Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#501 6. 3. 2014 8:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: nevlastní dcera je čuně

big_smile Áno, mojou špecialitou je dávkovanie pravdy... stolt Klamstvá si blbo pamätám, ale nadávkova pravdu nie je problém.

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#502 6. 3. 2014 9:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Klamstvá si blbo pamätám
Krom toho je kontraproduktivní si zapráskávat kapacitu paměti zbytečnostma... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#503 6. 3. 2014 10:25

Wikina
♥♥♥♥♥--

Já mám do této kategorie "lhaní" zahrnutou tzv. " salámovou metodu", kterou používám ponejvíc na chlapa. Mnohdy je potřeba (pro všeobecný klid) ho pomalu postupně seznamovat s něčím novým, nepoznaným, nezažitým.. roll
Ale to je zřejmě stejné jako "dávkování pravdy" jak pše Selima

Není tady

#504 6. 3. 2014 11:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Praminku,lze te,protoze se te boji.Ja na jejim miste bych,uz k tobe nejezdila.Necitila bych se tam vubec dobre.Nic ve zlem kazdy to ma v domacnosti jinak nastavene.Ona zrejme doma jinak nez u tebe.

Erem, plácᚠnesmysly. Většina pubertálních dárečků lže dospělým tak říkajíc z plezíru, kdybych si měla vzpomenout na všechny pohádky, kterýma se mě pokoušel krmit starší synek, tak tu budu sedět a psát ještě zítra.
A rozhodně to nedělal proto, že by se mě, chudáček maličký, bál. big_smile

já se přiznám, že mě to, když lže - chytla jsem ho jen párkrát, akorát totálně nas..e
to radši a řekne pravdu a nedělá lhaním idiota ze sebe i ze mě. ono se stejně ve finále všechno provalí. radši nepříjemná pravda, jak hloupá lež.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#505 6. 3. 2014 12:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

PPavlaa napsal(a):

modrovous napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Praminku,lze te,protoze se te boji.Ja na jejim miste bych,uz k tobe nejezdila.Necitila bych se tam vubec dobre.Nic ve zlem kazdy to ma v domacnosti jinak nastavene.Ona zrejme doma jinak nez u tebe.

Erem, plácᚠnesmysly. Většina pubertálních dárečků lže dospělým tak říkajíc z plezíru, kdybych si měla vzpomenout na všechny pohádky, kterýma se mě pokoušel krmit starší synek, tak tu budu sedět a psát ještě zítra.

já se přiznám, že mě to, když lže - chytla jsem ho jen párkrát, akorát totálně nas..e
to radši a řekne pravdu a nedělá lhaním idiota ze sebe i ze mě. ono se stejně ve finále všechno provalí. radši nepříjemná pravda, jak hloupá lež.

To je fakt,
jak píše Wikina se u mě neosvědčilo, pak byl chlap naštvanej, že mu to neumím říct rovnou. Ted to tedy dělám, nejlepší je napsat smsku, co se stalo a tak, a on než přijede tak už přijede zklidněnej.
Mladší kluk mi nelže vůbec, ten to tak řekl všechno na rovinu, nebo mlčel a o ničem nevěděl. To zase mě dovádí k zuřivosti.
Starší ne že by přímo řekl že ne, že by lhal, ale spíš to tak nějak okecal.
Ale nejlepší uplně je,když se něco stane a nikdo nic neví. dumbom

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#506 6. 3. 2014 12:23

Wikina
♥♥♥♥♥--

PPavlaa napsal(a):

modrovous napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Já s tím souhlasím - raději přímou pravdu, taky mě to na.sere - teď myslím ty děti. Dcera párkrát taky zalhala, ale řekla mi to po letech sama. Dokonce zalhala, že neměla (v 8.tř.) 3 na vysvědčení, nahlásila asi 5 dvojek nebo tak něco.. . Já se na výzo ani nedívala, jen jsem si to od ní poslechla..zřejmě. lol A to jsem teda valila oči, když jsem se to (když už byla na gymplu) dozvěděla. Hlavně proto, jak mě viděla, že bych prý strašně vyváděla, kdyby měla na základce trojku. A musela jsem uznat, že měla pravdu. Vzdělání jsem přikládala/kládám velký význam, a vzala bych to jako lajdáctví (což taky bylo)a řečnila bych.

Není tady

#507 6. 3. 2014 12:26

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Nic ve zlém, ale nerozumím tomu, proč se rodič nepodívá na vysvědčení dítěte na základní škole. U nás to byl hezký obřad včetně slavnostního oběda nebo večeře (za pololetní vysvědčení) v restauraci.

Upravil(a) Eva. (6. 3. 2014 12:35)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#508 6. 3. 2014 12:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Asi to mam jinak nez vy,ja lhala a lzu v pripade,ze mam strach.Abych si vymyslela jen tak,tak to rozhodne ne.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#509 6. 3. 2014 12:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nejlepší je napsat smsku, co se stalo a tak, a on než přijede tak už přijede zklidněnej
Tohle dělávaly moje děti - oznámit "malér" telefonem do práce, pokud možno co nejdřív. Než jsem večer dojela domů, taky jsem byla vydejchaná... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

#510 6. 3. 2014 14:11

mamcamimi
Zablokovaný

spam

Upravil(a) AndreaP. (6. 3. 2014 17:10)

Není tady

#511 6. 3. 2014 15:10

Wikina
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

Nic ve zlém, ale nerozumím tomu, proč se rodič nepodívá na vysvědčení dítěte na základní škole. U nás to byl hezký obřad včetně slavnostního oběda nebo večeře (za pololetní vysvědčení) v restauraci.

Bože - ty jsi dneska otravná.... jasné, chápeme,  u vás je to prostě obřad, který nikdo nikdy a nikde nezažil. usch

Není tady

#512 6. 3. 2014 17:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Wikino, myslela jsem si, že všechny ženy chápou náznaky.
Tak se zeptám rovnou - proč ses na ty známky na vysvědčení nepodívala? Zajímá mě to. Jinak bych se neptala, to je jasný. smile

Není tady

#513 6. 3. 2014 17:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

eremuruss napsal(a):

Asi to mam jinak nez vy,ja lhala a lzu v pripade,ze mam strach.Abych si vymyslela jen tak,tak to rozhodne ne.

To je vec fantázie, napríklad... tongue Ja som si ako decko vymyslela, že môj otec je kŕmič divej zveri v zoo a učitežka mi to zožrala aj s navijákom - až keď dohadovala s mojou mamou exkurziu, vyšla lož najavo. kapitulation Ale to sú podža mňa skôr neškodné fantázie, niečo iné ako zatĺkanie pri prúseroch...

Boh nás má rád, keď pracujeme, ale miluje nás, keď tancujeme
Brita

Není tady

#514 6. 3. 2014 17:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ja lhala a lzu v pripade,ze mam strach
Z toho jsem brzo vyrostla... ten strach, že se na to, co jsem zatloukla, přijde, byl mnohem horší... dokonce i když se na to nepřišlo.

Není tady

#515 6. 3. 2014 18:03

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Eva. napsal(a):

Tak se zeptám rovnou - proč ses na ty známky na vysvědčení nepodívala? Zajímá mě to. Jinak bych se neptala, to je jasný. smile

Nejsem sice Wiki, ale mam jednu otazku a jednu odpoved: Co znamena to vytucnene? To, co jsi "jakoby" upresnila v druhe vete?
No, a ja se na vysvedceni deti taky obcas nedivala, myslim, ze hlavne na vysvedceni z vyssich trid..., satcilo, kdyz mi to decka rekly, nebo podle situace. Kdyz se nektera chtela pochlubit, samozrejme, ze me to zajimalo, naopak, kdyz jsem videla, ze na to moc hrde nejsou, dvakrat jsem to nerozebirala..., vis, u nas asi skola nebyla na "prvnim miste". Dve dcery, po prechodu z devitky na stredni skolu dokonce "propadly"..., no a? promluvily jsme si o tom, jestli chteji pokracovat, nebo ne, ony rekly, ze jo... (kdyby rekly, ze ne, vazne bychom se zamyslely nad tim, co dal stolt ), tak si to zvopakly... Ta starsi z nich absolvovala stredni, pak jazykovku, pak pracovala, velice uspesne, brzo mela "pod sebou" nekolik podrizenych, dnes ma bakalare a studuje vedle zamestnani dal, a druha z nich dokoncila ucnak, pak absolvovala na stejne skole manazerskou nadstavbu s maturitou, osamostatnila se, pracovala, a ted je maminkou mych nadhernych dvojcatkovych vnucek...
Prohlizeni vysvedceni ceremonialem urco u nas nebylo, ale je fakt, ze pololeti a konec roku se v cukrarnach, nebo nejakyma jinyma "rodinnyma radovankama" oslavovalo...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#516 6. 3. 2014 18:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to já viděla všechna vysvědčení, dokonce je mám uklizené i v krabici. smile

Není tady

#517 6. 3. 2014 18:22

Dorka
Zablokovaný

A jeste na neco jsem si vzpomela:
Maminka meho vnuka, ac byla vychovana v me benevolentnosti vuci skole, s nim razi (nebo donedavna razila) jiny zpusob pristupu ke skole - velmi, velmi dba na to, aby se poradne ucil, plnil si povinnosti, sedi nad nim, dba, aby mel vynikajici vysledky... a bla-bla-bla... (tajne ho lituju), za "neuspechy" udeluje (udelovala) tresty, podle mne docela prisne... grater
Nedavno, kdyz uz ja jsem cca 4 mesice odstehovana, jsme mely dlouhy telef. hovor, tak a tak, chodi s nim do nejake poradny ohledne toho, ze je snad dislektik..., ja myslim, ze ani ne, on se neumi, a zrejme ani nemuze dost dobre soustredit...., no, to neni az tk dulezite, muj nazor je, ze z toho vyroste..., podstatne je ale, ze terapeutka doporucila, aby dcera ze svych naroku na nej "trochu polevila"..., no. Pak jsme dlouho mluvily o jejich skolnich letech - a ona sama rekla, ze asi jo, ze "to prehani", a ze zkusi zvolnit... pussa
Mam z toho radost..., jo.

Není tady

#518 6. 3. 2014 18:25

Wikina
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

ok, odpovím ti zdvořile, když tě to tak moc zajímá ,  nebo mám slušné vychování
a) nevím o jakých náznacích píšeš - tudíž na to neodpovím, ale nevysvětluj,  prosím. je to jedno.

b)  na vysvědčení jsem se podívala, ale nepročítala jsem ho pečlivě , řádek po řádku, slyšela jsem že má vyznamenání - a to bylo pro mě podstatné. poslouchala jsem co mi dítě říká, zaujala mě něčím a všechny okolo také, přičemž  jsem   držela papír v ruce. Navíc to byl záměr mě zaujmout, abych papír dlouze nestudovala. Zdařilý. Odjížděli jsme  navíc právě na dovolenou.

c) upřímně doufám že to bylo vyčerpávající. Pokud tě v mém textu zaujme jiné slovo, které ti asociuje nějakou třeba vlastní insuficienci,(či cokoliv jiného) už mě, prosím, vynech. Štourᚠvšude, ve všem,  zbytečně a je to únavné. Nevím co to mᚠza potřebu, já  ti ji přeju, užij si ji dosytosti, ale prosím, beze mě.

Není tady

#519 6. 3. 2014 18:30

Dorka
Zablokovaný

dusička napsal(a):

Tak to já viděla všechna vysvědčení, dokonce je mám uklizené i v krabici. smile

Ja taky, Dusi, to vis ze jo, nasla jsem aj ty, ktere decka chtely nejak schovat, vsak jsem jim je taky ukladala a jak odchazely z domova, vsecky vporadku odevzdala (ja mam sva vysvedceni vsecky zalozene dodnes... rodna ). U nas na kontrolu vysvedceni byla specializovana babicka, moje mama - tam ten "ceremonial" probihal, aj s odmenovanim... tongue ... Tak u tech dvou "propadajicich" doslo k ututlavani, nejak jsme babicku "oblbly", spolecnym usilim. Bylo to vpodstate v zajmu toho, aby ona na sve vnucky mohla zustat pysna, aj kdyz podle jejich predtsav "selhaly"... albert gloria
Povedlo se to. Ona na chybejici vyza zapomela, a tak se mohla az do sve smrti tesit z toho, jake ma "sikovne a uspesne vnucky"... hjarta

Upravil(a) Dorka (6. 3. 2014 18:31)

Není tady

#520 6. 3. 2014 19:28

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki, děkuji.

Dorko, pro mě prohlížení vysvědčení není o známkách. Ale o tom aktu samotném, když dítě přinese vysvědčení ukázat rodičům. Některé dítě musí i na horší známku vynaložit hodně úsilí, aby nebyla ještě horší. Možná víc, než jedničkář.

Není tady

#521 6. 3. 2014 19:45

Dorka
Zablokovaný

Eva. napsal(a):

---Dorko, pro mě prohlížení vysvědčení není o známkách... Některé dítě musí i na horší známku vynaložit hodně úsilí, aby nebyla ještě horší. Možná víc, než jedničkář.

Souhlasim.
Jde o to, jak detatku poda (vysvetli, presentuje, propaguje? va..., proste poda dulezitost MIT DOBROU ZNAMKU) rodic, nebo ten za nej zodpovednej...
Hm, kdyz tak nad tim premyslim, i nad tim, jak jsem psala o babicce mych deti..., tak i ten, kdo je nejvice "kontroluje, prohlizi a hodnoti"...
Hodne usili za NEJAKOU ODMENU proti jinym "stastnym vyvolenym", neni vysadou jenom na studiich, ale aj v realnem, dospelem zivote. Myslim, ze to je smyslem nas rodicu, tohle vysvetlit svym detem... styrka

Není tady

#522 6. 3. 2014 20:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tak u nás se zase s vysvědčením nedělala žádná věda. Přileteli ze školy , vrazili mi ho do ruky a hurá ven, jsou prázdniny. smile

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí