29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych se zeptat zda někdo neví jak je to s lhůtou Výpověďi povinného ručení vozidla.
Mají ze zakonu také 30 dní na vyřízení????Děkuji S pozdravem Štefková
Není tady
Pojistka se snad musí vypovědět 60 dní předem, pokud není auto zrušené. Při vyřazení z provozu udělají hned, ale mě třeba pojišťovna ještě započetla do konce měsíce poplatek a to jsem odhlašovala den před "výročním" dnem.
Nejlepší je dojít přímo na tu kterou pojišťovnu.
Není tady
Já jsem dávala výpověď z důvodu prodeje vozidla.Pobočku máme asi 100km daleko sjednávali jsme ji tehdy v bazaru a byla nejlevnější ale blbec jsem si nezjistila kde je nejbižší pobočka.Spíše mě zajíma zda na to májí 30 dní nebo více?
Není tady
Pojistku ti zruší vždy jen k výročnímu dni a mám dojem, že výpověď smlouvy musí být podána nejméně 6 týdnů před tímto výročním dnem . Aspoň Česká pojišťovna to tak má...
Není tady
blondy napsal(a):
Já jsem dávala výpověď z důvodu prodeje vozidla.Pobočku máme asi 100km daleko sjednávali jsme ji tehdy v bazaru a byla nejlevnější ale blbec jsem si nezjistila kde je nejbižší pobočka.Spíše mě zajíma zda na to májí 30 dní nebo více?
Tak to musí ukončit ke dni prodeje- pokud si jde nový majitel vozidlo přihlásit, tak už musí mít svoje povinné ručení.
Oznámila bych pojišťovně písemně doporučeně s dodejkou, kopii velkého techničáku, kde je odhlášení z tvého jména + chtějí zelenou kartu.
A tím bych to přestala řešit.
Není tady
Frigo to co píšeš jsem vše udělala 8.2 to je měsíc co pojišťovna dostala všechny dokumenty volala jsem tam a řekli mi že je žádost v řešení . Měli by mi vrátit skoro roční pojistné a dosud se tak nestalo a ani mi ještě nic nepřišlo ohledně vypovězení, tak mě zajímá jestli je omezená lhuta pro pojištovnu do kdy mají žádost vyřídit .
Není tady
My prodali auto vloni 18.listopadu, ještě ten den jsem to nahlásili pojišťovně. Když se měsíc nic nedělo, manžel tam došel a pojišťovačka zjistila že udělala chybu a museli to sepsat všechno znova. To bylo těsně před vánocema. V polovině ledna nám vrátili peníze, takže to šlo v podstatě docela rychle.
Není tady
Frigo napsal(a):
Pojistka se snad musí vypovědět 60 dní předem, pokud není auto zrušené. Při vyřazení z provozu udělají hned, ale mě třeba pojišťovna ještě započetla do konce měsíce poplatek a to jsem odhlašovala den před "výročním" dnem.
Nejlepší je dojít přímo na tu kterou pojišťovnu.
To je, bohužel, absolutně nejhorší varianta, na pobočkách pojišťoven sedí nováčci nebo Ti, co se klasickým servisem klientů neuživí. Lhůta k výpovědi je 45 dní před výročím, pak jsou zákonem dané důvody k výpovědi. Docela by mě zajímalo, jaký poplatek Ti pojišťovna započetla, je důležité jaký úkon se pojišťovně nahlásí.
Není tady
nuick2 napsal(a):
Frigo napsal(a):
Nejlepší je dojít přímo na tu kterou pojišťovnu.To je, bohužel, absolutně nejhorší varianta, na pobočkách pojišťoven sedí nováčci nebo Ti, co se klasickým servisem klientů neuživí. Lhůta k výpovědi je 45 dní před výročím, pak jsou zákonem dané důvody k výpovědi. Docela by mě zajímalo, jaký poplatek Ti pojišťovna započetla, je důležité jaký úkon se pojišťovně nahlásí.
Výpověď pojištění jsem udělala dnem před výročním dnem, tj. ke 14. měsíce - vyřazení vozidla z evidence, resp. spz dána do depozita a pojišťovna mi napočetla pojištění do konce toho měsíce.. Na můj odpor odpověděli, že na to mají právo. Je to sice pár korun, ale naštvalo mi to, protože auto je už 2. rok v "nemocnici" a čeká, až si synátor našetří na opravu. Byla samozřejmě moje blbost, že jsem to neudělala už dřív a jak trubka furt platila, přestože je auto nepojízdné, bez technické atd.,
Není tady
Frigo napsal(a):
nuick2 napsal(a):
Frigo napsal(a):
Nejlepší je dojít přímo na tu kterou pojišťovnu.To je, bohužel, absolutně nejhorší varianta, na pobočkách pojišťoven sedí nováčci nebo Ti, co se klasickým servisem klientů neuživí. Lhůta k výpovědi je 45 dní před výročím, pak jsou zákonem dané důvody k výpovědi. Docela by mě zajímalo, jaký poplatek Ti pojišťovna započetla, je důležité jaký úkon se pojišťovně nahlásí.
Výpověď pojištění jsem udělala dnem před výročním dnem, tj. ke 14. měsíce - vyřazení vozidla z evidence, resp. spz dána do depozita a pojišťovna mi napočetla pojištění do konce toho měsíce.. Na můj odpor odpověděli, že na to mají právo. Je to sice pár korun, ale naštvalo mi to, protože auto je už 2. rok v "nemocnici" a čeká, až si synátor našetří na opravu. Byla samozřejmě moje blbost, že jsem to neudělala už dřív a jak trubka furt platila, přestože je auto nepojízdné, bez technické atd.,
Chybou bylo, že jsi dávala výpověď, toto se řeší oznámením o zániku pojištění ke dni vyřazení vozidla z evidence, nikoliv výpovědí, tvoje pojištění totiž zaniklo dnem, kdy jsi dala SPZ do depozita. Záleží na tom, jestli má Tvoje pojišťovna nějakou lhůtu na toto oznámení, i tak bych to zkusil a poslal bych jim to spolu s kopii potvrzení o dočasném vyřazení vozidla z evidence. Pokud nemá pojišťovna nějakou lhůtu, musí Ti vrátit pojistné, protože na něj nárok nemá.
Není tady
Jak píše Nuick, pojištění musíte ze zákona vypovědět NEJPOZDĚJI 6 týdnů před výročím smlouvy. Výroční den je vždy takový, kdy máte počátek pojištění. (Např. počátek je 13.2.2014 - výročí je 13.2.2015/13.2.2016/....). Jinak lze pouze když vyřadíte vozidlo z evidence, vozidlo zanikne, změníte vlastníka, vlastník zemře,... To pak můžete vyřadit kdykoliv během roku.
Na všechny možnosti výpovědi, včetně vzorové výpovědi pojišťovně najdete na pojisteni-prehledne.cz Můžete mrknout, je fakt dobré si výročí smlouvy hlídat, protože pak musíte pojistku paltit další rok...
PS: pokud ji nezaplatíte, pojišťovna Vám ji cca do 3 měsíců sama zruší, ale psss...
Není tady