27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
pramínek napsal(a):
A to kdy jsem to viděla minule na tom prkýnku,nedej bůch,kdyby si do toho náhodou sedla mladí dcera.Tohle je prostě prasečina,to se na mě nezlobte
Já bych ji asi opravdu hlídala a po pouití WC ji poslala zpět vyčistit si ho po sobě.
Nic jiného mě nenapadá, i kdy tohle je fakt na mozek.
Není tady
sidala napsal(a):
Já tě chápu, lituju......ale co na to říct... - pokud jí k tomu nevede matka kadý den, jestli jí to je jedno, tak si asi holka nemá kde vzít příklad. Je to smutný, ale takových lidí znám - je jedno, jestli mladých nebo starích.......Nemytím rukou počínaje, zahnojeným wc konče - nebo nekonče? fuj ... Někdy mám pocit, e nejsem normální, kdy mi to vadí.
U holky, která je v pubertě to chce hodně s citem, musí to pro ní bejt taky nepříjemný
Ja myslim, ze priklad ma. Napriklad u sve ctyrlete nevlastni sestry, nevlastni matky, vlastniho otce, kteri tohle evidentne zvladaji.
Není tady
Eva. napsal(a):
Ti, co radíte vydret, s láskou atd., váně by vám nevadilo přijít na své WC a nejdříve si ho umýt od krve?
Nebo hlídat, kdy nevlastní dcera jde na WC a má měsíčky a pak po ní WC umýt, aby ho měl zbytek rodiny čistý?
Nebo si prakticky neumíte představit, co to přesně znamená, co popisuje pramínek?
Nazdar. U zas poletuje s hadrem?
Hele....vadilo by mi to. A protoe jsem vzteklá a prchlivá, řekla bych či udělala něco, co by mě později mrzelo. Znám se. A to není správně. Já díky této své patné vlastnosti vím asi líp ne kdo jiný, e je to trpělivost, co přináí růe.
Není tady
No,mezitim psal Dracek... Jo,pochopila,ptz.zazila...
Ja taky,sice trochu jinak: ...ja si dve deti vyvdala,ale do pece jsme je dostali az pozdeji.Dokud k nam jen chodili na navstevu,taky jsme se prali s ne zcela vonavou peci maminky... Toz jsem to po kratkem case resila taky vykoupanim a prevliknutim hned po prichodu. My jsme to meli tezsi o to,ze jsme je meli velmi casto,ale zas byli mali a zakratko jsme je dostali...
Upravil(a) Dorka (26. 2. 2014 22:24)
Není tady
sahleb napsal(a):
a
Presne receno. Pouzivani vlozek nesouvisi s tim, zda mam nekoho rada nebo jsem vlidna. To jako dospela zenska nebudu budu delat curbes s vlozkami, nebudu dodrzovat hygienu, kdyz me nema manzel jako moc rad a neni na me vlidny?
Draha Sah,mas nejakou pubertoidni dceru,ktera ev.ma menzes podruhe v zivote? No tady asi bic a moudra,co z tebe vylezla,asi moc nezaberpu
Není tady
Dorka napsal(a):
sahleb napsal(a):
a
Presne receno. Pouzivani vlozek nesouvisi s tim, zda mam nekoho rada nebo jsem vlidna. To jako dospela zenska nebudu budu delat curbes s vlozkami, nebudu dodrzovat hygienu, kdyz me nema manzel jako moc rad a neni na me vlidny?Draha Sah,mas nejakou pubertoidni dceru,ktera ev.ma menzes podruhe v zivote? No tady asi bic a moudra,co z tebe vylezla,asi moc nezaberpu
Aha, ja teda nemam pubertalni dceru, ale moje deti si po zachodu myli ruce a moje dcera opravdu nenechala demonstrativne prkenko od krve a zakrvacene pradlo nekde...
Tohle co tu popisuje praminek je hodne pres hranici. Moje moudra jsou takova, pritvrdit a neakceptovat vyjomku, popripade trest. Deti se maji vychovavat tak, ze si musi uvedomit, ze jejich ciny maji nasledky za ktere jsou zodpovedni.
Není tady
Dorko to je jedno po kolikáté to má,to je jako kdyby se vikadila,omylem se dostalo na prkýnko i pod něj a nechala to tam to je úplně to samé-a vůbec jak tady píou i jiní to nesouvisí s tím jak jí mám nemám ráda a jestli jsem vlídná.To je prostě normální instinkt kadého snad,nebo by měl být.Kdy na podlahu rozlije pití tak to jde taky vytřít.
Jsem ráda ,e to jsou i tací ,co mě chápou.Udělám následovné,ted má o víkendu přijít,znovu si s ní sednu a vechno řeknu a pokud se to nezmění,vyhrozím jí,e sem nebude chodit dokud se nenaučí osobní hygieně.Jiné řeení nevidím,u to trvá moc dlouho a ted navíc menstruace a nehodlám ,aby toho moje děti byli svědkem,to jetě ,e po ní jsem la na ten záchod já,kdyby el malej,nebo malá to nevim jak bych jim to vysvětlila a to nebyly jen 2-3 kapky,to bylo rozmazané vude a jetě ,kdy si představím,e byla pinavá od toho tak jí asi těko stačilo se utřít papírem.Já nevim,ale mě kdy se tohle stalo(jako holce),e se mi oupla vloka,nebo něco tak jsem se la okamitě osprchovat a vyměnit prádlo a nikdo mi to tedy říkat nemusel.A to moje mamka si zrovna se mnou o těchto věcech skoro vůbec nepovídala a čuně jsem nebyla.
Není tady
Eva. napsal(a):
pramínek napsal(a):
A to kdy jsem to viděla minule na tom prkýnku,nedej bůch,kdyby si do toho náhodou sedla mladí dcera.Tohle je prostě prasečina,to se na mě nezlobte
Já bych ji asi opravdu hlídala a po pouití WC ji poslala zpět vyčistit si ho po sobě.
Na mozek to je, to má pravdu. 6 let jsem takhle myla v práci wc po partě lidí - kadý den!!!!! Tisíckrát jsem je tam poslala zpátky, at to po sobě ukliděj. Ale vysvětlovat dospělým chlapům , nebo enským to je marný....věř mi, e jsem na ně tak řvala, e jsem se bála sama sebe
Ale u 14 letý holky se dá pořád zkusit, e si s ní sednu, vysvětlím jí intimní věci - hygienu, hygienický potřeby atp. - kdy jí to matka zřejmě nevysvětlí........já chápu, e u je na to VELKÁ, ale...............
Není tady
Eva. napsal(a):
pramínek napsal(a):
Já bych postupovala úplně stejně, kdy se chová jako dítě, tak se s ní musí asi jako s dítětem. Zkotrolovat, jít s ní koupelny, pohlídat co kam dává, myje li se. Upozornit, poradit, přidret..tywole
Holky, já si to vůbec nedovedu představit. Partener má holky 15 a 18, ale vechny 3 -( i moje dcera) , to byly takový fifleny - jsou pořád, e jsem je musela z koupelny vyhánět. Nejen fifleny na zdobení ale i na hygienu. Přily za mnou ráno s nehodou nebo samy začly něco mastit v umývadle..atd, brala jsem to jako samozřejmé, ...take aha ...není.
Napadá mě, nedělá ti to holčina schválně? Mně to přijde jako protest song (sice podivnej). Nevím, to musí sama posoudit. Vdy jí musí být trapně - je-li její vnímání přiléhavé, musí nějak reagovat, vztekat se nebo být apatická... 14 letá holka je u velká baba, u choděj s klukama, pořád něco matlaj na vlasy, na oči, fotěj se, řeí sebemení deatily vzhledu - take mi nezapadá vůbec do obrazu takto staré-mladé dívenky.
Nebo je zatím pouze neinformovanost - to asi ne? e? Ale asi bych s ní prvně zkusila promluvit, jestli ví co a jak..atd. Ale tos asi taky dělala...
A čistota rozhodně s výchovou souvisí a hlavně vzory a okolí.
Není tady
Pramínku, jednala bych stejně - podle posledního příspěvku.
Ono "vocamcaď pocamcaď " ... láska je krásná věc, ale čistotu si za ní nekoupí.
Jen na okraj. V naí práci (mezi dospělými enami!!! ) se taky občas stane - viz zakrvácené prkénko od krve.
Já kdy to viděla poprvé , tak jsem nevěřila svým očím.
Napsala jsem zdvořilý e-mail případným pachatelkám a co byste řekly - za měsíc zas...
Take řezat, řezat tu havě, nebo to se to s nima potáhne a do dospělosti
Není tady
Chtěla jsem přitakat Sidale i dalím, které praví, e je na to u holka velká, ale zároveň mě přepadly "nostalgické" vzpomínky na dívčí záchody na střední kole
...take....těko říct
Není tady
Wikina napsal(a):
...............
Napadá mě, nedělá ti to holčina schválně? Mně to přijde jako protest song (sice podivnej). Nevím, to musí sama posoudit. Vdy jí musí být trapně - je-li její vnímání přiléhavé, musí nějak reagovat, vztekat se nebo být apatická... 14 letá holka je u velká baba, u choděj s klukama, pořád něco matlaj na vlasy, na oči, fotěj se, řeí sebemení deatily vzhledu - take mi nezapadá vůbec do obrazu takto staré-mladé dívenky.
Nebo je zatím pouze neinformovanost - to asi ne? e? Ale asi bych s ní prvně zkusila promluvit, jestli ví co a jak..atd. Ale tos asi taky dělala...
A čistota rozhodně s výchovou souvisí a hlavně vzory a okolí.
Tohle mě napadlo taky. Jene to by mělo příčinu v zacházení s holkou a u stran druhé rodiny nebo mámy a to se tady nedozví. Reagovat lze jenom na to, co je psané...
Není tady
haiel napsal(a):
Wikina napsal(a):
...............
A čistota rozhodně s výchovou souvisí a hlavně vzory a okolí.Tohle mě napadlo taky. Jene to by mělo příčinu v zacházení s holkou a u stran druhé rodiny nebo mámy a to se tady nedozví. Reagovat lze jenom na to, co je psané...
Cokoliv, viď , třeba árlivost, upoutání pozornosti. Ale to by musela rozlutit autorka. Takto to rozhodně nejde, je to vytrené z kontextu. Ale u svých holek bych to poznala - take myslím, e by na to přila sama taky.
Není tady
jakoe by se ta holčina nemyla, aby natvala "macechu" ?....mankote, no moný je vechno ....
Macecha ten výraz promine, e?
Není tady
Pramínku, to je určitě nepříjemný. Viděla bych to na dvě odliné věci:
1. Její osobní hygiena - pokud si po WC pokadé neumyje ruce, nebo si pokadé nevyčistí zuby, a nedosáhne to míry, která vás obtěuje (zápach), nechala bych ji být, je to její problém, je velká, nemůe ji fyzicky nutit.
2. Znečiování okolí, tj. věci, které za ni musí někdo řeit - mytí prkýnka, praní prádla. Tady bych řekla velmi rázné NE, nejsi malá ani postiená, tohle si bude řeit sama, nebo u nás prostě nebude moct bývat.
Určitě bych si k ní sedla a zdůraznila jí to takto: e bych si přála, aby se myla pořádně a kadý den, ale e je velká a nutit ji nemůu (= dává jí určitou svobodu, kterou si ve 14 zaslouí). e jsou ale věci, které od okolí čekat nemůe, e třeba po ní někdo bude umývat prkýnka nebo její krvavé kalhotky. Klidně bych se jí zeptala, jestli potřebuje koupit vloky - moná se jí stalo, e si je s sebou prostě nevzala a pak nevěděla, co dělat (viz ten toaleák), tím spí, e píe, e zrovna moc komunikativní není, take za tebou sama s ádostí o vloku asi nepřijde.
Chápu, e tě to rozčiluje, ale zkus se prosím tě vyvarovat toho, abys jí říkala, e je čuně, prase, nebo e tohle dělají jen čuňata...jak tady píou holky, tohle ji můe fakt zranit, i třeba zpětně...take já jsem pro přístup laskavý, ale velmi pevný, vytyčit si vlastní hranice, za které nemůe jít, pokud chce s vámi být.
Není tady
Holky děkuji za příspěvky.O naschválu to určitě není tím jsem si jistá na 100%,je jí to prostě jedno tak to vidím já.Jak píe Wiky,e její dcery se fintily atd ta nae vůbec ta se akorát s kamarádkama fotí na facebook,ale nějaký vonavky,malovátka,deodoranty ani omylem(to ta 4letá by se fintila pořád).Já ji tady nechci tak rozebírat ,ale ona je spí jako kluk takovej mamut ani nevim po kom(to u nás taky napadlo,ale to je jiné téma).tve mě ta hygiena a taky hlavně kuli mým dětem.Mě samotný je i trapně jí na něco pořád upozornovat,ale přehlíet to nemůu.
Není tady
No jo, i kdyby byla jakákoliv- to je úplně jedno, tak pokud není retardovaná, tak jí to nikdo nikde tolerovat nebude. Tím se totálně znemoní
Já vím, e to není tvoje dítě, ale taky bych nedokázala jen tak přihlíet. Absolutně ale nepochopím rodiče, kteří to vidí. A nic vlastně neudělají.
Není tady
Holčina nemá základní hygienický návyky.A mně by to taky dost vadilo,kdyby se neumývala a nechávala od krve prkýnko a zakrvácený gaky mi házela do koe.Navíc,kdy tu krev neodepere hned, nejde to pak dobře vyprat.
Já bych s holkou promluvila, ne ve zlým, trochu jako s kámokou, ale důrazně.
Není tady
Mně se tak zdá, e "po dobrým" to moc nemělo účinek, asi je potřeba přitvrdit - a hlavně by měl důrazněji zasáhnout otec trochu stylem "u nás se bude chovat podle naich pravidel" a důsledně kontrolovat, u je dost velká aby tohle pochopila, mně je na blinklání u kdy to jenom čtu, ne tak abych to měla doma.
Není tady
Bety, my jsme tohle měli v práci. A to byly dámy z obchodního
Zbytky stolice na porcelánu v míse, kapky moči na prkýnku, krev a na zásobníku na toaleák a na klice.
Kdy jsem tam na dveře nalepila návod na pouití wc s dovětkem, e chápu, e ti,co jetě mají doma latrínu, to neznají, ale e to patřík základním hygienickým návykům kultivovaných lidí, tak ředitelka obchodního s tím lítala po kancelářích, kdo si to dovolil napsat a dokonce to chtěla nechat vyetřit éfem správy budovy
Závěr? Prý potrefená husa nejvíc kejhá
Take to asi byla ona
Není tady
Já jsem zase v práci slýchala odpovědi typu: NEJSEM UKLIZEČKA
Není tady
pramínku, já bych si s nevlastní dcerou ZNOVU sedla a důrazně bych jí vysvětlila pravidla dámské hygieny v době menstruace. Pokud by to nepomohlo a historie by se opakovala, asi bych byla důrazně proti tomu, aby v mé rodině nevlastní dcera i nadále přespávala.
Nezlob se na mě, ale holčina patrně není mentálně retardovaná, aby nedovedla pochopit základní pravidla hygieny a to, e znečitěné předměty a prádlo od menstruační krve je potřeba po sobě neprodleně uklidit. To se musí naučit, nebo bude kvůli tomu opakovaně naráet - jak ve kole, tak i potom později v práci a nedejboe v rodině potencionálního přítele. NIKDO a NIKDE jí nebude tohleto tolerovat a uklízet po ní znečitěné WC od krve, nikdo se nebude zaobírat potřísněným prádlem, vude dostane za takovéhle počínání drsně vynadáno a navíc dostane - plným právem - nálepku čuněte. Pokud slečnu nebyla schopna poučit vlastní matka, musíte to udělat vy a pokud je slečna vychovatelná, podřídí se a tu hygienu začne podle pokynů dodrovat. Pokud slečna vychovatelná není, bude v nehygienickém jednání pokračovat a dá tak najevo, e je jí úplně fuk, e její nečistotu musí po ní uklízet někdo jiný, důrazně bych trvala na tom, e se v mé domácnosti u objevovat nebude
Není tady
Kiara napsal(a):
... holčina patrně není mentálně retardovaná, aby nedovedla pochopit základní pravidla hygieny.... To se musí naučit....Pokud slečnu nebyla schopna poučit vlastní matka, musíte to udělat vy ...
Není tady
pramínek napsal(a):
Dobrý den,holky potřebovala bych zná Vá názor.Manel má dceru z prvního manelství bude jí 14let a znám ji od dvou let.Vdycky byla tak jako čuně.Kdy jí člověk neposlal umýt-neumyla se,nevyčistila by si zuby,po záchodě neumyla ruce,bordelářka atd.Jezdí k nám jednou za 14 dní to ji k tomu pořád a celou dobu dokopáváme,tedy hlavně já.Manel u to za celou tu dobu i několikrát říkal bývalce,ale ádná změna-ona naopak tvrdí,e doma to dělá co 100%le a ani na ni nedohlíí.Zásadní problém,ale začal ted,kdy dostala menstruaci,má ji asi 2měsíce,já nevim jestli jí k tomu její máma něco řekla,nebo ne-ona se se mnou o tom nechce bavit-nebo spí kdy se já chci bavit tak kouká jako tele a stejně nic neřekne.Ten problém spočívá v tom,e ona jde na záchod nechá celé prkýnko a i pod ním od krve a nechá to tam takto,omylem se jí upiní kalhotky a ona je vezme zmuchlá a dá si je do batohu se kterým přila.Ríkala jsem jí co má dělat kdy se upiní prádlo,e si má po sobě umýt záchod,mytí rukou jí říkáme u x let.Navíc máme doma 2 děti 4 a 8let a prostě u se mi to úplně hnusí.Ted naposledy tady byla-odjela pak jsem dávala prádlo do pračky bílé a zase jsem tam nala kalhotky celé od krve a jetě umazaný od toho i jiné prádlo a v koi na záchodě hozený toaletní papír od krve-tak mě to příde,e snad místo vloky měla toaleták.U nevím co s ní,ale u mě to přestává bavit a navíc,kdy tady mám dvě dalí děti.Nebo kdy je tady a má to, tak jsem jí říkala,e bude nosit kalhoty od pyama,aby se tady neproducírovala před synem i námi v tričku těsně pod zadek a opět k ničemu.U nevím.A my s tím nic asi neuděláme jednou za 14 dní ,kdy její matce je to jedno a sama moc čistotná taky asi není.Jak by jste to řeily vy?
Promluvila bych s ní citlivě jako enská se enskou. Ne jako s čunětem,jak jí tu nazývá. To je pro třináctiletou holku hodně moc citlivé téma. A kdy ani neví, jestli měla vloku, e píe, e ti připadalo,e měla místo vloky toaletní papír - tak to promin, ale holka si vloky sama nekoupí. Dala bych je volně k dispozici do koupelny.
I já z tebe cítím, jak jí nemá ráda, co by si dělala,kdyby to byla tvoje dcera?
Mám záitky z dětství, si pamatuju, jak mi mamka nadávala, e jsem upinila kalhotky. (já je pak schovávala,aby je neviděla).
A e se producíruje jen v tričku ? No a co ? to mi přijde u na hraně buzerace.
A bordelářka - jako e si svoje věci nedá do komínku? Některý holky jsou v pubertě bordelářky no.Navíc kdy je u vás jednou za 14 dnů na víkend, co by si po ní chtěla,aby vechno uklízela?
Chybí mi od tebe trochu chvála holčiny. Vdycky se něco najde, za co můeme pochválit, to znamená motivovat k lepím výkonům a ke snaze
Upravil(a) dusička (26. 2. 2014 23:43)
Není tady
sahleb napsal(a):
Ja bych zprisnila regule, kontrolu a dala ultimatum, jinak k vam nevkroci. Taky bych to napsala byvale, jeji matce.
Pokud nebude dodrzovat elementarni pravidla, tak tresty... ja nevim, Treba sebrat pores viken mobil.to je asi pro mladez to nejhorsi.
Mám na to jiný názor. Jak říkávala moje babička, co nejmín zákazů, co nejvíc chvály. Já bych s ní třeba zala do obchodu na couračku a koukaly bychom,jaké jsou vechny druhy vloek, vysvětlila bych jí, co je to xxx a co s křidélky. Poradila,jaké by jí mohli vyhovovat. (fakt si pamatuju, e jsem ani nevěděla, jak se vloka lepí, mamka mi dala tenkrát fakt konfort lepicí, a já ji nalepila obráceně). Take fakt od začátku.
A e je jako kluk - no a co? Není fiflena, nemá potřebu se fintit - je jetě třeba příli dětská. A promin, ale e je jako golem - a kdo ví po kom, ty o ní tak oklivě píe, e bych nejradi napsala, e si teda pěkná macecha.
Není tady