18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
estka napsal(a):
Naco dojedu? e si testuji zaměstnance? e neberu co přijde? e chci jen dobré pracovníky? e beru práci poctivě?
práce na černo...
Není tady
estka napsal(a):
Já potřebuji, aby to uměl od první minuty a ne aby se projevil ve zkuební době. To bych mu pořád musela stát za zadkem a napravovat chyby. Testuji si je, a je pravda, e mi stačí hodinka a vím, co umí. Ale před nedávnem jsem brala kuchařku a ta chodila zdarma minimálně týden, abych uvěřila, e práci ovládá. Dělala to dobrovolně, a já alespoň poznala, e o práci velmi stojí.Před ní jsem testovala jiné - vdy jeden den, natěstí samy prohlásily, e si netroufají, já to sama za jeden den nepoznala. Dřív jsem brala nekvalifikované, stačila chu do práce, ale u jsem starí a nechce se mi pořád někoho něco učit, u mě to unavuje a říkám si, co z toho mám?
Arogance některých lidí, kteří začali podnikat a ostatní lidé se pro ně rázem změnili na svoloč, které musí pořád stát za zadkem, něco ji učit a hlídat ji...ta je nebetyčná.
Jejich výklad slova dobrovolně je tristní.
Jestlipak jsi té paní, kdy jsi tedy uvěřila, e práci umí a přijala ji, ten týden práce zaplatila?
Pokud ne, tak jsi ty jejím dluníkem.
Dluí ji nejen peníze, ale i obyčejnou lidskou úctu.
Není tady
estka napsal(a):
Naco dojedu? e si testuji zaměstnance? e neberu co přijde? e chci jen dobré pracovníky? e beru práci poctivě?
Zneuívání tísnivé situace druhého člověka říká testování?
A jetě i mluví o tom, e bere práci poctivě, kdy nedodruje zákony?
Ó hrade.
Není tady
To je trapné, já si testuji zaměstnance, a někdo tomu říká práce na čarno. Jak pozná např. majitel dílny, e svářeč umí svářet, pokud mu alepoň páz pěkných a povedených svarů neukáe? Jak poznám, e umí kuchařka knedlík, snad a mi to ukáe. Divila by ses, kolik kuchařek přilo koukalo na jiné říkalo, tak tohle neumím. Třeba ten knedlík.
Není tady
estka napsal(a):
To je trapné, já si testuji zaměstnance, a někdo tomu říká práce na čarno. Jak pozná např. majitel dílny, e svářeč umí svářet, pokud mu alepoň páz pěkných a povedených svarů neukáe? Jak poznám, e umí kuchařka knedlík, snad a mi to ukáe. Divila by ses, kolik kuchařek přilo koukalo na jiné říkalo, tak tohle neumím. Třeba ten knedlík.
pořád ti říkám, e na je v zákoníku práce zkuební doba , o testování zaměstnanců se tam nic nepíe....
doufám ,e se ledy hnou a ti, kteří zaměstnávají (zkouejí) zaměstnance budou řádně potrestáni.
Není tady
A já doufám, e se leda hnou a vichni zaměstnanci ÚP poznají situaci a práci z druhé strany, tudí ne od stolu , za počítačem.HOWGH
Není tady
ta chodila zdarma minimálně týden
Chce říct, e ti paní dělala tejden zadarmo, protoe "o práci velmi stojí"?
Taky by mě zajímalo, jestli jsi jí to nějak nahradila... protoe jinak je celý tvoje "testování" skutečně na hranici zákona.
Docela by mě zajímalo, jak bys řeila třeba případnej pracovní úraz... kodu na tvým majetku...
Jak poznám, e umí kuchařka knedlík, snad a mi to ukáe.
Hm... a na to, aby "ukázala", potřebuje tejden, jo? Dobrej nebo mizernej knedlík pozná napoprvý... a pokud jsi dobrá, tak dokonce jetě před tím, ne je uvařenej.
e se ledy hnou
a zákony přestanou platit pro vechny podnikatele, ne jen pro ty "vybraný"... a ÚP se rovnou zruí...
Upravil(a) helena (26. 2. 2014 21:47)
Není tady
estka napsal(a):
Já potřebuji, aby to uměl od první minuty a ne aby se projevil ve zkuební době. To bych mu pořád musela stát za zadkem a napravovat chyby. Testuji si je, a je pravda, e mi stačí hodinka a vím, co umí. Ale před nedávnem jsem brala kuchařku a ta chodila zdarma minimálně týden, abych uvěřila, e práci ovládá. Dělala to dobrovolně, a já alespoň poznala, e o práci velmi stojí.Před ní jsem testovala jiné - vdy jeden den, natěstí samy prohlásily, e si netroufají, já to sama za jeden den nepoznala. Dřív jsem brala nekvalifikované, stačila chu do práce, ale u jsem starí a nechce se mi pořád někoho něco učit, u mě to unavuje a říkám si, co z toho mám?
A toho, čo vie vetko, čo ty potrebuje aj zaplatí? Alebo bude maka len za dobrý pocit?
Není tady
estka napsal(a):
estko, ty nehledá zaměstnance, Ty hledá naprogramovaného robota se zabudovanou čtečkou mylenek a Tvá poslední věta rovně o lecčems vypovídá, hlavně o tom, e ve Tvé firmě se ádný zaměstnanec dlouho neohřeje a e sis za ta léta nebyla schopna vybudovat a udret solidní pracovní tým
Není tady
estka napsal(a):
.... Jak pozná např. majitel dílny, e svářeč umí svářet, pokud mu alepoň páz pěkných a povedených svarů neukáe? Jak poznám, e umí kuchařka knedlík, snad a mi to ukáe...
Zamestnavatel, ktery UMI ZAMESTNAVAT, to pozna hned. Treba u pohovoru, nebo ma pripraveny CHYTRE TESTY na prozkouseni. Oboje se da stihnout za cca hodinu...
Tvrdit, ze nekoho zkousis tyden, zadarmo, je vychytralost. Je ale fakt, ze opravdu nejsi sama a mnoho tvych "kolegu" takhle opravdu parazituje na zoufale situaci lidi, kteri hledaji praci...
Mne napr. Vietnamka, ktera mi nabidla pracu, sice platila denne, ale zase me cely mesic vodila za nos, ze dostanu smlouvu, konkretne DPP. Byla jsem v evidenci UP, ale bala jsem se odhlasit, dokud smlouvu nemam. Diky tomu, ze jsem se "zaucovala", jsem nestihla jednu navstevu UP. Vyradili me, okamzite, tomuhle memu vysvetleni se vysmali, a jeste ze mne delala urednice lharku: To jste opravdu nevedela, ze Vietnamci smlouvy nedavaji?
Jo, to mi rekla. No, to me fakt nenapadlo, ze nedavaji smlouvu, kdyz pro ne dela tolik bilych lidi... Predpokladam, ze tedy jsou tam vsichni "nacerno". Pokud je to tak, a pracak o tom vi, jakto, ze nezasahnou? Vzdyt maji cernou pracu odhalovat a podvodnikum podporu nevyplacet...
No, zrejme to tak vazne neberou, tak si to radoby podnikatele mohou dovolit zneuzivat...
Není tady
estka napsal(a):
A já doufám, e se leda hnou a vichni zaměstnanci ÚP poznají situaci a práci z druhé strany, tudí ne od stolu , za počítačem.HOWGH
To, čemu ty říká testování, se říká normální vychcanost.
Taky taková rádoby podnikatelka. Přesně ten typ,co zneuívá lidi v tísni.
Zákoník práce platí pro vechny. I pro tebe. Kdy chce někoho testovat v práci, tak na dohodu a za danou mzdu, ne zadarmo. Tohle jsem si zjiovala. A buď ráda, e tě jetě nikdo neudal. To bys pak koukala.
e on si kadej "podnikatel" myslí, e člověk z pracáku je lemp.
Myslí, e jsem bez práce doborovolně? Nejsem. Makala jsem 26 let, i mateřskou jsem si zkrátila a lo do práce dřív.
Ale kdy narazím na takovýho mazanýho chytráka jako se ty, tak tam radi nepůjdu. Jasně, kadej týden někdo, pěkně prácička zadarmo a máme na čas vystaráno, vyděláme, nezaplatíme. Typická česká podnikatelská vychcanost.
Není tady
Kiara napsal(a):
estka napsal(a):
estko, ty nehledá zaměstnance, Ty hledá naprogramovaného robota se zabudovanou čtečkou mylenek a Tvá poslední věta rovně o lecčems vypovídá, hlavně o tom, e ve Tvé firmě se ádný zaměstnanec dlouho neohřeje a e sis za ta léta nebyla schopna vybudovat a udret solidní pracovní tým
Jasně, protoe samotné se jí nechce, ale něco někoho učit, vychovat si svoje zaměstnance, to je základ.
Pokud se líná ty, pak se nediv. Pokud chce nemoné na počkání a zázraky do tří dnů, tak bys moná k té práci měla stoupnout sama. Buď to neumí, nebo jsi to zapomněla. Obojí je patně.
A firma, kde se zaměstnanci neustále střídají, svědčí předevím o patným majiteli, ne o patných zaměstnancích. Z dobré firmy se neodchází.
A jsme u jádra věci.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
estka napsal(a):
Arogance některých lidí, kteří začali podnikat a ostatní lidé se pro ně rázem změnili na svoloč, které musí pořád stát za zadkem, něco ji učit a hlídat ji...ta je nebetyčná.
Jejich výklad slova dobrovolně je tristní.
Jestlipak jsi té paní, kdy jsi tedy uvěřila, e práci umí a přijala ji, ten týden práce zaplatila?
Pokud ne, tak jsi ty jejím dluníkem.
Dluí ji nejen peníze, ale i obyčejnou lidskou úctu.
No, Pan, ona je estka asi ten typ, pro kterýho zaměstnanec ádnou úctu nemá, je to věc, která jí slouí k tomu, aby na ni dělala, nic víc.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Nela bych do toho.
Ani ja ne.
Není tady
estka napsal(a):
Na to mas zkusebni dobu.Vy podnikatele jste neuveritelny vychcankove.
Není tady
estka napsal(a):
K tomu te staci pul dne na zkouzku.Muj syn take jel za praci si ji vyzkouset na pulden.Nedostal za to nic zaplaceno a na jeho platove podminky nepristoupil.
Není tady
Muj syn sel pracovat pres agenturu kterou mel nejaky ukajinec.Plat mu byl nabidnuty 85 kc na hodinu 7x v tydnu 12 hodinove smeny.Smouvu pry pak doda........ubehli 3 tydny a zadna smlouva se nekonala.Byl hlasen na uradu prace.Pak se mu naskytla prace se smlouvou a tam to ukoncil.Pan ukrajinec byl rozcileny a syn od nej nevidel ani korunu.A vyjednavej s ukrajincema.....
Není tady
Tady v zahranici je takove testovani normalni ,ale nevim jestli je zakonne . Byla jsem taky testovana 4 dny a ostatni taky tak. To by tak pasovalo na moji sefku ,urcite tak setri . Cela firma patri Zidovy ,obraty ma miliardove a ani se nedivim ,kdyz tak chytraci .Je to humus
Není tady
Kdy jsem měla obchod, taky jsem měla lidi den dva - neříkám týden !! - na zkouku, uplně běně. Nemůu přece přijmout prodavačku jen proto, e má vyuční list. Nevidim na tom nic divnýho , i tady v práci je to normálka.
Není tady
Dorka napsal(a):
estka napsal(a):
.... Jak pozná např. majitel dílny, e svářeč umí svářet, pokud mu alepoň páz pěkných a povedených svarů neukáe? Jak poznám, e umí kuchařka knedlík, snad a mi to ukáe...
Zamestnavatel, ktery UMI ZAMESTNAVAT, to pozna hned. Treba u pohovoru, nebo ma pripraveny CHYTRE TESTY na prozkouseni. Oboje se da stihnout za cca hodinu...
Tvrdit, ze nekoho zkousis tyden, zadarmo, je vychytralost. Je ale fakt, ze opravdu nejsi sama a mnoho tvych "kolegu" takhle opravdu parazituje na zoufale situaci lidi, kteri hledaji praci...
Mne napr. Vietnamka, ktera mi nabidla pracu, sice platila denne, ale zase me cely mesic vodila za nos, ze dostanu smlouvu, konkretne DPP. Byla jsem v evidenci UP, ale bala jsem se odhlasit, dokud smlouvu nemam. Diky tomu, ze jsem se "zaucovala", jsem nestihla jednu navstevu UP. Vyradili me, okamzite, tomuhle memu vysvetleni se vysmali, a jeste ze mne delala urednice lharku: To jste opravdu nevedela, ze Vietnamci smlouvy nedavaji?
Jo, to mi rekla. No, to me fakt nenapadlo, ze nedavaji smlouvu, kdyz pro ne dela tolik bilych lidi... Predpokladam, ze tedy jsou tam vsichni "nacerno". Pokud je to tak, a pracak o tom vi, jakto, ze nezasahnou? Vzdyt maji cernou pracu odhalovat a podvodnikum podporu nevyplacet...
No, zrejme to tak vazne neberou, tak si to radoby podnikatele mohou dovolit zneuzivat...
to e o tom ví, bohuel zákonu a postihům nestačí. Musejí mít svědky (nejlépe ty , kteří takto načerno pracují) a to je ten problém.
Nebo tys "zaměstnavatelku" udala, e u ní pracuje bez smlouvy? Svědčila jsi ?
Není tady
sidala napsal(a):
Kdy jsem měla obchod, taky jsem měla lidi den dva - neříkám týden !! - na zkouku, uplně běně. Nemůu přece přijmout prodavačku jen proto, e má vyuční list. Nevidim na tom nic divnýho , i tady v práci je to normálka.
a zaplatila jsi jim to?Včetně poměrné části ze zdravotního pojitění?
Není tady
Samozřejmě nebrat. Ale je úsměvné jak zaměstnanci přesně ví jak by to dělali, kdyby byli zaměstnavatelé.
Není tady
Ano, souhlas
A to tu jetě dnes nerozdávají rady Helena s Evou, asi výjimečně pracují pro "hodného" pana zaměstnavatele.
Není tady
dycinky napsal(a):
sidala napsal(a):
a zaplatila jsi jim to?Včetně poměrné části ze zdravotního pojitění?
Kdy li první den na pohovor a ukázat, jestli umí s PC atd....tak ne. Ale kdy li třeba druhý třetí den, tak ano
Není tady