Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 2. 2014 17:56

Holga
♥♥♥----

Zveřejňování fotek

Dozvěděla jsem se, že synovec na sociální síti zvěřejnil mé svatební fotky a popravdě mě to hodně rozlobilo. Říkala jsem mu to, ale on se jen smál a fotky tam nechal. Jak se můžu bránit?

Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

#2 18. 2. 2014 18:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Zveřejňování fotek

Jak se můžu bránit?
Přes správce nebo soudně... ale já bych mu dala přes hubu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 18. 2. 2014 18:26

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Mě by nenapadlo zveřejnit fotky někoho jinýho než moje,když už je chci zveřejňovat.
A fakt se se divím, že někdo takhle vystavuje svoje děti.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#4 18. 2. 2014 18:49

Holga
♥♥♥----

Nechci aby moje fotky, navíc svatební, očumoval kde kdo. Vadí mi to. Napíšu adminům, snad s tím něco udělají.

Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

#5 18. 2. 2014 18:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak nový obč. zák., § 84 - 90.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 1. 3. 2014 5:31

karfice
♥♥♥♥---

Nemá právo tvé fotky zveřejňovat, pokud s tím nesouhlasíš.
Synovce je dobré kontaktovat a říct mu, že se ti to nelíbí. Nebo si promluvit navíc s jeho rodiči.

Není tady

#7 1. 3. 2014 11:07

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Promluvila bych si hlavně s jeho rodiči a jemu důrazně vysvětlila, že ti to vadí. Mladí dneska zveřejňují fotky kdekoho a kdečeho a jaksi je nenapadne, že někdo se nemusí přát být zveřejněn.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#8 1. 3. 2014 11:14

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Jinak pokud se jedná o FB, prakticky neexistuje způsob, jak někomu zabránit, aby zveřejnil tvoje fotky a označil tě na nich. Můžeš ale jednak označení odstranit (fotky budou vidět, ale nebude tam napsané, že jsi to ty), jednak můžeš v Profilu nastavit, že fotky, na kterých jsi označená, můžeš vidět jenom ty - pak se nebudou zobrazovat cizím lidem.

Nejjednodušší by ale byla ta domluva, aby to stáhl úplně...

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#9 26. 3. 2014 9:51

veru1808
Zablokovaný

Modroočka napsal(a):

Mě by nenapadlo zveřejnit fotky někoho jinýho než moje,když už je chci zveřejňovat.
A fakt se se divím, že někdo takhle vystavuje svoje děti.

To já mám macechu a tak pravidelně dává na FB fotky dětí ( nevlastních sourozenců ). To jste ještě neviděli, má tam přes 5 tisíc fotek a pořad tam přidává. Dokonce tam dala fotky i z porodního sálu...no je tohle to normální????dumbom

Není tady

#10 26. 3. 2014 10:18

annie
♥♥♥♥♥♥-

Tak fotky z porodního sálu jsem viděla ne na facebooku, ale na veřejně přístupném portále pro maminky, a jen jsem kroutila hlavou... že ty fotky někdo udělá, dobře, ale že je vystří všem na odiv?
Totéž co se týká fotek nahatých dětí a našich poloviček v ne zrovna lichotivých pózách a situacích...
Myslím, že si řada lidí neuvědomuje, že cokoliv zanesou na internet, může být viděno kýmkoliv a kdykoliv...

Není tady

#11 26. 3. 2014 10:49

Wikina
♥♥♥♥♥--

Já totiž vůbec nemůžu pochopit touhu lidí zveřejňovat svoje soukromí. Od líbání se někde s někým až po třeba ten porodní sál.
Já jsem se dívala na fb u dcery a našich holek a vážně jsem byla vykulená, když jsem to viděla prvně. Holky tam pojílají stovky vlastních fotek, fotíc se samy, s výrazem kačera donalda - zřejmě úmysl - svůný pohled. Pak všechny detaily ze soukromí, fotky celých rodin, komentáře o tom koho miluje...a všichni jim k tomu gratulují ....
Chápu okruh lidí, kteří si sdělí zážitky a plány - ok.

Já jsem člověk radostný, spokojený, není v tom ani zrnko nepřejícnosti - není důvod - jen jsem byla úplně konsternovaná co se děje a kolik lidí postihl tento stádní virus. Všem dát nahlédnout detailně do soukromí a napsat co přesně kdy a kde dělám, navíc , co si o tom myslím.....
Proč?

Dokonce mi dcera říkala, že jjejí spolužačka si odskočila z přednášky na wc, tam se nafotila, a hned to poslala na fb, s komentářem "nuďo ve škole". Takže si to ostatní četli ještě dřív, než sedla zpět do lavice.
To je opravdu nad mé chápání.
Takže tak...fotky....big_smile

Není tady

#12 26. 3. 2014 10:50

Wikina
♥♥♥♥♥--

annie napsal(a):

Tak fotky z porodního sálu jsem viděla ne na facebooku, ale na veřejně přístupném portále pro maminky, a jen jsem kroutila hlavou... že ty fotky někdo udělá, dobře, ale že je vystří všem na odiv?
Totéž co se týká fotek nahatých dětí a našich poloviček v ne zrovna lichotivých pózách a situacích...
Myslím, že si řada lidí neuvědomuje, že cokoliv zanesou na internet, může být viděno kýmkoliv a kdykoliv...

Opravdu, až po*né.

Není tady

#13 26. 3. 2014 10:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tomuhle trendu naprostého odhalení soukromí na netu taky nerozumím.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#14 26. 3. 2014 11:16

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

a co lidi dava na fb verejne fotky vlastnich nahatych deti v ruznych pozach. Fakt rej pro pedofily. To by me v zivote nenapadlo.

Na FB jde primo zablokovat, aby te kdokoliv na fotce oznacil. Pred tim, nez se oznacena fotka objevi na necim profilu, musis to pak schvalit. Mam to take tak. Jinak bych si ale zasla za rodici toho synovce, vse s nima probrala, jemu dala par pohlavku a nechala ho fotky odstranit. A nebo bych ho na Fb oznacila na nejake zabavne fotce a rekla mu, ze ji odstranim teprve az on odstrani ty moje

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#15 26. 3. 2014 13:19

Wikina
♥♥♥♥♥--

Dita.L napsal(a):

a co lidi dava na fb verejne fotky vlastnich nahatych deti v ruznych pozach. Fakt rej pro pedofily. To by me v zivote nenapadlo.

Na FB jde primo zablokovat, aby te kdokoliv na fotce oznacil. Pred tim, nez se oznacena fotka objevi na necim profilu, musis to pak schvalit. Mam to take tak. Jinak bych si ale zasla za rodici toho synovce, vse s nima probrala, jemu dala par pohlavku a nechala ho fotky odstranit. A nebo bych ho na Fb oznacila na nejake zabavne fotce a rekla mu, ze ji odstranim teprve az on odstrani ty moje

Aha, tak to vůbec nevím, no já toho nevím. Máme s chlapem jednu adresu na fb, letitou přezdívku, kterou znají mý staří známí. Tak se kontaktujem se vzdálenou rodinou a se spolužáky. Občas se můžem mrknout na haranty. A samozřejmě s tím neumím.

To, co píšeš o dětech, tak to už je úplně tragické. Klidně si napíší i jména na auto, viděla jsem přímo i fotky na tom skle.. Nevím ani proč to tam dávaj. Co má jiný řidič s tím jako dělat?
Všimni si, že matky dávají fotky dětí všude, od diskuzí až po fb.
Možná by si lidi měli připíchnout fotky rodiny + CV na záda.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí