|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Wiki,aspon co ja si myslim o chlapech, tak oni neresi(to je zenske se v necem furt patlaj,uziraj se),smaznou to beze zbytku a jdou dal,nic nikomu nedluzi,nekdy bych chtela mit tuto schopnost se prenest pres vsechno ak lehce, nerikam, ze vsichni,ale z meho pohledu vetsina. Ja si ulevila mailem, necekam rozuzleni a ani vysvetleni.
Není tady

Dorka napsal(a):
Selima napsal(a):
Dorka napsal(a):
Tak to s tim vysilanim a vracenim se myslenek bych videla jako nesmysl;co vysilali lidi,ktere o vsechno pripravily prirodni katastrofy,ti co prisli o praci,kterym zemrely deti,ti co byli zavrazdeni nebo zemreli ve balkach? Kdyz neco funguje,jak rikate,tak snad univeezalne...
Isteže univerzálne - prúser je, že ľudia si často VOBEC NEUVEDOMUJÚ, čo vysielajú (a že sa im to fakt raz - niekedy dosť skoro - vráti ako boomernag
).
Nie, Sel, nikdy to nevezmem ako "neuvedomele vysielanie priani", ktore boli HLUPO vyslane ako trebars v tebou uvedenom pripade cerveneho ferari..., to naozaj nemozem.
Vezmem, to, kto co chce, dostane, ok. Ked je "nenazrany", mozno aj hlupy, ale furt by som tam videla to NENAZRANY..., no, ale v ramci jin a jangu, inak plus a minusu,a by zostali v rovnovahe, nemoze fungovat: Praj si, dostanes, ale nebude to vzdycky k tvojmu obrazu (rsp. ak si aj anjel, a prajes si nieco anjelskeho... - "bude ti dano"...![]()
![]()
)
Ty to celé obraciaš inam - ja v zásade nehovorím len o prianiach - a ak, tak trebárs aj o prianiach DRUHÝM. Takže ak vyšleš do vesmíru prianie, aby susedovi zdochla koza a ty aby si vyhrala v lotérii, môže sa to proste z vesmíru vrátiť vo forme, že sused vyhrá v lotérii a TEBE zdochne koza. 
Není tady

Eva. napsal(a):
ledovecek napsal(a):
rudolf napsal(a):
ledovečku- co když se ještě ozve?
A proc by to delal??? Co by asi tak napsal????
Ja ten email nenapsala hystericky, jen jsem upozornila na to, ze jako clovek nemam problem s uprimnosti druhych, veci recene nadrevo jsou pro me dulezite a uz jen to,ze je nekdo to rici do oci,tak uz jen za to je treba si toho cloveka vazit. I vlastni kritiku dokazu pjmout bez toho,abych se nejak urazela.Chováš se jako Grainne. Co ty ho máš co upozorňovat. Ty máš akceptovat to, že se neozval. Jinak ztrácíš tvář. Vážně to nevidíš? Jak by bylo tobě, kdyby ses s někým už nechtěla setkat a prostě už bys ho nechtěla vůbec nijak kontaktovat, protože bys nevěděla, jak mu to říct, abys mu třeba neublížila, a on by tě upozornil, jako ty jeho? Bylo by ti fajn? Bylo by ti líp? Jsi jeho matka, abys ho upozorňovala?
Vztah je v první řadě o přijímání toho druhého takového, jaký je. A ne o jeho vychovávání (k obrazu svému).
já si už vzala ponaučení a neupozornuju, emoce mám po kontrolou
jak dlouho mi to ještě vydrží , to ale netuším
Není tady

Grainne to jsou zksenosti,priste budu moudrejsi,ale nestydim se za to, ze nekomu napusu o tom, ze jsem slusny clovek.a ze ocenuji ferovost. Ale vim, ze s timhle nikam nedojdu,tak s na to vykaslu. Vsimla jsem si toho i v me praci, ze nekteri lide jslu jak zraloci a slusne chovani a fer jednani je jim cizi, pragmaticke chovani se dnesadost nosi.
Není tady

Vyrovnaný člověk našel v sobě pokoru.
Nemá potřebu dávat světu řečmi najevo, že je slušný a férový.
To se stejně projeví činy a ne slovy.
Není tady

ledovecek napsal(a):
Wiki,ja fakt ten email myslela slusne, nemam proc byt na nej hystericka, jen jsem fakt chtela rict, ze (NE?) vsechny baby jsiu hysterky a stihacky,co se slozi z kritiky vlastni osoby. Bohuzel jsem slusny clovek a ocekavam skusne chovani i od okoli a aspon vim, ze ne vsichni tohle cti.
Kouzlo nechtěného s tim (zapomenutým?) ne 
Opravdu je bohužel, jestli jsi skutečně slušný člověk? Tobě to vadí? Tak slušná nebuď,
Můžeš být tím, čím chceš. Očekávat od okolí můžeš, když máš tu potřebu, ale okolí není povinno ti tvá očekávání plnit.
Že s tebou někdo nechce mít vztah, nemusí nutně znamenat, že te má za co kritizovat. Může to znamenat pouze to, že má jinou představu o své partnerce.
Někdo je třeba gaučingový typ, potencionální partner by chtěl být hodně aktivní, ale on chce gaučáka. Je to snad špatně? Není. Jen si prostě hledá někoho k sobě a ten aktivní si taky najde někoho k sobě.
Když bys ty po pár schůzkách chtěla někomu říct, že máš jinou představu o svém partnerovi a už se setkávat nechceš, taky bys ho k tomu kritizovala, co všechno je (podle tebe) na něm špatně? K čemu to bude dobré? A pro koho? Pro tebe, že si zchladíš svůj vztek? Na jiném člověku?
Upravil(a) Eva. (22. 2. 2014 7:53)
Není tady

Ano, to mas mozna pravdu,ale ruku na srdce, ridis se tim co pises taky ty??? Zivot to jsou zkusenosti, ptotoze neexistuje clovek, ktery by byl takovy jako pises. Taky ty, musela ses smirit s tm, ze milujes zenateho,co se kvuli tobe mozna nikdy nerozvede a kdyz s nim chces byt, musis na nektere vzorce chovani proste zapmenout. Ale mas taky city a dobree visi,ze linie mezi kldem a hysterii je velice tenka a stacilo by vyboceni od normalu a budes na tom stejne,pokud toho cloveka milujes. Nejsme stroje a ani nemuime vdy vse chapat, ridime se obcas pudy a city a obzvlast zeny jsou rizeny hormonalne atak maji labilnejsi chovani nez muzi a kdo rika ze ne,tak jde proti prirode,byli jsme tak uzpusobeny. Ja s nstydim za to, ze jsem konecne zase zenska a ze uz nemusim funovt jako stroj. Uz zase vim, co je to neco citit a to je fajn poznani a postupem cau a zkusemostmi to bud jen lepsi. Kdyby kazdy ridil svum zivot na teto planete, byla by to udesna nuda.
Není tady

Evo, proc tohle porad resis, vzdy go jsou hovadiny, co rozebiras, mne je fuk co si mysli okoli a taky, co si mysli nejaky chlap, nikomu nic nenutim, nikdy jse nikomu nenaznacila a nakritizovala a netlacila,vzdy sem dala prednost vyckavani, vzdyt to vztah nebyl. A nevykladej, ze necekas od okoi urcity zpusob chovani, kdyby s tebou kazdy jednal jako z rozvaceckou rodkny, tak jak by ses citila, hmmm?kdybys byla zena, ktera je podvadena, nelibilo by se ti to, proto kdyz se nejak chovas k okoli a vyzadujes nejaky typ chovani a dokazes si to prosadit, nikdo by si nic nedovolil. Nevim,, co delas za povolani,,ale ja sefovala bande udrbanych bab a nastavila tam urcity typ chovami zalozeny na uprimnosti a funguje to dodnes a mezi oddelenima mame nejlepsi kolektiv, takze neni naskodu ocekavat od okoli uctu, uprimnost a fer jednani a kdo se chovat neumii at tahne.
Upravil(a) ledovecek (22. 2. 2014 8:12)
Není tady

ledovečku, ty sis založila vlákno a já jsem ti napsala, co jsem chtěla napsat.
Píšu ti ze svých vlastních zkušeností. K těm očekáváním, člověk nemá právo od kohokoliv kromě sebe cokoliv očekávat. To už vím a celkem se mi podle toho i daří žít a je to fajn.
Nemusela jsem se smířit s tím, že miluji ženatého. Nevidím to jako smíření ale jako své rozhodnutí být s ním i za těchto okolností. Byla jsem podváděná žena. Vím, že milenka není rozvracečkou rodiny, právě proto, že jsem prožila oba póly. Pokud by můj bývalý manžel nechtěl mít milenku a nechtěl odejít, nic by ho k tomu nepřinutilo. Chyba byla v nás dvou a ne v milence.
Chodila jsem přes dva roky na skupinovou terapii a i jinak na sobě pracovala a stále pracuji a učím se, protože mi se sebou, takovou, jaká jsem byla, když ode mě odešel můj manžel, nebylo dobře.
Předávám ti své zkušenosti. Ty si z nich můžeš něco vzít pro sebe anebo se můžeš naštvat nebo cokoliv jiného. I naštvání je dobře, z příspěvků, které mě naštvaly, jsem si po čase vzala nejvíc. Nejlepším učitelem je ten, který je člověku (zdánlivým) "nepřítelem".
Ještě jedna věc. Šéfování v práci je trochu něco jiného. Mezilidské vztahy mimo práci nejsou vztah nadřízeného a podřízeného, ale dvou rovnoprávných jedinců.
Btw šéfovala jsem většímu kolektivu žen. Bandě udrbaných bab jsem nešéfovala. Nebo jsem to tak možná neviděla... Protože mám jiné nastavení.
Upravil(a) Eva. (22. 2. 2014 8:25)
Není tady
"Wikina, něco podobného se stalo, po druhé randeti,kdy jsme spolu byli iv kavarne, hlavne byl hrozne ohromen, ze dokazu vypadat nadherne jako zenska, taky ze jsem se ohakla a musim podotknout, ze jsem byla sama se sebou spokojena po tech letech,jen koukal, malem by zapomnel i odpocit,jak byl vedle.Jak jsme se loucili,tak mi pak do hodiny napsal, ze by se chtěl videt i casteji a tak,ale ze reskeptuje moje decka. No a ja mela napilno, ex mi privedl decka a tak msueli jit hajat a ja to musela to rande probral s kamoskou,tak sjem mu zapomněla napsat a to byla po hodce smska, co se stalo,jestli není něco spatne???Tak sjem ho ujistila, ze ne,ale ze jsem si to potrebovala srovnat v hlave a mozna to je to, co tedka brzdi."
Nečetla jsem celou diskuzi k tomuto tématu,ale na tvém místě bych měla stejné pochybnosti, taky bych chtěla,aby po mě toužil,hlavně, když si rozumíte.
Pokud se mu líbíš, tak musí být nadržený po několika setkáních.
Určeitě by potřeboval vědět, co od něj očekáváš,jakou roli by měl ke tvým dětem, to je hodně důležité.To bych si dobře promyslela.
Pokud chceš, aby byl jen s tebou a pro děti jen kamarád, tak to ve vztahu nejde, pokud spolu jesdou žijete,děti musí respektovat i ho v určitých situacích.
Ale k věci: možná už se to nějak vyvinulo a ty jsi s ním dále, nečetla jsem opravdu vše,ale pokud ne,tak každá žena má něco, co jí hodně sluší.
Hodně chlapů má rádo,když má žena sepnuté vlasy nebo prostě culík nahoru, jakoby jsi šla na ples,nevím, jaké máš vlasy.
Já když si tak vlasy udělám,tak i ve škole, kde pracuji, na mě kuchařky koukají a chválí pořád dokola, dokonce i některé kolegyně,je to příjemné.
No a bývalý, ten z toho slintal a současný ještě více,další magnet jsou nehty,každá má jiný vkus,ale byla jsem překvapena, kolik chlapů to má jako fetiš.
ještě bývá hezké růžové nebo bíle oblečení,ale každá je jiný typ,takže to není univezrální.
A ideálně k tomu být pozitivní vysmátá stále a vymyslet si, že něco po něm potřebuješ.
Možná blbé rady,ale pokud by ani to nezbralo tak se na to vykašli.
Není tady

ledovecek napsal(a):
Grainne to jsou zksenosti,priste budu moudrejsi,ale nestydim se za to, ze nekomu napusu o tom, ze jsem slusny clovek.a ze ocenuji ferovost. Ale vim, ze s timhle nikam nedojdu,tak s na to vykaslu. Vsimla jsem si toho i v me praci, ze nekteri lide jslu jak zraloci a slusne chovani a fer jednani je jim cizi, pragmaticke chovani se dnesadost nosi.
já to dělala taky ... nedokázala jsem tohle jednání pochopit ... je tu toho ode mně o tom dost ... ale už jsem musela akceptovat , že fér jednání se nenosí , tak ho ani neočekávám ... a dělám to stejně ... ono je to jednodušší , když ztratím zájem tak se prostě vypařit a nic neřešit .... aspon podle toho poznáš , že kdo se takhle chová k druhým , stejně by za to nestál
Není tady

Eva. napsal(a):
ledovecek napsal(a):
Wiki,ja fakt ten email myslela slusne, nemam proc byt na nej hystericka, jen jsem fakt chtela rict, ze (NE?) vsechny baby jsiu hysterky a stihacky,co se slozi z kritiky vlastni osoby. Bohuzel jsem slusny clovek a ocekavam skusne chovani i od okoli a aspon vim, ze ne vsichni tohle cti.
Kouzlo nechtěného s tim (zapomenutým?) ne
Opravdu je bohužel, jestli jsi skutečně slušný člověk? Tobě to vadí? Tak slušná nebuď,Můžeš být tím, čím chceš. Očekávat od okolí můžeš, když máš tu potřebu, ale okolí není povinno ti tvá očekávání plnit.
Že s tebou někdo nechce mít vztah, nemusí nutně znamenat, že te má za co kritizovat. Může to znamenat pouze to, že má jinou představu o své partnerce.
Někdo je třeba gaučingový typ, potencionální partner by chtěl být hodně aktivní, ale on chce gaučáka. Je to snad špatně? Není. Jen si prostě hledá někoho k sobě a ten aktivní si taky najde někoho k sobě.
Když bys ty po pár schůzkách chtěla někomu říct, že máš jinou představu o svém partnerovi a už se setkávat nechceš, taky bys ho k tomu kritizovala, co všechno je (podle tebe) na něm špatně? K čemu to bude dobré? A pro koho? Pro tebe, že si zchladíš svůj vztek? Na jiném člověku?
Evo ne , ale já aspon nikoho nenechávám v nejistotě a aspon napíšu nějakou omluvu ve smyslu , že se k sobě nehodíme nebo že by to nefungovalo ... to mi přijde jako normální jednání k někomu s kým už jsem strávila nějaký čas a byl mi minimálně sympatický
Není tady
ledovecek napsal(a):
Wiki,aspon co ja si myslim o chlapech, tak oni neresi(to je zenske se v necem furt patlaj,uziraj se),smaznou to beze zbytku a jdou dal,nic nikomu nedluzi,nekdy bych chtela mit tuto schopnost se prenest pres vsechno ak lehce, nerikam, ze vsichni,ale z meho pohledu vetsina. Ja si ulevila mailem, necekam rozuzleni a ani vysvetleni.
Jo, to si myslím taky, ženský všechno více rozebírají a nimrají se v tom. Chlapi si myslím, že uvažují jednoduššej. Ale ne v pejorativním smyslu. Spíše příměji. Taky si myslím, že neradi vyvolávají otevřené konflikty, proto raději věci neříkají nebo neříkají všechny věci. Trošku pštrosík. Samozřejmě jsou i vyjímky.
Já dokonce zažila model chlapa (po ukončení partnerství, manželství), že se snažit vinu situace hodit na mě a byla jsem objekt jeho agrese, vzteku. Vím, že jeden ve vztahu není 100% vinnen a druhý nevinnen, ale tady šlo o prokazatelné momenty, že pokud se mu něco nedařilo nebo šlo něco proti jeho zájmům, viník jsem byla já. Když jsem odmítla pokračovat v roli hromosvodu - bylo překvapení. A to je teda rozkošnej modýlek - to ti teda můžu říct. 
Podle toho co a jak píšeš, tak bych řekla, že jsi dost vyrovnaná a taky víš co chceš nebo přesněji co nechceš. A taky tě ctí, že nejsi malicherná a přecitlivěla - to je na babu dost dobrý! 
Nějak si myslím, že to zvládneš s nadhledem a líp, než by to zvládly některé z nás( tady.). 
Není tady
Clap ,kterej vodi zenskou za ruku a potom se neozve je normalni srakora a debil. Asi se zalekl tech 2 malych deti ,to je taky mozne. Kazdopadne je neferovej.
Není tady

No, nemyslím si, že by ktokoľvek nemohol zmeniť názor na druhého, alebo city voči nemu... alebo sa hoci zľaknúť tých detí. Ale férové by bolo aspoň to oznámiť. Ja už sa na férovosť pri rozchodoch nespolieham. 
Není tady
Grainne napsal(a):
ledovecek napsal(a):
já to dělala taky ... nedokázala jsem tohle jednání pochopit ... je tu toho ode mně o tom dost ... ale už jsem musela akceptovat , že fér jednání se nenosí , tak ho ani neočekávám ... a dělám to stejně ... ono je to jednodušší , když ztratím zájem tak se prostě vypařit a nic neřešit .... aspon podle toho poznáš , že kdo se takhle chová k druhým , stejně by za to nestál
Nedovedu si představit žít a akceptovat, že "fér" se nenosí a neočekávat ho. Že na nějakém rozhodnutí někoho nejsem závislá - to ano, neumřu, když se někdo rozhodne jednat se mnou nefér. Ale jít do čehokoliv s tím, že to bude nefér - to si ani představit nedokážu, natož tak žít..
A koneckonců, budu-li si nefér jednání hýčkat v mozečku, nastavím se tak, tak svět mi ho skutečně dopřeje dosytosti.
Není tady
jalina napsal(a):
Clap ,kterej vodi zenskou za ruku a potom se neozve je normalni srakora a debil. Asi se zalekl tech 2 malych deti ,to je taky mozne. Kazdopadne je neferovej.
Já s tebou musím souhlasit.
Není tady

Wikina napsal(a):
Grainne napsal(a):
ledovecek napsal(a):
Nedovedu si představit žít a akceptovat, že "fér" se nenosí a neočekávat ho. Že na nějakém rozhodnutí někoho nejsem závislá - to ano, neumřu, když se někdo rozhodne jednat se mnou nefér. Ale jít do čehokoliv s tím, že to bude nefér - to si ani představit nedokážu, natož tak žít..
A koneckonců, budu-li si nefér jednání hýčkat v mozečku, nastavím se tak, tak svět mi ho skutečně dopřeje dosytosti.
zvyknout se dá na vše ... lepší je to očekávat, než být pak zklamaná ... a zkušenosti tě naučí , že je to běžná forma chování
Není tady

Selima napsal(a):
No, nemyslím si, že by ktokoľvek nemohol zmeniť názor na druhého, alebo city voči nemu... alebo sa hoci zľaknúť tých detí. Ale férové by bolo aspoň to oznámiť. Ja už sa na férovosť pri rozchodoch nespolieham.
No vždyť jo. Ale když to neoznámí, tak mu nebudu psát o férovosti a slušnosti, "nutit" ho. Neozval se, tak jdu prostě dál.
Proč se stavět do role chudinky, co to nezvládla. Když taková nejsem.
Upravil(a) Eva. (22. 2. 2014 12:05)
Není tady
Grainne napsal(a):
Wikina napsal(a):
Grainne napsal(a):
já to dělala taky ... nedokázala jsem tohle jednání pochopit ... je tu toho ode mně o tom dost ... ale už jsem musela akceptovat , že fér jednání se nenosí , tak ho ani neočekávám ... a dělám to stejně ... ono je to jednodušší , když ztratím zájem tak se prostě vypařit a nic neřešit .... aspon podle toho poznáš , že kdo se takhle chová k druhým , stejně by za to nestálNedovedu si představit žít a akceptovat, že "fér" se nenosí a neočekávat ho. Že na nějakém rozhodnutí někoho nejsem závislá - to ano, neumřu, když se někdo rozhodne jednat se mnou nefér. Ale jít do čehokoliv s tím, že to bude nefér - to si ani představit nedokážu, natož tak žít..
A koneckonců, budu-li si nefér jednání hýčkat v mozečku, nastavím se tak, tak svět mi ho skutečně dopřeje dosytosti.zvyknout se dá na vše ... lepší je to očekávat, než být pak zklamaná ... a zkušenosti tě naučí , že je to běžná forma chování
tak to doufám, že ne...
Není tady

Wikina napsal(a):
Vždyť jo. Ale proč mu psát, jako ledoveček, že se nechoval fér a bláblábá.
Že já žiju (podle mě) fér, neznamená, že mi to dává právo vyžadovat to od jiných. Tohle je můj život a tamto zase jejich. Třeba mají jiná měřítka pro to, co je fér. Žádný zákon na to není.
Není tady

Wikina napsal(a):
jalina napsal(a):
Já s tebou musím souhlasit.
Musíš? Nic nemusíš. 

Není tady

Wikina napsal(a):
Grainne napsal(a):
Wikina napsal(a):
A koneckonců, budu-li si nefér jednání hýčkat v mozečku, nastavím se tak, tak svět mi ho skutečně dopřeje dosytosti.zvyknout se dá na vše ... lepší je to očekávat, než být pak zklamaná ... a zkušenosti tě naučí , že je to běžná forma chování
tak to doufám, že ne...
každý máme ty své zkušenosti .... třeba vyzařuješ něco, že si k tobě nikdo takový způsob nedovolí ... proto se ti to nestává
Není tady
Grainne napsal(a):
Wikina napsal(a):
Grainne napsal(a):
zvyknout se dá na vše ... lepší je to očekávat, než být pak zklamaná ... a zkušenosti tě naučí , že je to běžná forma chování
tak to doufám, že ne...každý máme ty své zkušenosti .... třeba vyzařuješ něco, že si k tobě nikdo takový způsob nedovolí ... proto se ti to nestává
V soukromém životě jsem se s něčím takovým dlouho nesetkala, ale v práci ano. Myslím např. to co kliet slíbí - nedodrží apod. Nicméně stejně jim důvěřuju, ale svůj slib (tvrzení)musí podložit podpisem a penězi, případě prací.
Jenže kdybych měla očekávat ze všech stran to nejhorší, kromě toho že vím o existenci zrcadlení světa, tak nemám chuť nic dělat, nemám sílu, zájem, protože stejně všechno dopadne blbě.
No a to by teda fakt nebavilo. 
Není tady

Wikina napsal(a):
Grainne napsal(a):
Wikina napsal(a):
[/b]
tak to doufám, že ne...každý máme ty své zkušenosti .... třeba vyzařuješ něco, že si k tobě nikdo takový způsob nedovolí ... proto se ti to nestává
V soukromém životě jsem se s něčím takovým dlouho nesetkala, ale v práci ano. Myslím např. to co kliet slíbí - nedodrží apod. Nicméně stejně jim důvěřuju, ale svůj slib (tvrzení)musí podložit podpisem a penězi, případě prací.
![]()
Jenže kdybych měla očekávat ze všech stran to nejhorší, kromě toho že vím o existenci zrcadlení světa, tak nemám chuť nic dělat, nemám sílu, zájem, protože stejně všechno dopadne blbě.
No a to by teda fakt nebavilo.
však to taky dost lidí nebaví a jenom přežívají
Není tady