky, jsem zvyklá, hledám práci, ne zaměstnání, ale i práce na zkoušku by měla mít nějakou "štábní kulturu".
Představa zaměstnání, kde si odsedím osm hodin, nuda,strašná nuda. Takovou "práci" nechci.
Já mám ráda v práci takovej ten zdravej stres, kdy to má grády, prostě práce. Stát za pultem v obchodě, nebo v dělat v hospodě,prostě kdekoliv, kde personál hraje přesilovku na zákazníky, to je za trest taková "práce".
V práci jsem milovala dny, kdy byly fofry, kdy bylo práce na den, ale termín za tři hodiny. To jsem byla ve svým živlu. A takovou práci chci. Nechci se v práci nudit.
Ale musí to mít nějakou formu a ta nabídka byla taková vachrlatá. Dělala bych ten týden na zkoušku i třeba zadarmo, ale s "něčím" v ruce, abych byla krytá. Kdyby se cokoliv stalo, abych se nedostala do problémů. On kryje sebe,kdyby se mi v té kuchyni něco stalo, on by dal ruce pryč s tím, že to je čistě můj boj. On nehraje na smlouvy, já zase na zbytečný rizika.
Není tady

* Jsem taky kdysi byla dlouho bez práce: oběhala jsem tak dvě sta pohovorů, životopisů nepočítaně...
Po letech mi došlo, že jedna věc jsou firmy, druhá věc je, jak člověk působí. A že jsem tehdy měla depku jak sviňa (dámy prominou), tak na mě nebyl asi moc hezkej pohled
.
* Jindy mě vzali hned. Bylo nás x kandidátů, všichni jsme měli zhruba stejné zkušenosti, vzdělání atd.
Později jsem se dozvěděla, že si mě šéf vybral proto, že jsem prý měla příjemný hlas v telefonu.
* A taky se mi stalo, že mě přijali v jednom týdnu na tři místa z pěti. Ale to jsem byla zamilovaná a táhlo to ze mne na sto honů 
* Někdy rozhodují fakt prkotiny, které by člověka ani ve snu nenapadly 
Upravil(a) gymnasión (28. 2. 2014 9:23)
Není tady

helena napsal(a):
tak zadarmo pracovat,lépe tedy napsat otročit, můžeš přeci kdekoliv i když si na pracáku,to se přece nevylučuje,ne?A nejedná se o zaměstnávání na čeno,pokud si tam zadara.
Jasně... hlavně se to pak ÚP dobře vysvětluje... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Jinak dva články k tématu - hlavně ten druhej je fajn
http://www.mesec.cz/clanky/prace-na-zko … ebni-dobe/
http://www.penize.cz/zamestnani/221501- … vcas-utect
Ten druhý článek jsem teda přelétla - to jsou rady pro retardy,ne?Ale bacha,je tam řeč i o vysokoškolácích;no to maj ty ovce za to,že jsou tak nekonečně blbí.Protože i na práci zadara musí být dva - blbý a blbější.
Není tady

Modroočka napsal(a):
Prostě mi nevadí makat fyzicky, jsem zvyklá, hledám práci, ne zaměstnání, ale i práce na zkoušku by měla mít nějakou "štábní kulturu".
Představa zaměstnání, kde si odsedím osm hodin, nuda,strašná nuda. Takovou "práci" nechci.
Já mám ráda v práci takovej ten zdravej stres, kdy to má grády, prostě práce. Stát za pultem v obchodě, nebo v dělat v hospodě,prostě kdekoliv, kde personál hraje přesilovku na zákazníky, to je za trest taková "práce".
V práci jsem milovala dny, kdy byly fofry, kdy bylo práce na den, ale termín za tři hodiny. To jsem byla ve svým živlu. A takovou práci chci. Nechci se v práci nudit.
Ale musí to mít nějakou formu a ta nabídka byla taková vachrlatá. Dělala bych ten týden na zkoušku i třeba zadarmo, ale s "něčím" v ruce, abych byla krytá. Kdyby se cokoliv stalo, abych se nedostala do problémů. On kryje sebe,kdyby se mi v té kuchyni něco stalo, on by dal ruce pryč s tím, že to je čistě můj boj. On nehraje na smlouvy, já zase na zbytečný rizika.
na jaký rizika,chtěla napsat na de.bila,ne,to by bylo mnohem příhodnější.
Nevěřím svým očím při čtení této diskuse,jak tu některá psala něco o vyjití z té šedi-proč nepracovat zadarmo:dumbom:
To já bych už radši té šedí či lépe řečeno usedlého prachu zbavila vrchy od skříní a kuch.linky,pak taky šuplata a jéjda,toho by se našlo,co bych všechno mohla dělat zadara-ale doma,ale nechce se mi.
Ale budu lepší než ten westernový takypodnikatel a velkoryse za domácí úklid u nás doma či práci na zahradě nabídnu krom vyjítí z té denodenní šedi i stravenku na oběd a přísun tekutin "na pracovišti",popř.i dopravu na pracoviště.
Kdo má zájem???a Můžeme tomu říkat moderně,jak se to dnes nosí: stáž=sbírání zkušeností a pracovních návyků
Doporučení pro případného dalšího zaměstnavatele taky klidně dodám.
Není tady

Jaku napsal(a):
To já bych už radši té šedí či lépe řečeno usedlého prachu zbavila vrchy od skříní a kuch.linky,pak taky šuplata a jéjda,toho by se našlo,co bych všechno mohla dělat zadara-ale doma,ale nechce se mi.
Ale budu lepší než ten westernový takypodnikatel a velkoryse za domácí úklid u nás doma či práci na zahradě nabídnu krom vyjítí z té denodenní šedi i stravenku na oběd a přísun tekutin "na pracovišti",popř.i dopravu na pracoviště.
Pokud máš v obýváku koně, tak to beru 

Není tady

Gym, ale ne každej má zájem jezdit na koni.
A koně má moje kámoška
takže svézt na koni se můžu tak jako tak.
I na poníkovi.
Není tady

Modroočka napsal(a):
A koně má moje kámoškatakže svézt na koni se můžu tak jako tak.
I na poníkovi.
Já vim, že jsem si ohřívala svou vlastní polívčičku. 
Myslím, že ses rozhodla racionálně a dobře. Tak to vidim.
Upravil(a) gymnasión (28. 2. 2014 9:36)
Není tady

Modroočka napsal(a):
I na poníkovi.
Ale to jsem přece psala - to je nabídka pro fandy do westernu, ne pro někoho, kdo hledá normální práci.
Jaku, tvá nabídka zavání nudou a sucharstvím, do té bych nešla ani za milion, soráč.
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
Jaku, tvá nabídka zavání nudou a sucharstvím, do té bych nešla ani za milion, soráč.
Za milion bych to ten týden vydržela
, klidně i u nějaké paninky, která se nudí. Dyk já ani nevim, jak taková nuda vypadá. To by bylo pokoukáníčko! A ještě za prachy... 
Upravil(a) gymnasión (28. 2. 2014 9:50)
Není tady
Nevěřím svým očím při čtení této diskuse,jak tu některá psala něco o vyjití z té šedi-proč nepracovat zadarmo
Jaku, to ty nikdy nepochopíš...
Není tady

gymnasión napsal(a):
Modroočka napsal(a):
I na poníkovi.Já vim, že jsem si ohřívala svou vlastní polívčičku.
Myslím, že ses rozhodla racionálně a dobře. Tak to vidim.
A mně vyhovuje na svezení ten poníček, z něho nespadnu, je nízkej 
Není tady

helena napsal(a):
Nevěřím svým očím při čtení této diskuse,jak tu některá psala něco o vyjití z té šedi-proč nepracovat zadarmo
Jaku, to ty nikdy nepochopíš...
Neříkalas někde něco o Whiteheadovi a balvanu? 
Není tady

Modroočka napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Modroočka napsal(a):
I na poníkovi.Já vim, že jsem si ohřívala svou vlastní polívčičku.
Myslím, že ses rozhodla racionálně a dobře. Tak to vidim.A mně vyhovuje na svezení ten poníček, z něho nespadnu, je nízkej
Mně nejvejš houpací kůň, a i ten by musel být přivázaný 
Není tady
Tak schválně... 
"Existuje konečnost; kdyby tomu tak nebylo, nekonečnost by neměla smysl" Alfred North Whitehead
Není tady

helena napsal(a):
Tak schválně... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
"Existuje konečnost; kdyby tomu tak nebylo, nekonečnost by neměla smysl" Alfred North Whitehead
ÓÓÓ! Díky za upřesnění!
Upravil(a) gymnasión (28. 2. 2014 10:26)
Není tady

gymnasión napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Fakt je to spíš pro fandy do westernu, kteří to jako práci neberou ...
Ale, ale..... a pan majitel to taky nebere jako dobrej byznys, že
On to taky dělá pro zábavu, ne pro to, aby na tom vydělal. Ještě mi to chvilku vykládej.Myslim, že tohle je parametr, který nemá cenu řešit.
Jako zaměstnanec stejně lepší odměnu nezískáš a úvahami o tom, jak si šéf namastí kapsu, člověk sám sebe leda votráví a naštve se...
Prostě hledám práci, která by mě uživila, mohla mě i bavit. A taky je důležité s jakými lidmi pracuju.
Nestarám se o šéfovy zisky. Šéfové mají své starosti, které by jeden za ty jejich peníze možná nevyměnil. Například, aby firma každý měsíc vydělala na mzdy, na odvody, na daně a další položky. Ona to totiž není žádná sranda udržet podnik v chodu, nebo dokonce v rozvoji.. A když šéfy práce baví, je to pořád lepší, než když je pro ně firma jen ždímačka na prachy...
Že má šéf bourák, barák a dovču, je jen třešnička na dortu. Do hrobu si to nevezme.
Súhlasím čiastočne. Pokiaľ ide takpovediac o výrobnú firmu, ktorej zariadenia sú vhodné akurát do múzea a smrdia úrazom, ale majiteľ namiesto rozumnej investície do modernizovania podniku (očividne ziskového) kupuje milenke/manželke/komukoľvek byt a auto, tak to tak celkom kóšer podľa mňa nie je...
Není tady

Ivana napsal(a):
Haha, Míšo, ukaž mi člověka, který nepracuje pro peníze. Možná ti, co jsou zajištění jinak a peníze mají i bez práce. ale kdo ty peníze potřebuje, je na nich životně závislý, tan chce práci v prvé řadě kvůli penězům a až pak může přemýšlet, jestli ho práce baví a naplňuje.
Poznám viacero dobrodružných duší (pravda, neživia rodinu a hypotéku), čo roky fungujú na príležitostných brigádach a pokiaľ prijmú ťažkú "rachotu" za väčšie peniaze, tak len preto, aby potom mohli pol roka cestovať po lacných krajinách, napr. Ázii... A brigádu/dobrovoľníctvo vo westernovom mestečku by brali ako nádherné dočassné dobrodružstvo.
Všelijakých nás pánbožko má.
Není tady

Selima napsal(a):
Súhlasím čiastočne. Pokiaľ ide takpovediac o výrobnú firmu, ktorej zariadenia sú vhodné akurát do múzea a smrdia úrazom, ale majiteľ namiesto rozumnej investície do modernizovania podniku (očividne ziskového) kupuje milenke/manželke/komukoľvek byt a auto, tak to tak celkom kóšer podľa mňa nie je...
Poznám viacero dobrodružných duší (pravda, neživia rodinu a hypotéku), čo roky fungujú na príležitostných brigádach a pokiaľ prijmú ťažkú "rachotu" za väčšie peniaze, tak len preto, aby potom mohli pol roka cestovať po lacných krajinách, napr. Ázii... A brigádu/dobrovoľníctvo vo westernovom mestečku by brali ako nádherné dočassné dobrodružstvo. Všelijakých nás pánbožko má.
Máš recht.
Upravil(a) gymnasión (28. 2. 2014 10:56)
Není tady
Selima napsal(a):
gymnasión napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Ale, ale..... a pan majitel to taky nebere jako dobrej byznys, že
On to taky dělá pro zábavu, ne pro to, aby na tom vydělal. Ještě mi to chvilku vykládej.Myslim, že tohle je parametr, který nemá cenu řešit.
Jako zaměstnanec stejně lepší odměnu nezískáš a úvahami o tom, jak si šéf namastí kapsu, člověk sám sebe leda votráví a naštve se...
Prostě hledám práci, která by mě uživila, mohla mě i bavit. A taky je důležité s jakými lidmi pracuju.
Nestarám se o šéfovy zisky. Šéfové mají své starosti, které by jeden za ty jejich peníze možná nevyměnil. Například, aby firma každý měsíc vydělala na mzdy, na odvody, na daně a další položky. Ona to totiž není žádná sranda udržet podnik v chodu, nebo dokonce v rozvoji.. A když šéfy práce baví, je to pořád lepší, než když je pro ně firma jen ždímačka na prachy...
Že má šéf bourák, barák a dovču, je jen třešnička na dortu. Do hrobu si to nevezme.
Jasně i hajzlpapír si dávají do nákladů. Zakázat podnikatele a živnostníky a bude klid.
Není tady

Jedného takého už preventívne nasratého Samonasierača som poznala (vlastne som s ním náhodou 10 rokov žila...) - ale neskončil dobre. Nechceš nejako prehodnotiť svoj postoj/život/nasratosť/vzťahy? To musí byť peklo, mať to takto nastavené.
Není tady
Zakázat podnikatele a živnostníky a bude klid.
Ono by stačilo zakázat jim vykořisťovat dělnickou třídu, ne? 

Není tady