Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 2. 2014 19:28

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Brýle - sleva na obroučky a skla

Nevím kam svůj dotaz dát, snad s ním tady na Pavlači nic nezkazím smile

Nevíte kolik je sleva od zdravotní pojišťovny na skla a obroučky?
Jestli se to vůbec finančně vyplatí jít k lékaři místo nechat si změřit oči přímo v optice.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#2 14. 2. 2014 20:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Brýle - sleva na obroučky a skla

Ono se to asi u pojišťoven moc lišit nebude - základní skla (bez např. antireflexu a pod.) hradí komplet, ovšem na obroučky mi někdy před dvěma roky přispěla směšnou částkou stopadesát korun.
Ale jestli jsi brýle ještě neměla, doporučuju u doktora aspoň napoprvé kompletní prohlídku - pro sichr.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 14. 2. 2014 20:58

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Mám stejnou zkušenost jako Helena, tj.  ušetřit se sice u dr.  nedá ... ale snad má oční doktor možnost důkladnějšího vyšetření , takže  taky  "hlasuju" pro vyšetření u dr.

Není tady

#4 14. 2. 2014 21:44

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Ono se to asi u pojišťoven moc lišit nebude - základní skla (bez např. antireflexu a pod.) hradí komplet, ovšem na obroučky mi někdy před dvěma roky přispěla směšnou částkou stopadesát korun.
Ale jestli jsi brýle ještě neměla, doporučuju u doktora aspoň napoprvé kompletní prohlídku - pro sichr.

Já si nechávala dělat skla a jedno mě vyšlo na 1800 Kč. Protože mám rozdíl v očích více dioptrií, tak jsem si musela nechat dělat broušená skla (teda plasty), aby byly cca podobně silné. Proto nemohu mít ty základní. A protože si potřebuji vyměnit skla ještě v druhých brýlích, tak by mě zajímalo jakou slevu by mi na to dala pojišťovna. Jestli to je částka, kvůli které se vyplatí jít k lékaři. Někdo mi říká, že to jsou cca 200 Kč na skla. Na netu mi to našlo pobobně nízké částky, tak nízké, že se mi tomu ani nechce věřit big_smile, proto se ptám zde. Třeba to někdo nedávno řešil a má zkušenost.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#5 15. 2. 2014 9:57

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jakou slevu by mi na to dala pojišťovna
Vždyť říkám - ta "základní cena", která je skutečně pár šupů - jen se může lišit podle toho, co je pro tebe "základ", tedy konkrétně potřebný skla... plus stejně mizerná částka za obroučky. Podle mejch zkušeností je to plus minus kolem pětistovky komplet... takový plivnutí do moře.
Ale když říkáš "potřebuji vyměnit skla ještě v druhých brýlích", doporučuju mrknout na podmínky pojišťovny, protože např. podle poču dioptrií a podobně může bejt nárok i na dvoje brejle v daným časovým termínu.

Není tady

#6 23. 8. 2015 19:33

Zitan
♥♥-----

Ahoj holky, chtěla bych využít službu, kdy příjde optik až do domu. Zkoušela jste to některá? U koho je to nejrychlejší a co musím mít připravené?

Není tady

#7 23. 8. 2015 22:53

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Mě by zas zajímalo, jak naložit s tou spoustou brejlí, který máme doma. Už jsem se ptala na různých místech, ale nikdo nejeví zájem. Že bych je zabalila a poslala třeba do Afriky?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#8 24. 8. 2015 5:41

annie
♥♥♥♥♥♥-

Neptala ses na charitě?

Není tady

#9 24. 8. 2015 6:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Že bych je zabalila a poslala třeba do Afriky?
Stačilo by sem
http://www.czech.republic.cz/akce/ukaz.phtml?id=274281

Není tady

#10 24. 8. 2015 11:04

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Helčo, ty jsi tedy šmejdilka!  wink  Moc děkuju, pošlu jim všechny naše "optiky". Ve Zprávách jsem zahlídla škatuli s brejlema do Afriky, ale neslyšela jsem nic konkrétního.

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#11 24. 8. 2015 11:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nejsem - shodou okolností jsem to nedávno hledala pro někoho jinýho a kupodivu si pamatovala.

Není tady

#12 26. 8. 2015 21:23

Lamona
♥♥-----

ahojda, já jsem měla doma od optikdodomu.cz, musela jsem mít jenom ten předpis od doktorky, kolik mám dioptrií jinak nic. Paní, co přišla byla moc příjemná a na brýle jsem ani nečekala moc dlouho

Není tady

#13 27. 8. 2015 0:11

Zitan
♥♥-----

Aha, tak super. Díky za info smile taky jsem koukala právě na jejich stránky smile

Není tady

#14 21. 3. 2016 21:24

eviik.s
♥------

Ahoj chci se zeptat, jestli ted máte někdo zkušenosti s koupí obroučku za nějakou dobrou cenu -Praha- případně kde. Budu moc ráda za doporučení.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí