Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 26. 2. 2014 13:43

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: nevlastní dcera je čuně

pramínek napsal(a):

A to když jsem to viděla minule na tom prkýnku,nedej bůch,kdyby si do toho náhodou sedla mladší dcera.Tohle je prostě prasečina,to se na mě nezlobte

Já bych ji asi opravdu hlídala a po použití WC ji poslala zpět vyčistit si ho po sobě.
Nic jiného mě nenapadá, i když tohle je fakt na mozek. sad

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#27 26. 2. 2014 13:45

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

sidala napsal(a):

Já tě chápu, lituju......ale co na to říct... - pokud jí k tomu nevede matka každý den, jestli jí to je jedno, tak si asi holka nemá kde vzít příklad. Je to smutný, ale takových lidí znám  - je jedno, jestli mladých nebo starších.......Nemytím rukou počínaje, zahnojeným wc konče - nebo nekonče? fuj ...  Někdy mám pocit, že nejsem normální, když mi to vadí.

U holky, která je v pubertě to chce hodně s citem,  musí to pro ní bejt taky nepříjemný sad

Ja myslim, ze priklad ma. Napriklad u sve ctyrlete nevlastni sestry, nevlastni matky, vlastniho otce, kteri tohle evidentne zvladaji.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#28 26. 2. 2014 13:45

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Ti, co radíte vydržet, s láskou atd., vážně by vám nevadilo přijít na své WC a nejdříve si ho umýt od krve?
Nebo hlídat, kdy nevlastní dcera jde na WC a má měsíčky a pak po ní WC umýt, aby ho měl zbytek rodiny čistý? va
Nebo si prakticky neumíte představit, co to přesně znamená, co popisuje pramínek?

Nazdar. Už zas poletuješ s hadrem? big_smile
Hele....vadilo by mi to. A protože jsem vzteklá a prchlivá, řekla bych či udělala něco, co by mě později mrzelo. Znám se.  A to není správně.  Já díky této své špatné vlastnosti vím asi líp než kdo jiný, že je to trpělivost, co přináší růže.

Není tady

#29 26. 2. 2014 13:56

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

No,mezitim psal Dracek... Jo,pochopila,ptz.“zazila“...
Ja taky,sice trochu jinak: ...ja si dve deti vyvdala,ale do pece jsme je dostali az pozdeji.Dokud k nam jen chodili na navstevu,taky jsme se prali s ne zcela vonavou peci maminky... Toz jsem to po kratkem case resila taky vykoupanim a prevliknutim hned po prichodu. My jsme to meli tezsi o to,ze jsme je meli velmi casto,ale zas byli mali a zakratko jsme je dostali...

Upravil(a) Dorka (26. 2. 2014 22:24)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#30 26. 2. 2014 14:06

Dorka
Zablokovaný

sahleb napsal(a):

a
Presne receno. Pouzivani vlozek nesouvisi s tim, zda mam nekoho rada nebo jsem vlidna. To jako dospela zenska nebudu budu delat curbes s vlozkami, nebudu dodrzovat hygienu, kdyz me nema manzel jako moc rad a neni na me vlidny?

Draha Sah,mas nejakou pubertoidni dceru,ktera ev.ma menzes podruhe v zivote? No tady asi bic a moudra,co z tebe vylezla,asi moc nezaberpu

Není tady

#31 26. 2. 2014 14:30

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Dorka napsal(a):

sahleb napsal(a):

a
Presne receno. Pouzivani vlozek nesouvisi s tim, zda mam nekoho rada nebo jsem vlidna. To jako dospela zenska nebudu budu delat curbes s vlozkami, nebudu dodrzovat hygienu, kdyz me nema manzel jako moc rad a neni na me vlidny?

Draha Sah,mas nejakou pubertoidni dceru,ktera ev.ma menzes podruhe v zivote? No tady asi bic a moudra,co z tebe vylezla,asi moc nezaberpu

Aha, ja teda nemam pubertalni dceru, ale moje deti si po zachodu myli ruce a moje dcera opravdu nenechala demonstrativne prkenko od krve a zakrvacene pradlo nekde...

Tohle co tu popisuje praminek je hodne pres hranici.  Moje moudra jsou takova, pritvrdit a neakceptovat vyjomku, popripade trest. Deti se maji vychovavat tak, ze si musi uvedomit, ze jejich ciny maji nasledky za ktere jsou zodpovedni.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#32 26. 2. 2014 14:32

pramínek
♥♥-----

Dorko to je jedno po kolikáté to má,to je jako kdyby se vikadila,omylem  se dostalo na prkýnko i pod něj a nechala to tam to je úplně to samé-a vůbec jak tady píšou i jiní to nesouvisí s tím jak jí mám nemám ráda a jestli jsem vlídná.To je prostě normální instinkt každého snad,nebo by měl být.Když na podlahu rozliješ pití tak to jdeš taky vytřít.
Jsem ráda ,že to jsou i tací ,co mě chápou.Udělám následovné,ted má o víkendu přijít,znovu si s ní sednu a všechno řeknu a pokud se to nezmění,vyhrozím jí,že sem nebude chodit dokud se nenaučí osobní hygieně.Jiné řešení nevidím,už to trvá moc dlouho a ted navíc menstruace a nehodlám ,aby toho moje děti byli svědkem,to ještě ,že po ní jsem šla na ten záchod já,kdyby šel malej,nebo malá to nevim jak bych jim to vysvětlila a to nebyly jen 2-3 kapky,to bylo rozmazané všude a ještě ,když si představím,že byla špinavá od toho tak jí asi těžko stačilo se utřít papírem.Já nevim,ale mě když se tohle stalo(jako holce),že se mi šoupla vložka,nebo něco tak jsem se šla okamžitě osprchovat  a vyměnit prádlo a nikdo mi to tedy říkat nemusel.A to moje mamka si zrovna se mnou o těchto věcech skoro vůbec nepovídala a čuně jsem nebyla.

Není tady

#33 26. 2. 2014 14:34

sidala
♥♥-----

Eva. napsal(a):

pramínek napsal(a):

A to když jsem to viděla minule na tom prkýnku,nedej bůch,kdyby si do toho náhodou sedla mladší dcera.Tohle je prostě prasečina,to se na mě nezlobte

Já bych ji asi opravdu hlídala a po použití WC ji poslala zpět vyčistit si ho po sobě.

Na mozek to je, to mᚠpravdu. 6 let jsem takhle myla v práci wc po partě lidí - každý den!!!!!  Tisíckrát jsem je tam poslala zpátky, at to po sobě ukliděj. Ale  vysvětlovat dospělým chlapům , nebo ženským to je marný....věř mi, že jsem na ně tak řvala, že jsem se bála sama sebe cool

Ale u 14 letý holky se dá pořád zkusit, že si s ní sednu, vysvětlím jí intimní věci - hygienu, hygienický potřeby atp. - když jí to matka zřejmě nevysvětlí........já chápu, že už je na to VELKÁ, ale...............

Není tady

#34 26. 2. 2014 14:55

Wikina
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

pramínek napsal(a):

Já bych postupovala úplně stejně, když se chová jako dítě, tak se s ní musí asi jako s dítětem. Zkotrolovat, jít s ní koupelny, pohlídat co kam dává, myje li se. Upozornit, poradit, přidržet..tywole roll
Holky, já si to vůbec nedovedu představit. Partener má holky 15 a 18, ale všechny 3 -( i moje dcera) , to byly takový fifleny - jsou pořád, že jsem je musela z koupelny vyhánět. Nejen fifleny na zdobení ale i na hygienu. Přišly za mnou ráno s nehodou nebo samy začly něco mastit v umývadle..atd, brala jsem to jako samozřejmé, ...takže aha ...není.

Napadá mě, nedělá ti to holčina schválně? Mně to přijde jako protest song (sice podivnej). Nevím, to musíš sama posoudit. Vždy jí musí být trapně - je-li její vnímání přiléhavé, musí nějak reagovat, vztekat se nebo být apatická... 14 letá holka je už velká baba, už choděj s klukama, pořád něco matlaj na vlasy, na oči, fotěj se, řeší sebemenší deatily vzhledu - takže mi nezapadá vůbec do obrazu takto staré-mladé dívenky.
Nebo je zatím pouze neinformovanost - to asi ne? že? Ale asi bych s ní prvně zkusila promluvit, jestli ví co a jak..atd. Ale tos asi taky dělala...

A čistota rozhodně s výchovou souvisí a hlavně vzory a okolí.

Není tady

#35 26. 2. 2014 14:55

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Pramínku, jednala bych stejně  - podle posledního příspěvku.
Ono "vocamcaď pocamcaď " ... láska je krásná věc, ale čistotu si za ní nekoupíš.

Jen na okraj. V naší práci (mezi dospělými ženami!!! ) se  taky občas stane - viz zakrvácené prkénko od krve.
Já když to viděla poprvé , tak jsem nevěřila svým očím.
Napsala jsem zdvořilý e-mail případným pachatelkám a co byste řekly - za měsíc zas...
Takže řezat, řezat tu havě, nebo to se to s nima potáhne až do dospělosti smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#36 26. 2. 2014 15:04

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Chtěla jsem přitakat Sidale i dalším, které praví, že je na to už holka velká, ale zároveň mě přepadly "nostalgické" vzpomínky na dívčí záchody na střední škole usch lol ...takže....těžko říct hmm smile

Není tady

#37 26. 2. 2014 15:08

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Wikina napsal(a):

...............

Napadá mě, nedělá ti to holčina schválně? Mně to přijde jako protest song (sice podivnej). Nevím, to musíš sama posoudit. Vždy jí musí být trapně - je-li její vnímání přiléhavé, musí nějak reagovat, vztekat se nebo být apatická... 14 letá holka je už velká baba, už choděj s klukama, pořád něco matlaj na vlasy, na oči, fotěj se, řeší sebemenší deatily vzhledu - takže mi nezapadá vůbec do obrazu takto staré-mladé dívenky.
Nebo je zatím pouze neinformovanost - to asi ne? že? Ale asi bych s ní prvně zkusila promluvit, jestli ví co a jak..atd. Ale tos asi taky dělala...

Tohle mě napadlo taky. Jenže to by mělo příčinu v zacházení s holkou a už stran druhé rodiny nebo mámy a to se tady nedozvíš. Reagovat lze jenom na to, co je psané...

Není tady

#38 26. 2. 2014 15:17

Wikina
♥♥♥♥♥--

haiel napsal(a):

Wikina napsal(a):

...............

Tohle mě napadlo taky. Jenže to by mělo příčinu v zacházení s holkou a už stran druhé rodiny nebo mámy a to se tady nedozvíš. Reagovat lze jenom na to, co je psané...

Cokoliv, viď , třeba žárlivost, upoutání pozornosti. Ale to by musela rozluštit autorka. Takto to rozhodně nejde, je to vytržené z kontextu. Ale u svých holek bych to poznala - takže myslím, že by na to přišla sama taky.

Není tady

#39 26. 2. 2014 15:22

sidala
♥♥-----

jakože by se ta holčina nemyla, aby naštvala "macechu" ?....šmankote, no možný je všechno ....
Macecha ten výraz promine, že?  smile

Není tady

#40 26. 2. 2014 15:23

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Pramínku, to je určitě nepříjemný. Viděla bych to na dvě odlišné věci:

1. Její osobní hygiena - pokud si po WC pokaždé neumyje ruce, nebo si pokaždé nevyčistí zuby, a nedosáhne to míry, která vás obtěžuje (zápach), nechala bych ji být, je to její problém, je velká, nemůžeš ji fyzicky nutit.

2. Znečišování okolí, tj. věci, které za ni musí někdo řešit - mytí prkýnka, praní prádla. Tady bych řekla velmi rázné NE, nejsi malá ani postižená, tohle si budeš řešit sama, nebo u nás prostě nebudeš moct bývat.

Určitě bych si k ní sedla a zdůraznila jí to takto: že bych si přála, aby se myla pořádně a každý den, ale že je velká a nutit ji nemůžu (= dávᚠjí určitou svobodu, kterou si ve 14 zaslouží). Že jsou ale věci, které od okolí čekat nemůže, že třeba po ní někdo bude umývat prkýnka nebo její krvavé kalhotky. Klidně bych se jí zeptala, jestli potřebuje koupit vložky - možná se jí stalo, že si je s sebou prostě nevzala a pak nevěděla, co dělat (viz ten toaleák), tím spíš, že píšeš, že zrovna moc komunikativní není, takže za tebou sama s žádostí o vložku asi nepřijde.

Chápu, že tě to rozčiluje, ale zkus se prosím tě vyvarovat toho, abys jí říkala, že je čuně, prase, nebo že tohle dělají jen čuňata...jak tady píšou holky, tohle ji může fakt zranit, i třeba zpětně...takže já jsem pro přístup laskavý, ale velmi pevný, vytyčit si vlastní hranice, za které nemůže jít, pokud chce s vámi být.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#41 26. 2. 2014 15:43

pramínek
♥♥-----

Holky děkuji za příspěvky.O naschválu to určitě není tím jsem si jistá na 100%,je jí to prostě jedno tak to vidím já.Jak píše Wiky,že její dcery se fintily atd ta naše vůbec ta se akorát s kamarádkama fotí na facebook,ale nějaký vonavky,malovátka,deodoranty ani omylem(to ta 4letá by se fintila pořád).Já ji tady nechci tak rozebírat ,ale ona je spíš jako kluk takovej mamut ani nevim po kom(to už nás taky napadlo,ale to je jiné téma).Štve mě ta hygiena a taky hlavně kuli mým dětem.Mě samotný je i trapně jí na něco pořád upozornovat,ale přehlížet to nemůžu.

Není tady

#42 26. 2. 2014 17:50

Wikina
♥♥♥♥♥--

No jo, i kdyby byla jakákoliv- to je úplně jedno, tak pokud není retardovaná, tak jí to nikdo nikde tolerovat nebude. Tím se totálně znemožní
Já vím, že to není tvoje dítě, ale taky bych nedokázala jen tak přihlížet. Absolutně ale nepochopím rodiče, kteří to vidí. A nic vlastně neudělají.

Není tady

#43 26. 2. 2014 17:54

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Holčina nemá základní hygienický návyky.A mně by to taky dost vadilo,kdyby se neumývala a nechávala od krve prkýnko a zakrvácený gaky mi házela do koše.Navíc,když tu krev neodepereš hned, nejde to pak dobře vyprat.
Já bych s holkou promluvila, ne ve zlým, trochu jako s kámoškou, ale důrazně.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#44 26. 2. 2014 19:24

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se tak zdá, že "po dobrým" to moc nemělo účinek, asi je potřeba přitvrdit - a hlavně by měl důrazněji zasáhnout otec trochu stylem "u nás se budeš chovat podle našich pravidel" a důsledně kontrolovat, už je dost velká aby tohle pochopila, mně je na blinklání už když to jenom čtu, ne tak abych to měla doma.

Strach je malá smrt...

Není tady

#45 26. 2. 2014 19:31

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Bety, my jsme tohle měli v práci. A to byly dámy z obchodního lol
Zbytky stolice na porcelánu v míse, kapky moči na prkýnku, krev až na zásobníku na toaleák a na klice.
Když jsem tam na dveře nalepila návod na použití wc s dovětkem, že chápu, že ti,co ještě mají doma latrínu, to neznají, ale že to patřík základním hygienickým návykům kultivovaných lidí, tak ředitelka obchodního s tím lítala po kancelářích, kdo si to dovolil napsat a dokonce to chtěla nechat vyšetřit šéfem správy budovy lol
Závěr? Prý potrefená husa nejvíc kejhá tummenupp
Takže to asi byla ona lol

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#46 26. 2. 2014 19:48

sidala
♥♥-----

Já jsem zase v práci slýchala odpovědi typu: NEJSEM UKLIZEČKA

Není tady

#47 26. 2. 2014 22:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

pramínku, já bych si s nevlastní dcerou ZNOVU sedla a důrazně bych jí vysvětlila pravidla dámské hygieny v době menstruace. Pokud by to nepomohlo a historie by se opakovala, asi bych byla důrazně proti tomu, aby v mé rodině nevlastní dcera i nadále přespávala.

Nezlob se na mě, ale holčina patrně není mentálně retardovaná, aby nedovedla pochopit základní pravidla hygieny a to, že znečištěné předměty a prádlo od menstruační krve je potřeba po sobě neprodleně uklidit. To se musí naučit, nebo bude kvůli tomu opakovaně narážet - jak ve škole, tak i potom později v práci a nedejbože v rodině potencionálního přítele. NIKDO a NIKDE jí nebude tohleto tolerovat a uklízet po ní znečištěné WC od krve, nikdo se nebude zaobírat potřísněným prádlem, všude dostane za takovéhle počínání drsně vynadáno a navíc dostane - plným právem - nálepku čuněte. Pokud slečnu nebyla schopna poučit vlastní matka, musíte to udělat vy a pokud je slečna vychovatelná, podřídí se a tu hygienu začne podle pokynů dodržovat. Pokud slečna vychovatelná není, bude v nehygienickém jednání pokračovat a dá tak najevo, že je jí úplně fuk, že její nečistotu musí po ní uklízet někdo jiný, důrazně bych trvala na tom, že se v mé domácnosti už objevovat nebude sad

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#48 26. 2. 2014 22:44

Dorka
Zablokovaný

Kiara napsal(a):

... holčina patrně není mentálně retardovaná, aby nedovedla pochopit základní pravidla hygieny.... To se musí naučit....Pokud slečnu nebyla schopna poučit vlastní matka, musíte to udělat vy ...

stolt

Není tady

#49 26. 2. 2014 23:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

pramínek napsal(a):

Dobrý den,holky potřebovala bych zná Vᚠnázor.Manžel má dceru z prvního manželství bude jí 14let a znám ji od dvou let.Vždycky byla tak jako čuně.Když jí člověk neposlal umýt-neumyla se,nevyčistila by si zuby,po záchodě neumyla ruce,bordelářka atd.Jezdí k nám jednou za 14 dní to ji k tomu pořád a celou dobu dokopáváme,tedy hlavně já.Manžel už to za celou tu dobu i několikrát říkal bývalce,ale žádná změna-ona naopak tvrdí,že doma to dělá což 100%lže a ani na ni nedohlíží.Zásadní problém,ale začal ted,kdy dostala menstruaci,má ji asi 2měsíce,já nevim jestli jí k tomu její máma něco řekla,nebo ne-ona se se mnou o tom nechce bavit-nebo spíš když se já chci bavit tak kouká jako tele a stejně nic neřekne.Ten problém spočívá v tom,že ona jde na záchod nechá celé prkýnko a i pod ním od krve a nechá to tam takto,omylem se jí ušpiní kalhotky a ona je vezme zmuchlá a dá si je do batohu se kterým přišla.Ríkala jsem jí co má dělat když se ušpiní prádlo,že si má po sobě umýt záchod,mytí rukou jí říkáme už x let.Navíc máme doma 2 děti 4 a 8let a prostě už se mi to úplně hnusí.Ted naposledy tady byla-odjela pak jsem dávala prádlo do pračky bílé a zase jsem tam našla kalhotky celé od krve a ještě umazaný od toho i jiné prádlo a v koši na záchodě hozený toaletní papír od krve-tak mě to příde,že snad místo vložky měla toaleták.Už nevím co s ní,ale už mě to přestává bavit a navíc,když tady mám dvě další děti.Nebo když je tady a má to, tak jsem jí říkala,že bude nosit kalhoty od pyžama,aby se tady neproducírovala před synem i námi v tričku těsně pod zadek a opět k ničemu.Už nevím.A my s tím nic asi neuděláme jednou za 14 dní ,když její matce je to jedno a sama moc čistotná taky asi není.Jak by jste to řešily vy?

Promluvila bych s ní citlivě jako ženská se ženskou. Ne jako s čunětem,jak jí tu nazýváš. To je pro třináctiletou holku hodně moc citlivé téma. A když ani nevíš, jestli měla vložku, že píšeš, že ti připadalo,že měla místo vložky toaletní papír - tak to promin, ale holka si vložky sama nekoupí. Dala bych je volně k dispozici do koupelny.
I já z tebe cítím, jak jí nemᚠráda, co by si dělala,kdyby to byla tvoje dcera?
Mám zážitky z dětství, si pamatuju, jak mi mamka nadávala, že jsem ušpinila kalhotky. (já je pak schovávala,aby je neviděla).
A že se producíruje jen v tričku ? No a co ? to mi přijde už na hraně buzerace.
A bordelářka - jako že si svoje věci nedá do komínku? Některý holky jsou v pubertě bordelářky no.Navíc když je u vás jednou za 14 dnů na víkend, co by si po ní chtěla,aby všechno uklízela?
Chybí mi od tebe trochu chvála holčiny. Vždycky se něco najde, za co můžeme pochválit, to znamená motivovat k lepším výkonům a ke snaze smile

Upravil(a) dusička (26. 2. 2014 23:43)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#50 26. 2. 2014 23:49

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

sahleb napsal(a):

Ja bych zprisnila regule, kontrolu  a dala ultimatum, jinak k vam nevkroci. Taky bych to napsala byvale, jeji matce.

Pokud nebude dodrzovat elementarni pravidla, tak tresty... ja nevim, Treba sebrat pores viken mobil.to je asi pro mladez to nejhorsi.

Mám na to jiný názor. Jak říkávala moje babička, co nejmín zákazů, co nejvíc chvály. Já bych s ní třeba zašla do obchodu na couračku a koukaly bychom,jaké jsou všechny druhy vložek, vysvětlila bych jí, co je to xxx a co s křidélky. Poradila,jaké by jí mohli vyhovovat. (fakt si pamatuju, že jsem ani nevěděla, jak se vložka lepí, mamka mi dala tenkrát fakt konfort lepicí, a já ji nalepila obráceně). Takže fakt od začátku.
A že je jako kluk - no a co? Není fiflena, nemá potřebu se fintit - je ještě třeba příliš dětská. A promin, ale že je jako golem - a kdo ví po kom, ty o ní tak ošklivě píšeš, že bych nejradši napsala, že si teda pěkná macecha. usch

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí