6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den holky, možná i kluci. Jsem tu nová a měla bych jeden dotaz. Mám s manželem takovou menší hospůdku, kterou provozujeme již zhruba 5 let. Za tuto dobu se nám zde vystřídalo celkem dost zaměstnanců. Někteří dobří, někteří špatní. Avšak v posledních letech to se zaměstnanci stojí za starou belu. Zejména v posledním půl roce máme podezření, že nám zaměstnanci kradou. Manžel si myslí, že si obsluha nosí na směnu svoje nápoje, které následovně prodávají a peníze si samozřejmě nechávají pro sebe. Ale bohužel nemáme na to žádné důkazy.
Lze tento problém nějak řešit?
Existují nějaké ověřené postupy?
Díky za jakoukoliv radu.
Jarka.
Není tady
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.
Není tady
Jarko, jediná obrana vůči tomuto jevu je nenechat si lokál žít vlastním životem a být tam - jako majitel - společně s personálem od otevření až do zavíračky. Je to smutné, ale bohužel to tak je: kdo si otevře hospodu, nabere si tam personál, nechá ho tam bez dozoru dělat si, co chce a objevuje se tam maximálně jednou za čas, ten na té hospodě prodělá kalhoty a zanedlouho zkrachuje, protože nehlídaný personál mu tam ukradne i nos mezi očima
Není tady
Tohle je neco tak hroznyho...mam znamyho, ma jiny podnik, nebudu jmenovat, neco jako elektrikarskou firmu a zjistil. ze jehop zamestnanci ho priserne okradli. S jeho materialem a sluzebnim autem, benzinem, delali melouchy.
To je priserny. Chce to duslednou kontrolu. Ale slysela jsem, ze exisztuje nejaky program neco jako software do komputeru, jak kontrolovat alkohol a co se rozdava u stolu...
Není tady
Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Není tady
Můj BM má dlouholetého kamaráda, který již drahnou řádku let působí v pohostinství společně s manželkou jako hospodští. Když přijde řeč na zaměstnance, ten dobrý muž jenom utrousí: "Za ta léta mě už nemůže nic překvapit ... všechno už znám, všechno už tady aspoň jednou bylo ... "
Není tady
Krade se vsude vim o tom sve......pokud podnikas nezbyva nez hlidat nebo najmout spiona.Ted jsme meli v obchode brigadnici u uzenin.Velice sikovna pani...kdyz se koncilo vedouci ji pomohla s odnesenim pytlu do kontejneru.Kdyz to ta zamestnankyne davala do kontejneru nemohla to tam ani vyhodit jak to bylo tezke.Pritom tam nemelo byt co tezkeho.Vedouci se do pytle podivala a tam bylo 15 kilo uzenin a masa.Ta pani tam pracovala 3 mesice,uz tehdy byli velke nesrovnalosti v inventure.
Není tady
Jarko, jak psal Petr100. Chce to pokladní systém, né-li ještě kamerový systém, velkou důslednost a nasadit špiona, čili tzv. Mystery Shopping. Já osobně řídím větší hotel s desítkami zaměstnanců na okraji Prahy a věř mi, že vím, o čem mluvíš. Zaměstnanci=peklo. Ale pokus si je vychováš, a že to trvá dlouho a zabere mnoho energie, vyplatí se. Nevím, odkud jsi a jaké máš možnosti, ale opravdu ti doporučuji udělat ten Mystery Shopping, případně pokud na to nemáš peníze, tak nasaď své známé na špionáž.
Jak zjistíš, jestli ti opravdu prodávají vlastní nápoje
Jestli ti mohu poradit jednu pěknou fintičku, aby sis mohla ověřit, zda ti opravdu kradou, respektive prodávají vlastní alkohol či jiné nápoje, kup si neviditelnou fixu, která je vidět jen pod UV lampou. Přesný návod, jak na to je uveden na konci tohoto článku "Jak řešit problémy se zaměstnanci v gastronomii" http://www.awisglobal.cz/publikace/39-j … astronomii. Pokud tady tedy zůstane viset, protože ho zase nějakej trapnej správce určitě smaže!
Zajímám se o gastronomii hodně, respektive je to celej můj život, takže hodně čtu a sleduju trh. Kdybys potřebovala pomoct, napiš mi a rádi ti poradím.
Darča.
Není tady
Darla007 napsal(a):
Pokud tady tedy zůstane viset, protože ho zase nějakej trapnej správce určitě smaže!
Darča.
Pokud Ti případám trapná, tak je to jen a jen Tvůj problém, ne můj, nicméně se o mě takto vyjadřovat nebudeš a doufám, že jsem to napsala dost srozumitelně. Pravidla platí i pro Tebe a nepovolená reklama je zde nepřípustná.
Není tady
Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.
Spravne, na to je hodinovy padak a podle me jeste spatna posudek, takovy, ze ho nekdo tezko zamestna. Dela se to vubec?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni. V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.
To asi měl vysvětlit ten zaměstnanec.Možná proto,že předtím pil? taky záleží na tom,kolik nadýchal,on i zbytkový alkohol je potvora.Ale v každém případě jsi udělal dobře,opilý zaměstnanec nemá co v práci pohledávat a na silnici už vůbec ne.
Není tady
Nejlepší jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u štamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.
Není tady
sidala napsal(a):
Nejlepší jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u štamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.
Tak tak, se štamgasty je to neřešitelné. Pouze agent.
Není tady
Pouze agent.
Z řad štamgastů...
Není tady
sahleb napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni. V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.
Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.
Není tady
vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.
Není tady
kvietok medovy napsal(a):
vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.
To bylo v jídelňáku napsané když kluk otevřel pizzerii. U štamgastů to neplatí.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.
Fuj!!! Od kdy se upřímná soustrast přeje
Není tady
No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho než zaměstnávat "študenty" z pracáku co čórnou všechno co neni přišroubovaný, nebo jsou levý jako šavle a u žádný práce dlouho nevydrží.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vašem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.
A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?
Upravil(a) Holga (20. 2. 2014 20:46)
Není tady
Holga napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.
A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?
Když je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, ať si najde jinou práci.
Není tady
Petr100 napsal(a):
sahleb napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni. V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.
Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.
Lidi kradli, kradou a krást budou. Je jenom na tobě jak moc. Ale jestli si myslíš, že machrováním, výhrůžkama a arogancí něco dokážeš, tak to se pleteš. S takovou seženeš tak leda bandu trubek, který ti tam pošle pracák, nebo si budeš muset vystačit sám.
Není tady
jarena napsal(a):
Holga napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.
A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?
Když je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, ať si najde jinou práci.
Pokud si můžeš vybírat, zloděje si nezaměstnávej.
Není tady