27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý den holky, moná i kluci. Jsem tu nová a měla bych jeden dotaz. Mám s manelem takovou mení hospůdku, kterou provozujeme ji zhruba 5 let. Za tuto dobu se nám zde vystřídalo celkem dost zaměstnanců. Někteří dobří, někteří patní. Avak v posledních letech to se zaměstnanci stojí za starou belu. Zejména v posledním půl roce máme podezření, e nám zaměstnanci kradou. Manel si myslí, e si obsluha nosí na směnu svoje nápoje, které následovně prodávají a peníze si samozřejmě nechávají pro sebe. Ale bohuel nemáme na to ádné důkazy.
Lze tento problém nějak řeit?
Existují nějaké ověřené postupy?
Díky za jakoukoliv radu.
Jarka.
Není tady
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těko řeitelný problém. Má pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řeení nasadit "piona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáka, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřeitelné. Přeji upřímnou soustrast.
Není tady
Jarko, jediná obrana vůči tomuto jevu je nenechat si lokál ít vlastním ivotem a být tam - jako majitel - společně s personálem od otevření a do zavíračky. Je to smutné, ale bohuel to tak je: kdo si otevře hospodu, nabere si tam personál, nechá ho tam bez dozoru dělat si, co chce a objevuje se tam maximálně jednou za čas, ten na té hospodě prodělá kalhoty a zanedlouho zkrachuje, protoe nehlídaný personál mu tam ukradne i nos mezi očima
Není tady
Tohle je neco tak hroznyho...mam znamyho, ma jiny podnik, nebudu jmenovat, neco jako elektrikarskou firmu a zjistil. ze jehop zamestnanci ho priserne okradli. S jeho materialem a sluzebnim autem, benzinem, delali melouchy.
To je priserny. Chce to duslednou kontrolu. Ale slysela jsem, ze exisztuje nejaky program neco jako software do komputeru, jak kontrolovat alkohol a co se rozdava u stolu...
Není tady
Sahlebko představ si, e jedna z vyraených chtěla zaloit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Není tady
Můj BM má dlouholetého kamaráda, který ji drahnou řádku let působí v pohostinství společně s manelkou jako hospodtí. Kdy přijde řeč na zaměstnance, ten dobrý mu jenom utrousí: "Za ta léta mě u nemůe nic překvapit ... vechno u znám, vechno u tady aspoň jednou bylo ... "
Není tady
Krade se vsude vim o tom sve......pokud podnikas nezbyva nez hlidat nebo najmout spiona.Ted jsme meli v obchode brigadnici u uzenin.Velice sikovna pani...kdyz se koncilo vedouci ji pomohla s odnesenim pytlu do kontejneru.Kdyz to ta zamestnankyne davala do kontejneru nemohla to tam ani vyhodit jak to bylo tezke.Pritom tam nemelo byt co tezkeho.Vedouci se do pytle podivala a tam bylo 15 kilo uzenin a masa.Ta pani tam pracovala 3 mesice,uz tehdy byli velke nesrovnalosti v inventure.
Není tady
Jarko, jak psal Petr100. Chce to pokladní systém, né-li jetě kamerový systém, velkou důslednost a nasadit piona, čili tzv. Mystery Shopping. Já osobně řídím větí hotel s desítkami zaměstnanců na okraji Prahy a věř mi, e vím, o čem mluví. Zaměstnanci=peklo. Ale pokus si je vychová, a e to trvá dlouho a zabere mnoho energie, vyplatí se. Nevím, odkud jsi a jaké má monosti, ale opravdu ti doporučuji udělat ten Mystery Shopping, případně pokud na to nemá peníze, tak nasaď své známé na pioná.
Jak zjistí, jestli ti opravdu prodávají vlastní nápoje
Jestli ti mohu poradit jednu pěknou fintičku, aby sis mohla ověřit, zda ti opravdu kradou, respektive prodávají vlastní alkohol či jiné nápoje, kup si neviditelnou fixu, která je vidět jen pod UV lampou. Přesný návod, jak na to je uveden na konci tohoto článku "Jak řeit problémy se zaměstnanci v gastronomii" http://www.awisglobal.cz/publikace/39-j … astronomii. Pokud tady tedy zůstane viset, protoe ho zase nějakej trapnej správce určitě smae!
