Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 16. 2. 2014 14:31

jarka-vokounova
♥------
Registrovaný: 16. 2. 2014
Příspěvky: 3

Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Dobrý den holky, možná i kluci. Jsem tu nová a měla bych jeden dotaz. Mám s manželem takovou menší hospůdku, kterou provozujeme již zhruba 5 let. Za tuto dobu se nám zde vystřídalo celkem dost zaměstnanců. Někteří dobří, někteří špatní. Avšak v posledních letech to se zaměstnanci stojí za starou belu. Zejména v posledním půl roce máme podezření, že nám zaměstnanci kradou. Manžel si myslí, že si obsluha nosí na směnu svoje nápoje, které následovně prodávají a peníze si samozřejmě nechávají pro sebe. Ale bohužel nemáme na to žádné důkazy.

Lze tento problém nějak řešit?
Existují nějaké ověřené postupy?

Díky za jakoukoliv radu.

Jarka.

Není tady

 

#2 16. 2. 2014 17:59

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 3. 2007
Příspěvky: 17712

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.


Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

 

#3 16. 2. 2014 18:49

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9639

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Jarko, jediná obrana vůči tomuto jevu je nenechat si lokál žít vlastním životem a být tam - jako majitel - společně s personálem od otevření až do zavíračky. Je to smutné, ale bohužel to tak je: kdo si otevře hospodu, nabere si tam personál, nechá ho tam bez dozoru dělat si, co chce a objevuje se tam maximálně jednou za čas, ten na té hospodě prodělá kalhoty a zanedlouho zkrachuje, protože nehlídaný personál mu tam ukradne i nos mezi očima stolt


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#4 16. 2. 2014 19:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO
Registrovaný: 14. 5. 2008
Příspěvky: 5109

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Tohle je neco tak hroznyho...mam znamyho, ma jiny podnik, nebudu jmenovat, neco jako elektrikarskou firmu a zjistil. ze jehop zamestnanci ho priserne okradli. S jeho materialem a sluzebnim autem, benzinem, delali melouchy.

To je priserny. Chce to duslednou kontrolu. Ale slysela jsem, ze exisztuje nejaky program neco jako software do komputeru, jak kontrolovat alkohol a co se rozdava u stolu...


Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

 

#5 16. 2. 2014 20:02

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 3. 2007
Příspěvky: 17712

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.


Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

 

#6 16. 2. 2014 20:14

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9639

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Můj BM má dlouholetého kamaráda, který již drahnou řádku let působí v pohostinství společně s manželkou jako hospodští. Když přijde řeč na zaměstnance, ten dobrý muž jenom utrousí: "Za ta léta mě už nemůže nic překvapit ... všechno už znám, všechno už tady aspoň jednou bylo ... " stolt


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#7 16. 2. 2014 21:00

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12100

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Krade se vsude vim o tom sve......pokud podnikas nezbyva nez hlidat nebo najmout spiona.Ted jsme meli v obchode brigadnici u uzenin.Velice sikovna pani...kdyz se koncilo vedouci ji pomohla s odnesenim pytlu do kontejneru.Kdyz to ta zamestnankyne davala do kontejneru nemohla to tam ani vyhodit jak to bylo tezke.Pritom tam nemelo byt co tezkeho.Vedouci se do pytle podivala a tam bylo 15 kilo uzenin a masa.Ta pani tam pracovala 3 mesice,uz tehdy byli velke nesrovnalosti v inventure.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#8 20. 2. 2014 9:54

Darla007
♥------
Registrovaný: 27. 2. 2012
Příspěvky: 14

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Jarko, jak psal Petr100. Chce to pokladní systém, né-li ještě kamerový systém, velkou důslednost a nasadit špiona, čili tzv. Mystery Shopping. Já osobně řídím větší hotel s desítkami zaměstnanců na okraji Prahy a věř mi, že vím, o čem mluvíš. Zaměstnanci=peklo. Ale pokus si je vychováš, a že to trvá dlouho a zabere mnoho energie, vyplatí se. Nevím, odkud jsi a jaké máš možnosti, ale opravdu ti doporučuji udělat ten Mystery Shopping, případně pokud na to nemáš peníze, tak nasaď své známé na špionáž.

Jak zjistíš, jestli ti opravdu prodávají vlastní nápoje

Jestli ti mohu poradit jednu pěknou fintičku, aby sis mohla ověřit, zda ti opravdu kradou, respektive prodávají vlastní alkohol či jiné nápoje, kup si neviditelnou fixu, která je vidět jen pod UV lampou. Přesný návod, jak na to je uveden na konci tohoto článku "Jak řešit problémy se zaměstnanci v gastronomii" http://www.awisglobal.cz/publikace/39-j … astronomii. Pokud tady tedy zůstane viset, protože ho zase nějakej trapnej správce určitě smaže!

Zajímám se o gastronomii hodně, respektive je to celej můj život, takže hodně čtu a sleduju trh. Kdybys potřebovala pomoct, napiš mi a rádi ti poradím.

Darča.

Není tady

 

#9 20. 2. 2014 11:29

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12184

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Darla007 napsal(a):

Pokud tady tedy zůstane viset, protože ho zase nějakej trapnej správce určitě smaže!
Darča.

Pokud Ti případám trapná, tak je to jen a jen Tvůj problém, ne můj, nicméně se o mě takto vyjadřovat nebudeš a doufám, že jsem to napsala dost srozumitelně. Pravidla platí i pro Tebe a nepovolená reklama je zde nepřípustná.

Není tady

 

#10 20. 2. 2014 11:35

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 3. 2007
Příspěvky: 17712

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.


Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

 

#11 20. 2. 2014 12:19

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO
Registrovaný: 14. 5. 2008
Příspěvky: 5109

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Petr100 napsal(a):

Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.

Spravne, na to je hodinovy padak a podle me jeste spatna posudek, takovy, ze ho nekdo tezko zamestna. Dela se to vubec?


Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

 

#12 20. 2. 2014 12:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO
Registrovaný: 14. 5. 2008
Příspěvky: 5109

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Petr100 napsal(a):

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.


Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

 

#13 20. 2. 2014 12:25

taonata
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2013
Příspěvky: 4577

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Petr100 napsal(a):

Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.

To asi měl vysvětlit ten zaměstnanec.Možná proto,že předtím pil?  smile  taky záleží na tom,kolik nadýchal,on i zbytkový alkohol je potvora.Ale v každém případě jsi udělal dobře,opilý zaměstnanec nemá co v práci pohledávat a na silnici už vůbec ne.


Žádný člověk není tak chudý,aby nemohl darovat úsměv.

Není tady

 

#14 20. 2. 2014 12:43

sidala
♥♥-----
Registrovaný: 21. 9. 2013
Příspěvky: 74

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Nejlepší jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u štamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.

Není tady

 

#15 20. 2. 2014 12:47

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 3. 2007
Příspěvky: 17712

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

sidala napsal(a):

Nejlepší jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u štamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.

Tak tak, se štamgasty je to neřešitelné. Pouze agent.


Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

 

#16 20. 2. 2014 12:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Pouze agent.
Z řad štamgastů... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#17 20. 2. 2014 12:49

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 3. 2007
Příspěvky: 17712

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

sahleb napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.

Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.


Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

 

#18 20. 2. 2014 18:44

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 2. 7. 2011
Příspěvky: 542

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.

Není tady

 

#19 20. 2. 2014 20:13

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 3. 2007
Příspěvky: 17712

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

kvietok medovy napsal(a):

vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.

To bylo v jídelňáku napsané když kluk otevřel pizzerii. U štamgastů to neplatí.


Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

 

#20 20. 2. 2014 20:30

Holga
♥♥♥----
Registrovaný: 19. 2. 2013
Příspěvky: 193

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

Fuj!!! Od kdy se upřímná soustrast přeje dumbom


Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

 

#21 20. 2. 2014 20:41

Holga
♥♥♥----
Registrovaný: 19. 2. 2013
Příspěvky: 193

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho než zaměstnávat "študenty" z pracáku co čórnou všechno co neni přišroubovaný, nebo jsou levý jako šavle a u žádný práce dlouho nevydrží.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vašem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.


Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

 

#22 20. 2. 2014 20:45

Holga
♥♥♥----
Registrovaný: 19. 2. 2013
Příspěvky: 193

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Upravil(a) Holga (20. 2. 2014 20:46)


Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

 

#23 20. 2. 2014 20:53

jarena
♥♥♥----
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 133

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Když je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, ať si najde jinou práci.

Není tady

 

#24 20. 2. 2014 21:00

Holga
♥♥♥----
Registrovaný: 19. 2. 2013
Příspěvky: 193

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

Petr100 napsal(a):

sahleb napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.

Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.

Lidi kradli, kradou a krást budou. Je jenom na tobě jak moc. Ale jestli si myslíš, že machrováním, výhrůžkama a arogancí něco dokážeš, tak to se pleteš. S takovou seženeš tak leda bandu trubek, který ti tam pošle pracák, nebo si budeš muset vystačit sám.


Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

 

#25 20. 2. 2014 21:00

Holga
♥♥♥----
Registrovaný: 19. 2. 2013
Příspěvky: 193

Re: Mám problém se zaměstnanci v restauraci - prodávají vlastní nápoje

jarena napsal(a):

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Když je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, ať si najde jinou práci.

Pokud si můžeš vybírat, zloděje si nezaměstnávej.


Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů