29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím vás všechny. Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte něco o tom, že se má upravovat zákon o fiskálních pokladnách. Zaslechla jsem, že prý to má být jako na Slovensku, že budou fiskální pokladny povinné ve všech obchodech a restauracích. Nenašla jsem ani žádné články nebo diskuse. Nic konkrétního.
Díky za jakýkoliv typ, jestli je mezi vámi nějaká právnička nebo tak někdo, kdo tomu trochu rozumí.
Petra.
Není tady
Pokladny budou od roku 2015. Socani to měli jako hlavní volební heslo. Již jednou socani chystali registrační pokladny, sešlo z toho. Bude to něco podobného. Obchody a restaurace.
Není tady
Já myslím, že to ještě není nic jistého. Nebo se mýlím?
Nejsem socanka, ale myslím, že zrovna toto je správná věc. Akorát to bude zase trochu zátěž pro menší obchodníky, protože taková registrační pokladna s fiskální pamětí není zrovna nic levného. Nebo alespoň, jak pro koho.
Jinak, kdyby někdo nevěděl, co je to fiskální registrační pokladna:
Registrační pokladna s fiskální pamětí (pro účely zákona o registračních pokladnách)
1. elektronické zařízení s fiskální pamětí a s tiskárnou, opatřené zobrazovacím zařízením, které tvoří jeden funkční celek a umožňuje evidenci plateb, nebo
2. počítač se samostatnými tiskárnami, opatřenými zobrazovacím zařízením a fiskální pamětí, které jsou umístěny v každém pokladním místě a umožňují evidenci plateb ve fiskální paměti a tiskové výstupy z fiskální paměti bez připojení k programovému vybavení systému, na který jsou napojeny
D.
Není tady
Tak jisté to není, ale vzhledem k tomu, že je třeba zjistit, kudy utíkají peníze, které by měly být zdaněny, bude to možná do praxe uvedeno. Hlavně tu loterii chtějí jako novinku. Lidé budou chtít od všeho paragony a vše by mělo jít ke zdanění. Nyní se tak neděje. Oni ví, kudy penízky utíkají......jenže malý živnostník nepřizná pár tisíc, aby měl na chleba, nahoře nepřiznají miliardy. Někde byla debata, že tržby budou elektroncky sbírány denně tak, aby s nimi již pak nešlo manipulovat.
Není tady
Kompletní informace nalezneš na informačním magazínu http://www.registracni-pokladna.cz/. Jsou tam články o této novele včetně všech důležitých novinek. Poslední info, které jsem se tam dočetla je, že tento zákon bude platit už od ledna 2016.
Není tady
Od 1.1.2016 hotely a hospody, 1.7.2016 velkoobchod a maloobchod, koncem roku všichni podnikající.
Není tady