Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 2. 2014 17:09

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

rada ohledně práce

Holky,dostala jsem nabídku.
Ale... ale. Pohovor s majitelem dopadl tak, po mně chce práci zadarmo, minimálně týden dělat zadarmo, pak se uvidí, jestli mě přijme. Odpovídala jsem na jinou pozici, ale na tu mě nevezme. Chtěl by vidět, jak pracuju. Takže bych začala jako pomocnice v kuchyni, dva dny, pak zase něco jinýho. Prý když se osvědčím, tak mě vezme, ale ten týden zadarmo, smlouvu mi nedá ani pak, takže nejspíš dohoda nebo živnosťák. Finance mi neřekl. Řeším, jestli to zkusit nebo ne. Každej mě od toho odrazuje, známá z pracáku mi řekla, že je to neslušný a neseriózní chtít od někoho práci zadarmo, když mě to navíc bude stát prachy za benzín. A nemám jistotu, že mě vezme,navíc, je to víceméně sezónní a k tomu bez smlouvy. Ta známá a ještě další lidi mi řekli, že takhle může vykrýt větší část sezóny, prací na zkoušku na týden zadarmo a má vystaráno. Přitom ta provozními do telefonu řekla, že se nemám bát, že se domluvíme. Majitel mi pak řekl, že na smlouvu se u nich nedělá. Že u nich je každej víceméně podnikatel
Mně se to taky zdá pofidérní, ale nemám s tím žádnou zkušenost.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#2 26. 2. 2014 17:25

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Re: rada ohledně práce

Modroočka napsal(a):

.................Ta známá a ještě další lidi mi řekli, že takhle může vykrýt větší část sezóny, prací na zkoušku na týden zadarmo a má vystaráno.

Ano, o to mu jde.

Není tady

#3 26. 2. 2014 17:25

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Modroočka napsal(a):

Ale... ale. Pohovor s majitelem dopadl tak, po mně chce práci zadarmo, minimálně týden dělat zadarmo, pak se uvidí, jestli mě přijme. Odpovídala jsem na jinou pozici, ale na tu mě nevezme. Chtěl by vidět, jak pracuju. Takže bych začala jako pomocnice v kuchyni, dva dny, pak zase něco jinýho. Prý když se osvědčím, tak mě vezme, ale ten týden zadarmo, smlouvu mi nedá ani pak, takže nejspíš dohoda nebo živnosťák. Finance mi neřekl. Řeším, jestli to zkusit nebo ne. Každej mě od toho odrazuje, známá z pracáku mi řekla, že je to neslušný a neseriózní chtít od někoho práci zadarmo, když mě to navíc bude stát prachy za benzín. A nemám jistotu, že mě vezme,navíc, je to víceméně sezónní a k tomu bez smlouvy. Ta známá a ještě další lidi mi řekli, že takhle může vykrýt větší část sezóny, prací na zkoušku na týden zadarmo a má vystaráno. Přitom ta provozními do telefonu řekla, že se nemám bát, že se domluvíme. Majitel mi pak řekl, že na smlouvu se u nich nedělá. Že u nich je každej víceméně podnikatel

Nebrat....  a pokud tě tam chytne pracák budeš sankčně vyřazena....

Není tady

#4 26. 2. 2014 17:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Dík, Aprill, já to tak taky vidím, ale jak říkám, potřebuju znát názor někoho dalšího.
Pracák mě tam nechytne, toho se ani tak nebojím, ale zdá se mi ta "nabídka" celá na levačku.

Není tady

#5 26. 2. 2014 17:56

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Nešla bych do toho.

Není tady

#6 26. 2. 2014 17:56

Wikina
♥♥♥♥♥--

No tak s tím jsem se ještě nesetkala. Nelíbí se mi to vůbec. Při jaké práci tě chce vidět?
Měla bys přece jasně vědět, než začneš  - jaká pozice to je, jak je oceněna, jaká forma pracovní smlouvy. A navíc, aby tě "viděl" při práci , tak na to je zkušební období, bývá tříměsíční. Ale rozhodně je placené.

Není tady

#7 26. 2. 2014 18:02

sidala
♥♥-----

My jsme měli v ulici zeleninu a každý měsíc tam byla jiná prodavačka - na zkoušku a vždycky letěly bez výplaty - majitel byl docela v pohodě    -   taky bych do toho nešla...aspoň papír o brigádě sepsat .....

Není tady

#8 26. 2. 2014 18:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Modroočka napsal(a):

Ty brďo!
Vykutálenej pan podnikatel!
Co kdybys mu řekla, aby tě na týden začal platit a ty se pak rozhodneš, jestli ti ta částka vyhovuje a začneš pak chodit i do práce, hm? wink
To je neskutečný, co si někteří ty hoši poblblý dovolujou.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#9 26. 2. 2014 18:18

šestka
♥♥♥----

Mám k tématu poznatek, ale je to z druhé strany. Hledám zaměstnance. Mám cca 40 zájemců. Jak ale poznám, že tu práci ovládají? Všichni mají neskutečně skvostné životopisy a neskutečné sebevědomí. Tak chci, aby mi předvedli, co umí.Můžete hádat, jak to zatím dopadá. A není to žádný multilevel nebo letadlo, ale celkem běžná práce.

Není tady

#10 26. 2. 2014 18:34

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

šestka napsal(a):

Mám k tématu poznatek, ale je to z druhé strany. Hledám zaměstnance. Mám cca 40 zájemců. Jak ale poznám, že tu práci ovládají? Všichni mají neskutečně skvostné životopisy a neskutečné sebevědomí. Tak chci, aby mi předvedli, co umí.Můžete hádat, jak to zatím dopadá. A není to žádný multilevel nebo letadlo, ale celkem běžná práce.

Nejsi někde blízko?

Šestko, víš, on se třeba divil, proč jsem dělala 26 let u jedné firmy. A čemu se diví? Nejsem fluktuant.
Divil se, že jsem osm měsíců nezaměstnaná. A co mám dělat? Moje volba to není. Dnes je ta situace taková,že i prodavačku si vybírají.Mně je 45 a neumím jazyky. Umím toho dost, jsem pracovitá, učím se rychle, nejsem flákač,nebývám nemocná, ale neumím se "dobře prodat".
Holky,který možná umí míň než já, ale mají sebevědomí a umí prodat i to, co neumí.
A podnikat sama? Přiznám se, že na to asi nemám ty správný buňky.
Chodím pomáhat kámošce do solné jeskyně s dětským koutkem. Ale ona mi neplatí, je ráda, že je ráda. Ale je to kámoška, ne podrazák.
A motivační dopis, mám psát bláboly, jak jsem dobrá,úžasná a že já jsem pro firmu výhra? Možná jsem wink

Ale tu nabídku, o které se tady zmiňuju, tu neberu.
Kdyby mi řekl, že na dohodu, zaplatí mi za práci a pak se uvidí, tak jo, ale on chce zadarmo.

Není tady

#11 26. 2. 2014 18:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

šestka napsal(a):

Máš spoustu možností - třeba odhad na lidi, zkušenost s tím, jak si vybrat, zkušební dobu, brigádnickou smlouvu, možnost využít služeb PR agentury, atd. atd.
Každopádně, pokud pro tebe někdo začne pracovat, tak i kdyby odváděl práci mizernou, musíš ji ohodnotit, klidně taky mizerně.

Podmínky, které stanovil ten pán, jsou vyděračské a nefér, protože je vždy jen na něm, jak se rozhodne. A to i když adept bude pracovat dobře.
Je to evidentní sprosťárna a nebo minimálně neschopnost si vybrat zaměstnance. Což je možná ještě horší.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#12 26. 2. 2014 18:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Takže bych začala jako pomocnice v kuchyni, dva dny, pak zase něco jinýho..

yikes kromě jiného co už zde bylo řečeno - co kdyby se ti tam stal nějaký úraz? Nedostaneš nic a ještě budeš mít zničené zdraví!

Strach je malá smrt...

Není tady

#13 26. 2. 2014 18:51

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Takže bych začala jako pomocnice v kuchyni, dva dny, pak zase něco jinýho..

yikes kromě jiného co už zde bylo řečeno - co kdyby se ti tam stal nějaký úraz? Nedostaneš nic a ještě budeš mít zničené zdraví!

Bety, nad tím vším jsem přemýšlela, od tří ráno :-)
Teď zvažuju jinou nabídku. Není tak lukrativní, jako ta, o které píšu lol tahle by byla na dohodu a za peníze, taky je jasně daný, co bych dělala.

Není tady

#14 26. 2. 2014 18:53

maria
♥♥♥♥---

šestka napsal(a):

Ahoj.. děláš si srandu? Prostě těch 40 otestuj a je to. Dej jim úkol. Nevím jakou práci mají těch 40 lidí vykonávat ale zpusob se určitě najde... napiš - podumáme. Pul dne by Ti mohlo stačit na to aby sis vybral a ten pulden Ti celkem stačí na užší výběr. Pak máš ještě k dispozici zkušební lhutu... Týden rozhodně nikdo nepotřebuje aby zaměstnanec dělal zdarma...
Nahlásit úřadu práce ať se s ním vypořádají. Jsem si vědoma toho že se to těžko prokazuje ale když nahlásí tyhle požadavky pana podnikatele více takových zaměstnancu zdarma tak si na něj ÚP posvítí. Stačí porovnat počty přijatých zaměstnancu za poslední 2 měsíce.

Není tady

#15 26. 2. 2014 18:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

minimálně týden dělat zadarmo, pak se uvidí, jestli mě přijme
No... to je fakt nabídka jako víno...
Já jako profláknutá potvora http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png bych se šla informovat na pracák... že mám tuhle možnost a co by to pro mne znamenalo, takovej tejden volontérskýho zaměstnání, zvláště pak ve vztahu k ÚP... a samozřejmě bych, jako řádnej občan, dodala plný jméno firmy, majitele a adresu místa podnikání... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#16 26. 2. 2014 19:04

haiel
♥♥♥♥♥♥-

šestka napsal(a):

Šestko, oni nemají ani skvostné životopisy, ani sebevědomí. To jim jenom nejrůznější odborníci a koučové poradili, aby se takto prezentovali, že to tak dobře vypadá a působí atd atd... tak to tak dělají.
Nemají často ani praxi, protože všude se po nich požaduje ta praxe.
Nemůžeš čekat, že odněkud spadne někdo, kdo se okamžitě vyzná a všechno mu půjde od ruky.... Zaměstnance si musíš vychovat a ani tak to nikdy není ideální, vždycky se dostaví nějaké nepředpokládané lidské faktory a problémy, s tím se musí počítat.
To dobrý se špatným chodí ruku v ruce úplně ve všem...

Není tady

#17 26. 2. 2014 19:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jak ale poznám, že tu práci ovládají?
Nepoznáš... a dokonce i když se jedná o "běžnou práci", můžou mít z původní praxe úplně jiný - ne zrovna špatný, jiný - návyky, než požaduješ ty. I to ti může (například a někdy) připadat, že to nedělají dobře.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#18 26. 2. 2014 19:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Daj na svoj pocit, na intuíciu, mne sa to oplatilo... neraz.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#19 26. 2. 2014 19:16

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Není tak lukrativní, jako ta, o které píšu lol

cool no to  se těžko překonává taková nabídka! Na tu dohodu bych to asi zkusila, hlavně proto že když už člověk v nějaké - jakékoliv práci je, tak se snadněji dozví o jiných možnostech práce, ono jako na potvoru se ty práce nabízejí když zrovna člověk něco má...nejhorší je zůstat dlouho doma, pak se ty dveře pomalu zavírají...

Strach je malá smrt...

Není tady

#20 26. 2. 2014 19:29

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Modroočko, tak tohle bych určitě odmítla. Pokud bych teda nebyla ve finančním srabu, že bych musela vzít vše.
Nepracovala jsi léta jako účetní? A teď bys měla jít někam do kuchyně? Nejdříve zadarmo, potom na živnosťák (to bys chtěla?) a ve finále ani nevíš vlastně za kolik. Tohle je taková prasárna, že bych to odmítla zcela určitě.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#21 26. 2. 2014 19:32

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Nejsem naštěstí ve finančním srabu, takže tam nepůjdu.
Zajímaly mě názory na tuhle " neodolatelnou supernabídku"

Není tady

#22 26. 2. 2014 20:08

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

šestka napsal(a):

na to snad existuje zkušební doba!

Není tady

#23 26. 2. 2014 20:44

šestka
♥♥♥----

Já potřebuji, aby to uměl od první minuty a ne aby se projevil ve zkušební době.  To bych mu pořád musela stát za zadkem a napravovat chyby. Testuji si je, a je pravda, že mi stačí hodinka a vím, co umí. Ale před nedávnem jsem brala kuchařku a ta chodila zdarma minimálně týden,  abych uvěřila, že práci ovládá. Dělala to dobrovolně, a já alespoň poznala, že o práci velmi stojí.Před ní jsem testovala jiné - vždy jeden den, naštěstí samy prohlásily, že si netroufají, já to sama za jeden den nepoznala. Dřív jsem brala nekvalifikované, stačila chuť do práce, ale už jsem starší a nechce se mi pořád někoho něco učit, už mě to unavuje a říkám si, co z toho mám?

Není tady

#24 26. 2. 2014 20:45

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

šestka napsal(a):

Já potřebuji, aby to uměl od první minuty a ne aby se projevil ve zkušební době.  To bych mu pořád musela stát za zadkem a napravovat chyby. Testuji si je, a je pravda, že mi stačí hodinka a vím, co umí. Ale před nedávnem jsem brala kuchařku a ta chodila zdarma minimálně týden,  abych uvěřila, že práci ovládá. Dělala to dobrovolně, a já alespoň poznala, že o práci velmi stojí.Před ní jsem testovala jiné - vždy jeden den, naštěstí samy prohlásily, že si netroufají, já to sama za jeden den nepoznala. Dřív jsem brala nekvalifikované, stačila chuť do práce, ale už jsem starší a nechce se mi pořád někoho něco učit, už mě to unavuje a říkám si, co z toho mám?

jednou  na to dojedeš.....

Není tady

#25 26. 2. 2014 20:49

šestka
♥♥♥----

Naco dojedu? Že si testuji zaměstnance? Že neberu co přijde? Že chci jen dobré pracovníky? Že beru práci poctivě?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí