27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Klamstvá si blbo pamätám
Krom toho je kontraproduktivní si zapráskávat kapacitu paměti zbytečnostma...
Není tady
Já mám do této kategorie "lhaní" zahrnutou tzv. " salámovou metodu", kterou pouívám ponejvíc na chlapa. Mnohdy je potřeba (pro veobecný klid) ho pomalu postupně seznamovat s něčím novým, nepoznaným, nezaitým..
Ale to je zřejmě stejné jako "dávkování pravdy" jak pe Selima
Není tady
modrovous napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Praminku,lze te,protoze se te boji.Ja na jejim miste bych,uz k tobe nejezdila.Necitila bych se tam vubec dobre.Nic ve zlem kazdy to ma v domacnosti jinak nastavene.Ona zrejme doma jinak nez u tebe.
Erem, plácá nesmysly. Větina pubertálních dárečků le dospělým tak říkajíc z plezíru, kdybych si měla vzpomenout na vechny pohádky, kterýma se mě pokouel krmit starí synek, tak tu budu sedět a psát jetě zítra.
A rozhodně to nedělal proto, e by se mě, chudáček maličký, bál.
já se přiznám, e mě to, kdy le - chytla jsem ho jen párkrát, akorát totálně nas..e
to radi a řekne pravdu a nedělá lhaním idiota ze sebe i ze mě. ono se stejně ve finále vechno provalí. radi nepříjemná pravda, jak hloupá le.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
modrovous napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Praminku,lze te,protoze se te boji.Ja na jejim miste bych,uz k tobe nejezdila.Necitila bych se tam vubec dobre.Nic ve zlem kazdy to ma v domacnosti jinak nastavene.Ona zrejme doma jinak nez u tebe.
Erem, plácá nesmysly. Větina pubertálních dárečků le dospělým tak říkajíc z plezíru, kdybych si měla vzpomenout na vechny pohádky, kterýma se mě pokouel krmit starí synek, tak tu budu sedět a psát jetě zítra.
A rozhodně to nedělal proto, e by se mě, chudáček maličký, bál.já se přiznám, e mě to, kdy le - chytla jsem ho jen párkrát, akorát totálně nas..e
to radi a řekne pravdu a nedělá lhaním idiota ze sebe i ze mě. ono se stejně ve finále vechno provalí. radi nepříjemná pravda, jak hloupá le.
To je fakt,
jak píe Wikina se u mě neosvědčilo, pak byl chlap natvanej, e mu to neumím říct rovnou. Ted to tedy dělám, nejlepí je napsat smsku, co se stalo a tak, a on ne přijede tak u přijede zklidněnej.
Mladí kluk mi nele vůbec, ten to tak řekl vechno na rovinu, nebo mlčel a o ničem nevěděl. To zase mě dovádí k zuřivosti.
Starí ne e by přímo řekl e ne, e by lhal, ale spí to tak nějak okecal.
Ale nejlepí uplně je,kdy se něco stane a nikdo nic neví.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
modrovous napsal(a):
eremuruss napsal(a):
A rozhodně to nedělal proto, e by se mě, chudáček maličký, bál.já se přiznám, e mě to, kdy le - chytla jsem ho jen párkrát, akorát totálně nas..e
Já s tím souhlasím - raději přímou pravdu, taky mě to na.sere - teď myslím ty děti. Dcera párkrát taky zalhala, ale řekla mi to po letech sama. Dokonce zalhala, e neměla (v 8.tř.) 3 na vysvědčení, nahlásila asi 5 dvojek nebo tak něco.. . Já se na výzo ani nedívala, jen jsem si to od ní poslechla..zřejmě. A to jsem teda valila oči, kdy jsem se to (kdy u byla na gymplu) dozvěděla. Hlavně proto, jak mě viděla, e bych prý straně vyváděla, kdyby měla na základce trojku. A musela jsem uznat, e měla pravdu. Vzdělání jsem přikládala/kládám velký význam, a vzala bych to jako lajdáctví (co taky bylo)a řečnila bych.
Není tady
Nic ve zlém, ale nerozumím tomu, proč se rodič nepodívá na vysvědčení dítěte na základní kole. U nás to byl hezký obřad včetně slavnostního oběda nebo večeře (za pololetní vysvědčení) v restauraci.
Upravil(a) Eva. (6. 3. 2014 12:35)
Není tady
Asi to mam jinak nez vy,ja lhala a lzu v pripade,ze mam strach.Abych si vymyslela jen tak,tak to rozhodne ne.
Není tady
nejlepí je napsat smsku, co se stalo a tak, a on ne přijede tak u přijede zklidněnej
Tohle dělávaly moje děti - oznámit "malér" telefonem do práce, pokud mono co nejdřív. Ne jsem večer dojela domů, taky jsem byla vydejchaná...
Není tady
spam
Upravil(a) AndreaP. (6. 3. 2014 17:10)
Není tady
Eva. napsal(a):
Nic ve zlém, ale nerozumím tomu, proč se rodič nepodívá na vysvědčení dítěte na základní kole. U nás to byl hezký obřad včetně slavnostního oběda nebo večeře (za pololetní vysvědčení) v restauraci.
Boe - ty jsi dneska otravná.... jasné, chápeme, u vás je to prostě obřad, který nikdo nikdy a nikde nezail.
Není tady
Wikino, myslela jsem si, e vechny eny chápou náznaky.
Tak se zeptám rovnou - proč ses na ty známky na vysvědčení nepodívala? Zajímá mě to. Jinak bych se neptala, to je jasný.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Asi to mam jinak nez vy,ja lhala a lzu v pripade,ze mam strach.Abych si vymyslela jen tak,tak to rozhodne ne.
To je vec fantázie, napríklad... Ja som si ako decko vymyslela, e môj otec je kŕmič divej zveri v zoo a učitežka mi to zorala aj s navijákom - a keď dohadovala s mojou mamou exkurziu, vyla lo najavo.
Ale to sú podža mňa skôr nekodné fantázie, niečo iné ako zatĺkanie pri prúseroch...
Není tady
ja lhala a lzu v pripade,ze mam strach
Z toho jsem brzo vyrostla... ten strach, e se na to, co jsem zatloukla, přijde, byl mnohem horí... dokonce i kdy se na to nepřilo.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tak se zeptám rovnou - proč ses na ty známky na vysvědčení nepodívala? Zajímá mě to. Jinak bych se neptala, to je jasný.
Nejsem sice Wiki, ale mam jednu otazku a jednu odpoved: Co znamena to vytucnene? To, co jsi "jakoby" upresnila v druhe vete?
No, a ja se na vysvedceni deti taky obcas nedivala, myslim, ze hlavne na vysvedceni z vyssich trid..., satcilo, kdyz mi to decka rekly, nebo podle situace. Kdyz se nektera chtela pochlubit, samozrejme, ze me to zajimalo, naopak, kdyz jsem videla, ze na to moc hrde nejsou, dvakrat jsem to nerozebirala..., vis, u nas asi skola nebyla na "prvnim miste". Dve dcery, po prechodu z devitky na stredni skolu dokonce "propadly"..., no a? promluvily jsme si o tom, jestli chteji pokracovat, nebo ne, ony rekly, ze jo... (kdyby rekly, ze ne, vazne bychom se zamyslely nad tim, co dal ), tak si to zvopakly... Ta starsi z nich absolvovala stredni, pak jazykovku, pak pracovala, velice uspesne, brzo mela "pod sebou" nekolik podrizenych, dnes ma bakalare a studuje vedle zamestnani dal, a druha z nich dokoncila ucnak, pak absolvovala na stejne skole manazerskou nadstavbu s maturitou, osamostatnila se, pracovala, a ted je maminkou mych nadhernych dvojcatkovych vnucek...
Prohlizeni vysvedceni ceremonialem urco u nas nebylo, ale je fakt, ze pololeti a konec roku se v cukrarnach, nebo nejakyma jinyma "rodinnyma radovankama" oslavovalo...
Není tady
Tak to já viděla vechna vysvědčení, dokonce je mám uklizené i v krabici.
Není tady
A jeste na neco jsem si vzpomela:
Maminka meho vnuka, ac byla vychovana v me benevolentnosti vuci skole, s nim razi (nebo donedavna razila) jiny zpusob pristupu ke skole - velmi, velmi dba na to, aby se poradne ucil, plnil si povinnosti, sedi nad nim, dba, aby mel vynikajici vysledky... a bla-bla-bla... (tajne ho lituju), za "neuspechy" udeluje (udelovala) tresty, podle mne docela prisne...
Nedavno, kdyz uz ja jsem cca 4 mesice odstehovana, jsme mely dlouhy telef. hovor, tak a tak, chodi s nim do nejake poradny ohledne toho, ze je snad dislektik..., ja myslim, ze ani ne, on se neumi, a zrejme ani nemuze dost dobre soustredit...., no, to neni az tk dulezite, muj nazor je, ze z toho vyroste..., podstatne je ale, ze terapeutka doporucila, aby dcera ze svych naroku na nej "trochu polevila"..., no. Pak jsme dlouho mluvily o jejich skolnich letech - a ona sama rekla, ze asi jo, ze "to prehani", a ze zkusi zvolnit...
Mam z toho radost..., jo.
Není tady
Eva. napsal(a):
ok, odpovím ti zdvořile, kdy tě to tak moc zajímá , nebo mám sluné vychování
a) nevím o jakých náznacích píe - tudí na to neodpovím, ale nevysvětluj, prosím. je to jedno.
b) na vysvědčení jsem se podívala, ale nepročítala jsem ho pečlivě , řádek po řádku, slyela jsem e má vyznamenání - a to bylo pro mě podstatné. poslouchala jsem co mi dítě říká, zaujala mě něčím a vechny okolo také, přičem jsem drela papír v ruce. Navíc to byl záměr mě zaujmout, abych papír dlouze nestudovala. Zdařilý. Odjíděli jsme navíc právě na dovolenou.
c) upřímně doufám e to bylo vyčerpávající. Pokud tě v mém textu zaujme jiné slovo, které ti asociuje nějakou třeba vlastní insuficienci,(či cokoliv jiného) u mě, prosím, vynech. tourá vude, ve vem, zbytečně a je to únavné. Nevím co to má za potřebu, já ti ji přeju, uij si ji dosytosti, ale prosím, beze mě.
Není tady
dusička napsal(a):
Tak to já viděla vechna vysvědčení, dokonce je mám uklizené i v krabici.
Ja taky, Dusi, to vis ze jo, nasla jsem aj ty, ktere decka chtely nejak schovat, vsak jsem jim je taky ukladala a jak odchazely z domova, vsecky vporadku odevzdala (ja mam sva vysvedceni vsecky zalozene dodnes... ). U nas na kontrolu vysvedceni byla specializovana babicka, moje mama - tam ten "ceremonial" probihal, aj s odmenovanim...
... Tak u tech dvou "propadajicich" doslo k ututlavani, nejak jsme babicku "oblbly", spolecnym usilim. Bylo to vpodstate v zajmu toho, aby ona na sve vnucky mohla zustat pysna, aj kdyz podle jejich predtsav "selhaly"...
Povedlo se to. Ona na chybejici vyza zapomela, a tak se mohla az do sve smrti tesit z toho, jake ma "sikovne a uspesne vnucky"...
Upravil(a) Dorka (6. 3. 2014 18:31)
Není tady
Wiki, děkuji.
Dorko, pro mě prohlíení vysvědčení není o známkách. Ale o tom aktu samotném, kdy dítě přinese vysvědčení ukázat rodičům. Některé dítě musí i na horí známku vynaloit hodně úsilí, aby nebyla jetě horí. Moná víc, ne jedničkář.
Není tady
Eva. napsal(a):
---Dorko, pro mě prohlíení vysvědčení není o známkách... Některé dítě musí i na horí známku vynaloit hodně úsilí, aby nebyla jetě horí. Moná víc, ne jedničkář.
Souhlasim.
Jde o to, jak detatku poda (vysvetli, presentuje, propaguje? ..., proste poda dulezitost MIT DOBROU ZNAMKU) rodic, nebo ten za nej zodpovednej...
Hm, kdyz tak nad tim premyslim, i nad tim, jak jsem psala o babicce mych deti..., tak i ten, kdo je nejvice "kontroluje, prohlizi a hodnoti"...
Hodne usili za NEJAKOU ODMENU proti jinym "stastnym vyvolenym", neni vysadou jenom na studiich, ale aj v realnem, dospelem zivote. Myslim, ze to je smyslem nas rodicu, tohle vysvetlit svym detem...
Není tady
Tak u nás se zase s vysvědčením nedělala ádná věda. Přileteli ze koly , vrazili mi ho do ruky a hurá ven, jsou prázdniny.
Není tady