6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ne.
Není tady
Někdy jo, někdy ne... to je věc nálady, aktuální pečlivosti, času atd.
Včera jsem je neloupala :-)
Není tady
Já je loupu vdycky, ale u jsem slyela e je někdo neloupe. Tak to vyzkouím taky.
Není tady
Bílý jo, mají tlustějí kůičku - hnědý ne, jsou tak lepí.
Není tady
Jo, manzel si to preje
Není tady
Větinou ne
Není tady
Bruninka napsal(a):
Jo, manzel si to preje
To je snad vtip!
Není tady
LENNNA napsal(a):
Bruninka napsal(a):
Jo, manzel si to preje
To je snad vtip!
Muj mu si to taky přeje - ne, přikazuje - to rozdíl!
Říkal mi, e mu to tam vadí, teda jestli nekecá - ale co, trvá to chviličku
Není tady
Ne. Vlastně mě ani nikdy nenapadlo, e by se daly/měly loupat.
Zrovna dneska jsme je měli k obědu. Tady nedaleko je pěstují, přítel mi je občas koupí, úplně čerstvé. Mám je moc ráda obalované i přírodně, dobře okořeněné a osmaené.
Není tady
Eva. napsal(a):
Ne. Vlastně mě ani nikdy nenapadlo, e by se daly/měly loupat.
Zrovna dneska jsme je měli k obědu. Tady nedaleko je pěstují, přítel mi je občas koupí, úplně čerstvé. Mám je moc ráda obalované i přírodně, dobře okořeněné a osmaené.
no vidí a mě by zase nenapadlo je neloupat...
Není tady
neloupu.. a kedysi som citala ze ked sa lupu tak sa straca ta prava chut zampionov.
Není tady
Loupat nebo neloupat houby ?
Moje anketa.
Vetsina lidi loupe zampiony. Nikdy jsem nepochopila proc?! Kdyz vidim v nejakem poradu kulinarskem nebo v kucharce fotky tech doslova zmrzacenych, nadhernych hub, ptam se vzdycky , PROC ?
Poslouchala jsem onehda krasny porad diskuzni, o houbach. Hosty byli vyhlaseni mykologove. Krome mnoha jinych, hodne zajimavych veci vysvetlovali i, jak nesmyslne je zampiony (i jine houby) loupat. Urcite sloupnout, kdyz je tak snazsi houbu, hodne zaspinenou, ocistit. Ale proc lide loupou zampiony kupovane, ciste, krasne? Zampiony lesni, suche, krasne? Holubinky, masaky a jine houby, jen proto, ze sloupnout jdou?
Dozvedela jsem se od ruznych lidi, ze napr.: babicka to tak delala, nebo ze je slupka tvrda !!!! Za nejkurioznejsi duvod ale povazuji odpoved protoze SE to tak dela :-)
A tak se ptam labuzniku, proc vy loupete zampiony ? :-P
http://www.labuznik.cz/diskuse/loupat-n … uby-43016/
Není tady
Eva. napsal(a):
Loupat nebo neloupat houby ?
Moje anketa.
Vetsina lidi loupe zampiony. Nikdy jsem nepochopila proc?! Kdyz vidim v nejakem poradu kulinarskem nebo v kucharce fotky tech doslova zmrzacenych, nadhernych hub, ptam se vzdycky , PROC ?
Poslouchala jsem onehda krasny porad diskuzni, o houbach. Hosty byli vyhlaseni mykologove. Krome mnoha jinych, hodne zajimavych veci vysvetlovali i, jak nesmyslne je zampiony (i jine houby) loupat. Urcite sloupnout, kdyz je tak snazsi houbu, hodne zaspinenou, ocistit. Ale proc lide loupou zampiony kupovane, ciste, krasne? Zampiony lesni, suche, krasne? Holubinky, masaky a jine houby, jen proto, ze sloupnout jdou?
Dozvedela jsem se od ruznych lidi, ze napr.: babicka to tak delala, nebo ze je slupka tvrda !!!! Za nejkurioznejsi duvod ale povazuji odpoved protoze SE to tak dela :-)
A tak se ptam labuzniku, proc vy loupete zampiony ? :-P
http://www.labuznik.cz/diskuse/loupat-n … uby-43016/
Hodně lidí dělá věci proto, e SE to tak dělá. Takové převzaté vzorce. Vůbec se nezamyslí, e SE to můe dělat i jinak.
Teď píu veobecně, ne jen o ampionech. Taky jsem dělala spoustu věcí proto, e jsem doma viděla, e SE to tak dělá. Je zajímavé, co člověk zjistí, kdy si své vzorce chování uvědomí, přemýlí nad nimi a třeba i zjistí, e mu nevyhovují, e to dělal opravdu proto, e SE to tak dělá. A pak změní své chování.
Není tady
Maminko, ty to vidí!!!
Majkafo, nemohla bys s těma svýma rádobypsychologickýma pindama jít někam... třeba na psychologickou? Nebo radi někam úplně jinam?
Není tady
ampiony někdy loupu, někdy ne. Podle toho, jak se mi zrovna chce.
Není tady
modrovous napsal(a):
Maminko, ty to vidí!!!
Majkafo, nemohla bys s těma svýma rádobypsychologickýma pindama jít někam... třeba na psychologickou? Nebo radi někam úplně jinam?
Jsem přesně tam, kde mám být.
Nebo ve je přesně tak, jak má být.
Není tady
modrovous napsal(a):
Maminko, ty to vidí!!!
Nech toho, jó? To papoukuje moje pindy z oudělu ...
Není tady
Mío, nefandi si a nebuď namylená. Mám své vlastní pindy. A svou vlastní hlavu.
Dělám věci podle sebe a ne proto, e SE to tak dělá.
Není tady
Eva. napsal(a):
Dělám věci podle sebe a ne proto, e SE to tak dělá.
Za mně jsi odpověděla sama sobě - ano, dělám věci (tady konkretně loupání ampionů) podle sebe a ne proto, e SE to tak dělá .
Není tady
Ano. A já je zase neloupu.
Tak je to v pořádku, kdy lidé dělají to, co oni sami chtějí.
Není tady
Tak to mi fakt odlehlo. Jsem nesmírně astná, e loupu případně neloupu ampiony v souladu s majkafinou kuchyňskou pseudopsychologií. Jaké těstí vědět, e připravuji krmi pro svého milého v souladu se zákony vehomíra.
Není tady
Mně celkově přijde tohle téma nesmírně zajímavé a poučné. Víc takových!!!!!
Není tady
Lesní houby nejím, a ampiony máme rádi, ale nikdy mě jetě nenapadlo je oloupat.
Není tady
Úasné téma, hodně mi dalo...hlavně, e kadý dělá věci podle svého uváení a je tak astný...trvalo to, ale ten poznatek stojí za to...
Není tady