Zajímám se o gastronomii hodně, respektive je to celej můj ivot, take hodně čtu a sleduju trh. Kdybys potřebovala pomoct, napi mi a rádi ti poradím.
Darča.
Není tady
Darla007 napsal(a):
Pokud tady tedy zůstane viset, protoe ho zase nějakej trapnej správce určitě smae!
Darča.
Pokud Ti případám trapná, tak je to jen a jen Tvůj problém, ne můj, nicméně se o mě takto vyjadřovat nebude a doufám, e jsem to napsala dost srozumitelně. Pravidla platí i pro Tebe a nepovolená reklama je zde nepřípustná.
Není tady
Můe mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváí autem/ přiel do práce opilý??? Byl hodinový padák.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Můe mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváí autem/ přiel do práce opilý??? Byl hodinový padák.
Spravne, na to je hodinovy padak a podle me jeste spatna posudek, takovy, ze ho nekdo tezko zamestna. Dela se to vubec?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Sahlebko představ si, e jedna z vyraených chtěla zaloit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni. V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Můe mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváí autem/ přiel do práce opilý??? Byl hodinový padák.
To asi měl vysvětlit ten zaměstnanec.Moná proto,e předtím pil? taky záleí na tom,kolik nadýchal,on i zbytkový alkohol je potvora.Ale v kadém případě jsi udělal dobře,opilý zaměstnanec nemá co v práci pohledávat a na silnici u vůbec ne.
Není tady
Nejlepí jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u tamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.
Není tady
sidala napsal(a):
Nejlepí jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u tamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.
Tak tak, se tamgasty je to neřeitelné. Pouze agent.
Není tady
Pouze agent.
Z řad tamgastů...
Není tady
sahleb napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Sahlebko představ si, e jedna z vyraených chtěla zaloit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni. V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.
Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.
Není tady
vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.
Není tady
kvietok medovy napsal(a):
vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.
To bylo v jídelňáku napsané kdy kluk otevřel pizzerii. U tamgastů to neplatí.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těko řeitelný problém. Má pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řeení nasadit "piona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáka, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřeitelné. Přeji upřímnou soustrast.
Fuj!!! Od kdy se upřímná soustrast přeje
Není tady
No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho ne zaměstnávat "tudenty" z pracáku co čórnou vechno co neni přiroubovaný, nebo jsou levý jako avle a u ádný práce dlouho nevydrí.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vaem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těko řeitelný problém. Má pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řeení nasadit "piona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáka, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřeitelné. Přeji upřímnou soustrast.
A nebylo by lepí, ne platit pióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?
Upravil(a) Holga (20. 2. 2014 20:46)
Není tady
Holga napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těko řeitelný problém. Má pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řeení nasadit "piona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáka, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřeitelné. Přeji upřímnou soustrast.
A nebylo by lepí, ne platit pióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?
Kdy je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, a si najde jinou práci.
Není tady
Petr100 napsal(a):
sahleb napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Sahlebko představ si, e jedna z vyraených chtěla zaloit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.
Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni. V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.
Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.
Lidi kradli, kradou a krást budou. Je jenom na tobě jak moc. Ale jestli si myslí, e machrováním, výhrůkama a arogancí něco dokáe, tak to se plete. S takovou seene tak leda bandu trubek, který ti tam pole pracák, nebo si bude muset vystačit sám.
Není tady
jarena napsal(a):
Holga napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těko řeitelný problém. Má pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řeení nasadit "piona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáka, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřeitelné. Přeji upřímnou soustrast.
A nebylo by lepí, ne platit pióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?
Kdy je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, a si najde jinou práci.
Pokud si můe vybírat, zloděje si nezaměstnávej.
Není tady